zobaczyłyśmy ten przepis od razu wiedziałyśmy, że musimy go zrobić. Smak powala...rewelacja. Pomysł zaczerpnięty z blogu Kuchnia Agaty. Bardzo polecamy...Składniki;Dżem wiśniowy własnej roboty lub wiśnie w syropie, bądź inne owoce,250 g sera z wiaderka,szczypta soli,1/2 szklanki cukru,3 jajka,1/2 szklanki kwaśnej śmietany,1/2 łyżeczki aromatu waniliowego / u nas domowej
Anioły w kuchnikeksówki i odstawiamy na 2 godziny aby podwoiło objętość. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wkładamy brioszkę zmniejszając temp. do 160 stopni. Pieczemy 45 minut. /źródło Magazyn Kuchnia
Anioły w kuchniwspominałam, że mój małżonek jest mega łasuchem jeśli chodzi o słodycze. Ma nawet taki swój poobiedni rytułał, a mianowicie, gdy tylko odejdziemy po posiłku od stołu, on leci do kuchni i zagląda do "słodkiej szuflady" tzn. tam gdzie trzymamy wszystkie słodycze. Na moje pytanie czego tam szuka odpowiada zawsze: "coś bym schrupał" ;). Zazdroszczę mu przemiany materii. Sama chciałabym móc
W mojej holenderskiej kuchniktóre wybrałam się wraz z Mężem w ostatnią sobotę. Śniadanie odbyło się w ramach pierwszego Slow Food Festival na terenie znanego niektórym Warszawiakom Bio Bazaru. Gotowali dla nas szefowie kuchni, blogerzy oraz producenci lokalnej żywności. Chcecie wiedzieć, co nam zaserwowali? Zapraszam zatem na fotorelację :) Słowem wstępu, organizatorami imprezy było Slow Your Life we współpracy ze Slow Food Youth Warszawa(...)czyli organizacje promujące ruch slow food. Towarzyszyli im lokalni wytwórcy, którzy częstowali nas swoimi wyrobami, a nawet odważyli się stanąć przy kuchni :) Na zdjęciu kozie sery od Kozia Farma Złotna oraz Cydr Ignaców. A tu zgłodniali uczestnicy czekają na swoje śniadanie. Chcemy jeść! ;) No dobra, teraz przechodzimy do sedna:)Według slowfoodowych mistrzów kuchni jesienne śniadanie powinno opierać się przede wszystkim
Chilli Czosnek i OliwaU mnie w tym roku na świątecznym stole, poza tradycyjnymi smakołykami pojawi się także mała nowość, czyli urocze i zaskakujące w smaku galaretki podane na
Malinowo w kuchniŚwięta Bożego Narodzenia🎄 kojarzą mi się z zapachem piernika i pomarańczy. Dlatego postanowiłam zrobić świąteczną kawę Inkę z czekoladą o smaku piernikowym i sokiem z pomarańczy
Kuchnia MagdaLenyPotraficie wyobrazić sobie święta bez piernika ? My nie. Dlatego wśród ostatnio dodanych przepisów znalazły się m.in. ten na piernik staropolski dojrzewający - najlepszy z polskich pierników
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataŚwiąteczne ciasto makowe od serca z sercami dla rodziny. Ciasto jest bardzo dobre i proste do zrobienia. Zachwycimy nim rodzinę, znajomych. Biszkopt makowy: 6 jaj wielkość
wesoła kuchniaCiasta na zimno- bez pieczenia Ciasto Kinder cuntry Cytrynka z jabłkiem Ciasto grysikowe z truskawkami Ciasto adwokat- bez pieczenia Sernik na zimno z truskawkami Sernik na
Aga w kuchniBabki Babka adwokatowa Babka białkowa Babka cytrusowa Babka drożdżowa Babka piaskowa dwukolorowa Babka z nutellą przełożona kremem orzechowym Babka korzenna Babka marmurkowa Babka orzechowa Babka
Aga w kuchnijajcach z mlykym i wciepcie na patelnia. Jak sie fajnie przibrōnołci 18 ze obu strōn, to wciepcie je na talyrz, łoblyjcie zołzom i smacznego [Blog Chop w kuchni bierze udział w konkursie na BLOG ROKU 2015! Pierwszy etap jest sms’owy, a środki, które zostaną zebrane, zasilą konto Fundacji Dziecięca Fantazja. Żeby zagłosować, wystarczy wysłać sms (z jednego numeru telefonu(...)tylko jeden) na nr 7124, a we treści wpisać A11292 (1,23 PLN z VAT). Dziękuję wszystkim, którzy będą chcieli powspierać Chopa w kuchni- a przy okazji również i dzieciaki Głosowanie trwa od 23.02 do 1.03.2016. 1 mądrzy 2 powiedzieli 3 prawdziwy 4 dzieci 5 nauczyciele 6 będą 7 tak naprawdę 8 truskawki 9 bułka paryska 10 brązowy 11 białą
Chop w kuchniSkładniki: ciasto: 3 łodygi rabarbaru 2 szklanki cukru trzcinowego 1 kostka masła 2 kubki mąki 5 jajek szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń
Luźna KuchniaMoje chłopaki bardzo lubią botwinkę, postanowiłam więc ją ugotować. Ale robiąc przegląd w lodówce zauważyłam cukinię. Starłam ją na tarce razem ze skórą i dodałam do
Ewa w kuchniDziś coś słodkiego ale bez pieczenia. U nas truskawki o dziwo zamiast taniec drożeją, ale na deserek kupiłam. Bo przecież sezon truskawkowy jest tak krótki, że
Ewa w kuchniMango and kiwi are tropical fruits which we should eat more than a few times a month. These fruits are rich in vitamin C, A and
W kuchni Katie