Szybka, zdrowa i tania sałatka do zamknięcia w słoiku na zimę. Potem tylko otwieramy i gotowe do obiadku:)Składniki; główka czerwonej kapusty, 5 jabłek, 3 cebule
Anioły w kuchniPrzedstawimy Wam pyszną nalewkę. Moim zdaniem bije na łep wiśniówkę...tzn dla mnie bije;) Robiliśmy ją rok temu. Rok czasu sobie leżakowała i nabierała mocy i
Anioły w kuchniZaczyna się sezon przeziębień...i to mi przypomniało o malinach do herbatki:) To taka nasza pierwsza pomoc w domu:) tak przyrzadzone maliny sa idealne na jesienną
Anioły w kuchniCzujecie już jesień??? Ja jakoś powoli już tak...Jesień to jabłka, gruszki, dynie...itd. U nas dzisiaj gruszki. Super ciasto na jesienne popołudnie:) Kto jeszcze
Anioły w kuchniObserwuję z zapartym tchem delikatne falowanie tafli jeziora. Zbiera się na deszcz, ciemne chmury przysłaniają błękit nieba. Słońce zachodzi. Wsłuchuję się w bicie własnego serca.Będąc
W kuchni Karmel-itkiRozmarzona, leżąc na plecach w wysokiej trawie, obserwuje niewielkie obłoki na błękicie nieba. Czuje ciężar na duszy, którego nikt nie umie rozszyfrować.Przypomina sobie jednak
W kuchni Karmel-itkiszal. Idzie twardo, po gazetę. Coś jej świta, że chyba miała się tam pojawić. Coś jej się wydaję, że miał być tam z nią wywiad. Ci, którzy śledzą "W kuchni Karmel-itki" na Facebooku już wiedzieli wcześniej. Pewnego styczniowego dnia, redaktor z lokalnej gazety "Panorama Leszczyńska" zadzwoniła do mnie, by przeprowadzić wywiad. Ale dlaczego? Zainteresowała się moją stroną zupełnie przypadkiem(...)font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} " Młoda kościanianka Adrianna Łabenda od czterech lat z sukcesami prowadzi bloga kulinarnego W kuchni Karmel-itki Zawsze z twórczą pasją krząta się po kuchni. Z równym entuzjazmem gotuje, piecze i smaży
W kuchni Karmel-itkiwłaśnie się stało. Światła pod meblami nie mam do dziś i ciągle brakuje czasu na przymocowanie listew maskujących przy kuchennym blacie. Wymyśliłam sobie, że tanim kosztem zrobię metamorfozę kuchni. Nie pokażę Wam jak wyglądała wcześniej, więc skali porównawczej można się jedynie domyślać ;) W moim odczuciu wyszło dobrze, a głównym założeniem było to, że korpusy szafek zostają, zmieniam fronty(...)wszystkim uchwyty :) U jednej takiej cudownej Aldonki, u której byłam kiedyś w gościnie, zobaczyłam coś, co wprawiło mnie w osłupienie. Doznałam olśnienia i miałam od tej pory marzenie! Zmienić kuchnię tak, żeby była naprawdę moja, nie od Rusta, nie z Ikei, nie z wnętrzarskiej gazety. Mąż o tych moich pomysłach nie chciał słuchać. Mówił tylko: dla ciebie cały remont
bistro mamawtedy nie spodziewałam się, że mogę być znów być i czuć się, jak teraz. Szczęśliwa. Spokojna. Wesoła. Mieć ochotę robić zdjęcia, szukać znów nowych smaków, nie tylko w kuchni, ale i w życiu. To zabrzmi banalnie, ale nigdy nie traćcie wiary, że może być lepiej. Piszę te słowa głównie dla siebie. Mnie brakowało tej wiary bardzo, bardzo długo
Kuchnia Prezydentowejtackę wyłożoną papierowym ręcznikiem, żeby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. 5. Jeszcze ciepłe pączki lukrujemy i posypujemy posypką. Można je także oblać polewą czekoladową lub roztopioną czekoladą. Smacznego!!! Źródło: Kuchnia u Krysi
Kuchnia domowa AniDzień dobry, Z wielką przyjemnością zapraszam Was do udziału w pierwszej organizowanej przeze mnie akcji kulinarnej! ¡Viva España! to akcja poświęcona potrawom kuchni hiszpańskiej - przepełnionym słońcem i pysznym przysmakom z Półwyspu Iberyjskiego. Tym o światowej sławie, jak paella czy tortilla, ale również nieodkrytym regionalnym perełkom. Akcję organizuję wspólnie z moimi przyjaciółmi, Asią i Piotrkiem z portalu www.hiszpania-portal.pl , którzy(...)przygotowali upominki dla autorów najciekawszych przepisów. Mam nadzieję, że dzięki tej akcji uda nam się bliżej poznać kuchnię hiszpańską, odkryć jej bogactwo i jednocześnie będziemy dobrze się bawić we wspólnej "wirtualnej kuchni":) Tak więc zapraszam Was do zapoznania się z zasadami akcji. Akcja ¡Viva España! - wprowadzenie Paella valenciana, gazpacho andaluz, tortilla espaniola, gambas a la plancha, migas... Czym
Chilli Czosnek i OliwaKolejny mój debiut z mąką bezglutenową. Dopiero poznaję kuchnię bez mąki pszennej. Nie zawsze jest łatwo. Tym razem zaufałam mące firmy Schar. Pierniczki wyszły bardzo smaczne i chrupiące. Czekają już w zamkniętym pojemniku na święta. Składniki: - 450g mąki bezglutenowej - 100g płynnego miodu - 1 łyżka przyprawy do pierniczków - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego) - 70g cukru pudru - 70g masła
Pan i Pani Smith w kuchnirazem z naszymi znajomymi, a ostatni tydzień spędziłam na obozie szkoleniowo-treningowym na Mazurach razem z młodzieżą. Było fantastycznie. Bardzo przydała mi się ta chwila Trochę odpoczęłam też od kuchni, więc po powrocie od razu odkurzyłam kuchenne przybory. Dario kupił na mój powrót dorodne truskawki. Uwielbiam te czerwcowe owoce, soczyste i pachnące słońcem. Zjedliśmy je, ale część wykorzystałam do ciasta
W mojej kuchniwłożył 12 woreczku, folii 13 zegar 14 ostudzić 15 z powrotem 16 do środka Artykuł Schab dlo ciyrpliwych (Schab gotowany w niskiej temperaturze) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchni