Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką, rzodkiewką i ogórkiem zielonym idealny z chrupkim pieczywem 199Serek Capri czosnkowo-koperkowy z paprykąSkładniki: opakowanie sera Capri czerwona papryka zielony ogórek 1/2 pęczka rzodkiewki 2-3 ząbki czosnku
Moja smaczna kuchnia
Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem 238Składniki: 4 jajka 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki cukinii pokrojonej w kostkę 4 łyżki różyczek kalafiora + 1 łyżka do dekoracji
Moja smaczna kuchnia
Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami 219Składniki: kilka listków rukoli 2 łyżki cieciorki z puszki 1/2 małej, czerwonej cebuli 1 łyżka startego parmezanu 1 łyżka zielonego ogórka
Moja smaczna kuchnia
Makaron razowy w natce pietruszki z białą fasolą 228Składniki: 200 g makaronu razowego sedani Misura szklanka osączonej białej fasoli, opłukanej kilka kawałków suszonych w oliwie pomidorów Sacla posiekana natka pietruszki
Moja smaczna kuchnia
Ziołowy makaron omlecikowy z kiełbaską peperoni, soczewicą i suszonymi pomidorami 210Składniki: (dla 2 osób) 2 jajka 4 plastry suszonych w słońcu pomidor 1/2 szklanki soczewicy z puszki opłukanej kiełbaska peperoni szczypta suszonego oregano szczypta przyprawy Specialite
Moja smaczna kuchnia
Bukiet sałat z brokułami i jajkiem z dodatkiem bazyliowego pesto 266Składniki: mix trzech ulubionych sałat 4 jajka ugotowane na twardo 2 czerwone papryki 1/2 ugotowanych na parze brokułów 1/2 słoiczka pesto
Moja smaczna kuchnia
Chrupiąca ciabatta z pesto rosso, serem Capri i pomidorkami z dodatkiem suszonego oregano, doskonałej oliwy z pierwszego tłoc 266Przygotowanie: (1 porcja) 1/2 bułki ciabatta 2 łyżeczki pesto rosso Sacla 2 plastry sera Capri 3 szczypty suszonego oregano 2 plasterki
Moja smaczna kuchnia
Chrupiące grzanki czosnkowe ze świeżym pomidorem, cukinią i papryką 328Składniki: czerwona, duża papryka średnia cukinia 2 duże pomidory bagietka łyżeczka oregano oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 2
Moja smaczna kuchnia
Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą 200Składniki: 100g makaronu mini penne rigate średniej wielkości cukinia 1/2 szklanki opłukanej z zalewy i osączonej czerwonej fasoli z puszki ząbek czosnku
Moja smaczna kuchnia
Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach z pomidorem, papryką i oregano 242Składniki: pomidor obrany ze skórki mała czerwona papryka 2 szczypty suszonego oregano 2 kromki razowego chleba żytniego z żółtym serem i dymką
Moja smaczna kuchnia
Makaron z serem twarogowym, porzeczkami, amerykańskimi borówkami i malinową konfiturą 211Składniki: ( porcja ) 50 g makaronu pipe rigate Barilla plasterek twarogu garść amerykańskich borówek garść porzeczek czerwonych i czarnych 2 łyżeczki malinowej
Moja smaczna kuchnia
Cukinia zapiekana z pomidorową passatą i mozzarellą 208Składniki: duża cukinia kula mozzarelli startej na dużych oczkach 1/2 szklanki passaty pomidorowej ( pure z pomidorów, najlepiej z puszki; można kupić pomidory w
Moja smaczna kuchnia
Razowa grzanka z pomidorem, bobem i świeżymi ziołami z czosnkiem 235Składniki: kromka razowego chleba 1/4 czerwonego pomidora, obranego ze skóry garść ugotowanego i obranego bobu 1/2 ząbka czosnku zioła: koperek, natka
Moja smaczna kuchnia
Masło z orzechów włoskich/nerkowców/migdałów - Nutura 243migdałów konsystencją znajduje się pomiędzy włoskimi a nerkowcami. Smak: z orzechów włoskich – pierwszy raz spotkałyśmy się z tak tłustym masłem orzechowym. Jednak nie ma co się dziwić, bo włoskie orzechy faktycznie należą do tych najtłustszych. Masło posiada charakterystyczną goryczkę tych orzechów, którą osobiście bardzo lubimy, ale nie da się go wyjadać łyżeczką (to też jest plus :P). Naszym zdaniem gdyby(...)jest to co skradło nasze serduszka. Tutaj również trzeba się powstrzymywać przed zjedzeniem pół słoiczka na raz. Podsumowanie: Tyle pyszności i tyle z nimi możliwości w kuchni! Masło z orzechów włoskich naszym zdaniem najlepiej pasuje do dań wytrawnych. Użyłyśmy je do szpinakowego pesto i tak nam zasmakowało, że cały tydzień ciągle je robiłyśmy aż do wykończenia słoiczka
Candy Pandas
Pesto z surowego brokuła 213Brokuł to prawdziwy champion w kategorii najzdrowszych warzyw. Posiada wyjątkowe właściwości zdrowtne, chroni przed rakiem, wrzodami żołądka, anemią, chroni nasze oczy (luteina i zeaksantyna!), reguluje poziom
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!