lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:176/284)

Wielkanocne babeczki chałwowe 312

Wielkanocne babeczki chałwowe to idealna propozycja na małe wypieki świąteczne do umieszczenia w koszyczku ze święconką. Można je udekorować w dowolny sposób: polewą czekoladowa, lukrem lub tak jak ja, oprószyć cukrem pudrem. Do wykonania babeczek niezbędne są specjalne foremki. Jeśli ich nie posiadacie, możecie upiec je w papilotkach i formie na muffiny (będzie ich wtedy mniej). Z podanych składników można

Smakołyki Bereniki
Odrywane bułeczki z makiem 216

dużej blaszce (40x25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Postępujemy tak do wyczerpania składników. 3. Bułeczki pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 190 stopni. Studzimy. 4. Cukier puder mieszamy z odrobiną gorącej wody. Lukrem polewamy bułeczki

Szefowa kuchni
Kruche jajeczka z czekoladą, mascarpone i marcepanem 145

koszyczka, a te w wersji 3D szczególnie spodobają się najmłodszym. ciasto: 200 g mąki 100 g masła 50 g cukru drobnego Diamant szczypta soli jajko lukier: białko sparzonego jajka 200 g cukru pudru Diamant sok z połowy cytryny nadzienie: 100 g marcepanu 250 g mascarpone 50 g gorzkiej czekolady dodatkowo: masło i burka tarta do obsypania foremek Mąkę mieszamy

Mienta blog
babka kokosowa 232

formy wysmarowanej masłem i oprószonej tartą bułką. Wstawiam do gorącego piekarnika i piekę około godziny (do suchego patyczka) w temperaturze 160 stopni. Gotową babkę posypuję cukrem pudrem lub, tak jak dziś, dekoruję lukrem i posypuję wiórkami kokosowymi

babka w formie
ekspresowa chatka z piernika 172

miejsce wkładamy pokruszoną landrynkę i pieczemy aż się całkowicie rozpuści i połączy z piernikiem tworząc „szybkę”. Wszystkie elementy: chatkę, choinki mocujemy lukrem. składniki na lukier: 1 białko ok.150 -200 g cukru pudru (w zależności od wielkości białka) wykonanie: Biało dokładnie mieszamy z cukrem pudrem na gładką, lśniącą masę

Domowy Smak Jedzenia
Pierniczki alpejskie 278

wyjęciu studzimy na kratce *** *** Pierniczki możemy oblać polewą czekoladową, polukrować lub inaczej ozdobić. Polewę czekoladową uzyskamy rozpuszczając mleczną czekoladę (1 tabliczkę) z pięcioma łyżkami śmietanki 18% *** *** Lukier uzyskamy poprzez wymieszanie 1 szklanki cukru pudru z 3-5 łyżek śmietanki *** *** Z podanych składników wychodzi około 60-70 pierniczków – w zależności od wielkości foremek *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: Makowiec 10 pomysłów

Blog z Apetytem
Bawole oko 205

masło i dodajemy do niego powoli masę jajeczną cały czas ubijając masę. Na koniec dodajemy adwokat. Całość ucieramy do połączenia składników. Mleko podgrzewamy. Dodajemy do niego cukier puder i ucieramy, aż powstanie gładki lukier. Na kruche ciasto z marmoladą nakładamy masę, przykrywamy ją biszkoptem, który smarujemy lurem. Całość posypujemy suszoną żurawiną. Smacznego Artykuł Bawole oko pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Ciastka owsiane z cynamonem. 207

stopni i piec około 20 minut - aż brzegi lekko się zrumienią. Wyjąć blachę z piekarnika i odczekać 5 minut przed zdjęciem ciastek. Można polać lukrem przygotowanym szybko z 1/2 szklanki cukru pudru i 1 łyżki śmietanki

zadanie-gotowanie
BABKA KAWOWA 213

jest o średnicy 23 cm. Pieczemy ok. 1 godziny w temperaturze 170 stopni C ustawienie góra-dół do suchego patyczka. Jak trochę przestygnie ostrożnie wyciągamy. Ozdabiamy: lukrem, czekoladą lub po prostu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :) MAŁA RADA :  Po dodaniu mąki nie miksujemy zbyt długo, tylko do połączenia się składników. Unikniemy wtedy zakalca. Pamiętajmy również o dokładnym wysmarowaniu naszej blaszki

Pani na deser
Babka cud. 561

szklanki mąki 2 łyżeczki sody 1/2 szklanki mleka 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki cynamonu 4 łyżeczki dżemu lub powideł  (u mnie czekośliwka) szczypta soli Lukier: Sok wyciśnięty z 1/2 cytryny cukier puder Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku. (Białka wbić do osobnej miski.) Wsypać mąkę, najpierw szklankę dodać sodę. Wlać mleko, zmiksować. Następnie wsypać resztę mąki

Agusiowe smakołyki
PYSZNE CIASTO "AFRODYTA"Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 402

jeden z blatów ciasta wylewamy tężejący mus truskawkowy ,przykrywamy białym biszkoptem,na biszkopt wykładamy krem i przykrywamy ciemnym biszkoptem.Całość można polać polewą lub jakimś lukrem według uznania,ja posypałam tylko cukrem pudrem. Ciasto jest trochę pracochłonne ale ten smak wynagradza naszą pracę :).Smakuje i wygląda bosssko :). SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
cytrynowe babeczki do koszyczka 206

ciasto (do 3/4 wysokości, bo urośnie) i piec w 180*C do suchego patyczka.  Po upieczeniu odczekać kilka minut i wyjąc babeczki na kratkę.  Cukier puder wymieszać z wrzątkiem i barwnikiem. Lukier musi być dość gęsty, rzadki spłynie razem z posypką. Wystudzone babeczki polać lukrem i posypać posypką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wiosenne herbaciane ciasteczka 230

ostygną. Podajemy bez dodatków lub z lukrem. U mnie dziś wersja wzbogacona – ciasteczka popsikałam żółtym sprey’em do ciast, na wierzch dodatkowo posmarowałam pomarańczowym lukrem (sok z pomarańczy z trzcinowym cukrem pudrem) i posypałam strzelającą posypką. Smacznego

Słodkie okruszki
Drożdżówka z makiem 223

Piecz w zależności od wielkości formy 40-60 minut w temp. 180 C bez termoobiegu. Misiek stał nade mną jak kat więc jeszcze gorące ciasto smarowałam lukrem (sok z połowy pomarańczy i cukier puder), więc ciasto bardzo mi nasiąknęło. Dosłownie wyrwał mi kawał ciasta zanim zdążyłam odłożyć aparat (pomiędzy wyjęciem ciasta z piekarnika a jego pożarciem nie minęło 10 minut

greenscarf
Mazarynki -szwedzkie tarteletki migdałowe 160

miksując. Wlać masę do otworów z ciastem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 20-25 minut. Ciasto powinni mieć złotobrązowy kolor. Wystudzić Lukier 2 łyżki mleka 150 g cukru pudru Wszystko dokładnie wymieszać i obficie polać babeczki. Ozdobić płatkami migdałowymi mazarynki- tarteletki migdałowe

O kuchni z uczuciem