18.03.2018 Delikatna babka pełna aromatu cytryny i pomarańczy. Wzbogaci nasz stół świąteczny. Dość łatwa w wykonaniu. Dekorujemy według uznania. Składniki 250 g masła 250 g cukru
gotuj ze mnąZapraszam na delikatny i bardzo lekki serniczek waniliowy na herbatnikach. Bardzo łatwy i szybki w wykonaniu a przy tym bardzo smaczny. Polecam :) Składniki * na blachę 35x25cm
Kuchnia z widokiem na ogródidzie trzeba coś przygotować dla gości, bo przecież chipsy i paluszki nie wystarczą ;) Oto moja propozycja na łatwe i szybkie przekąski, tak zwane finger foods, które można podać na Imprezie, nie tylko na Sylwestra, zapraszam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szpinak zawijany w cieście filo Kulki z łososia Kiełbaski w cieście drożdżowym Paszteciki z chorizo Muffinki z porem i kiełbasą Bułeczki
Delusional TrineNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Słodkie zapomnienieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Pyszne to mało powiedziane, ciasto jest genialne, mięsiste, wilgotne, mega czekoladowe, a co najważniejsze zachowuje
Słodkie zapomnienieW przypływie chwili ostatnio naszło mnie na przygotowanie kawy mrożonej. Przepis okazał się prosty i łatwy. Kawa mrożona jest nie tylko dobrym orzeżwieniem, ale również ciekawym
Ciasta z tradycjamiPizza, wbrew pozorom, jest bardzo łatwym pomysłem na obiad, podwieczorek czy kolację. Za każdym razem, dzięki innym składnikom i proporcjom smakuje inaczej, zaskakuje. To jest smaczne:) A z takiego ciasta możecie przygotować pyszną focaccie (np. z rozmarynem i oliwkami, suszonymi pomidorami), mini cebularze, bułeczki. Do tego różne dodatki, np. do bułek sezam, ziarna, suszone owoce i jest miło, smacznie, inaczej
Zasmakuj KuchniDzisiaj słodka propozycja na nadchodzący weekend Święta co prawda już dawno się skończyły ale nie zaszkodzi nam jeszcze je powspominać. Oto propozycja, która jest bardzo prosta
PatiGotujeDzisiejsze ciasto oprócz dziwnego składnika, masła roślinnego, którego jeszcze nigdy nie używałam do pieczenia, posiada jeszcze bardziej tajemniczą nazwę, która generalnie nic nie mówi tylko tyle
PatiGotujechleb ..stawiając go ponad wszystkie łakocie ) Przepis na pasztet wkrótce znajdziecie w tym blogu. Mufinki są bardzo łatwe do przygotowania -jak to mufinki..... a że uwielbiam połączenie cytryny i maku wiec taki właśnie mają smak. Pomysł zaczerpnięty z blogu "Moje Wypieki": Ciasto na muffiny 150ml. oleju rzepakowego 230g mąki 1/2 łyżeczki sody 190g cukru pudru 1 duże jajko
Piekarz-Kucharz-Garkotłukpowrotnej drodze do domu, w głowie szukałam odpowiedniego przepisu który ukazałby piękno foremki .... to nie było łatwe.... M lubi baby.... jak to zazwyczaj u mężczyzn bywa... M lubi drożdżowe baby. Takie pięknie wyrośnięte i puszyste.... :) Moja jedyna córka nie lubi ciast zapychających, ale lubi ciasto czekoladowe... I zaświtał mi pomysł. Pamiętam jak babcia mojej koleżanki
Piekarz-Kucharz-GarkotłukPrzepyszna i łatwa propozycja na pierogi na słodko, które, za sprawą nadzienia z delikatnego serka ricotta i nadziewanej czekolady, wprost rozpływają się w ustach :) zielony kolor ciasta (w rzeczywistości bardziej, niż to widać na zdjęciu) bardzo spodobał się Zuzi i jak zwykle lepiła ze mną ;) Dawno nie robiłam żadnych pierogów, dlatego jak tylko o nich pomyślałam od razu zabrałam się
Kolorowy PrzepisownikPizza, wbrew pozorom, jest bardzo łatwym pomysłem na obiad, podwieczorek czy kolację. Za każdym razem, dzięki innym składnikom i proporcjom smakuje inaczej, zaskakuje. To jest smaczne:) A z takiego ciasta możecie przygotować pyszną focaccie (np. z rozmarynem i oliwkami, suszonymi pomidorami), mini cebularze, bułeczki. Do tego różne dodatki, np. do bułek sezam, ziarna, suszone owoce i jest miło, smacznie, inaczej
Zasmakuj KuchniŁatwe w przygotowaniu i lekko „odchudzone” pączki. Nie zawierają jajek a główną bazą jest jogurt naturalny. Podane z ciepłym syropem migdałowym smakują wyśmienicie. Składniki ciasto 2 szkl mąki 1 szkl jogurtu naturalnego 30 g drożdży 1 łyżeczka cukru ok.4 łyżki ciepłej wody szczypta soli syrop migdałowy 1 szkl cukru 3/4 szkl wody 1 łyżeczka soku z cytryny ekstrakt
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyRóżowe ptasie mleczko z malinami. Edyta Guhl. Lekki, delikatny deser, łatwy do przyrządzenia i co najważniejszy- zdrowy, ponieważ nie zawiera żadnych chemicznych substancji barwiących. Pewnie zastanawiacie
dolcevitainmykitchendodatkowo polane polewą z czekolady i masła orzechowego. Nie powiem, że robi się je szybko, choć są łatwe ale dość pracochłonne. Jeśli jednak skusicie się na ich przygotowanie to nie zawiedziecie sie, bo na pewno znikną w mgnieniu oka! Składniki: na ciasto: 350 g mąki 250 g masła 3 łyżki kakao 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru szczypta soli
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaDelikatne w smaku, smaczne ciasto, które idealnie pasuje do filiżanki kawy. Zajadają się wszyscy- i duzi i mali ;) Zapraszam! Placek z serem i makiem Składniki
Tagebuch po polskuPrzygotowanie domowego fast-food'a jest nieco czasochłonne, ale zdecydowanie zdrowsze i sprawiające więcej przyjemności. Przepis jest prosty a bułki wychodzą chrupiące z wierzchu i
Tagebuch po polskuFajne, łatwe i szybkie w przygotowaniu paszteciki. Doskonała przekąska a nawet danie główne dla niespodziewanych gości. Do tego wystarczy podać sałatkę i gotowe!!! 1 opakowanie ciasta francuskiego 4-6 surowych kiełbasek (chociaż niekoniecznie, możecie użyć Waszych ulubionych) 1 jajko do posypania: kminek, mak, siemię lniane, sezam, czarnuszka, lub to co chcecie Jajko
Jadło i czytadłowymieszania, ciasto powinno wyraźnie zwiększyć objętość (ok. 3 krotnie) Po tym czasie przekładamy ciasto do koszyka chlebowego wysypanego mąką. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 75 min w torebce, aby nie wyschło. Uważnie pilnujemy czasu wyrastania, bo chleb łatwo może opaść, jeśli zbyt długo będzie wyrastał. Chleb pieczemy w 245 stopniach przez 30 min i potem kolejne 20 min bez przykrywki
Mieszam w GarnkuŚwięta niebawem, warto więc zainteresować się przepisami na pyszne świąteczne wypieki. Proponuję dziś łatwy sernik z dodatkiem pysznej chałwy i wiśni kandyzowanych, oblany polewą czekoladową. Jest
karmelowySzybka i prosta w przygotowaniu przekąska. Nie tylko mocno serowa ale również cudownie chrupiąca :) Zapraszam! Paluszki serowe z ciasta francuskiego Składniki: 1 blat ciasta francuskiego 1
Tagebuch po polskuProsta przekąska.Świetna na imprezy młodzieżowe, ale nie tylko. Fajna forma. Łatwo je jeść nawet na stojąco. Dzieciaki, też bardzo je lubią. Te zrobione dzisiaj pojadą na dwie imprezy sylwestrowe, mam nadzieję, że będą smakowały :) ciasto : 1/2 szkl mąki kukurydzianej 1/2 szkl mąki pszennej 1 jajko 0,5 szkl mleka 2 łyżki cukru 2 łyżeczki
Polska Zupa300 g mięsa mielonego 20 g grzybów suszonych 1 cebula sól pieprz pieprz ziołowy 1 jajko bułka tarta ciasto 3 szkl mąki 2 jajka szczypta soli
Gotowanie jest łatwe500 g ugotowanej soi 500 g mięsa z drobiu 1 jajko cebula sól pieprz pieprz ziołowy staropolski oregano czosnek niedźwiedzi chili suszone tłuszcz do smażenia ciasto
Gotowanie jest łatwe500 g boczniaka 1 duża cebula kawałek papryki ok 50-60 g sól pieprz pieprz ziołowy staropolski szczypta majeranku 4 łyżki bułki tartej 1 jajko ciasto
Gotowanie jest łatwesię w jesienne klimaty. Gdy masz upieczoną dynię przygotowanie sernika nie zajmie Ci wiele czasu. Jest bardzo łatwy. Stosunkowo niski i upieczony w foremce o średnicy 24 cm, dlatego wystarczy 30 minut pobytu w piekarniku, by był gotowy. Składniki na spód ciasta: 8 sucharków pełnoziarnistych 2 łyżki masła 2 garstki orzechów laskowych 2 łyżki mielonych orzechów laskowych Składniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pyszna, słodka beza, która uzależnia ;) Delikatna, chrupka na zewnątrz, lepka, piankowa w środku. Bardzo łatwa do zrobienia, a efekt piorunujący. Smakuje jeszcze lepiej niż wygląda. podana
Domowa cukiernia Ewywszyscy, gdyż jest smaczne, a do tego bardzo kolorowe, efektownie wygląda na talerzu. Masę do tego ciasta można zrobić z jogurtu, serka homogenizowanego lub śmietany. Ale według mnie najlepsza jest wersja z jogurtu, gdyż jest mniej kaloryczna, mogę wtedy się łatwo rozgrzeszyć z trochę większego ukrojonego kawałka Jogurtową wersję tego deseru – nazywam po prostu jogurtowiec, choć spotkałam się z nazwą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięGdybym mogła powiedzieć tylko jedno o tej tarcie, żeby zachęcić Was do jej upieczenia, to byłoby to: sam spód jest … Czytaj dalej →
brunetkawkuchnimożna ją przepuścić przez maszynkę do mielenia o grubych otworach. Jeśli zostawimy duże kawałeczki mogą nam poprzebijać ciasto. Kasza gryczana niepalona jest najwartościowszą z kasz wytwarzanych z gryki. Posiada mniej intensywny, delikatny smak niż kasza gryczana palona. Jest sycąca, zdrowa, rozgrzewająca, łatwa w przyrządzaniu. Smacznego
Moniki SmakołykiPrzepis na babkę kakaową - łatwy i dość szybki w wykonaniu. Babka jest pulchna, wilgotnawa i nie za słodka. Polecam :) Zawsze wychodzi SKŁADNIKI 1 szklanka mleka
Moje Kuchenne RewelacjeSkładniki: ciasto: 1 szkl mleka 1 szkl wody 1/4 kostki masła 1 szkl mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3-4 jajka szczypta soli Krem: 2szkl
Luźna KuchniaSkładniki: ciasto: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki miodu 3 jajka 1 szkl mleka krem: kubek kaszki manny 2 kubki mleka 1
Luźna KuchniaLubimy się, nawet bardzo. Ciasto drożdżowe udaje mi się właściwie zawsze, a dzieci, gdy tylko wyczują zapach domowych drożdżówek kręcą się po kuchni i wokół mnie
dom-agi.plkakao i jaja. Wlałam przestudzoną masę miodową i zagniotłam ciasto. Odstawiłam na noc do lodówki. Następnie wałkowałam ciasto na obsypanej mąką stolnicy na grubość około 4-5 mm. Piekłam w 180 stopniach przez około 15minut. Jak upiec pierniczki z witrażykiem? Bardzo łatwo! Wystarczy ułożyć ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, a wykrojone otwory zapełnić pokruszonymi landrynkami. Piec
Zapiski Młodej Żony" Dziś prosto i szybko, bo taki jest ten przepis. Chodził za mną od wakacji, ale jakoś zawsze coś było nie tak, zawsze coś innego wymyślałam do
Słodkie Przyjemności"Jesienią mogłabym jeść to ciasto codziennie! W sumie jest to jedno z ulubionych wypieków mojego eM. Ważne aby było dużo jabłek, pełno gruszek i trochę dodatkowego
Słodkie PrzyjemnościJeżeli tak jak ja lubicie ciasto francuskie, to ten przepis jest zdecydowanie skierowany do Was! A mowa o małych francuskich babeczkach wypełnionych kremem z serka waniliowego
Słodkie PrzyjemnościNiektórzy nie wyobrażają sobie niedzielnego obiadu bez Szarlotki. Typowo jesienny wypiek w moim domu był częstym gościem, traf chciał, że również mój eM. - mimo, że może
Słodkie PrzyjemnościPoczątek roku szkolnego i nagle za oknem szaro i ponuro! Nie zgadzam się na taką pogodę i z niecierpliwością czekam na piękne, słoneczne dni. Jedynym plusem
Słodkie Przyjemnościmąki 1 jajko szczypta soli +do podania: bułka tarta, masło, cukier CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Twaróg przepuszczamy przez maszynkę do mięsa, praskę do ziemniaków lub przecieramy przez sitko. W misce łączymy wszystkie składniki i zagniatamy na jednolite ciasto (najpierw wsypujemy 1/2 szklanki mąki i w razie potrzeby dosypujemy jeszcze trochę). Z ciasta tworzymy cienki długi rulon
My Culinary ArtTo jeden z najbardziej znanych włoskich deserów, popularnością dorównujący tiramisu. Panna cotta jest wyjątkowo łatwa w przygotowaniu i smaczna. Śmietanka, wanilia i maliny… Proste składniki
Oryginalny smakpieczenia, na mąkę owoce kandyzowane i mikserem wymieszać na gęste ciasto forma silikonowa z kominkiem 24 cm - ciasto przełożyć do formy i piec w 200C około 40 minut - do suchego patyczka polewę rozpuścić wg opisu i posmarować nią babkę babka jest łatwa, szybka i bardzo smaczna.........polecam ........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięjest na tyle proste, że z jego przygotowaniem poradzi każdy? Ja sam się zdziwiłem, że jest tak łatwo go zrobić, a udaje się identyczny jak w sklepie, z chrupiącym spodem i ciągnącym się karmelem. Czego jeszcze chcieć? Z początku planowałem zrobić ciasto przekładane masą gruszkową i karmelem bez pieczenia, ale moi rodzice wypili wszystek sok gruszkowy, który musiał być
Kuchnia Łukaszapieczenia - 2 jajka - 2 żółtka Wszystkie składniki za pomocą miksera łączymy, masa powinna być dość rzadka, aby łatwo się nam ją rozprowadzało na gofrownicy. Gofrownicę należy mocno nagrzać. Za pomocą pędzelka rozprowadź niewielką ilość oleju na płycie gofronicy, łyżką wazową rozprowadzaj ciasto na gofry. Pieczemy na złoty kolor. Z czym podać gofry? - świeże owoce np. truskawki, banany, maliny
SMYKWKUCHNIobejrzycie. Surowa kiełbasa i kwaskowate jabłko, chrupiące ciasto francuskie – wypróbujcie, to naprawdę świetne połączenie! Ciasto francuskie dostaniecie w każdym większym sklepie spożywczym. Dobrą surową kiełbasę – u każdego dobrze zaopatrzonego rzeźnika. Twarde jabłko i zioła załatwią resztę. I to całe 10-15 minut roboty – prostej i łatwej. Cebulę obieramy, jak najdrobniej kroimy. Jabłko myjemy, usuwamy gniazdo nasiennie i kroimy w drobną(...)się masę wymieszać i połączyć dłonią, przeciskając mielone mięso i jabłko z cebulą lekko przez palce – jak przy mieszaniu masy na kotlety mielone. Piekarnik ustawiamy na 180⁰C. Ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki, rozwijamy, można je lekko przewałkować. Masę mięsno-jabłkowo-cebulową rozsmarowujemy równą warstwą na cieście, zachowując z jego szerszej strony centymetr wolnego miejsca. Masę delikatne solimy
Karo in the Kitchenjest? Kształt: Prostokątny. Rozmiar: Waga około 5 g. Barwa: Wierzch ciasta barwy złotej, farsz brązowy. Konsystencja: Miękka i wilgotna. Smak: Charakterystyczne dla kapusty i grzybów z aromatem ciasta drożdżowego. Brzmi jak rysopis z listu gończego, a chodzi o zupełnie niegroźny kapuśniaczek. Powyższa charakterystyka została spisana w związku z umieszczeniem kapuśniaczka na liście produktów tradycyjnych, co miało miejsce 25 września(...)robiliście kapuśniaczków musicie spróbować. Jest to przepyszne ciasteczko z wytrawnym nadzieniem, dość łatwe do zrobienia, jeśli będziecie trzymać się przepisu. Satysfakcja po upieczeniu – duża, zapach w domu – przepiękny, radość podczas jedzenia – gwarantowana. Zobacz też jak zrobić najprostszy buraczany zakwas do barszczu wigilijnego. Składniki: Ciasto: 2 żółtka i jedno jajko Pół kostki masła roztopionego (100 g) Opakowanie drożdży
Niedzielny kucharzCiasto to bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Przygotowując je nawet nie przypuszczałam, że będzie mi AŻ TAK smakować:) Smak taki jak w nazwie: jabłkowo-orzechowy z lekko wyczuwalną wkładką krucho-drożdżową. Najlepsze chyba na 2-3 dzień po przygotowaniu. Myślę, że z tego też powodu świetnie sprawdzi się jako świąteczny wypiek. Możemy przygotować go wcześniej(...)zachowa super smak i świeżość na długo. Jest wysokie, podzielne, łatwo się kroi. I przede wszystkim jest bardzo, bardzo dobre. Polecam:) Biszkopt orzechowy: 7 jajek 1 op. cukru wanilinowego 3/4 szkl. drobnego cukru 140 g mielonych orzechów 1/2 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Ciasto krucho-drożdżowe z jabłkami: 1 łyżka cukru pudru 40 g drożdży
Smaki Na Talerzuorzystania, gdy zostanie mi ich nadmiar po szarlotce lub cieście na tartę . Takie zamrożone białka dają się przechowywać nawet do kilku miesięcy, w oczekiwaniu na moje natchnienie kulinarne i pomysł ich spożytkowania . Świetnym sposobem na utylizację nadmiaru białek jest właśnie babka białkowa - szybka do przygotowania i z łatwo dostępnych składników . Wymaga jedynie ciut wcześniejszego planowania i wyjęcia z wyprzedzeniem(...)wilgotna by długo zachować świeżość . Jest niezbyt słodka w smaku, stąd raczej konieczny będzie dodatek polewy na wierzchu. Ja zwykle wykorzystuję tu mój patent na Idealną polewę czekoladową do ciast . Babkę piekłam w ramach akcji organizowanej przez Ciasto na niedzielę pt. Wypieki na białkach jaj . Składniki na tortownicę o średnicy 26cm : 7 białek 1 szkl. cukru 1 i 1/2 szkl
Grunt to przepis!Ciasteczka warszawskie skąd taka nazwa zupełnie nie mam pojęcia :) ale ciasteczka są naprawdę bardzo smaczne , nie wymagają wyszukanych składników i są łatwe i dość szybkie w wykonaniu. Do nadzienia użyłam marmolady śliwkowej i kwaśniejszej mirabelkowej, która łamie słodycz cukrowej otoczki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki : 50 dag mąki 25 dag margaryny 15 dag cukru 2 jaja 8 dag drożdży 3 łyżki(...)ulubione Dodatkowo: cukier na obtoczenie krążków Sposób wykonania: Margarynę z mąką posiekać na stolnicy, dodać drożdże rozpuszczone w mleku, cukier, żółtka z 2 jajek i śmietanę. Wyrobić na gładkie ciasto. Ciasto podzielić na dwie części Rozwałkować i na jednej części ciasta wykrawać szklanką pełne krążki, na drugiej połowie wykroić krążki i za pomocą kieliszka wyciąć w nich dziurki
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniawięcej nic nie powiem, sami spróbujcie. Składniki: Ciasto ( dla przypomnienia ) lub wielokrotność 375 gram mąki 1 żółtko 1 łyżka oleju 2/3 szklanki bardzo ciepłej wody Szczypta soli Farsz 1 opakowanie mrożonego szpinaku 1 łyżka oleju 1 cebula Sól Pieprz Sok z ½ cytryny Kwaśna śmietana 3-4 ząbki czosnku Wykonanie: Szpinak odparowujemy ( łatwo odparowuje się w mikrofalówce ). Na patelnię wlewamy
Smaki EwyPiernik to ciasto, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie Świąt Bożego Narodzenia. Większość zaczyna przygotowanie piernika kilka tygodni przed Świętami, przygotowując do niego bazę, która leżakuje potem w kamiennym garnku. Ja, której lenistwo to rodzona siostra robię zawsze wszystko na ostatnią chwilę, więc często wymyślam dania, które są łatwe, szybkie i nie wymagające wysiłku. Piernik ekspresowy jest tego przykładem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPodobno dzisiaj jest Międzynarodowy Dzień Sernika! Z tej okazji mam dla Was przepis na pyszny i bardzo łatwy w wykonaniu sernik na zimno. To sernik z wyczuwalnymi kawałkami czekolady, nie mieliłam więc do niego sera, co znacznie skróciło czas jego wykonania, zaś ser świetnie współgra z czekoladą. Sernik nie jest mocno słodki, idealny na upalne dni :) foremka 24x24 cm Spód(...)Smacznego:)) Przepis dodaję do akcji Ciasto na weekend na FB Razem ze mną sernik upiekli
Z miłości do słodkościChoć niektóre z dań mogą – na pierwszy rzut oka – wydawać się czasochłonne, w ogóle takie nie są za sprawą znakomitych pomocników kuchennych: gotowego delikatnego ciasta filo i mrożonego ciasta francuskiego. Można błyskawicznie wyczarować z nich fantastyczne przekąski, robiąc w parę chwil pieczone pierożki, lub zawijając w nie to, co akurat ma się pod ręką w lodówce: parówki, warzywa, kawałeczki(...)jeżeli chcemy w pełni sił i radośnie przetrwać tę noc. Możemy – co prawda – przygotować dania wcześniej, wybierając te, które nie tracą wartości i smaku lub takie, które są łatwe do przyrządzenia w ostatniej chwili, ale… ponieważ w tym szczególnym dniu zdecydowanie stawia się na wygląd i dobrą zabawę – nie powinniśmy poświęcać zbyt wiele czasu na skomplikowane menu. Choćby
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wystarczą zaledwie trzy składniki : sok marchewkowy, odrobina cukru i kuleczki z tapioki, by powstać mógł niesamowity deser! Łatwy, a jaki smaczny :] Idealny dla małych, ale i
W kuchni Karmel-itkiSernik truskawkowy bez pieczenia to kremowy, o wyraźnym smaku truskawek deser, który na pewno sprawi przyjemność ukochanej osobie. Łatwe i mało pracochłonne przygotowanie powinno zachęcić do jego wykonania. Zimą często mam ochotę na letnie smaki, niestety, w tym okresie świeże truskawki są drogie i nie tak smaczne i aromatyczne, jak latem. Świetnym rozwiązaniem jest wykorzystanie mrożonych truskawek, które(...)pieczenia jest o umiarkowanej słodyczy, po jego zjedzeniu czujemy się lekko i z pewnością sięgniemy po następny kawałek. Latem do tego sernika wykorzystuję świeże truskawki, którymi również dekoruję wierzch ciasta. U mnie proporcje składników są na dużą formę, wykonując deser z połowy składników, otrzymamy mniejszą porcję sernika na zimno. Składniki: (forma
Kuchcik gotuje