kurczak z warzywami - 9853 przepisów (strona:207/657)

ZUPA OGORKOWA Z KURCZAKIEM 216

ZUPA OGÓRKOWA Z KURCZAKIEM   Sprawdzony przepis na domową zupę ogórkową z kurczakiem, ryżem i ziemniakami przygotowany krok po kroku.   Niby tylko zupa ogórkowa, a

Moja Książka Kucharska
Jak dobrać wino do kolacji? 185

mogą bardzo różnić się od siebie i pasować do różnych potraw. Zbiór generalnych zasad Planujesz podać lekką sałatkę, na przykład z dodatkiem delikatnie doprawionego indyka albo kurczaka? Do drobiu, pieczonej ryby z warzywami, owoców morza i innych lekkich posiłków będzie pasować wytrawne, lekkie, białe wino. Z kolei wino czerwone wytrawne będzie dobrze współgrało z potrawami mięsnymi, cięższymi.   Istnieje jednak

Tradycyjna Kuchnia
Ziemniaki faszerowane kurczakiem z porem pod mozzarellą 226

Ziemniaki często kojarzą nam się jako dodatek do wszelakich dań bądź jako składnik zapiekanek. Dzisiaj chciałyśmy zaproponować Wam nieco inne danie z ziemniakami w roli głównej

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka warzywna z kurczakiem 165

Idzie wiosna... :) W ostatnim tygodniu wiele działo się w pogodzie. Był śnieg, deszcz i najważniejsze SŁOŃCE! A więc czekamy z utęsknieniem na wiosnę. Dlatego dziś chciałabym

Gotuję Testuję
Krupnik z kaszą 103

wlewamy 1/4 pojemności garnka wody i obgotowujemy kurczaka. Po zagotowaniu odlewamy i płuczemy kurczaka i garnek. Do garnka wlewamy 4 litry wody i wkładamy z powrotem kurczaka. Po zagotowaniu wody dodajemy obrane warzywa i gotujemy przez 45 minut. Przyprawiamy łyżką wegety oraz 1/2 łyżeczki pieprzu i dosypujemy pół szklanki drobnej kaszy oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy kolejne 40 minut

Klasyka Gotowania
Cukinia faszerowana kaszą kuskus i kurczakiem z gorgonzolą 154

Ostatnio nie mam czasu na nic, nawet na gotowanie :( To danie powstało w mojej głowie z potrzeby ugotowania czegoś więcej niż wody na herbatę, a jednocześnie

Cook&Love
GRZYBOWA Z GRZYBÓW MIESZANYCH Z JAJKIEM 162

Moja wersja wzbogacona jeszcze dodatkowo :-)) o ... ćwiartki gotowanego jajka, które super komponują się z grzybami.  Było pyyyysznie!  Składniki: bulion  (u mnie z kurczaka, równie dobrze może być warzywny) warzywa z bulionu: marchewka, pietruszka 3 średnie ziemniaki 2 łyżki sklarowanego masła 1 duża cebula 2 ząbki czosnku ok. 500 g świeżych grzybów (miałam:   borowiki, kurki, pieczarki

Walijskie Pichcenie
Ciecierzyca na rozgrzewkę 108

rozpadające się. Mięso wołowe gotowałam w niedużej ilości wody, z dodatkiem liści laurowych, goździków i kardamonu. Po około 30 minutach wyłowiłam ziarna i liście, dołożyłam kurczaka i wyciśnięty ząbek czosnku, pokrojone warzywa oraz pokrojoną cebulę. Pamiętajcie, że wywar powinien być esencjonalny, wody powinno być tylko tyle, by zakryła gotujące się składniki. Gdy mięso było już ugotowane, wyciągnęłam ostudziłam i rozdrobniłam

Pichceniomania
Gulasz warzywny z ziemniakami na parze 143

mniejsze kawałki. Kurczaka doprawiamy do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i oprószamy mąką. W multicookerze ustawiamy program FRY na 15 minut , dodajemy odrobinę oleju, a następnie kurczaka. Smażymy go na złoto i dodajemy pozostałe warzywa. Po zakończeniu programu FRY ustawiamy program STEW na 40 minut , dodajemy wodę, a na tacce do gotowania na parze układamy obrane i pokrojone w połówki ziemniaki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak w kremowym sosie cebulowo-paprykowym 266

Kurczak jest uniwersalny, łatwo dostępny i smaczny, ale ileż można jeść pieczone udka czy smażonego fileta. Z tego mięsa można wyczarować wszystko! Aby urozmaicić menu , szukam

Wanilia i Kardamon
Kurczak w boczku 163

Składniki filet z kurczaka boczek wędzony - ze spiżarni estragon, lubczyk 2 ząbki czosnku sól, pieprz zielony groszek pół kieliszka białego półwytrawnego wina 2 pudełka śmietanki olej

Gaździnka warzy
Drobiowe roladki z papryką otulone boczkiem 179

Drobiowe roladki lubię przygotowywać z dwóch względów. Po pierwsze są one najszybszymi roladkami, a po drugie lubię wszelaki drób. Dla odmiany dzisiejsza propozycja została przygotowana bez

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kurczak po chińsku 234

tartego imbiru 0,5 łyżeczki cynamonu pół papryczki chili 1 łyżka oleju (może być sezamowy jeśli macie) Kurczaka pokroić w paski, włożyć do marynaty i zostawić na minimum 3 godziny. Rozgrzać wok lub dużą, głęboką patelnię, i podsmażyć mięso. Następnie dodać warzywa pokrojone w słupek (cebula w piórka). Smażyć, aż warzywa trochę zmięknął, ale nadal będą lekko al dente. Makaron

Dobra karma
Makaron z brokułami i sosem beszamelowo-serowym 247

Jedno z prostszych i bardzo pysznych dań z makaronem jako podstawą. Jest tu tylko makaron, gotowany brokuł, podsmażone mięsko z piersi kurczaka  i sos beszamelowy

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Domowy słodko-kwaśny sos chiński. Dodatek do dań w azjatyckim stylu. Równowaga smaków. Równowaga zmysłów. 535

słodko - kwaśny jest używany w azjatyckiej kuchni często, wykorzystywany jest w wielu potrawach, takich jak sajgonki, pad Thai, stir fry z makaronu i owoców morza, kurczaka, wieprzowiny czy wołowiny przygotowanej z warzywami, ryżem czy różnego rodzaju chińskimi makaronami. Należy zaopatrzyć się w podstawowe składniki, takie jak ocet ryżowy, ostre papryczki chilli, imbir. Jeśli ktoś nie ma tradycyjnego octu ryżowego śmiało

Naturalna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania