likier czekoladowy - 1083 przepisów (strona:45/73)

Sernik z truflą czekoladową 153

wręcz satynowy. Smakuje, jak milion dolarów i jakby przygotowanie go trwało kilkanaście godzin, a tak naprawdę jest jednym z prostszych serników. Warstwa serowa przypomina sernik New Yorker, a warstwa czekoladowej trufli to po prostu poezja aksamitu. Przygotowałam go na Święta i powiem tak: pobił WSZYSTKIE inne wypieki :)                       Składniki: 500g(...)400g czekolady deserowej (można też użyć pół na pół deserowej z gorzką, zależy jak bardzo wytrawną truflę chcecie otrzymać) 500 ml śmietany 36% (nie można zamienić) 150 ml likieru kawowego 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka kakao Wykonanie: Ciasteczka drobno pokruszyć (można zmielić w malakserze), wyrobić z masłem – uwaga, użyć jak najmniej masła, żeby spód nie wyszedł za twardy

Pociąg Do Kuchni
Ciemna "Krówka" 114

szybkiego ale pysznego. Ciasto krówka z nadzieniem śmietanowo-kakaowym i polewą czekoladową - może skorzystacie z przepisu w czasie nadchodzących świąt;) Ciemna " Krówka" Biszkopt - 5 jajek - pół szklanki karmelu ( ja użyłam gotowej masy ) - pół szklanki mąki pszennej - pół szklanki mąki ziemniaczanej Poncz: - 3/4 szklanki słodkiej kawy z odrobiną kawowego likieru Nadzienie: - 400ml śmietany kremówki - 2 łyżki kakao - szklanka cukru pudru

Kuchnia Pełna Emocji
SZYBKIE CIASTO CZEKOLADOWO-ORZECHOWE 127

Drogie Babcie. Ukochani Dziadkowie. Życzymy Wam wszystkiego najlepszego. I czekoladowego! Składniki 100 g mieszanki orzechów i migdałów 100 g dobrej, gorzkiej czekolady 150 g masła 150 g drobnego cukru trzcinowego 75 g mąki pszennej 2 jaja szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka ulubionego likieru lub esencji waniliowej (u nas likier amaretto) płatki migdałowe, cukier puder do posypania

OliveandThyme
Tort pralinowy "Owoce Morza" 168

Oetker „Czekoladowe ciasta”. Składniki: Ciasto: 150 g gorzkiej czekolady 100 g mąki 25 g mąki ziemniaczanej 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 125 g cukru 16 g cukru waniliowego 3 jajka 100 g masła w temperaturze pokojowej Nadzienie: 500 g śmietany 30% 100 g kremu orzechowego np. Nutella 300 g gorzkiej czekolady 1-2 łyżki likieru pomarańczowego Do dekoracji(...)kakao kilka belgijskich pralinek (owoce morza) Wykonanie: Nadzienie: Śmietanę zagotować doprowadzając do wrzenia, po czym zdjąć z ognia. Rozpuścić w niej krem orzechowy i połamaną na kawałki czekoladę. Dodać likier. Wystudzić, przykryć folią i wstawić na noc do lodówki. Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Połamaną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej na małym ogniu i pozostawić, aby przestygła

MyCookBook.pl
Sernik waniliowo - czekoladowy 208

oraz likier. Zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Uformować kulę, owinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Następnie wylepić dno natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blaszki o wym. 27x35cm. Nakłuć widelcem. I Masa: 500g twarożku kanapkowo - sernikowego (użyłam Wieluń "Mój ulubiony"),  2 jajka,  120g brązowego cukru,  1/2 łyżeczki przyprawy do piernika,  budyń czekoladowy

Z miłości do słodkości
Tort hawajski z czekoladową bitą śmietaną,dżemem wiśniowym i wiórkami kokosowymi 83

szklanki przegotowanej wody z cytryną-można dodać kilka łyżek likieru kokosowego Przygotowanie: Czekoladę kruszymy,wrzucamy do śmietanki i podgrzewamy do momentu aż czekolada się rozpuści,ale nie gotujemy!!! Cały czas mieszamy.Zdejmujemy z ognia i studzimy,następnie chłodzimy w lodówce przez co najmniej 4 godziny. Potym czasie ubijamy czekoladową śmietanę. Jeden biszkopt nasączamy,smarujemy dżemem,cienką warstwą śmietany i posypujemy łyżką

Przepisy mojej mamy
Tort orzechowo-migdałowo-czekoladowy 299

sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Następnie dodajemy mascarpone oraz likier amaretto, miksujemy do połączenia. Na paterze układamy blat orzechowy. Wykładamy 1/3 masy, przykrywamy blatem migdałowym, nakładamy 1/3 masy. Przykrywamy ciastem kakaowym. Rozprowadzamy niewielką ilość dżemu. Boki tortu wykańczamy resztą kremu. Obsypujemy mielonymi orzechami. Wierzch ciasta ozdabiamy polewą czekoladową (masło i czekoladę należy rozpuścić na małym ogniu w kąpieli wodnej

Smaki Na Talerzu
Ciasto bounty 469

Wilgotne, mocno kokosowo-czekoladowe ciacho z lekką nutą alkoholu :) Raj na ziemi, czyli... ciasto bounty <3 Składniki (blacha 20x30 cm): Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 125g cukru 100g mąki 40g kakao 50 g wiórków kokosowych Poncz: 1 szklanka mleka + kilka łyżek likieru Malibu (opcjonalnie) Masa kokosowa: 3 szklanki mleka 1 łyżka cukru 1 cukier wanilinowy 350 g wiórków kokosowych

Malinowo w kuchni
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 269

jest tylko na opakowaniu. Przy deserach podajemy wina słodkie, likiery i koniak. Tutaj możemy trochę zabłysnąć , zamawiając np. lody zapiekane w piekarniku, tak zwane lody Alaska,  albo płonące kule lodowe z frytkownicy. Dobrym pomysłem, o wiele lepszym od straganu wiejskiego, czy też stołu wiejskiego,  jest zamówienie fontanny czekoladowej . W Polsce jest to nowość, która zaczyna królować na różnych

Kulinarny karnet Christophera
Tort szwarcwaldzki 147

porośnięty jest lasem. Głównymi składnikami jest biszkopt czekoladowy aromatyzowany wiśniówką, z wiśniowym nadzieniem, ze śmietaną i ozdobiony wiórkami czekolady. Ciasto nawiązuje do tradycyjnego kobiecego stroju – bita śmietana jak biała bluzka, wiórki gorzkiej czekolady jak czarna sukienka, wiśnie jak Bollenhut – charakterystyczne nakrycie głowy – czerwone kule na białym tle. Do tortu wykorzystywany jest likier wiśniowy, z którego słynie Czarny Las. Ja użyłam(...)wiśni. Przykryć drugim blatem, nasączyć 1/3 płynu, wycisnąć śmietanę i ułożyć wiśnie, Przykryć trzecim blatem, nasączyć resztą płynu do nasączania. Cały blat pokryć śmietaną i udekorować wiśniami i wiórkami czekoladowymi

królestwo garów
Ciasto cassis 142

dzień i od święta. Wygląda i smakuje wyśmienicie. Połączenie czekoladowego ciasta, czarnej porzeczki, lekkiego kremu śmietankowego zwieńczone bezą.... mniam... CIASTO CASSIS Składniki: (forma 20x30) biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl cukru  100 g mąki 1 łyżka oleju 3 płaskie łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia poncz: 3 łyżki likieru porzeczkowego 3 łyżki wody krem: 500 g serka mascarpone

Bon appetit mon amie
Mus z białej czekolady z czarną porzeczką 157

czekolady dżem z czarnej porzeczki lub latem świeże owoce likier Sheridan's opcjonalnie kakao opcjonalnie lub puder z suszonych owoców Przygotowanie: Czekoladę roztapiamy na parze wodnej. Roztopioną, przestudzoną czekoladę mieszamy  z 3 łyżkami śmietanki kremowej. Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru i delikatnie mieszamy łyżką  z czekoladową masą. Szklanki uzupełniamy do połowy musem z białej czekolady

Życie zaczyna się w kuchni
Deser kawowy 243

łyżka gorącej wody • 2-3 łyżki cukru pudru • 1 łyżka likieru kawowego(może być brandy) Kawę zaparzyć i dodać cukier oraz brandy, żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Dodać do kawy i bardzo dokładnie rozpuścić mieszając. Przelać do 4 szklaneczek lub kieliszków do wina. Odstawić do stężenia. Składniki na musy czekoladowe: • 1 jajko + 1 żółtko (2 żółtka i 1 białko

KUCHNIA POLSKA
Tort z musem czekoladowym i wiśniami 185

tort który zaskakuje lekkością i konsystencją, a dodatek wiśni z likieru sprawia, że smak jest miłą niespodzianką. Składniki: biszkopt : 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki łyżeczka proszku do pieczenia krem budyniowy : opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego 420ml mleka 3 łyżki cukru 20 dag masła laska wanilii mus czekoladowy : 200g czekolady deserowej 2 łyżki brandy 4 łyżki wody mineralnej

Pyry na Gaz
Trufle czekoladowe 256

Prosty przepis na najlepsze trufle czekoladowe. Pyszne, aksamitne, idealne dla miłośników czekolady. Wystarczy kilka składników i odrobinę chęci aby wyczarować wyjątkową przekąskę do kawy lub herbaty Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 200 g mlecznej czekolady 100 masła 50 g śmietany kremówki 30% 1 łyżka likieru Amaretto kilka łyżek kakao do obtoczenia Przygotowanie: Czekolady razem z masłem roztopić w kąpieli wodnej

Oryginalny smak
Pralinki z likierem jajecznym 183

kąpieli wodnej) rozpuścić białą czekoladę. Zestawić z ognia. Dodać likier a następnie śmietankę. Cały czas intensywnie mieszać, aż do połączenia składników. Tak przygotowaną masę odstawić na 10 minut do przestygnięcia. Nie dłużej, ponieważ wtedy zbyt mocno by nam zgęstniała. Zagłębienia wcześniej przygotowanej foremki z czekoladą, wypełnić masą czekoladowo-likierową (fot.1) - zostawiając 2 mm odstępu od góry. Wstawić całość na godzinę

Świat Ciasta

Proponowane wyszukiwania