serka homogenizowanego i całość dokładnie mieszamy. Masę serową przelewamy na biszkopty i wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie wyciągamy sernik i układamy na nim truskawki lekko je dociskając i ponownie wsadzamy tortownicę do lodówki na kolejne 30 minut (albo dłużej - w zależności od czasu stygnięcia drugiej galaretki). Następnie w osobnym naczynku przygotowujemy drugą galaretkę
Emcia Pichcizgodnie z przepisem na opakowaniu, jednak ze zmniejszonej ilości mleka tj. z 1/2 litra. Następnie do gorącego budyniu dodajemy masło i miksujemy całość na gładką masę. Masę budyniową po lekkim ostygnięciu nakładamy do formy na herbatniki. Kolejna warstwa składa się z okrągłych biszkopcików. Kolejnym krokiem jest ubicie kremówki. Do wysokiego naczynia przelewamy zimną kremówkę, dodajemy fixy (można ubić śmietankę również
Emcia Pichcizwilżamy ponczem, następnie nakładamy warstwę dżemu i kremu. Nakładamy na to kolejny blat, również go zwilżamy i nakładamy dżem oraz krem. Ostatni blat pozostaje bez zwilżenia i dżemu. Całość lekko do siebie dociskamy, przekrawamy na środku i odwracamy bokami do siebie, tak aby powstały skrzydła motyla. Całość tortu pokrywamy pozostałym kremem. Boki tortu obsypujemy wiórkami kokosowymi. Wierzch dekorujemy według uznania
Emcia Pichciopakowania proszku wraz z 4 łyżkami cukru dodajemy do 100 ml mleka i dokładnie mieszamy. Przygotowany proszek wlewamy do gotującego się pozostałego mleka ciągle mieszając. Budyń odstawiamy do lekkiego przestygnięcia, następnie nakładamy go na jabłka. Z zamrażalnika wyciągamy drugą część ciasta i ścieramy je na grubych oczkach. Tak przygotowane ciasto umieszczamy w nagrzanym do 180C piekarniku i pieczemy przez
Emcia Pichcitłuczemy je tłuczkiem lub przeciskamy przez praskę (tak, aby nie powstały grudki). Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną i zagniatamy ciasto. Z powstałego ciasta ugniatamy kulki o średnicy ok. 3 cm, lekko je spłaszczamy i robimy w środku zagłębienie tzw. "dziurkę". W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i wrzucamy do niej partiami kluski. Gotujemy je ok. 3 minut (aż wypłyną
Emcia Pichciłyżki majonezu Sól, pieprz Przepis: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu i odcedzeniu odstawiamy makaron do ostygnięcia. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 15 minut (do miękkości mięsa). Brokuł rozdzielamy na na niewielkie różyczki i wrzucamy do osolonej wody i gotujemy przez 5-7 minut, a następnie odcedzamy. Wszystkie przygotowane
Emcia Pichciszklanki wrzątku 2 piersi kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona świeża 3 ogórki konserwowe 3 łyżki majonezu Sól, pieprz Przepis: Pierś kurczaka kroimy w kostkę i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok. 15 minut, do miękkości mięsa. Odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Zupki chińskie kruszymy i przesypujemy do głębokiego naczynia, dodajemy jedno opakowanie przypraw (bez oleju) i zalewamy
Emcia Pichciwolnej przestrzeni od krawędzi placka. Następnie nakładamy plastry szynki (ok. 4-5 sztuk) i posypujemy garścią startego sera. Następnie placek zwijamy (dość ciasno) i kładziemy końcówką do spodu. Lekko przygniatamy. Tortillę kroimy na mniejsze części i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i następnie zapiekamy je w piekarniku nagrzanym do 200C przez ok. 10 minut. insertCookd("b122127c6205d615d1223178b0ec0e80
Emcia Pichciczekoladowymi kropelkami i również mieszamy. Ciasto owijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie, wyciągamy ciasto i formujemy z niego kulki, które lekko spłaszczamy i nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (kulki o średnicy ok. 3 cm układamy w pewnej odległości od siebie). Ciastka pieczemy w nagrzanym do 175C piekarniku przez
Emcia PichciLekkie placuszki z dodatkiem jabłka :) Przepis na ok. 6 sztuk. Składniki: 1 małe jabłko 1 jajko 1 łyżka cukru 5 łyżek mąki 4 łyżki mleka 2 łyżki otrąb owsianych wysokobłonnikowych Sante Olej do smażenia Opcjonalnie: cukier puder do posypania Przepis: Jabłko obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Do miski przekładamy jabłko wraz z pozostałymi składnikami. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej
Emcia Pichciplasterek sera żółtego 1 pieczarka 1 pomidorek malinowy 1 łyżeczka pokrojonej natki pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek Sól, Pieprz Przepis: Pieczarkę obieramy i kroimy w plastry. Podsmażamy ją lekko na rozgrzanej oliwie to zarumienienia. Szynkę oraz ser kroimy w drobną kosteczkę. W misce rozbełtujemy jajka, dodajemy do nich ser oraz szynkę, sól i pieprz. Z patelni zdejmujemy pokrojoną pieczarkę
Emcia Pichciplaster bekonu (10 sekund), listki roszponki (które posypujemy szczyptą gałki) (20 sekund) i ponownie dwa plasterki mozzarelli (20 sekund). Zewnętrzne strony kromki smarujemy oliwą z oliwek (20 sekund). Całość lekko przygniatamy (5 sekund). Tak przygotowaną kanapkę umieszczamy na rozgrzanej patelni grillowej z dodatkiem oliwy z oliwek i smażymy z każdej strony na złoto (ok. 3 minuty). Idealnym dodatkiem do takiej
Emcia Pichcirozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Ziemniaczki obieramy ze skórki i kroimy w cienkie talarki. Talarki smażymy na rozgrzanym oleju na złoto z każdej strony. Przed podaniem lekko je solimy. Do ziemniaków pasuje prosty dip - zmieszany ketchup z majonezem. Marchewkę obieramy i trzemy na małych oczkach tarki. Do startej marchewki dodajemy chrzan oraz majonez. Całość doprawiamy
Emcia Pichciłuskanego Olej do smażenia Przyprawy: Sól Pieprz Czerwona słodka papryka Gałka muszkatołowa Przepis: Pierś kroimy w paski o grubości ok. 1 - 1,5 cm. Układamy je na płasko i lekko rozbijamy tłuczkiem. Następnie nacieramy solą, pieprzem, czerwoną słodką papryką oraz gałką muszkatołową. Odstawiamy na ok. 15 minut. Na patelni (ja użyłam grillowej) rozgrzewamy olej. Następnie smażymy pierś
Emcia Pichcićwiartki, rozpuszczamy (najlepiej w kąpieli wodnej) kostkę czekolady i za pomocą wykałaczki nanosimy na galaretkę kropelki rozpuszczonej czekolady (na kształt pestek). Galaretki podajemy w dniu, w którym zostały przygotowane, lekko schłodzone. Smacznego
Emcia Pichci