Prosty w przygotowaniu, bardzo delikatny i subtelny w smaku krem marchewkowo- imbirowy – może stanowić lekkie danie lub przystawkę na każdą porę roku! Wybierając jedzenie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaTradycyjnie przed świętami Bożego Narodzenia w każdym domu unosi się zapach pierniczków. Dzisiaj przygotowałam niezwykle proste i smaczne pierniczki . Są miękkie i lekko kruche. Najwięcej radości
Salonik smakówsałatą i rukolą, ale także owocem. Lekki obiad przywiódł mi choć na chwilę ciepłe wspomnienie wiosny, której wyczekuję z utęsknieniem! Zobacz również inne przepisy na sałaty -----> Sałata z kaszą jaglaną, papryką, jajkiem i fetą , Sałata w śmietanie , Sałata z gruszką i orzechami , Sałata z burakami i mozzarellą , Sałata z owocami , Poznańska sałatka z czerwoną fasolą i mozzarellą Sałata
Moje Qulinariasmaku bułka tarta do obtoczenia rolad + 1 całe jajko Sałatka: 1 ogórek zielony 1 pomidor obrany ze skórki 1 łyżka śmietany 12 % pieprz do smaku 1. Fileta myjemy i kroimy na dwa płaty. Obsypujemy pieprzem oraz papryką słodką w proszku. 2. Fetę oraz pomidora kroimy w kosteczkę i mieszamy do lekkiego rozpadnięcia się ( ma się utworzyć pasta ) 3. Nakładamy pastę
Gotowanie...to proste !Sałatka z tuńczyka, makaronu i warzyw. Pięknie wygląda na stole. Można nawet powiedzieć, że to sałatkowy "tort". Może j ą zrobić na zbliżające się święta wielkanocne? Składniki: 100 g makaronu w kształcie ryżu 1 puszka tuńczyka kawałki w sosie własnym 0,5 puszki kukurydzy konserwowej 0,5 puszki groszku konserwowego 5 ogórków konserwowych 2 jajka ugotowane na twardo majonez(...)dente w lekko osolonej wodzie i ostudzić. Z tuńczyka odlać sos i rozdrobnić lekko widelcem. Groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Białka zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Żółtka zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Na płaski talerz na którym podamy sałatką ułożyć obręcz tortownicy o średnicy 18 cm. Układać kolejne warstwy sałatki. makaron cienka
Ala piecze i gotujetrzeba po drodze kupować niezdrowego, wysokokalorycznego a także niewiadomego pochodzenia jedzenie. W szczególności dotyczy to sałatek, które jak wiadomo mają krótki czas na spożycie. Jeśli praktykujecie taki sposób robienia sałatek polecam szklane pojemniki próżniowe Raptor . Szkło nie asymiluje zapachów, nie odkształca się i jest łatwe w utrzymaniu czystości. Dodatkową zaletą tych pojemników jest to, że można je zamrażać i używać(...)pojemnikach Raptor układać kolejno warstwami. Makaron, różyczki brokuła, majonez, szynka, papryka, pomidorki i natka pietruszki. Każdą warstwę lekko oprószyłam solą i pieprzem. Ja w jednym pojemniku połowę składników ułożyłam warstwami a drugą połowę składników wymieszałam doprawiłam do smaku i przełożyłam do pojemnika. Sałatki możemy robić w zależności od tego jak lubimy. Można warstwami lub wymieszać przełożyć do pojemników
Ala piecze i gotujeSzybka i pyszna sałatka, którą możemy przygotować na różne okazję. Przepis zaczerpnięty z bloga źródło Sałatkę przygotowałam z majonezem kieleckim , który otrzymałam w prezencie na święta :) Sałatka z kapustą pekińską i kurczakiem Składniki : filet z kurczaka - 1 podwójny przyprawa do gyrosa papryka konserwowa kolorowa - 1 słoik ogórki konserwowe - 3 szt jajka(...)patelnię, obsypać dobrze przyprawą do gyrosa, usmażyć. Kapustę pekińską drobno pokroić, lekko posolić, odstawić na godzinę. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Paprykę, ogórki, jajka, pokroić w kostkę. Pora i natkę pietruszki umyć , pokroić. Do miski przełożyć mięso , dodać pokrojone warzywa, odsączoną kukurydzę i majonez. Sałatkę dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Smacznego ! (function
Kuchnia Danusiplasterki. 2. Na talerzu układamy buraczki w plastrach, następnie dajemy krążki cebuli i lekko solimy. Wierzch posypujemy orzeszkami piniowymi i drobno pokrojonym serem. 3. Przed samym podaniem polewamy dressingiem z oleju kujawskiego o smaku czosnku i bazylii. Przepis bierze udział w konkursie "Kujawski ze smakiem do sałatek" organizowanym przez ZT Kruszwica SA oraz serwis ZpierwszegoTloczenia.pl
Apetyczna babeczkakurczaka i mnóstwa przypraw. Dodatkiem węglowodanowym jest bezglutenowy makaron "ricolli", który swym kształtem i wielkością wpasował się tu idealnie. Całość oczywiście polana wcześniej wspominanym przeze mnie dressingiem. Muszę przyznać, że sałatka ta od teraz jest jedną z moich ulubionych :) Składniki: 2-3 garście świeżego miksu sałat 120 g piersi z kurczaka kilka pomidorków daktylowych 50 g makaronu bezglutenowego Ricolli (Incola(...)dodaj przyprawy. Na patelni rozgrzej olej kokosowy i podsmaż kurczaka, aby się lekko zrumienił. Następnie duś pod przykryciem. Makaron ugotuj wg instrukcji podanej na opakowaniu. W misce wymieszaj sałatę, kurczaka, ugotowany makaron i pokrojone na połówki pomidorki. Teraz przygotuj dressing łącząc wszystkie składniki. Gotową sałatkę przełóż do naczynia polej dressingiem
Zdrowie na języku :PGotować 10 minut. Następnie wyjąć piersi kurze, lekko przestudzić i pokroić w kostkę. Do miski wrzucić odcedzoną kukurydzę, zimny ugotowany makaron, pokrojone ugotowane piersi kurze, ogórka szklarniowego pokrojonego w kostkę i posiekany koperek. Dodać majonez, wymieszać. Dodać tyle majonezu żeby składniki się połączyły. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego. Dziękuję Gosia, sałatka pycha
Kuchnia Pokoleńpapryki ½ małej cebuli 1 łyżka majonezu light 50 ml lekkiego jogurtu bałkańskiego Sól Pieprz Chili - opcjonalnie Musztarda rosyjska Kiełki - dowolne Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie i po ugotowaniu osączamy na sitku. Kurczaka rozdrabniamy na kawałki. Cebulę i paprykę drobno kroimy. Ogórki korniszony lub krokodylki kroimy w większą kostkę. Do sałatki dodajemy odsączony i wystudzony makaron oraz kukurydzę. Całość mieszamy
Smaki Ewysól przepis Pieczarki gotujemy w całości w lekko osolonym wrzątku około 5 minut, przecedzamy i studzimy. Wystudzone pieczarki kroimy w większą kostkę. Umytą i osuszoną natkę pietruszki drobno siekamy. Do miski wrzucamy drobno pokrojone pieczarki, na tarce o dużych oczkach ścieramy żółty ser , dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz natkę pietruszki. Sałatkę doprawiamy czarnym pieprzem, dodajemy jogurt oraz majonez
Smakowite Daniatwardo jajko, makaron, ryż, kuskus, kasza, prażone pestki... Do tego lekki dressing lub ulubiony sos. Możliwości jest całe mnóstwo. Mój słoik zawierał makaron risini, kawałki wędzonej makreli, marchewkę po koreańsku , suszone pomidory, awokado, rukolę i pestki dyni. W najbliższym czasie postaram się pokazać jeszcze kilka smakowitych pomysłów na sałatkę w słoiku. A u Was co dziś dobrego było na lunch
Obiad gotowyherbaty. Wszystko razem miksujemy. Przelewamy do dwóch małych lub jednej dużej szklanki. Podajemy dowolnie ozdobione. Smacznego 4. Fit sałatka z ziołowym kurczakiem w herbacianym dresingu To jedna z tych sałatek, które poza walorami smakowymi i zdrowotnymi mają jeszcze jedna zaletę – są proste w wykonaniu. Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 1/2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki 1 1/2 łyżeczki bazylii(...)minut w temperaturze 200 stopni. Wyciągamy i studzimy. Do miski wkładamy mieszankę ulubionych sałat (lekko porwane, umyte liście). Dodajemy pociętą w talarki rzodkiewkę. Upieczone i wystudzone plastry z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, mieszamy z sałatą i rzodkiewką. W szklance przygotowujemy dresing do sałatki. Łączymy jogurt naturalny z naparem z herbaty oraz suszoną bazylią. Polewamy sałatkę. Smacznego Jest to przykładowe
Słodkie okruszkiramesco To danie, mimo, że bez dodatku mięsa, trafiło z żołądka wprost do mojego serduszka! Świeże, lekkie, aromatyczne i niebanalne. Myślę, że przekonał mnie zwłaszcza dodatek Halloumi, którym ostatnio objadam się bez opamiętania. Placuszki byłe mięciutkie i dobrze przyprawione, w połączeniu z odświeżającą sałatką tabbouleh z miętą oraz bardzo subtelnym ramesco tworzyły świetną całość. To kolejny raz podczas festiwalu(...)kruszonką po prostu nie mogły się nie sprawdzić! Żeby nie zwiodła Was moja ocena "prostoty" tego dania to dodam jeszcze, że ziołowy sorbet to była magia! Bazylia ma lekko słodkawy i odświeżający posmak, więc w połączeniu z truskawkami tworzyła zaskakująco spójną całość. Połączenie ciepłej gratiny i zimnego sorbetu przywiodło na myśl klasyczną szarotkę na gorąco z gałką lodów - nie wiem
Cooking Monster