lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:133/284)

BABKA "KARMELCIA " Z BRZOSWINIAMI 146

Brzoskwinie pokroić w kostkę.Ciasto wylać do formy na babkę,wierzch równomiernie przykryć brzoskwiniami i piec ok 50-60 min w 180 st C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem bądź polać lukrem. Po raz kolejny przekonałam się,że przepisy s Anastazji są niezawodne i zawsze się udają.Naprawdę szczerze polecam tą babkę

Niespełnione zdolności kulinarne
Babeczki cytrynowo-czekoladowe 285

samą górę ponownie ciemne ciasto. Jeśli pozostanie ciasto to można wyłożyć je do foremek od muffinek. Piec w 180C przez około 35 min. Do suchego patyczka. Posypać cukrem pudrem lub polać lukrem cytrynowym

Amatorka kuchenna
Babeczki z makiem i wiśnią w czekoladzie . 169

tortowej 200 g cukru 1 cukier waniliowy 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 200 g masła 1 kopiasta łyżka maku Wiśnie w czekoladzie od Eterno Lukier: 4 łyżki cukru pudru 1.5 łyżki soku z cytryny na czubeczek wykałaczki fioletowego barwnika Wykonanie : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel, następnie dodać roztopione masło, mąkę

Sama słodycz i szczypta chili
BABKA BIAŁKOWA Z KOKOSEM I MAKIEM 192

koniec masę wylać do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Piec około 40 - 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Rada: Babkę można obsypać cukrem pudrem lub polać lukrem albo rozpuszczoną czekolada.  Formę można użyć na klasyczną babkę lub keksówkę

Ciastka - domowe słodkości
Sernik krakowski 141

cukru sól  Masa serowa 1 kg sera twarogowego tłustego 10 jajek 1,5 szklanki cukru 4 łyżki masła 100 g rodzynek 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej Lukier 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki wody wszystko razem utrzeć Ciasto Mąkę przesiać na stolnicę , dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Uformować kulkę, owinąć folią i schłodzić w lodówce

O kuchni z uczuciem
Przepis na idealne polewy do wypieków 151

Kakaowa: Stopić 100 g margaryny, dodać 2 łyżki kakao, 100 g cukru oraz 2 łyżki wody. Wszystko razem podgrzać na małym ogniu do uzyskania jednolitej masy, mieszając Lukier: 15 łyżek cukru pudru wymieszać z 1 łyżką gorącej wody oraz dodając 1 łyżkę soku z cytryny bądź pomarańczy, mieszając do uzyskania jednolitej masy Polewa Kokosowa: 100 g margaryny połączyć

W Moim Magicznym Domu
Pączki 173

wykorzystaliśmy do tego frytkownicę z termostatem. Smażymy pączki po 2-3 minuty z każdej strony, aż będą miały złoto-brązową barwę. Gotowe pączki można posypać cukrem pudrem lub posmarować lukrem. Smacznego

KasiaiKrzysiu.pl
Pączki (babcine) 178

dodatkiem octu) z każdej strony - na złoty kolor. (Najlepsza temperatura smażenia to około 175 stopni i nie powinna przekraczać 180 stopni.) Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i posypać cukrem pudrem lub ozdobić lukrem. (*) Alkohol jest opcjonalny, ale dzięki niemu pączki chłoną mniej tłuszczu. (**)  Ocet sprawi, że pączki nie będą pękały, jeśli nadziejemy je przed smażeniem. (***) Nadzienie powinno być gęste

Di gotuje
Pączki 126

szczypta soli    ok. 40g roztopionego masła    marmolada lub inne nadzienie do pączków       około 2 l oleju    lukier      5 łyżek cukru pudru      odrobina gorącej wody       Przygotowanie:  Zaczyn: drożdże rozkruszyć, dodać 1 łyżkę cukru, 0,5 szklanki ciepłego mleka i 2 łyżki

Amatorka kuchenna
Doughnuts - donuts - pieczone pączki z dziurką 271

donut'y rosnąc wypychają pokrywę do góry) i pieczemy do momentu, aż nabiorą lekko brązowego koloru. Możemy trzymać je dłużej, jeżeli wolimy ich bardziej chrupiącą wersję. Dekorujemy lukrem, czekoladą lub cukrem pudrem.  Smacznego

Be Fit Be Strong
Ciasto miodowo-marchewkowe z pomarańczą i orzechami włoskimi 145

jajka 250 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 cukier wanilinowy 1/2 łyżeczki cynamonu 60 g orzechów włoskich 100 g cukru trzcinowego LUKIER: 6 łyżek cukru pudru 2 łyżki gorącej wody Kilka kropel olejku pomarańczowego PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Do garnka włożyć pokrojone

Calzonella.com
Serowe oponki 134

środki można zagnieść na nowo lub smażyć na małe pączusie. Smażyć kolejno na gorącym oleju na rumiano z dwóch stron. Osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Smacznego

talerz przyjemności
Donuty czyli pączki z dziurką 143

zrumieni olej jest odpowiednio gorący). Pączki smażymy na złoty kolor (ok. 2 minuty z każdej strony). Pączki wyciągamy na papierowy ręcznik odsączając z nadmiaru tłuszczu. Gotowe posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem. Z przepisu otrzymamy ok. 12-13 donutów. Przepis jest lekko zmodyfikowaną wersją przepisu z książki "Ciasta i desery krok po kroku" M. Magnier-Moren

Mania Wypiekania
Ślimaczki z jabłkami i orzechami. 131

180C. aż lekko zbrązowieją. Należy jednak uważać aby od dołu nam się nie przypaliły za bardzo.   Po ostudzeniu można polukrować. lukier ; 3 łyżki mleka kilka łyżeczek cukru pudru   Z podanych składników zrobić lśniący lukier, dobierając tak składniki aby nie był ani za gęsty ani za rzadki ;-)   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Pączki z kajmakiem 1038

długości miał w sobie nadzienie. Pączki po usmażeniu obtoczyłam w drobnym cukrze wymieszanym z domowym cukrem waniliowym, który znacznie podbił smak całości. Możecie też udekorować je tradycyjnym lukrem lub oprószyć cukrem pudrem. Z poniższego przepisu można przygotować 14-15 dużych pączków . Pączki z kajmakiem Składniki: 400g mąki pszennej + do podsypywania 200ml wody lub mleka 30g drożdży świeżych 70g cukru

Smakołyki Bereniki

Proponowane wyszukiwania