bazie kaszy zapewniają sytość na kilka godzin pracy, bez ochoty podjadania batoników czy drożdżówek. No i są pyszne, szczególnie jeśli dodacie do nich kilka kolorowych warzyw, jakieś strączki czy pierś z kurczaka i polejecie aromatycznym dressingiem. Skorzystajcie z moich pomysłów na proste sałatki - z kukurydzą i pieczonych kurczakiem (lub czerwoną fasolą w wersji wege), z ciecierzycą i suszonymi pomidorami oraz
Chilli Czosnek i Oliwapieprz zioła prowansalskie 1. Kurczaka jakąś godzinę wcześniej marynujemy (wszystkie składniki marynaty mieszamy i wkładamy do niej filety lub już pociętego w kostkę kurczaka, mieszamy, żeby kurczak ładnie zanurzył się w marynacie). Warzywa kroimy. 2. Na patyki do szaszłyków nabijamy po kolei wszystkie składniki. 3. Blaszkę piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej gotowe szaszłyki i pieczemy
kruche babeczkiSkładniki: 4 kapelusze portobello 1 filet z kurczaka po kawałku cukinii, bakłażana i papryki masło sól, pierz natka pietruszki Przygotowanie: Z kapeluszy wyciąć nóżki i posiekać
czarrna od kuchnidodatku mięsa. Chociaż i to można dostosować do swoich potrzeb, chcąc ukontentować także tych, którzy bez mięsa nie wyobrażają sobie posiłku. Wystarczy, że najpierw, przed smażeniem warzyw, podsmażycie nieco pokrojonego w kostkę kurczaka lub indyka. A jeśli nie macie akurat pod ręką żadnego drobiu, z powodzeniem możecie wykorzystać także mięso mielone. W tym przepisie z powodzeniem również możecie skorzystać
Pogotujmy.plZapiekanka brokułowa z ryżem i kurczakiem, to kolejny super przepis, na wykorzystanie brokuła. Już Wam wspominałam o tym, jak bardzo zdrowy jest brokuł ale do tego
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiPieczone żeberka w sosie ketchupowym – to idealna propozycja obiadowa. Co prawda potrzeba jest chwili na przygotowanie tego dania głównie ze względu na czas pieczenia, ale
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!azjatycki do zupy tajskiej ale nie tylko. Znakomicie się nadaje do zanurzania w nim surowych warzyw, również można polać gotowane warzywa. Może służyć do marynowania mięsa kurczaka, wołowiny ,wieprzowiny. Mięso marynować w sosie przed pieczeniem lub grillowaniem od 30 minut -2 h. Składniki 70 ml sosu sojowego bezglutenowego 30 ml przegotowanej chłodnej wody … Czytaj dalej Dip azjatycki
gotuj ze mnąorzechowy to moje nowe odkrycie:). Świetnie pasuje do brokuła a także do innych warzyw. W wersji mięsnej możemy dodać kurczaka. 1 brokuł 100g makaronu rurki 250g boczniaków 2 łyżki masła orzechowego 3 łyżki śmietany 18% 1 ząbek czosnku olej sól, pieprz 1. Z brokuła odcinamy różyczki. Gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem
Szefowa kuchniZUPA ZIEMNIACZANA Z ZACIERKAMI - poczciwa kartoflanka z sokiem z kiszonych ogórków ❤ Jak przygotować domową zupę ziemniaczaną z zacierkami - sprawdzony przepis krok po kroku. 👌 Czas na solidną
Moja Książka KucharskaProsty przepis na niecodzienny obiad dla całej rodziny. Na talerzu będzie kolorowo, smacznie i pachnąco. Nafaszerowane papryki można podać na imprezie, imieninach czy spotkaniu rodzinnym. Świetnie
Czekoladowa muffinkaPodroby też są smaczne i czasem po nie sięgam. Serduszka z kurczaka mają delikatne, zwarte mięso. W sosie koperkowym, z dodatkiem warzyw smakują fantastycznie :-) Czas przygotowywania: 30 minut Ilość porcji: 4 Składniki: • 500 g serduszek z kurczaka • mały pęczek koperku • 200 g pieczarek • pół szklanki mleka • łyżeczką mąki • pół łyżeczki soli • 100 g domowego
AniaGotuje.plSałatka z grillowanym kurczakiem, sałatą, pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem, awokado, serem mozzarella i pomidorowym sosem winegret to idealna propozycja na weekendowego grilla. Lekka, sycąca i smaczna. Dwadzieścia
ale PysznieDziś przepis na potrawkę z kurczaka, czyli wykorzystanie mięsa z rosołu. Danie jest proste, smaczne i szybkie do zrobienia. Moje smaki dzieciństwa :) Składniki 2
magiczna kuchnia KasiSkładniki 600 g filetu z kurczaka 2 łyżeczki pomarańczowej pasty curry 2 ząbki czosnku łyżeczka curry w proszku sól, pieprz do smaku płaska łyżeczka mielonego ziela
Gaździnka warzyPieczona ćwiartka kurczaka. Ziemniaki tłuczone z koperkiem. Gotowane warzywa - marchewka i kalafior
JejKuchnia