lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:130/284)

Kakaowa pychotka z kremem mleczno-galaretkowo-likierowym i truskawkami. 197

puszki mleka skondensowanego nie słodkiego 1 cukier waniliowy 2 galaretki brzoskwiniowe 250 ml wody przegotowanej 2 łyżki żelatyny 100 ml  likieru jajecznego Advocaata   Składniki na lukier: 1 szklanka cukru pudru 3/4 łyżki  likieru jajecznego Advocaata   do dekoracji kulki toffi i posypka waflowa  Cukietria - Sempre   do nasączenia biszkoptu : 1/2 szklanki ciepłej wody 1 łyżka

Sama słodycz i szczypta chili
Drożdżowy placek z jabłkami i cynamonową kruszonką. 212

nagrzewamy piekarnik do temperatury 175-180°C. Wyrośnięte ciasto ostrożnie przekładamy do piekarnika i pieczemy do zarumienienia, czyli około 30 minut. Rumiane ciasto wyjmujemy z piekarnika, dekorujemy cukrem pudrem lub strużkami lukru. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Strucla makowo - marcepanowa 167

cukru z wanilią Nadzienie: 400 g maku 200 g masy marcepanowej 100 g suszonych fig 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 1 szklanka cukru 2 jajka aromat migdałowy Lukier: 1 szklanka cukru pudru 4 łyżki gorącej wody dodatkowo: posiekane migdały, skórka pomarańczowa, suchy mak Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku, jajka roztrzepujemy w miseczce. Suche składniki ciasta mieszamy razem, dodajemy masło

Czary - gary w kuchni
Babka z ajerkoniakiem 204

partiami, po 1 łyżce, po czym każdorazowo dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do silikonowej formy na babkę z kominem. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 170 stopni C. Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki ajerkoniaku 2 łyżeczki soku z cytryny Cukier ucieramy z ajerkoniakiem i sokiem z cytryny. W razie potrzeby dla zagęszczenia dodajemy odrobinę cukru pudru lub rozrzedzamy sokiem

Smakowity Blog Kulinarny
Jogurtowe babeczki Wielkanocne 213

formę metalową wysmarujcie ją masłem i oprószcie mąką lub bułką tartą). Babeczki pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 190 C przez 18-23 minuty.  Babeczki możecie oprószyć cukrem pudrem lub polać lukrem.  Smacznego jajka

Niezły Młynek
Ciasteczka wielkanocne z Grześków 365

przygotować, trochę więcej TU 250g margaryny - schłodzona z lodówki   1 jajko - schłodzone z lodówki 1 łyżeczka pasty waniliowej - można zastąpić ziarenkami z laski świeżej wanilii LUKIER: 1/2 szkl. cukru pudru sok z 1/2 limonki 1 łyżka gorącej wody Masę na ciastka wyrabiać jak ciasto kruche, dla przypomnienia kilka przydatnych trików poniżej. Kluczowe zasady przygotowywania ciasta kruchego: Schłodzone składniki - masło

Grunt to przepis!
Rogaliki krucho-drożdżowe z czekoladą 177

zdjęciu poniżej.    4. Układać na papierze do pieczenia, posmarować rozmącony  jajkiem i piec ok. 20 min na złoty kolor. 5. Ostudzone rogaliki posypać obficie cukrem pudrem lub udekorować lukrem

Maślane ciasteczko
Dla tych, co nie mogą spać. Babka waniliowa na jogurcie 156

jajka 150 g cukru 150 ml oleju 450 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 275 g jogurtu greckiego 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lukier: 130 g cukru pudru 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżeczka ciepłej wody dodatkowo: zmielona laska wanilii Jajka utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Powoli wlewać olej, cały czas miksując. Mąkę przesiać, wymieszać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
BABKA "KARMELCIA " Z BRZOSWINIAMI 154

Brzoskwinie pokroić w kostkę.Ciasto wylać do formy na babkę,wierzch równomiernie przykryć brzoskwiniami i piec ok 50-60 min w 180 st C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem bądź polać lukrem. Po raz kolejny przekonałam się,że przepisy s Anastazji są niezawodne i zawsze się udają.Naprawdę szczerze polecam tą babkę

Niespełnione zdolności kulinarne
Babeczki cytrynowo-czekoladowe 295

samą górę ponownie ciemne ciasto. Jeśli pozostanie ciasto to można wyłożyć je do foremek od muffinek. Piec w 180C przez około 35 min. Do suchego patyczka. Posypać cukrem pudrem lub polać lukrem cytrynowym

Amatorka kuchenna
Babeczki z makiem i wiśnią w czekoladzie . 174

tortowej 200 g cukru 1 cukier waniliowy 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 200 g masła 1 kopiasta łyżka maku Wiśnie w czekoladzie od Eterno Lukier: 4 łyżki cukru pudru 1.5 łyżki soku z cytryny na czubeczek wykałaczki fioletowego barwnika Wykonanie : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel, następnie dodać roztopione masło, mąkę

Sama słodycz i szczypta chili
BABKA BIAŁKOWA Z KOKOSEM I MAKIEM 202

koniec masę wylać do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Piec około 40 - 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Rada: Babkę można obsypać cukrem pudrem lub polać lukrem albo rozpuszczoną czekolada.  Formę można użyć na klasyczną babkę lub keksówkę

Ciastka - domowe słodkości
Sernik krakowski 150

cukru sól  Masa serowa 1 kg sera twarogowego tłustego 10 jajek 1,5 szklanki cukru 4 łyżki masła 100 g rodzynek 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej Lukier 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki wody wszystko razem utrzeć Ciasto Mąkę przesiać na stolnicę , dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Uformować kulkę, owinąć folią i schłodzić w lodówce

O kuchni z uczuciem
Przepis na idealne polewy do wypieków 159

Kakaowa: Stopić 100 g margaryny, dodać 2 łyżki kakao, 100 g cukru oraz 2 łyżki wody. Wszystko razem podgrzać na małym ogniu do uzyskania jednolitej masy, mieszając Lukier: 15 łyżek cukru pudru wymieszać z 1 łyżką gorącej wody oraz dodając 1 łyżkę soku z cytryny bądź pomarańczy, mieszając do uzyskania jednolitej masy Polewa Kokosowa: 100 g margaryny połączyć

W Moim Magicznym Domu
Pączki 182

wykorzystaliśmy do tego frytkownicę z termostatem. Smażymy pączki po 2-3 minuty z każdej strony, aż będą miały złoto-brązową barwę. Gotowe pączki można posypać cukrem pudrem lub posmarować lukrem. Smacznego

KasiaiKrzysiu.pl