Masa cukrowa

Masa cukrowa

Masa cukrowa

Masa cukrowa nadaje się rewelacyjnie do robienia kwiatów i innych ozdób ciasta i torty. Można ją również zabarwić barwnikami spożywczymi. Ja dodałam od razu cały cukier, ale okazało się, że było go za dużo. Najlepiej najpierw dodać połowę cukru a potem dodawać go po trochu. Składniki: 220 g cukry pudru 9g masła 3g żelatyny 15 ml wody 25g glukozy Wykonanie: Cukier puder przesiać przez sito. Żelatynę zalać wodą i odstawić na 10 minut żeby nasiąkła. Masło, żelatynę i glukozę przełożyć do garnka o grubym dnie. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mama Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję