kulki w płatkach - 1185 przepisów (strona:12/79)

Pełnoziarniste ciasteczka owsiane- grube, kruche z zewnątrz i miękkie w środku 211

uformować kulki, a w odpowiedni i krągły kształt utworzą się same podczas pieczenia :) Zabawa z tym ciastem, to sama przyjemność i banalnie prosta sprawa, równie dobrze, do robienia kulek można 'zatrudnić' dziecko :) Mąka pełnoziarnista kompletnie nie przeszkadza w smaku, jeżeli jednak macie obawy co do jej smaku, to 1 szklankę można zamienić na zwykłą pszenną.  Można również(...)jasną masę, a następnie ucierając wbić jajka. Wsypać mąkę uprzednio wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli, wymieszać, a po dokładnym wymieszaniu wsypać płatki owsiane. Na lekko nawilżonej wodą dłoni, z masy formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i układać (w odstępach około 2,5 cm, bo ciastka rosną na boki) na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec

Kraina Miodem Płynąca
Kotlety z Kurczaka w Płatkach Kukurydzianych (Medaliony z Kurczaka w Płatkach Kukurydzianych) 343

mięsem, wbijamy jajko, dodajemy po szczypcie wszystkich przyprawy (pieprzu i soli dodajemy więcej), majonez i 2 łyżki bułki tartej - wyrabiamy. Płatki kukurydziane kruszymy w blenderze lub np. wałkiem.  Z mięsnej masy formujemy wilgotnymi rękami niewielkie kulki, następnie delikatnie je spłaszczamy, obtaczamy w mące. Następnie mięso zanurzamy w rozbełtanym jajku z dodatkiem mleka, a następnie obtaczamy w pokruszonych płatkach

Słodka Strona
Francuskie rogaliki z serem zottarella i bakaliami. 159

zottarella używany jest głównie do dań wytrawnych, sałatek, pizzy ... Ja zrobiłam rogaliki na słodko, zatem zapraszam po przepis. Składniki; 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 kulka sera  zottarella (125g classic lub light) 3 łyżki płatków migdałowych 5-6 suszonych śliwek 1 łyżka brązowego cukru 2 szczypty cynamonu Przygotowanie; Ser osuszamy i kroimy w drobną kostkę, dodajemy migdały, cukier, cynamon

Radość kipiąca uśmiechem.
Czekoladowe ciasteczka z płatków owsianych bez pieczenia 156

umieścić w garnuszku i podgrzewać do momentu połączenia się składników oraz rozpuszczenia cukru. Całość zdjąć z ognia i wymieszać z płatkami owsianymi. Masę porcjami (za pomocą łyżki) wykładać na rozłożony papier do pieczenia. (Ja po lekkim ostudzeniu formowałam kulki wielkości sporego orzecha włoskiego i każdą z nich delikatnie spłaszczałam.) Ciastka zostawić do wyschnięcia/stężenia. (*) Część płatków owsianych można

Di gotuje
Batoniki z masłem orzechowym, migdałami i żurawiną 248

było smacznie, ale i zdrowo. Przeszukuję książki kulinarne, także te wszelkich specjalistek od fitnessu, polskie i zagraniczne portale w poszukiwaniu wartościowych przekąsek - batonów, ciastek, kulek mocy. Na początek cudowne batoniki z masłem orzechowym, płatkami owsianymi, migdałami i żurawiną - żadne sklepowe im nie dorównają! Składniki (12 niedużych batoników) 1/2 szklanki płatków owsianych górskich 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1/2 szklanki płatków

Kulinarne Inspiracje
Fit pralinki tiramisu 268

łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki kakao Serek wymieszać z jogurtem, mascarpone, kawą i miodem. Dodać płatki i wymieszać. Jeśli masa będzie zbyt rzadka - dosypać płatków,  lub przeciwnie - dodać więcej jogurtu. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego.  Obtaczać w kakao i układać na talerzu. Schłodzić. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
PIEGUSKI PEŁNOZIARNISTE 187

WYKONANIE Miękkie masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko, ucieramy na puch Następnie dodajemy mąki, cukier cynamonowy oraz sól i proszek do pieczenia, mieszamy. Dodajemy płatki owsiane oraz czekoladę, delikatnie mieszamy. Mokrymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, wykładamy na blachę wyłożoną pergaminem. Ciastka lekko spłaszczamy. Pieczemy ok. 15 min w 180 stopniach. Studzimy na kratce. Uwaga!!! Pomiędzy ciastkami należy

słodki bratek
Kokosowe Ciastka z Ziarnami i Bakaliami, Łatwe, czyli Ciastka Zanzibarskie 160

gdyby Wam się zdarzyło, że masa jest za sucha to powinniśmy dodać więcej jabłka, a gdyby masa była za rzadka, powinniśmy dodać więcej płatków owsianych. Moja wyszła ok. Z masy ugniotłam niewielkie kulki, które ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczyłam, aby kształtem przypominały placuszki. Blachę z ciastkami wstawiłam do piekarnika nagrzanego  do 180 stopni

Blondynka Gotuje
Ciastka owsiane z suszoną żurawiną 198

płatkami owsianymi i proszkiem do pieczenia.  2. Masło ucieram z cukrem i jajkiem na puszystą masę. Do utartej masy dodaję mąkę wymieszaną z płatkami i żurawiną. Dokładnie mieszam.  3. Z masy formuję kulki wielkości orzecha włoskiego. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczam.  4. Ciastka piekę około 20 minut w temperaturze 170 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pieczone pierożki ze szpinakiem i mozzarellą 150

mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka soli 5g drożdży instant 1 łyżka oliwy 200ml ciepłej wody 250g szpianku (użyłam mrożonego, siekanego) 1 mała cebula 2 ząbki czosnku kulka mozzarelli starta na tarce o grubych oczkach szczypta płatków chili sól, pieprz 1 jajko rozkłócone Przygotowanie: Oba rodzaje mąki przesiać do miski, dodać sól i drożdże i dokładnie wymieszać. Wlać oliwę i stopniowo dodawać

Codzienne Gotowanie
Sałatka z pieczoną dynią, burakiem i mozzarellą 186

jeszcze nie koniec. Zostało mi jeszcze trochę upieczonej dyni więc będzie zupa. Składniki: 0,7 kg dyni 3 małe podłużne buraki 1 duża kulka mozzarelli kilka liści sałaty 2 ząbki czosnku szczypta płatków chili świeży tymianek czarny pieprz sól morska oliwa z oliwek 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny Sposób przygotowania: Dynię przekroić na pół, oczyścić z pestek

Gosia gotuje
Słodkie środy - kakaowe kuleczki z płatków 140

mieszając. Do tak przygotowanej polewy czekoladowej przesypujemy płatki i mieszamy. Jeśli masa jest bardzo gęsta dodać pół szklanki mleka lub wody. Całość odstawiamy, aż płatki nasiąkną i masa zgęstnieje. Następnie formujemy z masy kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Chłodzimy co najmniej godzinę w lodówce

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Goście, goście – kulki serowe 390

odwiedzających należy ich czymś nakarmić. Jedzeniem najlepiej, ale nie tym, które my spożywamy w okresach zapaści umysłowej, bo nie każdy jest chętny na konsumpcję płatków kukurydzianych z nutellą i ogórkiem konserwowym. Proponujemy wam kulki serowe. Smaczne, ładne i szybkie do zrobienia. Potrzebujemy kilku składników, pół godziny roboty i możemy z mściwą satysfakcją patrzeć jak gości szlag trafia z zazdrości

ladykitchen
„Kieszeń Włocha ” drobiowe filety inaczej 218

height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki na 2 osoby : 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka 1 kulka mozzarelli proszek z suszonych pomidorów ( można, zmielić samemu w młynku do kawy ) suszona cebula , także zmielona na puder ( można zrobić samemu, lub kupić na allegro ) śniadaniowe płatki kukurydziane , bez dodatków 2 jajka sól do smaku olej do smażenia Filety, osuszamy , ręcznikiem papierowym , wbijamy(...)nacinamy na wylot bo mozzarella wypłynie ) . Kulkę mozzarelli, kroimy na połowę i każdą połówkę obtaczamy w pomidorowym proszku , wkładamy do kieszeni fileta , dociskamy delikatnie , żeby go zamknąć ( ser ,nie powinien wystawać z mięsa ) . Nadziany filet solimy z obu stron , obtaczamy w cebulowym proszku , a następnie w roztrzepanych jajkach i rozkruszonych płatkach kukurydzianych . Odstawiamy na godzinkę do lodówki ,żeby stężały . Smażymy

Ogrodnik w podróży
Daktylowe kulki mocy 343

jest to bardzo ważne, ponieważ wtedy masa nie będzie lepić się nam do rąk). Możesz je obtoczyć np. w wiórkach kokosowych, płatkach jaglanych, nasionach chia lub w kakao. Wszystko zależy od Twojej wyobraźni i tego, co lubisz! Kulki delikatnie przełóż do szczelnego pojemnika. Koniecznie trzymaj je w lodówce. Zjedz je w ciągu 3 tygodni.  Wskazówki: Kulki możecie

Ekocozy | Naturalnie na co dzień