Magdalenki czyli francuskie ciasteczka

Magdalenki czyli francuskie ciasteczka

Magdalenki to mięciutkie i bardzo biszkoptowe ciasteczka. Przyjmuje się, że pochodzą z Francji. Magdalenki są łatwymi ciasteczkami, którego zrobienie nie zajmuje dużo czasu. W sumie mniej niż jedna godzina. Najlepsze są tuż po upieczeniu lub do popołudniowej kawy. Cechą charakterystyczną tych małych ciasteczek jest ich kształt, gdyż wypiekane są w specjalnej formie. Szybkość i łatwość przygotowania sprawia, iż możemy podobnie jak przy klasycznym biszkoptach bawić się smakami. Polecam! Składniki: 160 g mąki 100 ...

Czytaj dalej na blogu Ciasta z tradycjami

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

HonorataHonorata

Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, tarta, ciasteczka, bułki, ciastka , biszkopt, ciasto biszkoptowe, ciasta biszkoptowe , łatwe ciasto, ciasto cytrynowe

Inne przepisy z Ciasta z tradycjami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.