Święta, święta i po świętach Teraz czas rozpocząć przygotowania do Sylwestra i Nowego Roku. Moja propozycja na tę sylwestrową noc to ciasto bounty. Jest fenomenalne i
PatiGotujepodobnym położeniu lub goście dają znać o wizycie kwadrans przed przybyciem, te bardzo szybkie i łatwe w wykonaniu babeczki ratują sytuację. Prostota i szybkość wykonania nie zuboża smaku. Te słodkie, cynamonowe maleństwa smakują każdemu. Polecam! Składniki na 4 babeczki o średnicy 11 cm: ciasto: 1 1/2 szklanki mąki (w wersji bezglutenowej mieszanka owsianej bezglutenowej i ryżowej, w wersji z glutenem
Jeść, by żyć w zdrowiuU mnie w domu wprost uwielbia się serniki. Na weekend postanowiłam przygotować coś innego, co zaskoczyłoby pozytywnie moją rodzinę. I… udało się Polecam Wam mój
Słodkie okruszkiprzejmować ewentualnymi dziurkami, ale ważne żeby na całej powierzchni, była mniej więcej ta sama grubość ciasta) ja to robię szpatułką sylikonową, ale można spróbować rozwałkować przez folię spożywczą, albo rozprowadzić dłońmi. Następnie robimy nacięcia w cieśnie tak, aby można je było po wypieku łatwo połamać na kawałki i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 150 stopni na około 45 minut
Quinoa Raz!każdej strony. Ja piekłam ciastka w dwóch partiach. Upieczone ciasta wyjmij z piekarnika i ostudź na kratce. Biscotti przechowuj w szczelnej puszce lub słoiku. * Na podstawie tego przepisu z moimi zmianami. Pin it! Przypnij powyższą grafikę, aby łatwo wrócić do tego przepisu lub podzielić się nim z innymi. Biscotti bez cukru - Jak zapakować? Najprostszy sposób na zapakowanie
Chilli Czosnek i Oliwapołączenia. Ciasto uformować w kulę, owinąć folią i schłodzić w lodówce przez całą noc. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość/ głębokość foremek. Wycinamy pierniczki i układamy na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia (drewniane foremki, które miały skomplikowane wzory delikatnie smarowałam olejem, dzięki czemu pierniczki łatwo wyskakiwały z foremek). Pieczemy w temperaturze 180 stopni, przez 7-15 minut w zależnosci od grubości
DefinicjaSmakuprzyklejało się. Najlepiej podzielić je na mniejsze porcje i po uformowaniu kuli wałkować. Im cieńsze ciasto tym lepsze. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 6 minut (jednak wszystko zależy od grubości ciastek). Wyciągać od razu kiedy widać, że lekko brązowieją. Można je łatwo przypalić! Po wyciągnięciu zostawić przez 2-3 minuty na blasze, by doszły i kontynuować z kolejną
Karola gotujemnie nie ma lepszego ciasta niż sernik a że dziś Międzynarodowy Dzień Sernika to nie mogło go u mnie zabraknąć :) A jeśli jest on w dodatku na tak czekoladowym spodzie to nie łatwo się od niego oderwać :) Składniki: Czekoladowy spód: 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 200 g masła 1,5 szklanki cukru pudru 4 jajka 3/4 szklanki
Na Ciasteczkowych Papierachskórkę. Wyrabiamy ciasto. Jest ono dość zwięzłe,ale i lepiące. Tak powinno być. Z ciasta formujemy kulki, które rozpłaszczamy i układamy na blaszce. Pieczemy po ok 10- 15 minut. Zostawiamy na kilka minut na blaszce zanim wyjmiemy, ponieważ są miękkie, będą się łatwo kruszyć
Z Majeczką w kuchniBardzo, bardzo proste ciasto z jabłkami (które można też zastąpić innymi owocami). Szybko się robi, szybko znika - czego chcieć więcej? SKŁADNIKI (na foremkę 16x29 cm) 180
Moje Kuchenne RewelacjeKolejny przepis z cyklu łatwych, ekspresowych, robiących wrażenie i szybkoznikających :) Spód to sprawdzony już przeze mnie przepis , czyli skruszone Łakotki, krem z mascarpone to już klasyk, do tego letnie owoce i pyszne ciasto gotowe w kilkanaście minut :) Czytaj więcej
bistro mama"Tydzień urodzinowy trwa, dziś, mimo lekkiego jesiennego przeziębienia spotykam się z paczką koleżanek, mam nadzieję, że starczy nam czasu na plotki, miejsca na smakołyki i dużo
Słodkie Przyjemności"Witajcie w Nowym Roku! Mam nadzieję, że impreza była udana, niebo kolorowe, a przekąski wyśmienite. Choć z dala od domu, mój Sylwester był bardzo fajny
Słodkie Przyjemności"Odpoczywacie? Ja zamierzam. Mimo, że wcale nie mam na to czasu. Ale chcę dzisiejszy dzień spędzić na luzie, w kuchni, lekko eksperymentując z potrawami, których nigdy
Słodkie PrzyjemnościZ góry oświadczam, że tego przepisu sama nie skomponowałam :) Został mi przekazany jako rodzinny sekret idealnego ciasta bratowej - a właściwie jej taty. Ciasto banalne, ale smakowo
Słodkie Przyjemności