Składniki: puszka brązowej soczewicy cukinia mała czerwona papryka mały kubek jogurtu naturalnego 6 ząbków czosnku natka pietruszki kilka pomidorków
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 100 g truskawek 100 g jagód 10 łyżeczek cukru pudru 250 ml śmietany kremówki kawałeczek soczystego arbuza Przygotowanie:
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 100 g ugotowanego i obranego ze skórek bobu papryka cukinia 1/4 bakłażana 2 pomidory cebula 4 ząbki czosnku
Moja smaczna kuchniaSkładniki: torebka ryżu pełnoziarnistego Uncle Ben's duża cukinia 4 ząbki czosnku cebula natka pietruszki oliwa z oliwek z pierwszego
Moja smaczna kuchniaSkładniki: cukinia 2 papryki czerwone cebula ząbek czosnku 1/2 puszki pomidorów pelati Cirio sól i pieprz do smaku 3
Moja smaczna kuchniaSkładniki: woreczek ryżu Tricolore Uncle Ben's pojedynczy, oczyszczony filet z kurczaka mała czerwona papryka 1/2 świeżej kolby kukurydzy mała cukinia
Moja smaczna kuchniaSkładniki: szklanka ciecierzycy z puszki, osączonej i opłukanej 1/4 kalafiora, podzielonego na małe różyczki, ugotowanego wcześniej w osolonej wodzie 390 g
Moja smaczna kuchniaSkładniki: Semifreddo 400 ml śmietanki 30% 1/3 szklanki cukru pudru 350 g świeżych truskawek 150 g świeżych jagód 150
Moja smaczna kuchniaSkładniki: ( na 1 osobę) spaghetti Barilla garść zielonej fasolki szparagowej garść posiekanego szczypiorku suszone pomidory z bazylią i czosnkiem suszone oregano
Moja smaczna kuchniaSkładniki: cukinia papryka czerwona 3 ząbki czosnku mała cebula 2 pomidory 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki suszonego oregano
Moja smaczna kuchniasosu muślinowego znakomicie pasuje pyszny włoski deser – panna cotta znaleziony w kuchni u poli. Panna cotta, z włoskiego gotowana śmietanka, to rodzaj deseru pochodzącego z północnych Włoch (wymienia się regiony Emilia Romania, Piemont lub Toskania). Śmietanę podgrzewa się razem z żelatyną oraz różnymi dodatkami (wanilia, mus owocowy, skórka cytrusowa), a następnie wylewa do okrągłej foremki. Po przestudzeniu otrzymaną
W mojej kuchniHej :) Włoskie inspiracje, czyli ravioli w innej odsłonie. Nasza wersja pierożków odbiega trochę od klasycznych głównie farszem dość nietypowym, ale za to bardzo ciekawym w smaku
vegetanieokazały się one bezzasadne, co widać po frekwencji.Do akcji zgłoszono 25 zup z 20 blogów. Najwięcej, bo aż 7, przepisów zgłoszono z kuchni orientalnej. Drugie miejsce należy się kuchni francuskiej i włoskiej (3), trzecie indyjskiej (2). Poniżej przedstawiam zgłoszone wpisy (w kolejności pojawiania się w akcji) wraz z linkami do blogów, z których pochodzą. 1. chłodnik
bastalenawegetariańskich. Wystarczy pokroić je w podłużne plastry i opanierować w jajku i bułce tartej, aby otrzymać roślinnego schabowego :) Idąc tym tropem wymyśliłam dzisiejsze hamburgery. Połączenie oberżyny i orzechów włoskich to inspiracja kuchnią gruzińską, którą bardzo lubię. Spróbujcie, naprawdę dobrze się razem komponują! Bakłażany z dzisiejszego przepisu możecie także podać z dodatkiem ziemniaków i surówki, czy z makaronem z pesto(...)smażyć, możecie je upiec w piekarniku. Burgery z bakłażanem w orzechowej panierce i sosem tzatziki przepis własny Składniki: na bakłażany w orzechowej panierce: 1 bakłażan 40 g orzechów włoskich (waga bez łupin) 20 g parmezanu 50 g bułki tartej 3 jajka mąka do obtoczenia bakłażanów oliwa lub olej do smażenia sól, pieprz na burgery (4 sztuki): ok. 12 plastrów
Chilli Czosnek i OliwaMakaron po Grecku (Spaghetti) to włoskie danie z greckim akcentem. Popularne dla kuchni greckiej składniki takie jak oliwki i ser feta idealnie komponują się z włoskim sosem pomidorowym i pastą. Mieszanka tych obu kuchni tworzy pyszne, pożywne, proste i szybkie danie - idealne na codzienny obiad lub nawet romantyczną kolację dla "średnio" zaawansowanych domowych kucharzy ;)Makaron po Grecku - Składniki
Słodka Strona