owsianymi. Biszkopty możecie zastąpić pokruszonymi herbatnikami. Możecie posypać je dodatkowo cukrem pudrem. Zapewniam, że ręka sama wędruje po małą pyszną kulkę czekoladową. Polecam Wam również ciastka śniegowe kule , które również znajdziecie na moim blogu. Składniki 2 szklanki płatków owsianych 100 g biszkoptów 1 szklanka cukru 2 łyżki kakao 130 g masła 8 łyżek mleka 100 g gorzkiej czekolady
O kuchni z uczuciemZapraszam do przygotowań! Składniki dla 2 osób: 4 liście sałaty lodowej, poszarpane 2 garści liści świeżego szpinaku 125 g małych kulek mozzarelli (waga po odsączeniu) 16 małych truskawek bez szypułek sos balsamiczny oliwa z oliwek 20 g płatków migdałów CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: W dwóch miseczkach rozkładamy kawałki sałaty lodowej, po jednej garści liści szpinaku
My Culinary Artsię lubić a wszelkie kleiste paciaje i to jeszcze na ciepło nie mają u nas żadnych szans. Oczywiście, starałam się dotąd wykorzystywać płatki owsiane w inny sposób, np. obtaczając w nich takie słodkie kulki albo dodawać do gotowania zupy, jednak cały czas miałam wrażenie, że stanowczo za mało tego owsa w naszej diecie. Ostatnie podejście, które zrobiłam(...)śniadanie jemy chyba 5 razy w tygodniu :) Okazało się, że wystarczy zrobić ją bez gotowania i nagle wszystkim smakuje i proszą o dokładkę. Najprostsze rozwiązania często przychodzą najpóźniej. Używam płatków owsianych górskich. Teoretycznie należy gotować je 6 minut, ja tego nie robię. Zalewam płatki wodą do picia (nawet nie wrzątkiem) i zostawiam na noc. Rano przygotowuję świeże dodatki, mieszam
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEczekoladą: Czekoladę kroję na drobne kawałki. Miękkie masło ubijam z jajkami i cukrem, dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, płatki owsiane oraz czekoladę i mieszam dokładnie. Z ciasta formuję kulki wielkości włoskiego orzecha, lekko je spłaszczam i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia tak aby między ciastkami były około czterocentymetrowe odstępy. Piekę
Gotuj Się Kto Możemiski. Orzechy również zmielić, prawie na mąkę. Dodać do płatków owsianych. Morele odsączyć z wody i zmielić na pastę. Połączyć z płatkami wymieszanymi z orzechami. Z tak przygotowanej masy formować niewielkie kulki, jeżeli kleją się Wam ręce od masy, umyjcie je, wytrzyjcie i od nowa formujcie kulki. Gotowe kulki obtoczyć w wiórkach
Fabryka pomysłówpyszne, nasze! Składniki: 3 dojrzałe średnie banany szklanka 300 ml płatków owsianych błyskawicznych 2 łyżeczki maku szczypta cynamonu Przygotowanie: Banany rozgniatam dobrze widelcem, dodaję płatki, mak i cynamon, dobrze mieszam łyżką, potem ręką. Formuję kulki, lekko spłaszczam. Układam na papierze do pieczenia. Piekę w 180 C przez 20 minut grzaniem góra plus dół bez termoobiegu. Ciasteczka owsiane z bananami
Zasmakuj Kuchniklejące, ale bez problemu uda się je wyrobić. Następnie urywamy po kawałku ciasta i formujemy w dłoniach kulki wielkości orzecha włoskiego. Ukłądamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę lekko spłaszczamy dłonią. Ja dla dekoracji posypałam moje ciasteczka płatkami migdałów. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 12 minut
Walijskie Pichceniejasnozłoty kolor. Masło utrzyj mikserem na puch z cukrem i cukrem wanilinowym. Wsyp mieszankę, proszek do pieczenia i zagniataj ciasto. Dodaj ostudzone ziarna słonecznika, płatki owsiane, szczyptę soli i ponownie zagniataj. Z ciasta lep kulki wielkości orzecha włoskiego i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 175ºC przez około 15 minut, na złoto. Pozostaw na blaszce
Kuchnia bezglutenowagłębokim garnku i dokładnie wymieszaj. Wsyp płatki owsiane i połącz z mlekiem. Odstaw na kwadrans. Musli rozdrobnij blenderem lub w melakserze. Do namoczonych płatków dodaj resztę składników i dokładnie wymieszaj. Mokrymi rękoma formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 20-25 minut. Gotowe
Kuchnia bezglutenowawspaniałego zapachu kokosa) ucieramy z cukrem, dodajemy len i dokładnie łączymy. Następnie wsypujemy mąkę owsianą, dodajemy szczyptę sody i ucieramy. Na koniec wrzucamy płatki owsiane i dokładnie miksujemy. Krok 3 Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszczamy. Z tego przepisu wychodzi mi dokładnie 9 ciasteczek, jeśli chcemy mieć ich więcej, podwajamy porcję. Pieczemy
CoolinarniePLprawdę bardzo dobre i łatwe w przygotowaniu. Zasmakowali w nich wszyscy domownicy. Robię je dość często. Polecam! Składniki: (2-3 porcje) 1 brokuł 1 kulka białej mozzarelli starta na tarce o grubych oczkach szczypta płatków chilli (opcjonalnie) szczypta soli 2 łyżki bułki tartej 2 jaja kropla oliwy lub oleju do smażenia Składniki sosu: 3 łyżki jogurtu naturalnego (ja używam
Moja Delicjazrobić niewielki wałek z ciasta. Wałek rozgnieść palcem na nierówny prostokąt a następnie zwinąć go tworząc środek kwiatka. Można również zrobić niewielkie kulki, położyć je między folią spożywczą i rozgnieść palcami. Górę kółka rozgnieść palcami formując płatek. Dół kółka zwilżyć wodą, przyklejać kolejne kółka z jednocześnie odginając je i formując płatki róż. Gotowe różyczki odstawić w suche miejsce żeby
Mama Gotujeziół prowansalskich Dodatkowo: 2 duże pomidory 7 pieczarek 4-5 suszonych pomidorów 1 łyżka oliwy około 60 g startego sera żółtego lub 1 kulka mozzarelli 30 g startego parmezanu Przygotowanie: W misce mieszamy mięso mielone, parmezan, płatki owsiane, natkę pietruszki, przyprawy oraz jajko. Formę do zapiekania smarujemy oliwą i przekładamy do niej mięso, dociskając do dna i wyrównując. Piekarnik nagrzewamy
Mania Gotowaniałyżki mąki pszennej 200 g miękkiego masła amaretto do smaku PONADTO około 280 g dżemu z owoców leśnych (1 słoiczek) około 70 g płatków migdałowych Wszystkie składniki na ciasto łączymy i zagniatamy aż powstanie jednolita kulka, następnie dzielimy na dwie równe części. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodajemy stopniowo cukier, a na samym końcu(...)papierem - łatwiej będzie nam wyciągnąć upieczone ciasto z blaszki). Jedną połowę ciasta rozwałkowujemy i wykładamy nią spód blaszki. Na cieście rozsmarowujemy połowę dżemu, następnie połowę piany i posypujemy ją płatkami migdałowymi. Pieczemy przez około 40 minut w nagrzanym do 170 stopni piekarniku. Tak samo postępujemy z drugą częścią ciasta pomijając płatki migdałowe(są tylko na górną część ciasta). 1/4 szklanki
Moje-pitraszeniesosie pomidorowym. Kwiaty cukinii możesz dodać do omletu, frittaty albo położyć na pizzy. risotto z kwiatami cukinii lub makaron z kwiatami cukinii Kwiaty możesz też zjeść na surowo, dodając płatki np. do sałatki lub udekorować nimi zupę. Faszerowane kwiaty cukinii - pomysły na nadzienie: Jak już wspomniałam, kwiaty cukinii kochają ser. Jeżeli nie lubisz zaproponowanej poniżej fety, możesz ją zastąpić innym(...)kwiat pod wodą, aby pozbyć się resztek pyłku i odłóż na papierowy ręcznik do wyschnięcia. 4. Weź łyżeczkę farszu i uformuj z niego kulkę wielkości orzecha włoskiego. Włóż nadzienie do środka kwiatu i delikatnie zakryj płatkami. W ten sposób przygotuj wszystkie kwiaty. 5. Na patelni na średnim ogniu rozgrzej grubą warstwę oleju. Nie musi być go tyle jak do smażenia
Chilli Czosnek i Oliwa