kuleczki kokosowe - 434 przepisów (strona:10/29)

Kuleczki/ciasteczka czekoladowo-kokosowe bez pieczenia (z mąki kokosowej) 312

słodkości dodatkowo zawierają niezwykle ceny olej kokosowy, karob i cukier brzozowy. Bez wyrzutów sumienia i zaledwie w kilka możecie zajadać się pysznymi kuleczkami lub jak kto woli - ciasteczkami. Spróbujcie, bo zapewniam, że spodoba się Wam ten czekoladowo-kokosowy smak. (około 45 sztuk) 1 i 3/4 szklanki mąki kokosowej (użyłam z Olejowego Raju ) 1/2 szklanki cukru brzozowego 1 i 3/4 szklanki

Di gotuje
Kokosowe ciasteczka z płatkami teff i słonecznikiem 150

blendera i miksujemy przez chwilę. Można też zmielić je w młynku do kawy. Dosypujemy ksylitol, mąkę ryżową i proszek do pieczenia, dolewamy mleko roślinne, olej kokosowy i wyrabiamy ciasto. Z ciasta lepimy małe kuleczki, spłaszczamy i układamy na papierze do pieczenia, zostawiając między ciasteczkami miejsce, gdyż podczas pieczenia urosną. Pieczemy ok 15 minut w temperaturze ok 200 stopni. źródło przepisu

FitKot
Owsiane ciasteczka z rodzynkami 192

białym i waniliowym na puszystą masę.Dodać jajka i dobrze wymieszać. Dodawać stopniowo mąkę. Wymieszać. Następnie dodać mleko i resztę mąki. Dokładnie wymieszać. Dodać wiórki kokosowe, płatki owsiane i rodzynki. Wymieszać. Formować niewielkie kuleczki, lekko spłaszczyć. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zachować 2 – 3 cm odległość. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Piec ok 15 min. Zdjąć z blachy

kulinarnajamka.blogspot.com
Owsiane Kuleczki 214

wystygnięcia. Potem pozostanie tylko uformowanie. Polecam robić to łyżką do lodów (prosto, szybko i wygodnie) wychodzą wtedy "półkulę" ale smak się nie zmienia ;. 3. Gotowe kuleczki można podawać z posypanymi z wierzchu wiórkami kokosowym , posiekanymi orzechami , lub po prostu cukrem pudrem. Michał

Gotuj Z Muzyką
SMAŻONE RAFAELLO ( kokosowe kuleczki z migdałami ) – przepyszne! 193

fantastyczne kuleczki Rafaello , ale w wersji smażonej. Z chrupiącym migdałkiem w środku … delikatne .. słodkie. Idealne na imprezową przekąskę np. na Sylwestra! Koniecznie wypróbujcie! Takie domowe Rafaello z całą pewnością zachwycą zarówno dzieci jak i dorosłych! SKŁADNIKI: ( ok. 15 szt ) * ugotowana kasza manna – 1 szkl * cukier – 4 łyżki * jajko – 1 szt * wiórki kokosowe – ok. 1 szkl(...)łyżki * migdały – 15 szt * olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Kaszę mannę gotujemy na gęsto, studzimy, Do wystudzonej dodajemy jajko, połowę wiórków kokosowych i posiekane płatki migdałów – dokładnie mieszamy. Z masy formujemy kuleczki, do każdej wkładamy obrany ze skórki migdał i obtaczamy w pozostałych wiórkach. Przygotowane odkładamy na ok. 20 minut do lodówki. Po ty czasie smażymy na głębokim

Ostra na Słodko
Trufle czekoladowe 114

będzie jednolita masa. Studzimy w lodówce ok. 2 godzin. Następnie naszą masę wkładamy jeszcze na około 15 minut do zamrażalnika. Po tym czasie formujemy kuleczki i obtaczamy w naszych wybranych posypkach. Nam najlepiej smakowały wiórka kokosowe pozostałość po Malibu;) Przechowujemy w lodówce.Smacznego

Anioły w kuchni
Pralinki Oreo 150

łyżeczka oleju kokosowego wiórki kokosowe do posypania  Oreo podziel na połówki (wystarczy, że oba ciastka obrócisz względem siebie i same się rozdzielą), za pomocą małego noża delikatnie zeskrob białe nadzienie, ulep z niego małą kulkę i połóż ją na desce, same ciastka natomiast przełóż do malaksera. Podobnie postępuj ze wszystkimi ciastkami. Białe kuleczki wstaw na moment do zamrażalnika, ciastka(...)czekoladę, wstaw ją na rondel z gotującą się wodą i rozpuść ją. Zdejmij i wmieszaj w czekoladę mleko kokosowe. Następnie do miski przełóż rozdrobnione wcześniej ciastka, a całą masę dokładnie wymieszaj i włóż na 10 minut do lodówki.  Wyjmij białe kuleczki z zamrażarki. Po schłodzeniu czekoladową masę podziel na 4 części, a każdą z nich na trzy kolejne. Każdą

Roślinna - blog wegański
Blok/kulki czekoladowe z kokosem i prażoną pszenicą (z mleka granulowanego) 148

stężał (najlepiej na całą noc). Robiąc kulki - masę delikatnie ostudzić i schłodzić w lodówce - do lekkiego zgęstnienia. Po tym czasie uformować z niej kuleczki - wielkością mniejsze od orzecha włoskiego.  (Kulki można obtoczyć w wiórkach kokosowych.)  Kulki ponownie umieścić w lodówce - aby "stwardniały". (*) Robiłam w formie o wymiarach 12 x 30 cm i blok wyszedł mi o grubości

Di gotuje
Kokosanki. Pyszne ciastka kokosowe z białek 3923

kokos. Dokładnie wymieszać. Masa będzie dość sypka i sucha. Przestudzić. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, posypać mąkę i lekko wymieszać. Dodać do masy kokosowej i delikatnie, ale dokładnie wszystko wymieszać. Dłońmi formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na złoty kolor ok. 15 min w 180 st. C. Ciastka zostawić

Maślane ciasteczko
Kokosanki 159

mleko. Dokładnie mieszam. Masę kokosową odstawiam do przestudzenia. 2. Białka ubijam na sztywną pianę. Do piany dodaję mąkę ziemniaczaną. Miksuję. Do ubitych białek dodaję masę kokosową i delikatnie mieszam łyżką. 3. Z masy formuję kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Przygotowane kuleczki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczam. Piekę około 15 minut w temperaturze 170 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Domowe trufle 206

wymieszać. 4. Do zmielonych herbatników i biszkoptów dodać migdały oraz masę czekoladową. 5. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. 6. Ręce namoczyć w wodzie i formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. 7. Pralinki obtaczać w wiórkach kokosowych lub orzechach , jak wolicie. 8. Odstawić do lodówki na 2 godziny

Sama słodycz i szczypta chili
Brzoskwiniowo - kokosowy pudding z tapioki 166

Pudding z tapioki na mleku kokosowym z dodatkiem brzoskwiń to idealne połączenie egzotycznych smaków. Tapioka to małe białe kuleczki, po ugotowaniu robią się przezroczyste i robi się z nich budyń! Jest to produkt skrobiowy, bezglutenowy, bezsmakowy i lekkostrawny. Składniki na 4 porcje: 3/4 szklanki tapioki (perełki duże) 400 ml mleka 165 ml mleka kokosowego (mała puszka

Alutka-Gotuje
Pralinki kokosowo-migdałowe (a'la "Rafaello") 263

Składniki: 200 g białej czekolady 3 łyżki mleka w proszku 100g wafli tortowych 1 łyżka masła około 20 migdałów całych 50 g wiórek kokosowych papilotki Wykonanie: Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej. Kiedy czekolada jest już płynna, zdjąć z pary - dodać mało - mieszając rozpuścić masło w czekoladzie. Wafle ( muszą być świeże, bardzo kruche ) rozkruszyć bardzo drobno. Do czekolady wsypać pokruszone(...)masa jest już chłodna i zwięzła przystępujemy do formowania pralinek. Nabieramy porcję masy ( około 1 czubata łyżeczka ), rozpłaszczamy w ręce, kładziemy migdał i formujemy kuleczkę. Migdał ma pozostać wewnątrz masy. Gotową pralinkę obtaczamy w wiórkach kokosowych, przekładamy do papierowej papilotki. "Rafaello" wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Smacznego

kolorowotorcikowo
Domowe Kokosowe Pralinki - a'la Raffaello 205

dobrej jakości groszków białej czekolady (lub połamanej czekolady)  90 ml śmietanki kremówki 30% łyżka malibu lub wódki ekstrakt waniliowy (opcjonalnie) garść migdałów ok. 1/3 szklanki wiórek kokosowych Domowe Kokosowe Pralinki - a'la Raffaello - Sposób przygotowania: Śmietankę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Następnie zdejmujemy z ognia, wrzucamy czekoladę, dodajemy alkohol i odrobinę ekstraktu. Energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji(...)przez chwilę podprażamy na suchej patelni. Studzimy. Gdy krem się schłodzi z powstałej masy za pomocą małej łyżeczki nabieramy krem z którego lepimy niewielkie kuleczki, w środek wbijamy migdał i od razu obtaczamy w wiórkach kokosowych (czynność tę należy wykonywać szybko, ponieważ pralinki w połączeniu z ciepłem rąk będą szybko się rozpuszczać). Gotowe pralinki warto przełożyć do mini papilotek

Słodka Strona
Kruche ciasteczka z majonezem (na słodko) 127

masła/margaryny 100g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 szczypta soli 2 łyżki majonezu (czubate) 1 jajko 165g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Opcjonalnie: cukier/wiórki kokosowe do obtaczania Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Ciągle mieszając - wbić jajko, dodać majonez i następnie wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.  Całość dokładnie połączyć - najlepiej(...)lodówki na około 30 minut. Po tym czasie z masy przygotować ciasteczka. Można to zrobić na dwa sposoby: 1. Z ciasta uformować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę obtoczyć w cukrze lub wiórkach kokosowych i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać, aby zachować spore odstępy, ponieważ ciasteczka rozpłyną się na boki

Di gotuje
Ciasteczka z mąki kokosowej dla diabetyków 518

umieścić w misce i dokładnie połączyć (za pomocą dłoni). (Masa powinna być miękka, plastyczna i niezbyt krucha. W razie potrzeby należy dodać odrobinę oleju kokosowego.) Z ciasta formować kulki - nieco mniejsze od orzecha włoskiego. Kuleczki spłaszczyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) 18 minut w 180 stopniach. (Ciastka powinny być zarumienione - uważać

Di gotuje
Migdałowe oczka - 'Thumbprint Cookies (bez glutenu, wegańskie) 183

rozgrzać do temperatury 180°C.   Migdały wymieszać z mąką ryżową, proszkiem do pieczenia, sodą i mielonym lnem. Wlać syrop klonowy, wymieszać. Dodać olej kokosowy i zagnieść gładkie ciasto. Lekko wilgotnymi dłońmi formować małe kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego, układać na przygotowanej blaszce w niewielkich odstępach. Następnie na środku każdego z ciasteczek zrobić palcem okrągłe zagłębienie. Piec około

maniapieczenia
Lekkie i zdrowe kokosanki // Light coconut macaroons 198

ubicia białek na sztywno ze szczyptą soli, która pomoże nam uzyskać odpowiednią konsystencję. Pod koniec ubijania dodajemy ksylitol. Kiedy uzyskamy błyszczącą pianę, dodajemy olej kokosowy a następnie wiórki. Całość mieszamy. Nakładamy na blaszkę, formułując kuleczki lub dowolny inny kształt – u mnie podłużne łódeczki wykonane za pomocą dwóch łyżek – przykładamy masę parokrotnie z jednej łyżki do drugiej - jak widać

Bazując na smaku
Ciasteczka i pierniczki 612

Rurki półfrancuskie z kremem budyniowym Ciasteczka z powidłami Ule orzechowe Pierniczki alpejskie z powidłami Cynamonowe ciasteczka Kostka kokosowa - lamingtony Kruche babeczki z makiem Ciasteczka pomarańczowe Rogaliki budyniowe Kuleczki śliwkowe bez pieczenia Kasztanki Ciasteczka z orzechami Kokosanki Babeczki z bitą śmietaną i truskawkami Mini tarty z orange curd Amoniaczki Lebkuchen Ciasteczka z maszynki Kruche babeczki z powidłami i orzechową bezą Rogaliki

Ala piecze i gotuje
Kokosanki z makiem 181

szczypta - aromat waniliowy – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Jajka ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy roztopione i przestudzone masło. Mieszamy. Wsypujemy wiórki kokosowe, mak, mąkę i sodę. Dokładnie mieszamy. Formujemy z ciasta kuleczki ściskając masę w dłoni. Pieczemy na blaszce wyłożonej pergaminem w temperaturze 180C przez 10 minut

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania