likier - 5379 przepisów (strona:99/359)

MELONCELLO 152

MELONCELLO, a właściwie Crema di melone, to egzotyczny kuzyn dobrze znanego, włoskiego trunku o nazwie limoncello. Uwaga! Łatwo zgubić dla niego głowę! Artykuł MELONCELLO pochodzi z

COOKMAGAZINE
Domowy likier Baileys 106

mojprzepisna.pl | Domowy likier Baileys Sprawdzony, przetestowany, przepyszny, do złudzenia przypominający oryginalny liker Baileys. Przepis na niego znalazłam w komentarzach blogu Moje wypieki, komentarz umieszczony został przez kate871021. [:Listonic] Składniki na 1 litr likieru: 500 ml wódki lub whisky 1 puszka masy kajmakowej (u mnie z Biedronki kakaowa) ½ szklanki śmietany kremówki 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 16 gr cukru z wanilią

moj przepis na
Muffinki kakaowe z kremem z białej czekolady 95

łyżki powideł śliwkowych 170-180 g mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 200 ml śmietanki 36% 100 g białej czekolady 50 ml likieru jajecznego np o smaku słony karmel 1 łyżeczka żelatyny Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy po 1 żółtku oraz 1 jajko. Następnie dodajemy powidła. Obroty miksera zmniejszamy do minimum(...)Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody, mieszamy. Odstawiamy do napęcznienia. Śmietankę podgrzewamy. Tuż przed momentem wrzenia zdejmujemy z palnika. Dodajemy do niej napęczniałą żelatynę, połamaną na kostki czekoladę oraz likier jajeczny. Mieszamy. Odstawiamy do schłodzenia i stężenia (ja po schłodzeniu wstawiłam do zamrażarki na około 35-45 minut). Schłodzoną, gęstą śmietankę z dodatkami miksujemy krótko, następnie przekładamy do worka cukierniczego

Smaki Na Talerzu
Domowy likier Baileys 109

mojprzepisna.pl | Domowy likier Baileys Sprawdzony, przetestowany, przepyszny, do złudzenia przypominający oryginalny liker Baileys. Przepis na niego znalazłam w komentarzach blogu Moje wypieki, komentarz umieszczony został przez kate871021. [:Listonic] Składniki na 1 litr likieru: 500 ml wódki lub whisky 1 puszka masy kajmakowej (u mnie z Biedronki kakaowa) ½ szklanki śmietany kremówki 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 16 gr cukru z wanilią

moj przepis na
Nalewka z Nutelli i Rumu 98

nutelli  to świetny poczęstunek dla gości, a także piękna dekoracja na świąteczny stół. Na pewno nikt nie odmówi tego smakołyku. Zapraszam serdecznie do wypróbowania prostego przepisu na myszy likier z nutelli i rumu. NALEWKA Z NUTELLI i RUMU Składniki: 230 g nutelli 0,5 szklanki wrzątku 0,5 l białego rumu 0,5 szklanki brązowego cukru(...)mieszając przy użyciu blendera, tak aby wszystkie składniki się połączyły. Przelewamy do butelki, przed podaniem należy wstrząsnąć. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Koniecznie także wypróbujcie mój przepis na Likier Mleczny Artykuł Nalewka z Nutelli i Rumu pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Pomarańczowy likier jajeczny 136

garnka, powoli podgrzewamy do momentu aż cukier zacznie się rozpuszczać, dodajemy sok z pomarańczy, śmietankę, wódkę oraz żółtka. Miksujemy około 10 minut cały czas podgrzewając na małym ogniu.  Likier przelewamy do butelek, schładzamy. Wystudzony likier przechowujemy w lodówce. Z przepisu wychodzi około 1 litra

Qchnia po prostu
Ciasto migdałowe z kremem budyniowym i ciasteczkami amaretti 197

mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g mielonych migdałów 2-3 łyżki mielonych ciasteczek amaretti (ok. 30 g) Do nasączenia: 1/2 szkl. osłodzonej herbaty 2-3 łyżki likieru amaretto Masa budyniowa: 750 ml mleka 4 łyżki cukru 2 op. budyniu waniliowego bez cukru 100 g ciasteczek amaretti 200 g miękkiego masła 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Polewa(...)Odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Na końcu dodajemy ekstrakt waniliowy oraz mielone ciasteczka amaretti. Blaty migdałowe nasączamy przygotowanym naparem z herbaty i likieru migdałowego. Na jednym z nich rozprowadzamy całą masę budyniową. Przykrywamy drugim blatem migdałowym. Żelatynę wsypujemy do metalowej miseczki. Zalewamy zimnym mlekiem. Dodajemy połamaną na kawałki czekoladę. Następnie wszystko rozpuszczamy

Smaki Na Talerzu
Domowy likier Baileys 149

mojprzepisna.pl | Domowy likier Baileys Sprawdzony, przetestowany, przepyszny, do złudzenia przypominający oryginalny liker Baileys. Przepis na niego znalazłam w komentarzach blogu Moje wypieki, komentarz umieszczony został przez kate871021. [:Listonic] Składniki na 1 litr likieru: 500 ml wódki lub whisky 1 puszka masy kajmakowej (u mnie z Biedronki kakaowa) ½ szklanki śmietany kremówki 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 16 gr cukru z wanilią

moj przepis na
Tiramisu 114

biszkoptami, kawą, mascarpone i śmietanką kremówką. Nie trzeba dopowiadać, że znika błyskawicznie. Składniki 200 g podłużnych biszkoptów do tiramisu 300 g mascarpone 400 ml śmietany kremówki 50 ml likieru amaretto lub wina marsala kilka łyżek kawy mielonej lub rozpuszczalnej 1 / 2 l wody cukier do smaku kakao do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Kawę zalać 1 / 2 litra wrzącej wody(...)odstawić do przestygnięcia, ziarnistą przelać przez filtr. Wlać likier amaretto lub wino marsala. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Następnie stopniowo dodawać do niej po łyżce mascarpone, cały czas miksując na niskich obrotach. Dosłodzić do smaku, zmiksować, wstawić do lodówki. Na dnie wybranego naczynia ułożyć warstwę biszkoptów – uprzednio każdy z nich chwilę namoczyć w kawie z alkoholem. Następnie

niecodziennikpary
Kandyzowane kumkwaty z miodem, cynamonem, anyżem i likierem pomarańczowym 146

budyniu, ryżu na mleku, serników, panna cotty a nawet do owsianki. Składniki 250 g kumkwatów 100 g cukru trzcinowego 80 g miodu gwiazdka anyżu laska cynamonu 100 ml pomarańczowego likieru Wykonanie Kumkwaty myjemy, kroimy na pół wzdłuż, usuwamy pestki.  Do rondelka z grubym dnem wrzucamy kumkwaty, cukier, miód, przyprawy i wlewamy likier. Całość doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień

Tajemnice Smaku
Lody pomarańczowe a‘la Nigella 147

pomarańcza 2 limonki 2 łyżki rodzynek (namoczyć w likierze pomarańczowym przez ok. 1 godz.) 1 szklanka cukru pudru 2 i pół szklanki słodkiej śmietanki (najlepiej kremówki) Zetrzyj skórkę z pomarańczy i z 1 limonki. Wyciśnij sok ze wszystkich owoców i wlej do cukru. Dodaj startą skórkę i odsączone z likieru rodzynki. Mieszaj, aż cukier się rozpuści, dodaj śmietanę. Ubij wszystko

Gotujemy i jemy
Tort cappuccino z białą czekoladą i likierem kawowym 126

Tort cappuccino z kremem o smaku białej czekolady z likierem kawowym ;-) Inspiracja: Moje Wypieki Składniki Biszkopt Jajko 5 jajek Cukier 200g Mąka tortowa 200g Krem z białej czekolady i cappuccino Śmietana kremówka 500ml Biała czekolada 200g Cap The post Tort cappuccino z białą czekoladą i likierem kawowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Lody tiramisu z ciasteczkami Amaretti 147

znacznie ułatwia ich przygotowanie. Zróbcie koniecznie, nie tylko w upały Składniki: 500 g śmietany kremówki 4 jajka 3 żółtka 1 szklanka cukru 5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 1/3 szklanki likieru Amaretto 1/3 szklanki mleka około 270 g ciasteczek Amaretti 2 łyżki cukru pudru 40 g gorzkiej czekolady + około 40 g startej na tarce o małych oczkach 15 g mlecznej czekolady kakao(...)czekolady (15 g mlecznej i 40 g gorzkiej) i kawę rozpuszczalną. Mieszać aż składniki się połączą, do uzyskania aksamitnej konsystencji. Ostudzić i wymieszać z połową masy. Do pozostałej wlać likier Amaretto i wymieszać. Dwie wysokie foremki o wymiarach 20 x 13 cm (lub jedną dużą) wyłożyć folią spożywczą. Na dnie ciasno ułożyć ciasteczka Amaretti i posypać je cienką warstwą startej

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania