lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:127/284)

PUSZYSTY PIERNIK 136

Ciasto przelewamy do wyłożonych papierem (lub natłuszczonych) foremek. 8. Pieczemy w 180 st. C ok 45-50 min do suchego patyczka. Wystudzone ciasto możemy udekorować polewą , lukrem lub posypać cukrem pudrem

Marcepanowa kuchnia
MAKOWA CHOINKA Z CIASTA FRANCUSKIEGO 171

roztrzepanym z 1 łyżką wody i posypujemy np. migdałami, orzechami ,kto co lubi pieczemy około 17 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C gotową choinkę można polać lukrem   ( do ½ szklanki cukru pudru dodać 1-2 łyżki gorącej wody lub soku z cytryny). Inspiracja: http://2smaki.pl/ciasta/makowa-choinka/ i Moje wypieki

Słodkie zapomnienie
Babka pomarańczowa 198

połączyć.  Masę przelać do formy, wyrównać powierzchnię i piec koło 60 min w temp. 180 stopni. Po upieczeniu wyjąć z formy. Gotową babkę polać można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem. Smacznego

My sweet a life
Keks "ważony" 279

koniec dodać bakalie. Keksówkę (27x8cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec ok 40-50 minut w 170 stopniach do tzw. suchego patyczka. Ostudzić i posypać cukrem pudrem lub polać lukrem

Smakołyki Asi
Keks świąteczny 139

stopniach z termoobiegiem około 40 minut do suchego patyczka. Po wyjęciu z pieca odczekać około 10 minut, wyjąć keksa i ostudzić na metalowej kratce. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem lub polać lukrem

Ala piecze i gotuje
Drożdżówki z żurawiną 162

żurawiny 120 g cukru 3 łyżki wody W rondelku umieścić żurawinę, cukier i wodę. Wszystko zagotować do rozpuszczenia się całkowitego cukru i lekkiego zgęstnienia. Odstawiać do wystudzenia. Lukier 1 szklanka cukru pudru 4-5 łyżek wody Wszystko razem dokładnie wymieszać Mąkę przesiać do miski dodać cukier, wsypać suche drożdże. Mleko ciepłe, ale nie gorące wlać do mąki, dodać roztrzepane jajka

O kuchni z uczuciem
Drożdżówki z makiem 146

mnie wyszło 11 sztuk. Ułożyłam na blaszce do pieczenia, pieczemy do złotego koloru ( w moim piekarniku) 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostygnięciu, bułki polałam lukrem. Lukier  3/4 szklanka cukru pudru łyżka śmietany Smacznego

Kurnikowo
KOLOROWA BABKA 159

oprószamy bułką tartą. Masy wylewamy na zmianę. aż do wyczerpania. Ciasto pieczemy w 170-180 stopniach C ok. 50 minut do suchego patyczka. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem. Dowolnie dekorujemy. Smacznego

Pani na deser
Rogaliki z konfiturą jagodową 115

masła 2 łyżki śmietany 12% 1 cukier wanilinowy szczypta soli łyżka brązowego cukru / ewentualnie białego jak nie macie nadzienie: 250 dag konfitury jagodowej do posmarowania: 1 żółtko lukier cynamonowy: szklanka cukru pudru + 3 łyżki wody (opcjonalnie sok z cytryny / mleko) + szczypta cynamonu (mniam mniam!:*) Przygotowanie: drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, zostawiamy na 5-10 minut; mąkę siekamy z masłem, dodajemy

Zasmakuj Kuchni
Szybkie puszyste ciasto z owocami 1073

wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Na górze rozłożyć pokrojone w plasterki jabłka. Piekarnik nagrzać do 180 C i piec ciasto 40 minut. Na górę polać lukier lub obsypać cukrem pudrem. Ciasto pycha

Kuchnia Pokoleń
Piegusek ze śliwkami - szybki i łatwy! 136

szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki mleka 300g słodkich śliwek  4 łyżki maku Lukier: 1/3 szklanki cukru pudru  gorąca woda 1. Margarynę w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy po jednym jajku, oraz mleko, nadal miksujemy. Cały czas miksując dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem

Szefowa kuchni
Drożdżówki z kruszonką 175

drożdży świeżych 150 ml mleka +łyżka mleka 3 żółtka 2 całe jajka 50 g masła kruszonka: 50 g masła 50 g cukru 100 g maki lukier: 1/4 szklanka cukru pudru 2 łyżki wody Przygotowanie: Mleko podgrzewamy. 1/4 jego część mieszamy z 2 łyżkami mąki, łyżką cukru i drożdżami. Odstawiamy na 20minut. Następnie do zaczynu dodajemy mąkę, jajka, 2 żółtka, roztopione

Lena Gotuje
Babka trio 171

dobrze smakuje :) Składniki: 1 3/4 szklanki mąki, łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki oleju, 6 jajek, 1 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki kakao, kisiel malinowy, szczypta soli lukier: 5 łyżek cukru pudru łyżka wody, łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie dodajemy stopniowo cukier

Lena Gotuje
Jagodzianki 127

minut. Po tym czasie posmarować jagodzianki rozkłóconym jajkiem i posypać płatkami migdałowymi. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut do zrumienienia. Ostudzone polać lukrem albo posypać cukrem pudrem. * źródło: atina_bc Artykuł Jagodzianki pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Rozeta z cynamonowej rolady 175

płynnego masła 40 g cukru trzcinowego 1 łyżka cukru waniliowego 2-3 łyżki cynamonu Masło rozpuścić i odstawić do wystudzenia.Cukry i cynamon wymieszać w miseczce. Lukier: 150 g cukru pudru łyżeczka soku z cytryny 3-4 łyżki wody Cukier puder dwukrotnie przesiać przez sitko i połączyć z sokiem z cytryny i wodą.Mieszać do uzyskania gładkiej masy

Anielskie wypieki

Proponowane wyszukiwania