Przepis na drink Blue Lady z ginem i sokiem cytrynowym, swoją błękitną barwę zawdzięcza likierowi Blue Curacao. Orzeźwiający słodko-kwaśny drink
Koktajle i drinkiłyżka cukru waniliowego, LUB 2 łyżeczki ekstraktu 150g płatków owsianych 2 łyżki wybranego płynu: kawy, lub wody, lub śmietanki, lub mleka, lub soku pomarańczowego, lub czekolady, lub rumu, lub likieru cointreau dodatkowo: coś do obtoczenia gotowych kulek, np. wiórki kokosowe, dodatkowe kakao, albo czekolada w proszku, lub cukrowe, kolorowe wiórki, jak u mnie Włóż wszystkie składniki (oprócz wybranej otoczki
Lejdi of the houseSłodycze od Vobro prezentowałam wiele razy, więc zapewne znacie je już doskonale. Tym razem chciałabym Wam przypomnieć o pysznych pralinkach skrywających wiśnię skąpaną w likierze. Praliny Cherry Passion White , bo o nich jest mowa dostępne są w opakowaniach o różnej formie i gramaturze. Każde pudełko doskonale sprawdzi się jako elegancki prezent oraz z pewnością docenią je miłośnicy słodyczy
Di gotujeDrink Blue Mohito – fajnie wygląda? No ba! Drinki na różnego rodzaju grillach czy spotkaniach ze znajomymi bądź rodziną sprawdzają się najlepiej. Są one bardzo smaczne
Kulinarne Przebojepopularna jest przede wszystkim na kresach wschodnich, gdzie znana jest jako Smorodinówka . Kiedyś niemal w każdym domu nasze mamy i babcie przygotowywały zdrowotne nalewki. Dziś dla wygody kupujemy słodkie likiery, które smakiem i zawartością z pewnością dalece odbiegają od domowych wyrobów. Nalewka z czarnej porzeczki oprócz oryginalnych walorów smakowych posiada także właściwości lecznicze. Na co pomaga Smorodinówka? Przy zachowaniu umiaru
Ania gotujejest słodyczą i aromatem pomarańczy. Babka z żurawiną polana polewą z białej czekolady jest wyśmienita i bardzo prosta. Polewę robię z białej czekolady z odrobiną śmietany, skórki pomarańczy i likieru Cointreau. Jedynym problemem może być kupienie żurawiny. Świeżą udało mi się kupić tylko dwa... Read More Artykuł Babka z żurawiną pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia
SprawdzonaKuchnia.plCiasto Finezyjny Adwokat to pyszny biszkopt przełożony masą śmietanową z mascarpone, z masą ajerkoniakową na wierzchu. Jest bardzo smaczne, z lekką nutą likieru jajecznego, który jednak nie dominuje smaku ciasta. Wychodzi wysokie i bardzo ładnie wygląda, dlatego będzie świetnie nadawać się na wszelkiego rodzaju uroczystości. Składniki na Ciasto Finezyjny Adwokat: Biszkopt: 5 jajek rozmiar L 150 g mąki pszennej
e-PrzepisyKulinarnekrok po kroku zrobić miód pitny Lecznicze właściwości nalewki z wiśni. Kiedyś popularna wiśniówka przygotowywana była w niemal każdym domu. Dziś ludzie z wygody wolą kupić w sklepie słodki likier, ale to nie jest to samo. Wiśniówka jest uniwersalna i moim zdaniem ma najsmaczniejsze przełamanie słodko-kwaśnego smaku. Do tego ten piękny kolor i aromat. Oprócz walorów smakowych nalewka
Ania gotujerodzaju miodu. Ja nie znam się w ogóle na miodach, ale miałem jakiś bardzo ciemny. Użyjcie po prostu takiego miodu, jaki lubicie. Smacznego! Polecamy również nasz przepis na likier cytrynowy limoncello
Marder&Marder ManufactureICoook firmy MPM to wielofunkcyjne urządzenie z funkcją WiFi. A co można w nim przygotować? Tak naprawdę wszystko, od zimnych po ciepłe dania, kremy, pasty kanapkowe, desery, koktajle, likiery, zrobimy w nim też proste rzeczy takie jak gotowanie ryżu, jajek na miękko lub twardo, ubicie śmietany, masła ... oj wiele można tu wymieniać. Funkcje specjalne : * gotowanie * gotowanie
Zrób to smaczniedziąseł. Pocierając świeżym liściem miejsce ukąszenia przez owady, zmniejsza dolegliwości, łagodzi ból i swędzenie. Melisa w kuchni. Melisa wykorzystywana jest do podkreślenia walorów orzeźwiających różnego rodzaju napojów (lemoniada, drinki, likiery, herbata). Dodawana jest do sałatek i zup. Jest przyprawą do ryb, drobiu, wołowiny i cielęciny. Suszona melisa jest składnikiem marynat. Świeże liście służą także do dekoracji potraw. Młode, zielone liście
ProstePesto.plśmietanki. Przelejmy do keksówki (w musie możemy zatopić owoce, bakalie, ciasteczka). Zamroźmy. Co różni sorbet i granitę? Należy wiedzieć, że sorbet powstaje z wody i mrożonych owoców, soków lub likieru. Często daje się też pianę z białek, aby uzyskać bardziej kremową konsystencję. Przy zamrażaniu trzeba sorbet napowietrzać, aby stał się puszysty. W odróżnieniu od granity, można go łatwo formować łyżką
ProstePesto.plspirytus. Mieszamy i przelewamy przez sito, tak tylko żeby oddzielić skórki i ewentualne inne grubsze elementy. Butelkujemy i zostawiamy na dobę do przegryzienia. Smacznego! Polecamy również nasz przepis na likier kawowy
Marder&Marder Manufacturegorąca. Powidła wkładać do wymytych i wyparzonych słoików i szczelnie je zakręcać. Odstawić do powolnego studzenia na blacie kuchennym. Przechowywać w piwnicy lub w dolnej szafce kuchennej. ----- Podobne: likier truskawkowy powidła truskawkowe powidła z moreli
Weekendy w domu i ogrodziemascarpone 200 g śmietanki kremówki 30% 1 -2 łyżki cukru pudru ok. 200 g biszkoptów podłużnych ok. 11 szt. truskawek 250 ml mocnego naparu kawowego, posłodzonego + opcjonalnie 2 łyżki likieru kawowego lub amaretto wykonanie: Mascarpone miksujemy ze śmietanką oraz cukrem pudrem na sztywną masę. Biszkopty delikatnie nasączamy w kawie i układamy je na foli spożywczej jeden obok drugiego tworząc prostokąt
Domowy Smak Jedzenia