Takie włoskie roladki z piersi z kurczaka. Jest makaron, jest pesto z bazylii, suszone pomidory i mozzarella. Jedne z lepszych jakie robiłam. Pomysł narodził się w
wesoła kuchniaGołąbki z kapusty włoskiej są mniej pracochłonne i dużo łatwiejsze w wykonaniu niż z białej kapusty. Poza tym, dzięki kapuście włoskiej są bardziej delikatne. Z podanych
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comCannelloni - danie kuchni wloskiej tak popularne we Wloszech jak u nas schabowy,a zarazem jeden z najsmaczniejszych sposobow wykorzystania sosu bolongnese.Zamiast podawac makaron z sosem mozna zrobic jedna,duza zapiekanke,nadziewajac makaronowe rurki cannelloni miesnym farszem z sosem bolognese i zapiec pod beszamelem.Danie jest przepyszne i bardzo podzielne.Pracy przy nim sporo,ale smak wynagrodzi(...)poniesiony trud.Prace mozna rozlozyc na dwa dni i sos bolognese ugotowac dzien wczesniej.Samo nadziewanie rurek i zapiekanie zostawic na koniec.Kuchni wloskiej nie mozna nie lubic.Ja uwielbiam nie tylko wloska,ale cala kuchnie srodziemnomorska za obecnosc ogromu warzyw, ziol i przypraw w niej stosowanych.Zapraszam do pysznego przepisu.Podane skladniki wystarcza do nadziania 22 cannelloni. Skladniki na sos bolognese: 2 puszki krojonych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zrobimy włoską kawę mrożoną w warunkach domowych, kawę taką pijałam kilka razy w upalne włoskie ranki , a to znaczy że jest ona znakomitym rozpoczęciem dnia, nie
Z Kuchni Do KuchniUwielbiam dania kuchni meksykańskiej oraz włoskiej dlatego zrodził mi się w głowie pomysł połączenia tych dwóch kuchni. Tak powstała ta właśnie zapiekanka. Bazą stał się farsz do buritto, które również w najbliższym czasie pojawi się na blogu. W połączeniu z makaronem bardzo mi przypadł do gustu. Wyszło naprawdę pysznie. Polecam. Zapiekanka meksykańska Składniki
Mania GotowaniaPyszne, mówię Wam pyszne. Warunek- musi być dobra szynka i pyszne pomidory w puszce! Śniadanie udane i pełne mocy! W sam raz na sobotę ! Takie
Z Kuchni Do KuchniKuchnia szwajcarska czerpie z tradycji kuchni niemieckiej, francuskiej i włoskiej, przez co jest bardzo zróżnicowana regionalnie. Podstawą tej kuchni są sery. Te najbardziej popularne to: Sbrinz, Emmentaler, Appenzeller, Freiburger Vacherin, Gruyere. Makaron króluje we włoskojęzycznych rejonach Szwajcarii, gdzie jada się klasyczne włoskie specjały. Do przygotowania szwajcarskiej zapiekanki makaronowej wykorzystałam oryginalne sery dojrzewające: Emmentaler i Gruyere o łagodnym, słodko-orzechowym
Smakowity Blog KulinarnyPolenta to włoski specjał ,który niejednokrotnie zastępuje pieczywo, ziemniaki,stanowi przekąskę, dodatek do mięs. Serwowany również solo. Powstaje z kaszki kukurydzianej. Kaszka kukurydziana natomiast powstaje z obłuszczonego, połamanego i posegregowanego ziarna kukurydzy. Sama w sobie jest bogatym źródłem składników odżywczych i witamin: E, A oraz tych z grupy B. Stanowi także źródło cennych składników mineralnych, takich jak potas(...)zbyt skomplikowane. Do niektórych zabaw trzeba się wcześniej przygotować, jednak nie są to specjalnie trudne przygotowania. Czasem trzeba coś kupić albo skorzystać z zapasów zgromadzonych w kuchni, a jeśli akurat nie ma takiej możliwości, można przeskoczyć stronę i bawić się dalej! (Autorki na samym wstępie zaznaczyły, jakie produkty i jakie narzędzia będą potrzebne podczas zabaw). Dobrą stroną książki jest
Z Kuchni Do KuchniCzy macie ochotę na szybkie danie makaronowe? Jego przygotowanie to mniej niż 15 minut, a smak pozostanie długo w Waszej pamięci! Sos z papryki, cukinii i
Moja smaczna kuchniaTe typowe włoskie paluszki z ciasta chlebowego są bogatsze w smaku niż paluszki sezamowe ze względu na większy udział oliwy w cieście i dodatek masła. Dodanie
Z Kuchni Do KuchniCzy jedliście kiedyś kiełbasę chorizo? Ja dzisiaj po raz pierwszy spróbowałam i jestem zachwycona, bo uwielbiam takie smaki. To hiszpański przysmak, kiełbasa wieprzowa, o charakterystycznym
Moja smaczna kuchniaPamiętam jak w dzieciństwie mama powtarzała, aby jeść brukselkę bo jest zdrowa! Ładnie rosną po niej włosy. Zazwyczaj przygotowywała zupę lub gotowaną podawała ze zrumienioną na
Moja smaczna kuchniaNajczęściej jesienią zaczyna się moją tęsknota za daniami typowo kojarzącymi się z krajami południowej Europy. Oczywiście Włochy są moją nieustającą inspiracją do prezentowania Wam ciekawych i
Moja smaczna kuchniaWybierzcie dla siebie przepisy i przygotujcie jeszcze w tym miesiącu! moim faworytem tego zestawienia są muffinki ze śliwkami, kremowa zupa z pieczonej dyni z gremolatą i
Moja smaczna kuchniaCzy słyszeliście kiedyś o makaronie orzo? To drobny makaron w kształcie ziarenek ryżu. Bardzo delikatny w smaku idealny do sałatek, ale nie tylko. Gotuje się nie
Moja smaczna kuchniaZ pewnością nie jest to danie dla osób, które nie lubią ostrych smaków. Kilka papryczek chilli, kupionych w zimie odłożyłam w suche miejsce, na parapecie kuchennym
Moja smaczna kuchniaNa obiad polecam paprykę, którą śmiało możecie zabrać ze sobą dokąd chcecie, można ją przechowywać w lodówce do kilku dni. Smakuje na ciepło i na zimno.Dla
Z Kuchni Do KuchniW 7 minut można przygotować obiad z makaronem. Bardzo proste danie, niezwykle aromatyczne, kolorowe i nawiązujące do włoskich smaków. Wystarczy kupić pomidory, najbardziej polecam do tego
Moja smaczna kuchniaDanie szybkie na szybki piątek. To oczywiście makaron. To danie zawsze się sprawdzi. U mnie makaron to baza, a poza tym moje makaroniary przełkną każdy typ
Z Kuchni Do KuchniW moim domu bardzo często pojawia się na stole makaron. Jemy go niemal codziennie w różnej postaci. Pomysłów na makaron nigdy dość. Makaron ma to do
Z Kuchni Do KuchniSmak delikatny z wędzonym. Uwielbiam speck! Uwielbiam ragu! Już nie wspomnę o tym, że lubię tagliatelle . Danie proste, ale pod warunkiem, że już mamy zrobione typowe
Z Kuchni Do KuchniJak zapowiadają specjaliści od pogody, nadchodzą upały. Podczas, gdy żar leje się z nieba, nie zapominajmy o uzupełnianiu płynów. Niedawno kupiłam sobie butelkę, którą noszę zawsze
Moja smaczna kuchniaNajlepsze są spontaniczne pomysły na nowe przepisy. Miałam ochotę na połączenie młodych ziemniaków z pomidorami pelati i tak powstał szybki, ale bardzo konkretny w smaku gulasz
Moja smaczna kuchniaBardzo prosty i szybki w przygotowaniu obiad. Przepis ten przyda się zwłaszcza w tygodniu, kiedy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie, a mamy ochotę na
Moja smaczna kuchniaPogoda nas nie rozpieszcza. Wiatr taki, że nie ma mowy o grillowaniu. Ale to nie znaczy, że majówka będzie nieudana, niesmaczna. Majówka będzie extra! Proponuję
Z Kuchni Do KuchniPomysł na szybki obiad. Pomysł Siostry Marii :-) I jak zwykle moje trzy grosze do całości . Inspiracją dla mnie stała się NOWOŚĆ WYDAWNICTWA MARTEL -"Dania i
Z Kuchni Do KuchniMoje dzieci na szczęście szpinak bardzo chętnie pochłaniają. Z uśmiechem i w podskokach. Bo jadły szpinak już w okresie prenatalnym. Kiedy mam ochotę na szpinak, a
Z Kuchni Do KuchniMoi Drodzy, pierogi powstały dla osoby z WZJG, na której trzeba było testować to, co mogła sobie przyswoić. WZJG to paskudztwo samo w sobie, jeść trzeba
Z Kuchni Do KuchniTo bez wątpienia smak dzieciństwa, ale nie tylko! Przypominają mi również Włochy. U nas jedzone w dzień powszedni, natomiast we Włoszech gnocchi jedzone są raczej od
Z Kuchni Do KuchniPiątek, weekendu początek, pomimo, że dzień jest krótszy, jest przyjemnie! Dzisiaj postanowiłam zajrzeć do mojej szafki z zapasami, wiedziałam, że znajdę coś rodem ze słonecznej Italii
Moja smaczna kuchniaKupiona w zeszły weekend dynia hokkaido dzisiaj wreszcie została wykorzystana do przepysznej, kremowej zupy. Jestem bardzo zadowolona z efektu, zwłaszcza, że pomysł jak zawsze zresztą wymyśliłam
Moja smaczna kuchniaJesień może być piękna, ale i smaczna. Zupy, dania z kaszą, ryżem czy makaronem, z pewnością rozgrzeją w zimny wieczór i poprawią nastrój. Najlepsze dania, w
Moja smaczna kuchniaDla urozmaicenia i przy okazji Euro 2016 przygotowałam dzisiaj koktajl alkoholowy z prosecco i musem z brzoskwiń czyli Bellini. W kilka chwil przenosimy się do słonecznej
Moja smaczna kuchniaKolacja pod znakiem bobu! Kocham bób przyrządzony w ten sposób! Pokochacie i Wy ! Prosto , bezstresowo i szybko! Kilka składników i mamy gotową kolację! Składniki bób u
Z Kuchni Do KuchniDziś zapraszam wszystkich na przyjemny konkurs z rybą w tle. Oto zasady konkursu! Nadchodzi lato, ślijcie pod tym postem swoje propozycje na LEKKIE DANIE Z RYBĄ
Z Kuchni Do KuchniDo rozpoczęcia Euro 2016 pozostały już tylko dwa dni. Chociaż nie jestem wielką fanką piłki nożnej, trzymam kciuki za polską reprezentację. Mistrzostwa Europy w
Moja smaczna kuchniaTo chyba najszybszy makaron. Przygotowanie "sosu" zajmuje dokładnie tyle czasu ile gotowanie makaronu. Powstał z potrzeby chwili – goście chcieli wytrawnego wina...i co tu podać ? Składniki
Z Kuchni Do KuchniProzdrowotne właściwości sycylijskich pomarańczy są znane na całym świecie. Są one ważnym źródłem witamin: szczególnie witaminy C, i duża część tych z grupy B (w szczególności
Z Kuchni Do KuchniBędziecie totalnie zaskoczeni. Na pewno wiecie, że liście rzodkiewki są jadalne. Ja o moje się nie obawiam, dostaję pęczki rzodkiewki od znajomej z jej własnego warzywnika
Z Kuchni Do KuchniWeekend to najlepszy czas na śniadanie bez pośpiechu, w rodzinnym gronie lub z przyjaciółmi, pogoda dopisuje, najlepiej więc zjeść pierwszy posiłek na świeżym powietrzu, na balkonie
Moja smaczna kuchniaSpaghetti najbardziej smakuje mi w połączeniu z drobnolistnym szpinakiem i czarnymi oliwkami. Bogaty w żelazo, potas, kwas foliowy; działa przeciwnowotworowo i chroni przed miażdżycą. Szpinak jest
Moja smaczna kuchniaOto moja propozycja , dla osób cierpiących na nietolerancję laktozy. Propozycja dla osób, którzy kochają śródziemnomorskie smaki . Którzy cenią sobie smak i zjawiskowość potrawy a co najistotniejsze
Z Kuchni Do KuchniKochani rozłożyła nas wszystkich grypa. Można powiedzieć, żę całkiem na amen. Przez dni dni nie dało się wyjść z łóżka żeby się nawet popatrzeć za okno
Z Kuchni Do KuchniPierwsze promienie słońca odważnie muskają odkryte głowy. Wiosenny wietrzyk czule pieści przymrożone myśli. Nadchodzi wiosna! Czuć ją w powietrzu, widać w warzywniakach. A na drzewach leniwie
Z Kuchni Do KuchniGorące plaże z miałkim złocistym piaskiem, skrzące się na tafli wody kryształy...Turkus bezkresny turkus, powiew słonego wiatru, który smakuje zawsze wytrawnie. Wchodzisz do zimnej i
Z Kuchni Do KuchniDobry wieczór Kochani. Piękna niedziela powoli mija. Podgryzam Dobrodzieja Orkiszowego i nie mogę się oderwać. Upiekłam 100 % naturalny , bezstresowy chleb z gotowej mieszanki od Naturalnie
Z Kuchni Do KuchniWczoraj przygotowałam domową sól ziołową , a dzisiaj postanowiłam zrobić przyprawę do sałatek, którą śmiało można wykorzystywać także do dań śródziemnomorskich. Mieszanka jest bardzo aromatyczna i szybka
Moja smaczna kuchniaKochani jakiś czas temu padł mi blender ręczny. Padł w dosłownym słowa znaczeniu . I już nie powstał. Szukałam takiego, który godnie mi go zastąpi, nie zajmie
Z Kuchni Do KuchniPodaję wam przepis na pyszne ciasteczko, na zimno! Do kawy idealne i na włoską nutkę! Składniki na biszkopt -5 jaj od szczęśliwych kurek -3/4
Z Kuchni Do KuchniPierś z kurczaka, mięsko często-gęsto goszczące na stole przeciętnego Sycylijczyka, tudzież Włocha. Mięsko mocno aromatyczne, jeśli umie się je zrobić. Na Sycylii, wprawiony pan sprzedający
Z Kuchni Do KuchniBuon Giorno! Witam Was kochani typowym włoskim śniadankiem. Śniadankiem takim pierwszym...takim zaraz po przebudzeniu. Takim jeszcze bez dzieci plączących się pod nogami... Witam Was kawą
Z Kuchni Do KuchniCukinię zawsze mam pod ręką, podobnie jak czosnek, pomidory i paprykę. Gdy tylko uda mi się kupić małą, która jest smaczniejsza, bardziej chrupiąca i ma mniejsze
Moja smaczna kuchniaLato zbliża się do nas małymi krokami. Dlatego dzisiaj odrobinę zdrowsze, może odrobinę bardziej dietetyczne muffiny z niewielką odrobiną kremu. Płatki owsiane, daktyle (chyba wciąż niedoceniane
Humanistka w kuchniSkładniki: 1 papryka żółta 1 papryka zielona 2 papryki czerwone 1 szkl czerwonej soczewicy 1 papryczka chili pęczek pietruszki 1 bakłażan 2 łyżeczki musztardy rosyjskiej lub
Luźna KuchniaMakarony, jeden z moich ulubionych tematów kulinarnych, potrafię o nich rozmawiać godzinami, a znajomym i rodzinie chętnie polecam te najlepsze. Od lat ufam jednej z włoskich
Moja smaczna kuchniaSkładniki: na 4 porcje: 4 steki z tuńczyka 0,5 op pełnoziarnistego Spaghetti słodka papryka oregano pieprz 4 łyżki posiekanych migdałów 2 łyżki miodu
Luźna KuchniaSkładniki porcja dla 2osób: 2 średniej wielkości filety z kurczaka 1op. mozzarelli bez zalewy 2 średnie pomidory oregano bazylia sól pieprz Przygotowanie: pomidory pokroić, zblendować. doprawić
Luźna KuchniaSkładniki na 4 porcje lub 6 mniejszych: 3łyżeczki żelatyny laska wanilii lub cukier waniliowy 2 szklanki kremówki, czyli słodkiej śmietanki- 30-36% 1,5 szklanki mleka
Luźna KuchniaAby poprawić samopoczucie zimą, przygotowuję dania, które kojarzą mi się z ciepłym morzem, słońcem i bezchmurnym niebem, gdzie można zrywać oliwki i pić sok wyciśnięty z
Moja smaczna kuchniaKasze, moja wielka miłość, mogę jeść bardzo często. Dzisiaj przedstawiam Wam pomysł na obiad, bardzo syty, ale bezmięsny. Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Składniki
Moja smaczna kuchniaPomimo obecnej pory roku mam ochotę na dania bezmięsne. Lubię takie szybkie obiady, zrobiłam zakupy, wróciłam do domu, przygotowałam składniki i za 10 minut obiad był
Moja smaczna kuchniaLubię takie spontaniczne potrawy, a, że makaron mam zawsze w domu i nie miałam ochoty na rosół, przygotowałam danie inspirowane moją ukochaną Italią. Przepis jest dla
Moja smaczna kuchniaJeśli podobnie jak ja lubicie kasze, koniecznie przygotujcie to danie. Kasza gryczana należy do moich ulubionych, chociaż musiało upłynąć sporo czasu, aby się przekonać do jej
Moja smaczna kuchniaPrzepis jest przykładem na to, że z kilku składników możecie przygotować danie niedrogie, w dużej ilości i z pewnością oryginalne. Z podanego przepisu wyszło, około 50
Moja smaczna kuchniaBardzo lubię sałatki, jak dla mnie mogą zastąpić danie obiadowe, świetne są również na różne imprezy, a że mamy czas karnawału, więc niejedna impreza przed Nami
Z Majeczką w kuchniSkładniki:puszka konserwowej ciecierzycypuszka krojonych pomidorów150 g makaronu mini penne rigate1/2 pęczka natki z pietruszki, posiekanej2 ząbki czosnku2 łyżeczki suszonego oregano2 łyżki oliwy z oliwekkilka plastrów
Moja smaczna kuchniaCukinia zapiekana z pomidorową passatą Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem Frittata z cukinią i oregano
Moja smaczna kuchniaMakaron ze szpinakiem,czosnkiem i seremSkładniki: 200 g makaronu casarecce 450 g mrożonego, siekanego szpinaku 3 ząbki czosnku 150 g startego na dużych oczkach sera gouda
Moja smaczna kuchniaRozgrzewająca zapiekanka bez mięsaSkładniki: 150-200 g makaronu mini penne tricolore Barilla 1/4 dyni hokkaido, oczyszczonej i obranej ze skóry 1/2 średniej cukinii 2 średnie i
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 4 gniazdka makaronu tagliatelle (użyłam Barilla) 1 mała cukinia 150 g pieczarek 1 cebula 3 szczypty suszonego cząbru sól
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 500 g makaronu mini penne rigate tricolore Barilla 400 g żółtej fasoli szparagowej 1 duża cukinia 4 ząbki czosnku 3
Moja smaczna kuchniaSkładniki: ( 1 porcja ) 450 g ugotowanego al dente makaronu mezze penne tricolore Barilla (makaron musi być ciepły) 1 duża cukinia 1 kalafior
Moja smaczna kuchniaTagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorinoSkładniki: (porcja dla 1 osoby) 4 gniazdka makaronu tagliatelle 150 g mielonej wieprzowiny
Moja smaczna kuchniaPappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiemSkładniki: ( 2 osoby ) 2 gniazdka pappardelle Barilla 150 g brokułów ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek
Moja smaczna kuchniaFarfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiemSkładniki: 250 g makaronu farfalle czyli kokardki/motylki 200 g brukselki ząbek czosnku garść natki pietruszki
Moja smaczna kuchniaPappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorachSkładniki: ( 2 porcje ) 2 gniazdka makaronu Pappardelle all'Uovo Bolognesi Barilla 1 mała czerwona papryka
Moja smaczna kuchniaPełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki, cebulą i czosnkiemSkładniki: 200 g pełnoziarnistego makaronu rigatoni podwójny filet z kurczaka opakowanie
Moja smaczna kuchniaSkładniki: na ciasto 300 g semoliny, użyłam De Cecco 3 jajka, wcześniej roztrzepane w miseczce szczypta soli na farsz 250
Moja smaczna kuchniaKluseczki z semoliny z sosem kurkowo-śmietanowymSkładniki: na ciasto: 400 g semoliny, użyłam De Decco 200 ml ciepłej wody szczypta soli
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 400 g makaronu świderki 2 cukinie 3 ząbki czosnku 100 g grana padano w kawałku 100 g salami w plasterkach
Moja smaczna kuchniaSkładniki: makaron spaghetti na dwie porcje pęczek świeżego szpinaku/opakowanie mrożonego rozdrobnionego szpinaku 2 ząbki czosnku cztery garście startego sera grana padano/parmezanu
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 3 małe świeże papryki (zielona, żółta i czerwona) cukinia bakłażan opakowanie makaronu penne 3 ząbki czosnku oliwa z oliwek
Moja smaczna kuchniaSkładniki: łyżka oliwy z oliwek duża cykoria 3 łyżki tartej bułki natka pietruszki 5 łyżek startego parmezanu 2 szklanki sosu pomidorowego 400 g pieczarek średniej wielkości
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 250 g makaronu orzo (w kształcie przypominającym ryż) 200 g mrożonego szpinaku (liście) 150 g sera feta oliwa z oliwek extra
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 2 szklanki zielonej soczewicy 2 marchewki natka pietruszki puszka pomidorów pelati w całości 1 l wody 1 cebula biała
Moja smaczna kuchniaSkładniki: mozzarella 250 g brokułów (w tym 125 g na pesto) 100 g zielonej soczewicy 5 pomidorków czereśniowych 2 ząbki czosnku
Moja smaczna kuchniaSkładniki: opakowanie makaronu fusilli rigati mozzarella brokuły szklanka zielonej soczewicy 3 ząbki czosnku 8 łyżek oliwy z oliwek extra vergine
Moja smaczna kuchniaSkładniki: średnia cukinia 10 pomidorków czereśniowych mozzarella ząbek czosnku szczypta oregano 2 szczypty suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 4 gniazdka makaronu tagliatelle (wstążki) szpinakowe 3 ząbki czosnku świeży szpinak 1 łyżka śmietany do gotowania szczypta startej gałki muszkatołowej
Moja smaczna kuchniaSkładniki: puszka brązowej soczewicy cukinia mała czerwona papryka mały kubek jogurtu naturalnego 6 ząbków czosnku natka pietruszki kilka pomidorków
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 100 g truskawek 100 g jagód 10 łyżeczek cukru pudru 250 ml śmietany kremówki kawałeczek soczystego arbuza Przygotowanie:
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 100 g ugotowanego i obranego ze skórek bobu papryka cukinia 1/4 bakłażana 2 pomidory cebula 4 ząbki czosnku
Moja smaczna kuchniaSkładniki: torebka ryżu pełnoziarnistego Uncle Ben's duża cukinia 4 ząbki czosnku cebula natka pietruszki oliwa z oliwek z pierwszego
Moja smaczna kuchniaSkładniki: cukinia 2 papryki czerwone cebula ząbek czosnku 1/2 puszki pomidorów pelati Cirio sól i pieprz do smaku 3
Moja smaczna kuchniaSkładniki: woreczek ryżu Tricolore Uncle Ben's pojedynczy, oczyszczony filet z kurczaka mała czerwona papryka 1/2 świeżej kolby kukurydzy mała cukinia
Moja smaczna kuchniaSkładniki: szklanka ciecierzycy z puszki, osączonej i opłukanej 1/4 kalafiora, podzielonego na małe różyczki, ugotowanego wcześniej w osolonej wodzie 390 g
Moja smaczna kuchniaSkładniki: Semifreddo 400 ml śmietanki 30% 1/3 szklanki cukru pudru 350 g świeżych truskawek 150 g świeżych jagód 150
Moja smaczna kuchniaSkładniki: ( na 1 osobę) spaghetti Barilla garść zielonej fasolki szparagowej garść posiekanego szczypiorku suszone pomidory z bazylią i czosnkiem suszone oregano
Moja smaczna kuchniaSkładniki: cukinia papryka czerwona 3 ząbki czosnku mała cebula 2 pomidory 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki suszonego oregano
Moja smaczna kuchnia