kremem adwokatowym . Mus śliwkowy to już mój własny pomysł - bardzo prosty i jakże pyszny! Jestem bardzo z niego dumna i wiem, że wykorzystam go jeszcze nie raz do przekładania ciast i tortów. SKŁADNIKI: (ok 30-40 szt) Ptysie: (jak wspomniałam wyżej można je zrobić rówież z przepisu standardowego ) 50 g oleju kokosowego (u mnie od SKWORCU)* 250 ml wody(...)pewnym ruchem ciągle mieszając gotować, aż bardzo zgęstnieje i zrobi się wielki "kluch" odchodzący łatwo od ścianek garnka. Ciągle mieszając gotować jeszcze parę minut po czym odstawić do przestudzenia (nie musi być całkiem zimne). 2. Gdy masa przestygnie dodawać po jednym jajku ciągle miksując. Ciasto przełożyć do szprycy (polecam jednorazowe rękawy foliowe) z grubą tylką (szeroka gwiazdka) i na dużą
Kto ugości moich gości?samo zresztą jak przepis na przepyszny krem z buraka i gruszki ). Różyczki wyszły nie dość, że łatwe i smaczne, to na dodatek zjawiskowe! Naprawdę wyglądają przepięknie i wszyscy się nimi zachwycają. Nikt nie wierzy, że to takie proste :) Czego potrzebujemy? - opakowanie ciasta francuskiego - 4 jabłka - pół szklanki cukru - 2 łyżki cynamonu - kilka kropel aromatu waniliowego Przygotowanie 1. Jabłka myjemy, kroimy
two broke sisterstroche bardziej skomplikowane czy czasochłonne. Wystarczy wiedzieć jak powienien wyglądać dobrze zbilansowany posiłek, a gotowanie będzie łatwe i przyjemne :) A jajka...Od dłuższego czasu mnie one dosłownie obrzydzają i nie pamiętam kiedy jadłam w formie gotowanej czy smażonej, jedynie dodawałam do ciast itp., gdzie nie były widoczne i wyczuwalne :P Puszysty omlet nie jest piorytetem w moim życiu, dam sobie
breakfast of dreamsSzarlotka z bezą... Bardzo łatwa i pyszna szarlotka, która bardzo szybko znika. Żeby ją uwiecznić musiałam piec ją 3 razy bo nigdy nie mogłam zdążyć przed zjedzeniem... Składniki: KRUCHE CIASTO: 3 szklanki mąki kostka margaryny (250g) 4 łyżki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek JABŁKA: 1 kg jabłek cukier do smaku (ja daję łyżeczkę) łyżeczka cynamonu BEZA
Pelusiowa KuchniaPyszna i łatwa w przygotowaniu.Nie lubię marnować jedzenia ,więc wziąłem akurat to ,co pod ręką znajdowało się. Wyszło pysznie ,a przede wszystkim ekonomicznie. Składniki mały bakłażan płat ciasta francuskiego 100 g boczku surowego cebula 50 g ryżu jajko sól ,pieprz tłuszcz do foremek żółtko 1/2 pęczka koperku Przygotowanie Boczek kroimy w kostkę ,podsmażamy na suchej patelni. Gdy tłuszcz się wytopi
R'n'G Kitchenchleb. Bardzo przyjemnie rano wstać i mieć gorący chleb z chrupiąca skórką … W wypiekaczu można również wyrobić ciasto na pizzę, na bułeczki, na makaron. Mam zamiar jeszcze potestować możliwości wypiekacza i dalej eksperymentować z pieczeniem chleba. Wypiekacz okazał się całkiem sympatycznym urządzeniem. Łatwy w obsłudze. Idealny dla osób, których bratem jest lenistwo ;) Jestem zadowolona z możliwości przetestowania tego urządzenia. Sama
królestwo garówSobota, trzeba było przygotować jakieś ciasto. Mój P. uwielbia serniki, więc pomyślałam, że będzie to idealne rozwiązanie. Dzieci też lubią sernik, więc wszyscy byli zadowoleni. Nie
dom-agi.plUwielbiam różne zioła wąchać jeść. Ostatnio postanowiłam zasadzić w kolorowych doniczkach domowe zioła, żeby mieć zawsze swoje, świeże. Niestety to dopiero drugi dzień, więc efekty nie
dom-agi.plJakoś ostatnio natchnęło mnie na słodkości. Ogólnie lubię ciężkie ciasta, dużą ilość bitej śmietany lub kremów, czy serniki. Tym razem jednak miałam inną wizję słodkości. Coś
dom-agi.plOd momentu, kiedy ujrzałam sezonowy rabarbar w sklepie staram się cały czas coś z niego przyrządzać. Myślę, że to z jednej strony potrzeba świeżych owoców, ale
dom-agi.plCoś ostatnio praca mnie pochłonęła, przyznam się szczerze, że brakuje mi stanowczo czasu na wszystko. Doba jest za krótka. Do tego jest gorąco i jakiś mniejszy
dom-agi.plJesień pełną parą, cieplejsze ubrania wyciągnięte z szafy, a rano trawa już jest mocno wilgotna. Pada deszcz, później jest słońce, blisko mamy wiele lasów, a w
dom-agi.plOgólnie uwielbiam rogaliki. Do tej pory moje ulubione to rogaliki drożdżowo- kruche , zastanawiałam się, czy szybko się moje upodobania zmienią, ale chyba jednak nie. Rogaliki z
dom-agi.plJeden z ulubionych, kolejny wypiek kojarzący mi się z dzieciństwem. Sernik z brzoskwiniami to taki sernik , który Mama zawsze piekła na Święta, stanowił on taką aurę
dom-agi.plzaczyn połączyć z pozostałymi składnikami i wszystko dokładnie wymieszać. Całość pozostawić na ok 1,5 godziny aż ciasto podwoi swoją objętość. Nakładać łyżką na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron aż się zarumienią. Płomień nie powinien być zbyt duży gdyż racuszki bardzo łatwo się palą. Gorące wykładać na rozłożonych na tacy ściereczkach papierowych, wchłoną one nadmiar tłuszczu. Jeszcze gorące posypać
Na słodko lub wytrawnie