Pierwszy raz robiłam tą zupkę i na pewno będę robić ją częściej. Jeśli nie macie wywaru z warzyw lub drobiowego można do wody dodać korpus z kurczaka. Gotować go 15 minut, wodę trzeba osolić. Następnie dodać wszystkie składniki i gotować do miękkości warzyw. Wyjąć korpus, obrać mięso, kości wyrzucić. Zupę zmiksować, dodać mięsko i obsypać posiekanym koperkiem. Podawać w bulionówkach
Kuchnia PokoleńDelikatne piersi z kurczaka grillowane w jogurcie, i czosnku doskonale smakują z warzywami świeżymi i opiekanymi, oraz ulubionymi sosami. Danie smaczne i dietetyczne. SKŁADNIKI : 500 g piersi
Kulinarne Fantazje Mariolijest to konieczne). Na sałatę wykładamy grzanki, pokrojone piersi kurczaka, pokrojoną w krążki cebulę. Polewamy dressingiem oraz posypujemy startym parmezanem (do sera użyłam obieraczki do warzyw). Sałatka Cezar jest najlepsza w najprostszej postaci. Dodatek kurczaka sprawia, że stanowi pełnowartościowy posiłek obiadowy – lekki, a jakże pożywny. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Sałatka Cezar appeared first on Moje Wypieki
mojewypiekiinietylkochciałam co nie co pokombinować. I tak trafiły się karczochy! Nigdy jeszcze nie próbowałam, a byłam bardzo ciekawa smaku. Znaleźliśmy info jak zabrać się za to warzywo, do tego wybrałam makaron i kurczaka. Dla mnie połączenie idealne! W ciepłe popołudnie zajadaliśmy się, podziwiając Naszą Barcelonę. A to dopiero początek. Bądźcie gotowi na dużą dawkę zdjęć z tego miasta ;) Składniki
Pink Envelopeprzygotować dosyć szybki obiad. Przepis dodaje do akcji Pudliszki -Pomidorowe inspiracje. Składniki na 4 porcje: do przygotowania mięsa 4 udka z kurczaka 3 łyżki ketchupu 3 łyżeczki koncentratu pomidorowe 2 łyżki oliwy sól, pieprz mieszanka suszonych warzyw suszony koperek 1 ząbek czosnku do przygotowania sałatki pół główki sałaty masłowej 2 podłużne pomidory 1 mały jogurt naturalny sól, pieprz(...)Mięso umyć, osuszyć i przyprawić solą oraz pieprzem, a na sam koniec dodać plasterki czosnku. Na dno naczynia żaroodpornego wsypać suszone warzywa, dodać przyprawione mięso. W miseczce wymieszać: ketchup, koncentrat pomidorowy i oliwę. Przygotowaną marynatą posmarować udka z kurczaka. Na samym końcu posypać suszonym koperkiem. Piec pod przykryciem około 40-45 minut w 180°C. W międzyczasie przygotować sałatę: warzywa
Ugotowaćodrobina oleju Na samym początku mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, przyprawić solą oraz pieprzem. Wymieszać i odstawić. Następnie rozgrzać patelnię wraz z niewielką ilości oleju i przesmażyć kawałki kurczaka. Gnocchi ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przelać zimną wodą. Z papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić papryki w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Z cukinii odciąć końcówki, przekroić(...)pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Przesmażyć cebulę. Gdy lekko się zeszkli to dodać paprykę i cukinię. Całość smażyć, aż do lekkiej miękkości warzyw. Następnie dodać ugotowane gnocchi i podsmażone kawałki kurczaka. Całość przyprawić solą, pieprzem oraz oregano i chwilę ze sobą smażyć. W międzyczasie przygotować sos pomidorowy: cebulę oraz czosnek obrać i drobno posiekać. W garnku rozgrzać
Ugotowaćsmakuje jak pyszna sałatka, więc nic się nie zmarnuje – pomysł na kolację mamy „z głowy”;) Polecam! 1 i 1/2 szkl. kaszy jaglanej 2-3 pojedyncze piersi kurczaka 2 czerwone papryki 2 cukinie 2 cebule puszka kukurydzy 3-4 ząbki czosnku sos sojowy sól, pieprz, opcjonalnie przyprawa do gyrosa Oczyszczone mięso kroimy w średniej wielkości kostkę. Oprószamy ulubionymi(...)kostkę, cukinie na ćwiartki. Czosnek drobno siekamy. Na patelnię wlewamy 2 łyżki oleju, podsmażamy na nim paprykę. Gdy papryka zmięknie dodajemy czosnek oraz cukinię. W razie potrzeby podlewamy warzywa odrobiną wody. Dusimy do momentu aż staną się szkliste. Następnie dodajemy do warzyw mięso, kaszę i osączoną kukurydzę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz sosem sojowym. Smacznego
Smaki Na Talerzuplany zawiesić i znów się pojawić z pasztetem. Jednak ten pasztet będzie troszkę inny, choć podobny do poprzednich to jednak zaprogramowany pod klienta i jego potrzeby. 10 dużych udek kurczaka ( około 4 kg) 2 marchwie 2 pietruszki 2 cebule 6 ząbków czosnku 0,5 selera liść laurowy 5 kulek ziela angielskiego 10 kulek czarnego pieprzu łyżeczka soli 3 suszone grzyby(...)wodę aby się mięso zamknęło i wszystko nie zwiało do wody. Gotujemy do miękkości, studzimy usuwamy cały tłuszcz i skórę a samo mięso mielimy w maszynce razem z ugotowanymi warzywami i czosnkiem. Taka masa jest dość sucha mimo warzyw które w tym wypadku zastępują nam jak to zazwyczaj się daje tłuste dodatki....słonina, boczek itp. Zapewniam
Dieta moja pasjaSeler... warzywo, którego nienawidziłam od zawsze praktycznie. Kiedyś istniał w mojej świadomości tylko zwykły seler i usłyszawszy o selerze naciowym od razu myślałam, że seler to seler - ten naciowy na pewno też jest paskudny. Chyba nie muszę mówić jak bardzo się myliłam? :) Pierwszy raz spróbowałam selera naciowego właśnie w tej sałatce i (ku mojemu zdziwieniu) nie czułam ani grama typowego(...)Świetnie łączy w sobie smak słodkiej żurawiny i cierpki smak selera i papryki. Na prawdę polecam :) Składniki na sporą miskę: 3-4 łodygi selera naciowego 2 wędzone udka z kurczaka (można użyć usmażonej w ulubionych przyprawach piersi z kurczaka) puszka czerwonej fasoli (odsączonej i opłukanej na sitku) 1 czerwona papryka 2 garście suszonej żurawiny 2 łyżki majonezu pieprz (dość sporo
JedzeniomaniaLatem, kiedy pod dostatkiem świeżych warzyw takie dania często goszczą na naszym stole. Są łatwe w przygotowaniu, smaczne i sycące. Do tego pełne warzyw są pełnowartościowym posiłkiem dla całej rodziny. Składniki: duża cebula 2 piersi z kurczaka strąk czerwonej papryki pieto kiełbasy swojskiej duża cukinia 6 pomidorów ½ dużego selera korzeniowego 3 marchewki
Pyry na Gazłyżeczki brązowego cukru 2/3 szklanki ryżu jaśminowego Wszystkie składniki przygotować wcześniej tak aby od razu jeden po drugim wrzucać do garnka. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w grube kawałki. Wszystkie warzywa pokroić w dosyć duże kawałki. Pomidorki na pół lub mogą zostać w całości. Bakłażana można zamoczyć w wodzie z cytryną aby nie był gorzki i nie zbrązowiał(...)jakby olej oddzielił się od mleka ) i dodać pastę curry. Połączyć na jednolitą masę. Dodać pokrojoną pierś z kurczaka. Chwilę podsmażyć. Wlać resztę mleka. Dodać połowę sosu rybnego, łyżeczkę cukru, liście limonki kafir i doprowadzić do wrzenia. Dodać warzywa kolejno wg ich twardości pamiętając, że mają one pozostać chrupkie. Nie powinny się rozgotować ani być zbyt miękkie. Ja zaczynam
Jemy PijemySzybkie razowe makarony z warzywami (z mięsem lub bez) to moje ulubione sposoby na pyszny, mało czasochłonny obiad :) Taki jest też ten makaron w towarzystwie aromatycznych suszonych pomidorów rukoli i kurczaka. Tego ostatniego można śmiało pominąć przygotowując wersję wege :) SKŁADNIKI (na 4 porcje - 1 porcja 550 kcal) 400 g razowego makaronu penne 1 podwójna pierś kurczaka
Moje Kuchenne Rewelacjedrobiowo- warzywny to wynik gotowania rosołu. Wkurza mnie to, że te pyszne i zdrowe warzywa oraz gotowane mięso zawsze zostaje i nikt nie ma na nie ochoty a przecież nawet na szyjce indyka znajduje się bardzo dużo smacznego mięsa, nie wspominając o udkach czy skrzydełkach kurczaka... No cóż, do najpiękniejszych to rozgotowane mięso nie należy, dlatego zawsze na sitku odcedzam(...)ugotować w wodzie do miękkości): 2 spore marchewki 2 korzenie pietruszki kawałek selera por nać pietruszki mięso z szyjki indyka mięso z trzech udek kurczaka oraz dwóch skrzydełek cebula 5 suszonych podgrzybków kminek sól pieprz Warzywa i oddzielone mięso mielimy w maszynie do mielenia, dwukrotnie (lub blenderujemy całość dokładnie, jak ja). Doprawiamy obficie solą, pieprzem i kminkiem. Dokładnie mieszamy całość
Mango Papajaraczej mało znana, a szkoda, bo to jest to danie niezwykle smaczne i bardzo sycące. Choć jest lekka, można nią nakarmić drwala. Subtelna w smaku dzięki warzywom, ma też charakter za sprawą pieczonego kurczaka i pieczonego boczku, który nadaje jej lekko dymnego posmaku. Ważnym składnikiem sałatki Cobb jest dressing. My proponujemy jego super lekką wersję z jogurtem, ziołami i niewielką
Niedzielny kucharzraczej mało znana, a szkoda, bo to jest to danie niezwykle smaczne i bardzo sycące. Choć jest lekka, można nią nakarmić drwala. Subtelna w smaku dzięki warzywom, ma też charakter za sprawą pieczonego kurczaka i pieczonego boczku, który nadaje jej lekko dymnego posmaku. Ważnym składnikiem sałatki Cobb jest dressing. My proponujemy jego super lekką wersję z jogurtem, ziołami i niewielką
Niedzielny kucharzBardzo często na moim stole pojawia się pieczona papryka – uwielbiam ją. Jeśli połączyć ją z pysznym mięsem mamy obiad idealny. Dzisiejsze danie więc dla mnie
Smaki Na Talerzulistki laurowe, ziele angielskie, czosnek, podpaloną cebulę, sól, pieprz, kawałek imbiru, szczyptę lubczyku, marchewkę, pora, pietruszkę i seler. Miękkie warzywa przełożyć na talerz, bulion przecedzić. I wstawić znów na gaz. Do wywaru dodać trawę cytrynową i ugotować w nim paseczki kurczaka. Następnie wlać mleko kokosowe i zagotować na małym ogniu. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z limonki i opcjonalnie dodatkową łyżeczką
Gaździnka warzy