kuleczki kokosowe - 434 przepisów (strona:5/29)

Migdałowo- kukurydziane kuleczki w kokosie 207

zrobić na zbliżające się Święta...?! Składniki: Na ok 35 kuleczek (zależy kto jakie duże zrobi, moje były wielkości piłeczki pingpongowej) 1 szklanka migdałów 2 łyżki kakao 5 łyżek miodu płynnego (u mnie akacjowy) 1/2 kg płatków kukurydzianych 200g masła 2 tabliczki gorzkiej czekolady 125ml śmietanki 30% 100g wiórek kokosowych Sposób przygotowania: 1. Migdały mielimy, najlepiej na mączkę. Dodajemy kakao, masło(...)Czekoladę topimy w kąpieli wodnej wraz z dodatkiem śmietanki. Gotową powoli wlewamy do miksowanej masy. Gdy składniki się połączą nabieramy na dłoń porcję masy i formujemy kuleczki. Obtaczamy w wiórkach kokosowych i pozostawiamy najlepiej na kilka godzin w chłodzie do uzyskania odpowiedniej twardości.    Jako że późniejsze prace były już bardziej "brudne", to nie ma zdjęć z tworzenia

Kuchnia w czekoladzie
.1067. koniec wolności 204

kokosowe* malinowo-bananowe pieczone kuleczki z korzeniem maca i amarantusem ekspandowanym podane z domową tahini~ *mąka kokosowa  Kiedy minęły te dwa miesiące? Nawet nie zauważyłam...Mimo tego uważam te wakacje za...w sumie nawet udane ;) Najbardziej chyba pod względem nowych znajomości, bo poznałam na prawdę masę nowych ludzi! Teraz trzeba wrócić do szarej rzeczywistości. Właściwie u mnie miało(...)poradze, a chciałabym. Zostaje mi tylko założyć nowe szpilki kupione wczoraj specjalnie na tę okazję, pójść do szkoły i zacząć nowy rok szkolny... Jeśli chcecie przepis na kuleczki - dodam po powrocie

breakfast of dreams
Pralinki kokosowe 166

wiórków kokosowych (ok. 10g). Sposób przygotowania 1. Daktyle zalewamy wodą i gotujemy ok. 10 min. 2. Daktyle miksujemy. 3. Mieszamy daktyle z amarantusem i kakao. 4. Formujemy kuleczki, obtaczamy w wiórkach kokosowych i umieszczamy w papilotkach. Pralinki amarantusowe są bogate w: - wapń (pochodzący z amarantusa), który odpowiada za prawidłową budowę kości i zębów, - magnez (pochodzący z kakao), który stymuluje przewodzenie

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Trufle kokosowe 164

wielbicieli  kokosowych smaków pyszne, delikatne  kuleczki z białą czekoladą  i serkiem  mascarpone obtoczone gorzkim kakao i wiórkami kokosu. Składniki:/ 10-12  szt. w zależności od wielkości/ 100 g białej czekolady 150 g serka mascarpone ok.100 g wiórków   kokosowych 2 wafelki o smaku kokosowym w białej czekoladzie 1 łyżka cukru pudru ok.2  łyżki

Zakamarki mojej kuchni
Kokosowe kuleczki z kaszy manny z malinami 167

Malutkie, urocze, obłędnie pachnące i smakujące kokosem kuleczki, których głównym składnikiem jest kasza manna oraz dodatkowo mleko kokosowe i wiórki- dla wzmocnienia kokosowego smaku. Bez mąki, bez jajka, a w wersji fit nawet można pominąć cukier, gdyż słodyczy nadają wiórki. Proste i szybkie w formowaniu, a dla jeszcze większego ułatwienia z masy można uformować wałek i pociąć na kawałki, niczym(...)zostały maliny- ozdobić listkami mięty, polać odrobiną syropu np. klonowego, no i pożywną, wartościową i cieszącą oko kolację bądź ciekawy deser mamy gotowy! :) Polecam, kuleczki są wyjątkowe! * kasza manna Kupiec- 1,5 szklanki * mleko kokosowe- 1 szklanka * wiórki kokosowe- 1/3 szklanki * cukier trzcinowy- 1 łyżka (można pominąć) * maliny- 200 g * syrop klonowy- do polania * mięta i płatki kokosowe- do ozdoby

Kraina Miodem Płynąca
Sniezne kule 109

skórką pomarańczową. Następnie łyżeczką "wykrawamy" czekoladę i formujemy z niej małe kuleczki. Czekolada w rękach będzie nam się roztapiać, wtedy obtaczany kulki kokosowe - w wiórkach kokosowych, kulki migdałowe w migdałach etc. Pamiętajcie, że kuleczki nie mogą być za duże, ten przepis nie daje nam efektu "rafaello". Mimo wszystko, są pyszne

dlaSmaQ
Ciastko czekoladowe z wiśnią 153

cukrem, żółtkiem oraz cukrem wanilinowym na puszystą masę. Herbatniki kruszymy bardzo drobniutko, dodajemy do masy dalej ucierając pod koniec ucierania wsypujemy kakao, dodajemy łyżeczkę koniaku. Formujemy małe kuleczki obtaczamy w wiórkach kokosowych na środku robimy palcem wgłębienie w które wkładamy wiśnie kandyzowaną. układamy na talerzu. Zostawiamy w chłodnym miejscu, najlepiej na całą noc. Smacznego

kgwjanczewo
KULKI RAFFAELLO 419

niej pokruszone herbatniki . Formujemy kulki, w każdą w środek wkładamy migdał. Migdały wcześniej zalewamy wrzątkiem na 5 minut, aby dobrze zeszła z nich brązowa skórka.Gotowe kuleczki obtaczamy w wiórkach kokosowych. Odstawiamy na min 2 godz do stężenia całkowitego

Z Majeczką w kuchni
Rafaello 642

magazynu "Kuchnia". Zapraszam do przygotowań! Składniki: 70 g masła 50 ml śmietany kremówki 40 g miodu 450 g białej czekolady (4,5 tabliczki) 70 ml Malibu migdały wiórki kokosowe CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W rondelku umieszczamy masło, śmietankę i miód, podgrzewamy do rozpuszczenia. Dodajemy pokruszoną czekoladę i podgrzewamy na bardzo małym ogniu często mieszając(...)minut, a następnie przelewamy lodowatą wodą. Obieramy ze skórki i odkładamy na bok. 3. Z zastygniętej masy odrywamy kawałek, wbijamy w nią migdał i szybko formujemy kuleczkę między dłońmi. obtaczamy w wiórkach kokosowych i odkładamy na talerz. Czynność powtarzamy z resztą masy. Gotowe kuleczki wkładamy do lodówki do schłodzenia na dodatkowe 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc. Smacznego

My Culinary Art
Kokosowy pudding z tapioki i mango posypany cynamonem 199

najbardziej idealne! Składniki: - 120g tapioki (granulatu z tapioki) - 375+100ml wody - 200ml mleczka kokosowego - 1 mango - pół łyżeczki cynamonu *opcjonalnie: 1 łyżka ksylitolu, wiórki kokosowe, 3 liście limonki kaffir do gotowania Kuleczki tapioki zalewamy 375ml wody na noc, by napęczniały. Na następny dzień do garnka wlewamy mleczko kokosowe, ksylitol (jeśli dosładzamy) i namoczoną tapiokę, wrzucamy również 3 liście limonki(...)kaffir (gotujemy ją w mleczku ok. 5 minut), bądź wiórki kokosowe o ile zdecydowaliśmy się na ich użycie. Gotujemy na małym ogniu, ciągle mieszając do czasu, aż kuleczki staną się całkiem przezroczyste i miękkie. Jeżeli tapioka wchłonęła już większość mleczka, a nadal nie jest przezroczysta, dolewamy wodę. Nie możemy dopuścić do tego, by tapioka przypaliła nam się na dnie

Be Fit Be Strong
Delikatne trufle ze śmietanki kokosowej 147

migdałów blanszowanych Przygotuj: melakser Podaj z: ·          dobrą kawą lub herbatą Zobacz jak szybko się je przyrządza :) *Puszkę z mlekiem kokosowym (polecam bio z Rossmana – bez sztucznych dodatków) wstawiamy do lodówki na kilka godzin ( ca najmniej 3-4), wodę wylewamy, a śmietankę wykorzystujemy do naszych trufli. Oprócz chłodzenia mleczka, siekania orzechów i topienia(...)dodajemy czekoladę. Gdyby konsystencja była zbyt rzadka, możemy dodać nieco więcej amarantusa. Formujemy kuleczki, najpierw rozpłaszczając część masy na dłoni, wkładamy tam migdała i zwijamy w kuleczkę. Obtaczamy w wiórkach kokosowych, lub w wersji luksusowej obtaczamy w dodatkowej białej czekoladzie… Smacznego! ** Lub ok. 10 łyżek cukru. Można też posłodzić syropem z agawy czy innym neutralnym w smaku słodzikiem. *** Następnym razem

Bazując na smaku
Rafaello 124

biało. Śnieżnobiałe rękawy i kołnierzyki przetykały złotowłose nitki. Na salę wniesiono srebrną paterę, na brzegach której połyskiwało światło świec. A na jej środku piętrzyły się małe białe kuleczki otoczone drobinkami wiórek kokosowych…. Ach, co to był za bal……. Życzę Wam, abyście w tym Nowym Roku stąpali krokiem lekkim, acz pewnym. Żeby był dobry, dla Was najlepszy. Żeby spełniły się

Kuchnia smaków
Trufelki kokosowo-orzechowe 169

wysiłku i włączania piekarnika. Wymieszałam więc kilka składników i w krótkim czasie powstał deser - wcale nie mocno słodkie a bardzo smaczne ciasteczka bez pieczenia. Jeśli lubicie wiórki kokosowe i orzechy to kuleczki trufelki będą Wam smakować tak jak nam :) Już kiedyś robiłam coś podobnego, chociaż wtedy to był zupełny przypadek - zobaczcie dlaczego w przepisie na Trufle kokosowo - czekoladowe ROZWIŃ

Smaczna Pyza
TRUSKAWKOWO-KOKOSOWE CIASTECZKA (SUROWE, BEZ PIECZENIA) - IDEALNE NA KINDER PARTY 124

pierwszego wejrzenia, a później będzie tę miłość pogłębiać z każdym kęsem. ;-) Pędźcie po truskawki i dajcie znać jak wyszło. Składniki na 15 kuleczek i 10 kosteczek (3x3cm): 30 sztuk organicznych truskawek (4 szklanki), 1 szklanka mąki kokosowej (u mnie surowe płatki kokosowe zmielone na mąkę), 1/4 szklanki surowych wiórków kokosowych, 4 łyżki rozpuszczonego, nierafinowanego oleju kokosowego, 1/2 łyżeczki wanilii(...)wymiarach 7x12 cm. Możecie uformować kuleczki z całości. Mnie na to zabrakło czasu, spragnione słodyczy dziecko poganiało.  Mieszamy składniki na polewę i wylewamy na kuleczki i ciasto (ewentualnie dekorujemy odrobiną wiórków kokosowych). Wkładamy do lodówki na 2 h. (w wersji expresowej - do zamrażarki na 15 min). Ciasto kroimy na kosteczki. Przechowujemy w lodówce. Smacznego łasuchy

Jeść, by żyć w zdrowiu
Kulki RAFAELLO. Praliny kokosowe 192

kokosowego Herbatniki rozdrobnić na proszek,  dodać do kremu (opcjonalnie z likierem) i dobrze połączyć. Masę schłodzić w lodówce tak, żeby można było łatwo lepić kuleczki. Gotowe obtaczać w wiórkach kokosowych. Ponownie dobrze schłodzić

Maślane ciasteczko

Proponowane wyszukiwania