kruche ciasto z budyniem - 3541 przepisów (strona:171/237)

Sernik Kajmakowa Zebra 215

Sernik Kajmakowa Zebra Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 0,5 kostki margaryny / bądź 125 gr masła 0,5 szklanki cukru 2 żółtka 4 łyżki mleka 2

W Moim Magicznym Domu
Ciasteczka na święta - 30 przepisów 494

Dzień dobry :-) Kilka dni temu był wpis z zestawieniem ciast, które można zrobić na święta, dzisiaj zrobiłam takie samo zestawienie z ciasteczkami w roli głównej. Przepisów przybyło, wybierajcie i korzystajcie :-) Miłego dnia Wam życzę :-) 1.  Legnickie bomby piernikowe 2.  Rogaliki 3 składnikowe z marmoladą  3.  Ciasteczka z lemon curd 4.  Ciasteczka kokosowe 5.  Ciasteczka(...)iasteczka budyniowe 13.  Rogaliki z nutellą  14.  Kruche ciasteczka z posypką orzechową  15.  Budyniowe wersja II  16.  Wafel z masą kajmakową i petitkami  17. Kulki mocy 18.   Kruche ciasteczka z dżemem 20.  Kruche rogaliki z budyniem 21.  Rogaliki z powidłem i orzechami 22.  Wafle z masą mleczno - kakaową

kruche babeczki
Pyszne ciasto ze śliwkami 400

Sezon na śliwki jest w pełni. Warto zatem przygotować pyszne ciasto ze śliwkami . Ciasto przygotowujemy stosunkowo szybko i nie wymaga ono od nas zbyt dużej liczby

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bardzo puszysty sernik z rodzynkami 215

ubijania białek) opcjonalnie 1/2 szklanki rodzynek Przygotowanie Twaróg zmielić trzykrotnie (lub użyć twarogu sernikowego albo labnehu) a następnie  utrzeć lub zmiksować (na niskich obrotach miksera) z żółtkami, cukrem, budyniami, mlekiem i śmietaną.  Kiedy masa serowa będzie gładka dodać stopione i schłodzone masło i jeszcze chwilę miksować.  Białka ubić ze szczyptą soli na bardzo sztywną pianę, dodawać(...)upieczeniu pozostawić sernik w lekko uchylonym piekarniku do ostygnięcia Przestudzony sernik można ozdobić lukrem, polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Przed podaniem schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Ciasto na kruchy spód  (opcjonalnie) 350 g mąki pszennej 180 g zimnego masła lub margaryny 90 g cukru pudru lub bardzo drobnego białego cukru 2 jajka 16 g cukru waniliowego (jedno małe

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami 423

posypanej bułką tartą. Po nakłuwać widelcem. Na ciasto położyć papier do pieczenia i obciążyć je fasolą, ryżem lub specjalnymi kulkami. Piec na złoty kolor w 200 stopniach. Najpierw piekę 15 minut obciążone. Potem zdejmuję i piekę bez, aby spód nabrał koloru - kolejne około 10 minut. Ostudzić. Krem budyniowy: 1 saszetka budyniu waniliowego 350 ml mleka 70-100g masła(...)rozrobienia proszku budyniowego. Resztę zagotować. W odlanym mleku za pomocą trzepaczki rozrobić budyń oraz cukier. Wlać do gotującego się mleka i mieszać aż masa zgęstnieje. Ostudzić. Utrzeć z masłem. Dodatkowo: 500-600g truskawek ½ galaretki truskawkowej (rozrobiona w 200 ml gorącej wody) Na ostudzony kruchy spód wyłożyć masę budyniową. Na nią ułożyć umyte, bez szypułek połówki truskawek. Zalać tężejącą galaretką

Fabryka pomysłów
SERNIK MALINOWY Z BEZĄ 235

dodać odrobinę jeżyn,- trochę cukru żelującego (była za rzadkie -taki ser tym razem - i potrzebowało "związania")Ciasto bezglutenowe: - przepis, składniki, wykonanie - tutaj!WYKONANIE:1. Masło ucieramy z cukrem (+ wanilinowy) na biały puch. Stopniowo dodajemy ser, cały czas mieszając, ale nie napowietrzając masy zbytnio. Budynie mieszamy ze śmietaną, tak aby nie porobiły się grudki, dolewamy do masy serowej - dokładnie mieszamy(...)bezę niebawem/8. Na podpieczony serniczek delikatnie wykładamy łyżką bezę,/przyznać się, kto się zajmuje bezowymi śmigiełkami i łyżką całą z białego puchu?/9. Bezę posypujemy kruszonką (przepis na kruche ciasto b/glutenowe)10. Pieczemy 15 minut w temp. 120-140 stopni,11. STUDZIMY PRZY UCHYLONYM PIEKARNIKU! :)PS. bardzo ważne - nie otwieramy drzwiczek do piekarnika (jedynie do kontroli możemy rzucić okiem

Wypisz Wymaluj
Ciasto Jakuba 455

Sezon na wiśnie w trakcie więc zapraszam na pyszne i cieszące oko Ciasto Jakuba. Jest trochę pracochłonne ale dla takiego efektu chyba warto poświęcić trochę czasu

Cukiernia Pychotki
Tarta z gruszkami 203

Witam po przerwie. Miał być tydzień a niestety wyszła trochę dłuższa moja nieobecność. Inne kwestie ostatnio dosyć mocno pochłonęły mój czas i musiałam sobie odpuścić mojego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Sernik królewski na ciemnym cieście 347

Sernik królewski to klasyka, która często pojawia się u mnie na świątecznym stole. Jakoś nie wyobrażam sobie Świat Wielkiej Nocy bez sernika. Pychotka Składniki: Ciasto: 0

Cukiernia Pychotki
Sernik waniliowy z rabarbarem i kruszonką 243

Sernik z prawdziwą wanilią, rabarbarem i kruszonką. Dzięki rabarbarowi ciasto jest lekko kwaskowe i nie za słodkie, idealne na piknik lub podwieczorek. Polecam również inne moje

Oryginalny smak
Wypieki na święta niekoniecznie tradycyjne 170

Owiń ciasto w folię i włóż do zamrażalki przynajmniej na 2 godziny. Kruche ciasto na sód można zrobić dzień wcześniej i trzymać w zamrażalce do następnego dnia. Przygotuj blaszkę o wymiarach 25 cm x 35 cm i wyłóż papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć większą porcję ciasta i podpiec w piekarniku nagrzanym na 180ºC. Piec około 20 minut na lekko(...)tarce o grubych oczkach i wrzuć do garnka. Dodaj cukier i wymieszaj. Gotuj przez 5 minut aż większość wody odparuje. Pianka budyniowa 5 białek 200 g cukru 2 budynie śmietankowe 1 łyżeczka waniliowej pasty 125 ml oleju Dodatkowo cukier puder do posypania Zmiksuj białka na sztywno. Następnie ubijaj dalej dodając po łyżce cukru. Cukier powinien być rozpuszczony, a pianka gładka

codojedzenia
Sernik pomarańczowy 229

podkręconych pomarańczą ciast. Polecam! Składniki: Spód: 180 g kruchych ciastek typu Digestive (w wersji bez glutenu należy użyć herbatników bezglutenowych np. Digestive Landtaler Schar) 60 g masła Ciastka bardzo drobno pokruszyć w malakserze lub po prostu wrzucić je do torebki i pokruszyć wałkiem. Dodać masło, zagnieść do połączenia się składników. Ciasto powinno mieć konsystencję mokrego piasku. Dno okrągłej formy(...)masy serowej. Masa serowa: 1000 g półtłustego twarogu zmielonego przynajmniej dwukrotnie lub dobrego twarogu sernikowego 200 g śmietany kremówki 36 % 180 g drobnego cukru 5 dużych jajek 50 g budyniu waniliowego lub skrobi ziemniaczanej 2 duże pomarańcze (najlepiej bio niewoskowane) Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Pomarańcze umyć i dokładnie wyszorować szczoteczką. Zetrzeć z nich skórkę i wycisnąć

maniapieczenia
Muffinki 155

wyjaśnione. Książka podzielona jest tematycznie na rozdziały:pory roku ,a w przepisach wykorzystywane są produkty sezonowe, przede wszystkim owoce.Jest także kilka cennych informacji jak przygotować kruche ciasto, biszkopt, muffinki, ciasto parzone i ciasto francuskie. Super pomysł bo takie przepisy i rady to podstawa a dodatki możemy dobierać i modyfikować według własnego uznania. Ale przejdźmy do muffinów. Jak pisałam wcześniej ,przepis(...)strumieniem do masła, ciągle miksując. Do jajek dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, całość dokładnie wymieszaj, ale delikatnie. Wlej mleko oraz ekstrakt i ponownie zamieszaj całość. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstego budyniu i swobodnie opadać z łyżki. Przełóż ciasto do rękawa cukierniczego. Formę do wypieku muffinek wyłóż papilotkami i szprycą napełnij je do wysokości 2/3 papilotki. Do moich muffinów

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik czekoladowy z ciasteczkami i bitą śmietaną. 192

Już tyle razy pisałam, że uwielbiam serniki i często je piekę, ale napiszę jeszcze raz...uwielbiam je. Tym razem upiekłam pyszny czekoladowy sernik i podałam z

Izabelawkuchni
Babka jogurtowa 294

Wielkanocnych babek ciąg dalszy :) Im więcej czytam o tradycyjnych wielkanocnych wypiekach, tym bardziej zdaję sobie sprawę z tego, jak wiele mam jeszcze do wypróbowania! Ale po

Ciastkozercy
Babka jogurtowa 808

Wielkanocnych babek ciąg dalszy :) Im więcej czytam o tradycyjnych wielkanocnych wypiekach, tym bardziej zdaję sobie sprawę z tego, jak wiele mam jeszcze do wypróbowania! Ale po

Ciastkozercy
Piernikowe ciasteczka owsiane bez cukru 221

Pewnie powinnam się zabierać już za pieczenie normalnych pierników, ale cóż, próbuję innych kombinacji ;) Te ciasteczka wyszły bardzo kruche, aromatyczne i ciekawe w smaku, bo z dodatkiem wiórków kokosowych. Jeśli chcecie upiec coś na szybko w grudniowym klimacie to polecam :) Najlepsze są oczywiście zaraz po upieczeniu, ale jeśli będziecie je przechowywać w pojemniku to będą równie dobre. Piernikowe ciasteczka owsiane(...)cukru 4 łyżki ksylitolu/erytrolu 70g mąki jaglanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 opakowanie budyniu śmietankowego (ok. 40 g) 1 łyżka miodu Płatki połączyć z mąką, wiórkami, przyprawą, proszkiem, ksylitolem i budyniem. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wszystko wymieszać i zagnieść. Odrywać kawałki ciasta wielkości orzecha włoskiego, uformować kulę i spłaszczyć. Układać ciasteczka na forie wyłożonej papierem do pieczenia, piec

FitKot
Sernik mocno jagodowy 277

kolejne ;-) Bardzo polecam! Składniki: Kruchy spód: 180 g kruchych ciastek typu Digestive  (w wersji bezglutenowej świetnie sprawdzą się herbatniki bezglutenowe np. Schar lub inne) 65 g masła Ciastka bardzo drobno pokruszyć w malakserze lub po prostu wrzucić je do torebki i pokruszyć wałkiem. Dodać masło, zagnieść do połączenia się składników. Ciasto powinno mieć konsystencję mokrego piasku. Dno okrągłej formy(...)Masa serowa :  850 g półtłustego twarogu zmielonego przynajmniej dwukrotnie lub dobrego twarogu sernikowego 300 g jagód 225 g drobnego cukru 4 duże jajka (L) 65g skrobi ziemniaczanej lub budyniu waniliowego bez dodatku cukru 1 łyżka soku z cytryny Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Jagody zmiksować w blenderze na mus i przetrzeć przez gęste sito. Jajka lekko roztrzepać

maniapieczenia
Pani Walewska 3981

plasterki masło. Posiekać i zagnieść gładkie, kruche ciasto. Podzielić na dwie równe części. Każdą część rozwałkować i wyłożyć na przygotowane dwie jednakowe blaszki o wym. 25x36cm. Dodatkowo:  4 białka,  słoik powideł śliwkowych (200ml),  szczypta soli, 200g orzechów włoskich. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Oba ciasta posmarować cienką warstwą powideł śliwkowych, wyłożyć podzielona na pół(...)drobno). Każde ciasto piec około piec 15 minut w temp. 180st. Ostudzić.  Krem: 150g masła lub margaryny, 500ml mleka,  opakowanie kremu do karpatki Gellwe. W 3/4 szklanki mleka dokładnie rozmieszać mieszanką Gellwe. Resztę mleka zagotować. Na gotujące się mleko wlać mieszankę budyniowa, gotować około minuty na wolnym ogniu, stale mieszając, aż budyń zgęstnieje. Przykryć folią i odstawić

Z miłości do słodkości