Składniki: 1 sztuka kapusta włoska większa, 2 sztuki saszetka kasza gryczana, 1/2 kg mielone wieprzowo-wołowe, 2 łyżeczki kucharek, 1 sztuka jajka, 1 łyżeczka papryka
W Mojej Kuchni LubięDzień dobry,Na weekend zostawiam Was z bardzo apetyczną i pięknie wyglądającą sałatką z cukinii i zielonej fasolki z dodatkiem gorgonzoli i orzechów włoskich. Jest piękna prawda? Podajcie taką na przystawkę w czasie przyjęcia, a Wasi znajomi oniemieją;)To jeden z tych przepisów, w których efekt znacznie przewyższa wysiłek włożony w przygotowania. Aby zrobić tę sałatkę, wystarczy wymieszać warzywa(...)bardzo piękne, czy w sałatce, czy np. z makaronem. Zresztą specjaliści od surowej kuchni i diety bezglutenowej chętnie wykorzystują cukiniowe wstęgi jako warzywne pappardelle. Kontynuując włoskie powiązania, dzisiejsza sałatka kojarzy mi się z kuchnią północnych Włoch, w której chętnie wykorzystuje się połączenie gorgonzoli i orzechów włoskich (zaś sama gorgonzola pochodzi z regionu Lombardia). Gorgonzola ma bardzo intensywny smak, który
Chilli Czosnek i OliwaKolejna moja propozycja na szybką przekąskę to szybkie paluchy z orzechem włoskim i rozmarynem. Zrobicie je błyskawicznie a polecam do nich: http://www.cooktobi.pl/2015/01/szybki-sos-serowy.html http://www.cooktobi.pl/2014/12/klasyczny-sos-czosnkowy-z-nuta-czabru.html Zaparaszam do kuchni i polubienia bloga! :) Czas przygotowania: 15-20 minut Na 4 paluchy Składniki: 5 łyżek mąki żytniej typ 2000 1 łyżka mąki kukurydzianej Sól himalajska Orzechy włoskie Rozmaryn Cukier Olej rzepakowy
Kuchnia PROzdrowotnaSłynną włoską zupą minestrone zachwyca się cały świat (w tym ja), tymczasem w naszej podkarpackiej kuchni również nie brakuje sytych zup, bogatych w składniki dostępne w każdym domu i o każdej porze roku. Zupa parobka jest doskonałym tego przykładem. Fasolka, suszone grzyby, ziemniaki, marchewka, cebula, boczek i czerstwy chleb to składniki, które tworzą niezwykle pożywną i bogatą w smaki zupę
Trzeci talerzDziś bardzo mocno wieje, czego nie da się nie czuć po prostu .I dlatego postanowiłam zaserwować pyszną zupkę rozgrzewającą. Składniki -mieszanka warzywna – mogą być mrożonki -przyprawy
Z Kuchni Do Kuchnifenkułu wpływ miała jego rosnąca popularność, szczególnie wśród znanych szefów kuchni, którzy z koprem włoskim przygotowują wiele ciekawych potraw. Kiedy go skosztowałam zrozumiałam skąd ta popularność. Fenkuł jest bowiem warzywem bardzo aromatycznym i bogatym smakowo. Zrobiłam z niego wiele dań, między innymi tę „Surówka z kopru włoskiego (fenkułu), kalarepki i zielonego jabłka z koperkiem”. Polecam jako dodatek(...)komponuje z wytrawnymi tartami. Składniki surówki z kopru włoskiego: (2-3 porcje) 1 bulwa kopru włoskiego (fenkułu) 1 kalarepka 1 duże zielone jabłko sok z połowy cytryny 1/2 pęczka świeżego koperku (spora garść posiekanego) 70 g śmietanki 30% sól morska, świeżo mielony pieprz Przygotowanie surówki z kopru włoskiego: Koper włoski (fenkuł) obrać z zewnętrznej warstwy, odkroić górę, umyć
Moja Delicjafenkułu wpływ miała jego rosnąca popularność, szczególnie wśród znanych szefów kuchni, którzy z koprem włoskim przygotowują wiele ciekawych potraw. Kiedy go skosztowałam zrozumiałam skąd ta popularność. Fenkuł jest bowiem warzywem bardzo aromatycznym i bogatym smakowo. Zrobiłam z niego wiele dań, między innymi tę „Surówka z kopru włoskiego (fenkułu), kalarepki i zielonego jabłka z koperkiem”. Polecam jako dodatek(...)komponuje z wytrawnymi tartami. Składniki surówki z kopru włoskiego: (2-3 porcje) 1 bulwa kopru włoskiego (fenkułu) 1 kalarepka 1 duże zielone jabłko sok z połowy cytryny 1/2 pęczka świeżego koperku (spora garść posiekanego) 70 g śmietanki 30% sól morska, świeżo mielony pieprz Przygotowanie surówki z kopru włoskiego: Koper włoski (fenkuł) obrać z zewnętrznej warstwy, odkroić górę, umyć
Moja Delicjawege, dostosowane do pór roku i do nowej piramidy żywieniowej. Szaciłłowie starają się unikać białej mąki i cukru. Każdy zestaw jest też tematyczny – inspirowany kuchnią jakiegoś kraju. Będziemy mogli skosztować włoskiej cucina povera, smaków kojarzących się z egipskim słońcem, kuchni południa Francji, oraz kojarzącej się z szacunkiem i wdzięcznością kuchni Grecji. Jest też sporo wspomnień z wakacji
Ugotowane pozamiataneWierzch tortu dekoruję cukrowymi różyczkami i czekoladowymi ażurkami. Do przygotowania masy do tortu wykorzystałam orzechy włoskie, które otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . Orzechy włoskie to składnik niezbędny w każdej kuchni. Możemy je wykorzystywać absolutnie do wszystkiego. Zarówno do ciast, ciastek, deserów, jak i wytrawnych farszy, sosów czy panierki. Orzechy włoskie MAKAR mają wyjątkowy, lekko słodki smak. Są idealnie
Tradycyjna kuchnia KasiDzień dobry, W ramach dalszego ciągu poznawania włoskich tradycji świątecznych od kuchni przygotowałam tę oto lasagne w wersji bożonarodzeniowej. Jak pamiętacie, lasagne stanowi popularne pierwsze danie w czasie uroczystego obiadu 25 grudnia. Lasagne bożonarodzeniowa to tak naprawdę lasagne alla bolognese w wersji de lux - mielona wołowina w sosie pomidorowym została tu wzbogacona o rewelacyjny dodatek kiełbasy i pieczarek
Chilli Czosnek i OliwaPrzygotowałam inspirujący wpis o świątecznych prezentach dla pasjonatów gotowania. Pozostały dwa tygodnie do Gwiazdki, warto już teraz zainteresować się prezentami dla najbliższych. Jeśli wśród nich jest
Moja smaczna kuchniaokazji dwutygodniowej włoskiej rozpusty postanowiłam przygotować pyszne spaghetti prosto z kuchni Lidla . Od siebie dodałam garść orzechów włoskich i wyszło genialnie. Składniki: 200ml śmietanki 30% 50g sera gorgonzola 100g szynki prosciutto di parma 2 ząbki czosnku cebula szalotka bazylia pieprz garść orzechów włoskich oliwa z oliwek Cebulę kroimy w kostkę, czosnek na małe plasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy
Gotowanie i blogowanieprzygotować smaczny, zdrowy i atrakcyjny posiłek za 10 zł. Obniżanie cen zawsze wiąże się z rezygnacją z jakości – podkreśla Marcin Piotrowski, szef kuchni restauracji Totomato. Najbardziej lubimy kuchnię polską (56 proc.), włoską (52 proc.) i amerykańską , czyli hamburgery i hot dogi (33 proc.). Najczęściej jadamy w pizzeriach (54 proc.), restauracjach z obsługą kelnerską (48 proc.) i sieciowych fast foodach
karmelowyPora na kalafiora. Pieczony kalafior w zgranym trio z pomidorem i mozzarellą. Niewiele do szczęścia potrzeba, uwierzcie mi! Z tak upieczonego kalafiora, na dnie pozostaje sos
Moja smaczna kuchniaUpały nie odpuszczają, dlatego przygotowałam dla Was zestawienie najlepszych sałatek na gorące i słoneczne dni. Bardzo orzeźwiające zastępują tradycyjny obiad! 10 najlepszych przepisów czeka na wypróbowanie
Moja smaczna kuchniaBardzo lubię moje spontaniczne pomysły na nowe przepisy. Dzisiaj powstała przepyszna sałatka z kaszy bulgur z dodatkiem jajka na twardo, czarnych oliwek i fety. Gdy
Moja smaczna kuchniaCo można zrobić z ćwiartki białej kapusty? Bardzo orzeźwiającą i pełną witamin surówkę, która w upalne dni może zastąpić zwykły obiad. Kolorowa, chrupiąca, soczysta
Moja smaczna kuchniaCzy lubicie kanapki? Co powiecie na włoską kolację? Bazą jest ciabatta posmarowaną fetą, z mortadellą prosto z Italii, paskami cukinii i listkami bazylii. Niebo w gębie
Moja smaczna kuchniaLubię proste, ale konkretne w smaku kolacje. Tym razem zrobiłam ciabattę w postaci grzanek, z oliwą z oliwek, cukinią i grecką fetą. To idealna przekąska na
Moja smaczna kuchniaKupiłam dzisiaj pierwsze maliny. Duże, słodkie i soczyste. Pamiętam czas, kiedy jako mała dziewczynka nie lubiłam malin, za to przepadałam za jeżynami. To maliny kupione
Moja smaczna kuchniaBardzo lubię jeść na świeżym powietrzu, wszystko smakuje lepiej. Pamiętam w dzieciństwie wycieczki do pobliskiego Parku Kościuszki w Katowicach z babcią Małgosią, która zawsze zabierała ze
Moja smaczna kuchniaTo moje pierwsze danie z wykorzystaniem czerwonej soczewicy. Do tej pory używałam jedynie tej z puszki-brązowej i to zazwyczaj do szybkich dań, zwłaszcza sałatek
Moja smaczna kuchniaNareszcie mamy wiosnę. Wraz z jej nadejściem nabrałam ochoty na sałatki. Kolorowe, pożywne, które z powodzeniem mogą zastąpić śniadanie lub obiad nie tylko w pracy. Już
Moja smaczna kuchniaTaką piękną focaccię upiekłam tuż przed świętami. Chrupiąca z zewnątrz, puszysta i ładnie wyrośnięta. Ciasto włożyłam do małej, okrągłej foremki. Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa, które
Moja smaczna kuchniaUwielbiam sałatki! Im więcej kolorów na talerzu tym lepiej. Tym razem postawiłam na kaszę bulgur. Połączyłam ją z groszkiem i ciecierzycą oraz rukolą, sałatą rzymską i
Moja smaczna kuchniaAndrzejki 2017 tuż tuż! Pora zaprezentować Wam moje pomysły na tegoroczne Andrzejkowe Party! Czy jesteście gotowi? Zaczynamy! Ciasto na pizzę Kule z bananem i suszonymi śliwkami
Moja smaczna kuchniaJesień to przede wszystkim figi. Słodkie, pyszne na surowo. Korzystam jak tylko się da, dlatego też dzisiaj przedstawiam przepis na przepyszną i łatwą w
Moja smaczna kuchniaJesienne sałatki mogą być kolorowe i równie smaczne jak te, które przygotowujemy latem. Specjalnie dla Was najlepsze sałatki z darów jesieni, które królują na straganach i
Moja smaczna kuchniaKanapki nie muszą być nudne! Wystarczy odrobina wyobraźni i możemy skomponować wyjątkowy posiłek. Dobrze smakują na zimno, ale jeszcze lepiej na ciepło! Zainspirujcie się przepisami i
Moja smaczna kuchniaWielokrotnie wspominałam, że lubię cukinię. Wykorzystuję ją na różne sposoby. Dzisiaj przygotowałam pieczoną, w panierce z dipem jogurtowym. Danie jest gotowe praktycznie w kwadrans. Jakie cukinie
Moja smaczna kuchniaSierpień to miesiąc moich urodzin, na których zawsze jest tiramisu, jeden z moich ukochanych włoskich deserów. To jest podstawa, nie może go zabraknąć! Tym razem tiramisu
Moja smaczna kuchniaDla niektórych długi weekend a więc nie może zabraknąć ciasta na deser ;) Pomyślałam o cieście po którym nie będę miała wyrzutów sumienia :). Z pośród różnych przepisów
Różne smaki w kuchniJeśli ktoś, zapytałby Was o ulubiony smakołyk z dzieciństwa? co by to było? U mnie zdecydowanie blok czekoladowy :) Mleko w proszku, kakao, herbatniki, orzechy....te składniki
Różne smaki w kuchniZwykle o tej porze nie robię zdjęć, ale nie mogłam się powstrzymać. Chciałam jak najszybciej, aby przepis ukazał się w internecie, bo jest genialny! Najlepszy czas
Moja smaczna kuchniaKocham lato, ale nie za opalanie się na plaży. Mam jasną cerę, więc każdy wypad nad morze i opalanie kończy się "raczkiem". Kocham lato za dary
Moja smaczna kuchniaWróciłam z zakupów. Pora była na przygotowanie kolacji. Zrobiłam mega pyszną kanapkę z serkiem wiejskim, z gotowanym burakiem, chipsami kukurydzianymi i kremem balsamicznym. Dla mnie niebo
Moja smaczna kuchniaWarto mieć w lodówce zapas ciasta francuskiego, nigdy nie wiadomo kiedy może się przydać. Co dobrego można z niego zrobić? Wiele rzeczy, a nadchodzący weekend można
Moja smaczna kuchniaOd wczoraj można korzystać ze zniżek na Burgery, w wybranych śląskich lokalach! Wystarczy pobrać aplikację Qpony . Zniżki dostępne są pod tym linkiem https://bnc.lt/Uecj/0ku6tAMPUA
Moja smaczna kuchniaNie ma nic lepszego niż świeży, drożdżowy wypiek, przygotowany w domu. Zamiast tradycyjnego pieczywa, najczęściej w domu przygotowuję włoskie, zwłaszcza focaccię. Jest idealna, chrupiąca z zewnątrz
Moja smaczna kuchniaMroźnie dni sprawiają, że częściej mam ochotę na ciepłe, rozgrzewające, ale i zdrowe śniadanie. Pomysłów mam wiele. Staram się wykorzystywać do posiłków produkty, które mam pod
Moja smaczna kuchniaNie znam drugiego takiego miejsca w sieci, gdzie znajdziecie tyle przepysznych i najlepszych pomysłów na koktajle. Sprawdzone przepisy, na zdrowe i pożywne koktajle, tylko tutaj, na
Moja smaczna kuchniaAtmosfera przedświąteczna panuje dookoła, szkoda tylko, że śniegu brak. Przygotowałam przepyszne koktajl, z klimacie świątecznym, bo z dodatkiem pierniczka, pomarańczy i persymony. Cudownie wypić taki koktajl
Moja smaczna kuchniaOkazji do kupowania i wręczania prezentów jest wiele przez cały rok: urodziny, rocznice, imieniny i inne uroczystości. Każda z nich jest wyjątkowa i niezapomniana. Już niedługo
Moja smaczna kuchniaDla chcącego nic trudnego. Jest weekend i drożdże cierpliwie czekały za swoją kolej. Dzisiaj przygotowałam z jednego ciasta na pizzę bułeczki z czarnuszką i ostrą papryką
Moja smaczna kuchniaKasze bardzo często goszczą na moim stole. W szafce z zapasami zawsze jest u mnie jęczmienna, gryczana, bulgur lub kuskus. Ostatnio pokochałam słodkie i wytrawne dania
Moja smaczna kuchniaLubicie lasagne, włoskie makarony? To moje ulubione smaki, przeniosłam je więc na pizzę:). Jest bardzo prosta, nie ma wielu wyszukanych składników i to jest w niej
Szefowa kuchniTen obiad planowałam już od kilku dni, pieczone warzywa z czarnuszką, czosnkiem i ostrą papryką wyszły bardzo smaczne. Pomimo, że składa się z samych warzyw, jest
Moja smaczna kuchniaOd początku tygodnia przygotowuję ciekawe przepisy z cieciorką w roli głównej. Jeden z nich powstał specjalnie dla organicvilllage.pl Już teraz serdecznie zapraszam po przepis: sałatka z
Moja smaczna kuchniaNie ma wakacji bez pizzy. Danie to w różnych wariantach należy do najbardziej lubianych posiłków dla dzieci i dorosłych. Jaka pizza jest najlepsza? Oczywiście z boczkiem
Moja smaczna kuchniaMój pierwszy w tym sezonie bób wykorzystałam do sałatki. Większość zamroziłam, więc w najbliższym czasie będą kolejne inspiracje z bobem. Zielony, ugotowany, bez żadnych dodatków już
Moja smaczna kuchniaNajlepsze truskawkowe przepisy, od koktajli, po sałatki i wody smakowe, to wszystko w jednym miejscu! Moim faworytem jest crumble z truskawkami i jogurtem cytrynowym. Korzystajmy z
Moja smaczna kuchniaW taki połączeniu sałatki z kaszy gryczanej jeszcze nie jadłam, cieciorka z kaszą gryczaną i ogórkiem konserwowym okazała się cudowną w smaku sałatką, a dodatek natki
Moja smaczna kuchniaJak urozmaicić codzienne śniadania? Wiosną, kiedy pojawia się wiele nowych warzyw i owoców nie jest to takie trudne. Rzodkiewka, zielona sałata czy botwinka to świetne dodatki
Moja smaczna kuchniaAffogato to włoski deser, lody zatopione w gorącym espresso. Nie ma nic lepszego! Do dzisiejszej porcji wykorzystałam lody czekoladowo - waniliowe; najczęściej affogato podawane jest z
Moja smaczna kuchniaDzisiaj postanowiłam przygotować kolejny słoiczek, tym razem wykorzystałam wcześniej zamarynowane zielone oliwki z pestkami i połączyłam z suszonymi pomidorami, ząbkami czosnku i otartą skórką z cytryny
Moja smaczna kuchniaDzisiaj wtorek, a w menu naleśniki. Zrobiłam górę naleśników na słodko z dżemem porzeczkowym i twarogiem, ale dla odmiany przygotowałam także specjalnie nowy przepis na wytrawne
Moja smaczna kuchniaOstatni weekend karnawału zainspirował mnie do przygotowania pysznej sałatki, jakże prostej. Główne składniki to fasola biała i czerwona, oraz suszone pomidory. W takiej sałatce doskonale sprawdza
Moja smaczna kuchniaZimą także możemy jeść pyszne i kolorowe sałatki, dzisiaj taką właśnie zjadłam. Wystarczy odrobina wyobraźni, a w ciągu kilku chwil powstaje sałatka idealna na mroźne, długie
Moja smaczna kuchniaRukola, inaczej rokietta siewna , jest warzywem śródziemonomorskim, w Europie najpopularniejsza w Hiszpanii i we Włoszech. Spokrewniona z chrzanem i rzodkiewką. Bez problemu można ją wyhodować w
Moja smaczna kuchniaPrzepyszna włoska przekąska inaczej antipasto w postaci posmarowanej oliwą grzance z roztartym czosnkiem.Takich grzanek jet bardzo duży wybór.Moja też nie jest zrobiona
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiJak na włoską krew przystało...a krew nie kłamie, usłyszałam wołanie..ma-ka-ron! Wołanie dochodziło z brzucha przekazywane kodem burczenia i ...z sąsiedniego pokoju. Trzeba
Z Kuchni Do KuchniInspiracją do powstania dzisiejszego śniadania była botwinka. Wykorzystałam urządzenie, które ma trzy wymienne płytki: do gofrów, tostów i grillowania. Ta ostatnia pomogła mi w przygotowaniu pysznego
Moja smaczna kuchniaPamiętam doskonale jak w Katowicach na ulicy Wawelskiej (dzisiaj w tym miejscu powstała knajpa z azjatyckim jedzeniem) były sprzedawane w okienku najlepsze zapiekanki w mieście, długa
Moja smaczna kuchniaSałatki to mój ulubiony temat po makaronach i kaszach, dzisiaj zapraszam na kolejny pomysł, z dodatkiem kiełbasy krakowskiej. Więcej pomyslów na sałatki i surówki znajdziecie tutaj
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 2 jajka 2 kubki mąki 4 kubki gazowanej wody mineralnej 4 łyżki oleju sól pieprz imbir cynamon ostra papryka oregano oliwa z oliwek 2 filety
Luźna KuchniaSkładniki: 4 filety z kurczaka pomidorki w puszce lub 4-6 sztuk świeżych oliwa z oliwek sól pieprz bułka tarta 4 kulki mozzarelli lub 3
Luźna KuchniaSkładniki: ma 6 porcji 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 2 kiełbaski śląskie 1 op makaronu Fusilli ( świderki) 0,5 kubka śmietany 18
Luźna KuchniaSkładniki: na 6 porcji 6 pojedynczych filetów z piersi kurczaka 1 op świeżej rukoli 1 op sera feta 1 kubek tartego sera twardego dojrzewającego pieprz słodka
Luźna KuchniaZimą, pomimo braku kolorowych warzyw czy owoców, możemy przygotować tosty, które zachwycą nas swoim smakiem. Jakie dodatki znajdziemy w środku, zależy tylko i wyłącznie od Was
Moja smaczna kuchniaKuskus, pęczak, gryczana czyli 21 pomysłów na kasze. Z czym podać kuskus? Czy owoce cytrusowe można połączyć z kaszą gryczaną? Jaki deser przygotować z kaszy dla
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 1/2 szklanki orzechów włoskich, 1/2 szklanki orzechów laskowych, 100 g suszonych fig, 10 suszonych daktyli, 1/2 szklanki migdałów, 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej, 1/2 szklanki
Aga w kuchniKasze, moja wielka miłość, ale nie od zawsze. Pamiętam jak mama kupowała często kaszę gryczaną i zajadała ze smakiem, aż po czasie i mnie przekonała! Tak
Moja smaczna kuchniaDawno nie jadłam tostów, a dzisiaj, pomimo przeziębienia zjadłam z wielką chęcią. Jakie dodatki ukryłam w środku? Chrupiące tosty z wędzonym serem, paprykowym salami, pomidorem
Moja smaczna kuchniaDzisiaj zaproponuję Wam pyszne kanapki z ciabatty, idealne nie tylko na wieczorne kolacje czy śniadania, śmiało możecie zapakować je do pudełka i zabrać do pracy czy
Moja smaczna kuchniaPomimo zimowej aury w mojej głowie mam same pomysły na dania, które świetnie wpisują się w wiosenny klimat. Tak też było dzisiaj rano, kontynuujemy temat kaszy
Moja smaczna kuchniaTrochę inna odmiana typowego Włoskiego tiramisu, jest puszyste, delikatne no i oczywiście z likierem amaretto. Szybkie w wykonaniu i zaskakująco lekkie w swojej
Zainspiruj się kuchniąPiękną wiosnę mamy dzisiaj za oknem, a skoro świeci słońce postanowiłam przygotować pyszną sałatkę, która jest tak sycąca, że idealnie nadaje się na obiad. Po wczorajszym
Moja smaczna kuchniaJakie plany na Sylwestra? Organizujecie domówkę lub wybieracie się do znajomych? Podpowiem Wam co przygotować dobrego, aby zachwycić gości! Przepisów jest wiele, każdy znajdzie coś dla
Moja smaczna kuchniaRacuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Bukiet sałat z brokułami i jajkiem z dodatkiem bazyliowego pesto Jajko sadzone na grzance z bobem i szczypiorkiem Frittata z
Moja smaczna kuchniaDynia zapiekana z cukinią i serowymi grzankami Jak zrobić surówkę z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem? Bruschetta z cukinią i hokkaido Pieczona dynia z cukinią
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 1/4 małej dyni hokkaido 1/2 cukinii kilka kromek czerstwego chleba kilka plasterków sera, pokrojonego w paski 2 łyżeczki suszonego oregano
Moja smaczna kuchniaPo warsztatach kulinarnych z Jurkiem Sobieniakiem w Dietl w Krakowie, dynia należy do moich ulubionych warzyw, zaraz po cukinii, dlatego też chętnie łączę oba warzywa
Moja smaczna kuchniaZielone babeczki z pecorino Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Tarta z ciasta francuskiego z cukinią z czosnkową oliwą z oliwek extra vergine, solą morską i
Moja smaczna kuchniaKlasyczna włoska sałatka capreseSałatka Caprese SKŁADNIKI:ser mozzarella- 150 gpomidor - 2 sztsól i pieprzoliwa z oliwek - 2 łyżkilistki bazyliisuszona bazylięocet winny - 1 łyżeczkaoliwki
Kuchnia DanusiZupa pomidorowa po włosku...z makaronem FUSILLI od MALMA. To treściwa i bardzo gęsta zupa/krem. Składniki- Fusilli MALMA jarzyny na zupę kości bądz porcja rosołowa
Z Kuchni Do KuchniDziś sobie zrobimy włoską, jesienną bazę pod różne pyszności rodem z Piemontu- gdzie miałam okazję mieszkać około trzech lat. Bazę tę podejrzałam w miasteczku Condove. Condove
Z Kuchni Do KuchniPieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmiennąSkładniki: (1 porcja) 1/4 dyni hokkaido 1/2 średniej cukinii 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej 1 ząbek czosnku
Moja smaczna kuchniaChrupiąca ciabatta z pesto rosso, serem Capri i pomidorkami z dodatkiem suszonego oregano, doskonałej oliwy z pierwszego tłoczenia i świeżego koperku Chrupiące grzanki czosnkowe ze świeżym
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 2 jajka kilka plastrów świeżej cukinii 2 plastry sera gouda 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki suszonego oregano szczypta chili
Moja smaczna kuchnia