Sałatka 1 ogórek 250 g pomidorków koktajlowych 1/2 szklanki czarnych oliwek 50 g fety 1 łyżeczka oregano najlepiej świeże 2 łyżki posiekanego koperku 2 oleju rzepakowego lub słonecznikowego tłoczonego na zimno sok z cytryny sól, pieprz Przygotowanie: 1. Kotlety - bataty ścieramy na tarce o grubych oczkach, dusimy na oliwie, dodajemy liście laurowe kiedy całość lekko(...)mieszamy aż ziarenka pokryją się oliwą i lekko przyrumienią, dolewamy ok 300 ml wody (zawsze dwukrotnie więcej niż ryżu) solimy, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy gaz i gotujemy pod przykryciem ok 10 min. Dorzucamy groszek i gotujemy jeszcze ok 5 min. W czasie gotowania nie mieszamy ryżu. 3. Sałatka - warzywa myjemy, ogórka kroimy w kostkę, pomidorki na pół, siekamy
Słodki KompromisSAŁATKA Z BROKUŁÓW I FETY pyszna sałatka,która od jakiegoś czasu zagości na moim stole i robię ją naprawdę często bo jest wyjątkowo pyszna-spróbujcie koniecznie SKŁADNIKI: BROKUŁ(ŚWIERZY LUB MROŻONY) SŁONECZNIK ŁUSKANY PIERŚ Z KURCZAKA(JAK MAŁA TO 2) SER FETA KUKURYDZA MAJONEZ I ŚMIETANA 18% CZOSNEK PRZYGOTOWANIE: BROKUŁ LEKKO OBGOTOWAĆ W OSOLONEJ WODZIE PIERŚ POKROIĆ
Swojskie jedzonkozmiksować owoce, dodać ulubione mleko i chłodnik z truskawek gotowy. Zobacz przepis Sałatka z truskawkami, kurczakiem i serem Sałatka z kurczakiem i truskawkami oraz pomidorami i serem – owocowo-warzywne danie, które ma w sobie wszystkie zapachy i smaki wczesnego lata. Lekka a zarazem treściwa, delikatna, ale z charakterem. Zobacz przepis Wytrawne quiche z truskawkami Tajemniczym składnikiem quiche z truskawkami jest
Niedzielny kucharzWstawiam do lodówki. Na patelni roztapiam masło, wsypuję cukier i wiórki kokosowe. Podgrzewam kilka chwil, mieszam aż wiórki lekko się zrumienią. Wystudzoną masę kokosową rozsypuję równomiernie na wierzchu deseru, wstawiam do lodówki na całą noc do zgęstnienia. Śnieżny puch podałam z sałatką owocową, dobrze schłodzoną. Smacznego Zasmakuj Kuchni
Zasmakuj Kuchnipieprzem.Dodać oliwę i jajka,wyrobić ciasto.Będzie dość twarde .Uformować wałek ,pociąć na żądaną wielkość ,lekko spłaszczyć .Wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia.Piec w 180° C po 12-15 minut z każdej strony.Podawać jako dodatek do sałatek i zup krem
mojej kuchnipieprzem.Dodać oliwę i jajka,wyrobić ciasto.Będzie dość twarde .Uformować wałek ,pociąć na żądaną wielkość ,lekko spłaszczyć .Wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia.Piec w 180° C po 12-15 minut z każdej strony.Podawać jako dodatek do sałatek i zup krem
w mojej kuchniSałatka z kurczakiem curry jest wyjątkowo smaczna. Kiedy ją robię szybko znika z miski, bo mimo że ma mięso smażone, to jest też lekka. Można ją podawać z powodzeniem na kolację. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniekawiorem, ale dobrze smakują również ze śmietaną i wędzonym łososiem lub śledziem i koperkiem oraz różnego rodzaju sałatkami rybnymi. Bliny najsmaczniejsze są jeszcze ciepłe zaraz po usmażeniu, ale zimne również mają swój urok i smak. Śmietana do podania powinna być lekko kwaśna, akurat takiej nie miałam i użyłam śmietany 30%, którą po ubiciu lekko zakwasiłam sokiem z cytryny. Przekąska
Kuchcik gotujeProsta sałatka z grillowanym kurczakiem i sosem miodowo-musztardowym. Kurczaka oczyścić i podzielić na mniejsze części. Jeśli kawałki są bardzo grube, można je lekko rozbić tłuczkiem. Mięso przełożyć do głębokiego naczynia
BullioDziś chciałabym zaproponować coś lekkiego na kolację , dla tych co dbają o linie , a czasami pod wieczór lubią sobie co nie co na ząb wrzucić , bardzo smaczna sałatka ogórkowo-pomidorowa , taką sałatkę można przygotować do obiadu , ale i także świetnie smakuje bez żadnych innych dodatków . Składniki 2 ząbki czosnku 2 ogórek zielony ( wężowy ) 2 pomidory 1 średnia
Mój Smakjest dobra. Cebula musi być uduszona, ale nie powinna się zrumienić a wątróbkę trzeba usmażyć tak żeby pozostała lekko różowa i soczysta w środku. Jak to zrobić? Smaczna Pyza zaraz o tym opowie. Jeśli lubicie wątróbkę to spróbujcie dodać ją do sałatki ze szpinaku i pomarańczy - coś pysznego! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzazapraszam na fajną sałatkę ,fajnie smakuje do obiadów i nie tylko .Na spotkania rodzinne jak i na grilla pasuje bardzo dobrze ,można ją zrobić w wersji lekkiej z samym jogurtem jak i w wersji z majonezem ,wybór pozostawiam Państwu i zapraszam do zrobienia w domku . Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka
Mój Smakspróbowanie czegoś z przystawek i wspólny deser. Na początek naszej małej uczty otrzymaliśmy od szefa kuchni poczęstunek - niesamowicie lekka i delikatna terrina z bryndzy z dodatkiem buraka, taki mały i miły dodatek do całości. Następnie zjedliśmy wspaniałą polędwicę z sandacza z sałatką z buraka i tabule pietruszkowo-miętowym, a zakończyliśmy cudownym deserem, absolutnie obłędną roladą z karmelu i mango
Plate of Joybardzo szykownie. Ziemniaczki boczkiem otulone SKŁADNIKI: 6-7 ziemniaków 6-7 plastrów boczku surowego masło sól przyprawa do sałatek bądź inna mieszanka ziół papryka słodka mielona szpinak 500 g 2 ząbki czosnku PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki obieramy i obgotowujemy około 15 minut w lekko solonej wodzie. Następnie na każdym ziemniaczku układamy po kawałeczku masła, oprószamy przyprawą bądź ziołami i owijamy boczkiem. Układamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipokrojone w plasterki pomidory oraz przyprawiamy do smaku przyprawami,mieszamy i smażymy jeszcze 2-3 minuty. Gdy sałatka jest już gotowa zdejmujemy z ognia i posypujemy pokrojoną natką pietruszki. Studzimy 15 minut, w tym czasie potrawa nabierze smaku i aromatu, lekko przestygnie, a olej wypłynie na wierzch i nada potrawie pomarańczowego koloru. Jedzonko jest prze pyszne
Przepisy i porady kulinarne