łatwe ciasto - 8882 przepisów (strona:285/593)

Kruche pierniczki 207

dodatku cukru i mąki lub samodzielnie wykonanej (przepis poniżej) Wszystkie składniki dokładnie ugniatamy na gładkie ciasto. Odrywamy po kawałku, dłonią formujemy kuleczki i lekko spłaszczamy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 10-15 minut w 180 st. C. Przyprawę do piernika łatwo zrobić samodzielnie. Bardzo często kupne mieszanki zawierają cukier i/lub mąkę. Zupełnie niepotrzebnie. Wystarczą następujące mielone

Kucharzyca
Babeczki czekoladowe z budyniem 198

pory wspominam ten smak. "Niebo w gębie". Znikają natychmiastowo. Bardzo lubię różne babeczki, bo są łatwe do zrobienia, szybkie i smaczne. Idealne na wszelkie imprezy. Na blogu w zakładce Ciastka znajdziecie inne przepisy na pyszne babeczki. Kto się skusi na jedną słodką czekoladową babeczkę? Ciasto (około 22 szt babeczek) 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 2 płaskie

O kuchni z uczuciem
Piwne naleśniki z nadzieniem ruskim 255

łyżki oleju masło lub kwaśna śmietana do podania CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W misie miksera umieszczamy składniki na naleśniki i miksujemy aż do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy na 15 minut. Przy pomocy ręcznika papierowego nacieramy patelnię odrobiną oleju. Z ciasta przygotowujemy 6-8 naleśników, przekładamy na talerz. 2. Na suchej, rozgrzanej patelni podsmażamy wędzony boczek

My Culinary Art
Torcik marchewkowy z musem figowym, najłatwiejszy, najsmaczniejszy 169

dwie części. Do jednej dodałam mus figowy.   Zimne ciasto przekroiłam na dwa placki. Dolny posmarowałam masą z musem figowym.     Położyłam drugi placek przeciętą stroną na wierzch i wyłożyłam na niego krem serowy. Wyrównałam powierzchnię i udekorowałam orzechami.               Łatwy do wykonania i smaczny torcik, na który szczególnie Was zapraszam. Polecam

Kuchnia u Krysi
Słone paluchy śniadaniowe 283

jeśli jest zbyt mało sprężysta , można dodać więcej wody i ponownie wyrobić . Uzyskane ciasto dzielimy na dowolną ilość kawałków , które następnie formujemy w chude , długie wałki – paluchy ( ostrożnie z przenoszeniem , bo lubią się rwać ) , muszą być chude, bo mocno wyrosną i mogą łatwo zamienić się w bułki " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Odstawiamy do wyrośnięcia

Ogrodnik w podróży
Bezglutenowa pizza - wegetariańska, dietetyczna, najlepsza! :) 174

kruchy, rozpływający się w ustach - pycha! Farsz w pełni wegetariański, przygotowany z popularnych i łatwo dostępnych warzywek :) Gorąco polecam, na pewno Wam zasmakuje ;) SKŁADNIKI Zaczyn: 125 ml wody 1/3 kostki drożdży (tj. ok. 35 g) 1 łyżka ksylitolu 1 łyżka mąki gryczanej  (Targroch) Ciasto: 100 g skrobi kukurydzianej 100 g mąki gryczanej  (Targroch) 1 jajko M szczypta soli

Zdrowie na języku :P
Faworki – ciasteczka dla znerwicowanych 196

pojechać do domu więc postanowiłam usmażyć go sama. Nawet się nie spodziewałam, że to takie łatwe Faworki są ciastkami które należy piec w chwilach zdenerwowania- nie ma lepszego sposobu na wyżycie się niż walenie wałkiem ile sił w naszych rękach w Bogu ducha winne ciasto po tej czynności ciasto staje się takie aksamitne, sprężyste - jak dobrze wyrobiona modelina:-) uwielbiam

sierotka maRysia w kuchni
Naleśniki nadziewane szpinakiem i twarogiem 161

masła Sól, pieprz Tarty żółty ser Wykonanie: Naleśniki chyba każdy wie jak zrobić i jakiej ciast powinno być konsystencji, niektórzy wprawdzie dodają np. gazowaną wodę mineralną, śmietanę, zsiadłe mleko, ja napisałam podstawowe składniki. Wracając do przepisu, smażymy naleśniki na oleju. Szpinak rozmrażamy i odparowujemy ( łatwo odparować możemy w mikrofalówce ), cebulę drobno kroimy, czosnek przepuszczamy przez praskę i razem szklimy

Smaki Ewy
Pierogi ruskie + film 175

Pyszne, tradycyjne łatwe w wykonaniu i ekonomiczne pierogi ruskie to znakomity obiad dla całej rodziny. Okraszone skwarkami lub podsmażoną cebulką doskonale zaspokoją głód na długie godziny. składniki na około 20 pierogów                                    ciasto 2 czubate szklanki mąki pszennej 1 jajko

Smakowite Dania
panini - włoskie bułeczki 213

Pyszne, pyszne, pyszne! Długo szukałam przepisu który byłby łatwy i szybki do zrobienia a jednocześnie przynosił dobry efekt. I chyba znalazłam. Bułki są smaczne same w sobie, ale znakomicie sprawdzają się zapiekane z rożnymi dodatkami - mniam! Oczywiście ciasto wyrabiałam w maszynie do chleba. Przepis znalazłam  tutajWarto obejrzeć ten filmskładniki - 10 bułek1 1/4 szklanki mleka, lekko podgrzać

Stare Gary
Rolada Cappuccino 217

Puszysta i delikatna rolada biszkoptowa o smaku cappuccino :) Jak już nie raz wspominałam, wszelkie kawowe smaki, to moje smaki ;) Rolada jest łatwa i dość szybka w wykonaniu. Bardzo polecam :) Biszkopt: 135 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 dużych jajek 180 g cukru 3/4 szklanki proszku cappuccino o dowolnym smaku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka wody(...)składniki i delikatnie wymieszać łyżką lub szpatułką, do połączenia.  Płaską blachę z wyposażenia piekarnika o wymiarach około 40 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na blachę wyłożyć ciasto biszkoptowe, wyrównać. Piec około 10 - 12 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka. Podczas gdy rolada się piecze, na blacie rozłożyć czystą ściereczkę. Równomiernie oprószyć ją cukrem wanilinowym

Opowieści z piekarnika
Pierogi z mięsem 284

pierogi ruskie – zielone pierogi – leniwe pierogi z MIĘSEM Ilość porcji: farsz na 30-40 pierogów Przygotowanie: 50 minut Składniki: – porcja ciasta z tego przepisu na ciasto do pierogów – 500 g mięsa wołowego z rosołu domowego – 1 cebula – 1 bułka kajzerka – sól, pieprz, 2 łyżeczki oregano – 8-12 łyżek rosołu(...)dodaj trochę rosołu, tak aby mięso nie było suche i łatwo się lepiło, a następnie dodaj podsmażoną cebulę. Dodaj nieco suszonego majeranku, sól i pieprz. Ilość zależ od Twoich upodobań, jednak pamiętaj że smak farszu musi być dość wyraźny, bo po ugotowaniu pierogów smak zawsze jest delikatniejszy. Przygotuj ciasto na pierogi z tego przepisu na najlepsze ciasto na pierogi . Ciasto

nietylkopasta.pl
Chrupiący deser chia z ptysiami i malinami 235

Kochani powracam po długich wojażach wyjazdowych. Trochę ostatnio nie miałam czasu na nowe wpisy ale postaram się to szybciutko nadrobić.  Pierwszy pourlopowy przepis na pewno

Niezły Młynek
Domowy makaronik 167

Z tego względu że wreszcie dorobiłam się takiej maszynki, będzie właśnie makaron :)  4 szkl mąki 3 jajka szczypta kurkumy szczypta soli 1 łyżeczka oleju ok

Gotowanie jest łatwe
Miński Keks 210

już. 3. Pianę z białek, już ubitą, dodajemy do ciasta delikatnie, delikatnie mieszamy. Również nie wolno miksować. 4. Kiedy mamy ubić białka z cukrem to: najpierw ubijamy białka a gdy są już sztywne dosypujemy cukier i dalej ubijamy. Wtedy jest szybciej. KEKS PO MIŃSKU czas z pieczeniem ok 1 h łatwy średnia blaszka do keksa Składniki * 2 szklanki mąki(...)gładką masę. Dodać ocet, cukier wanilinowy, cynamon, bakalie i stopniowo dosypywać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. piec w temp 200-220 stopni C ciągle sprawdzając. Gotowe jak odejdzie ciasto od brzegów blaszki. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni

Proponowane wyszukiwania