Magdalenki czyli francuskie ciasteczka

Magdalenki czyli francuskie ciasteczka

Magdalenki to mięciutkie i bardzo biszkoptowe ciasteczka. Przyjmuje się, że pochodzą z Francji. Magdalenki są łatwymi ciasteczkami, którego zrobienie nie zajmuje dużo czasu. W sumie mniej niż jedna godzina. Najlepsze są tuż po upieczeniu lub do popołudniowej kawy. Cechą charakterystyczną tych małych ciasteczek jest ich kształt, gdyż wypiekane są w specjalnej formie. Szybkość i łatwość przygotowania sprawia, iż możemy podobnie jak przy klasycznym biszkoptach bawić się smakami. Polecam! Składniki: 160 g mąki 100 ...

Czytaj dalej na blogu Ciasta z tradycjami

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

HonorataHonorata

Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, tarta, ciasteczka, bułki, ciastka , biszkopt, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, łatwe ciasto, ciasto cytrynowe

Inne przepisy z Ciasta z tradycjami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.