kruche ciastka - 4086 przepisów (strona:124/273)

Ciastka cytrynowe. Baaardzo cytrynowe 249

na środkowa półkę rozgrzanego piekarnika. Każda partię pieczemy 13-14 minut. Zdejmujemy łopatka z papieru na kratkę i zostawiamy do ostudzenia. Ciastka po upieczeniu są miękkie, gdy wystygną z wierzchu robią się chrupiące i kruche – w środku zostają mięciutkie, mocno żółte i bardzo, bardzo cytrynowe. Można przechowywać je w szczelnym słoiku/puszce bez dostępu powietrza przez 3 tygodnie

Karo in the Kitchen
Bezglutenowe ciastka owsiane ze słonecznikiem 177

Ciastka owsiane ze słonecznikiem zainspirowane  przepisem z bloga Moje Wypieki w wersji bezglutenowej :). Kruche, delikatne i naprawdę bardzo, bardzo smaczne. Idealne do kawy lub szklanki mleka. Gorąco Wam polecam!   SKŁADNIKI: 1 i 1/4 szklanki mieszanki Mix per Dolci Nutrifree 1 szklanka płatków owsianych bezglutenowych 1 szklanka ziaren słonecznika 250 g miękkiego masła, 1/2 szklanki drobnego cukru

Kuchnia bezglutenowa
Poduszeczki nadziewane masłem orzechowym, wegańskie i bezcukrowe 184

umieszczamy kulki na blaszce i pieczemy ok 10 minut w temperaturze 170 stopni, przed zdjęciem z blaszki czekamy ok 15 minut żeby ciastka ostygły, jeśli chcecie możecie do masy dodać jajko, wtedy ciasteczka będą mniej kruche

zdrowa vege kuchnia
Ciasteczka klonowe 251

syropem klonowym. Przepis pochodzi z książki „Ciasteczka 1001 przepisów z całego świata i na każdą okazję” z moimi małymi modyfikacjami. Wspaniałe kruche ciasteczka, mające jedną wadę.. zbyt szybko znikają. Przepis na 4 blachy ciastek: 3 szklanki mąki pszennej 1 kostka masła lub margaryny 2 żółtka ½ opakowania cukry waniliowego ½ szklanki syropu klonowego ½ szklanki cukru ¼ łyżeczki soli. Sposób wykonania: Cukry

Na słodko lub wytrawnie
Kruchości miodowo-pomarańczowe 194

pieczemy w temp.180 stop. 20 minut.Przygotowujemy syrop. W rondelku zagotowujemy wszystkie składniki i gotujemy szybko, aby syrop zgęstniał. Odstawiamy ,by przestygł.Upieczone, przestudzone ciastka zanurzamy w syropie, posypujemy orzechami i cynamonem.W Grecji robią je jako kruche bułeczki. A kruchość jest rzeczywiście krucha. Polecam, są łatwe i szybkie. W konsumpcji też

Kulinarny karnet Christophera
Ciasteczka Ciambelline al vino Tassi - recenzja 235

wina. Ja wino pijam sporadycznie więc spróbowaliśmy te ciasteczka do popołudniowej kawki. Powiem Wam, że w smaku są dla mnie idealne, lekko kruche z niewielką ilością cukru. Ciężko mi porównać do jakiegoś polskiego odpowiednika, bo ciastek raczej nie kupujemy. Ciekawa jestem jak smakują gdy serwujemy je z winkiem. Może jeszcze będzie dane mi spróbować. Póki co polecam, szczególnie

Magiczne Życie Marty
KOKOSOWE CIASTKA Z KLEIKU RYŻOWEGO, BEZGLUTENOWE 275

upieczenia ciastek na bazie kleiku ryżowego zainspirowała mnie znajoma. Prawdę powiedziawszy przez myśl mi wcześniej nie przeszło, by piec ciastka z kleiku. No ale cóż, zawsze kiedyś musi być ten pierwszy raz. Poszperałam trochę w necie i natknęłam się na ten właśnie przepis. Uznałam, że może to być idealne połączenie, I nie zawiodłam się. Ciasteczka wyszły tak pyszne(...)kleik, jajka oraz wiórki kokosowe. Dokładnie wyrobić kruche ciasto. Można również posiekać ciasto nożem i zagnieść ręcznie.       wersja z cukrem trzcinowym i z ksylitolem (po 50g) Z wymieszanego ciasta odrywamy kawałki i toczymy dłońmi kule wielkości orzecha włoskiego, odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie przyduszamy każde ciastko widelcem, tak by utworzył się wzorek. Blaszkę

Smaczne Zdrowe
Rogaliki z makiem i orzechami włoskimi – idealne na Święta! 227

  Mak jest jednym z tych składników, które w pełni kojarzą się ze Świętami Bożego Narodzenia. Na pewno większość z Was piecze pyszne makowce, dlatego moją

Via Gusto
SZYBKIE CIASTECZKA Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY 132

pewnego czasu niestety rzadziej mam okazję upiec jakieś ciasto czy ciastka. Powód? Zwyczajnie nie ma komu tego jeść ;) Jednak raz na jakiś czas odrobina słodkości nie zaszkodzi :) Dziś popiekłam pyszne, kruche ciasteczka z kawałkami gorzkiej czekolady. Całe ich przygotowanie zajęło mi łącznie 15 minut+ 25 minut pieczenia, czyli ciasteczka gotowe w 40 minut. Idealne do moczenia w kawie, herbacie

Zrób to smacznie
Ciasteczka Husarenkrapfen 180

polski ciasteczka nazywane były by pączkami huzara, ale znane są również pod nazwą oczy anioła :) Są to bardzo delikatne i kruche ciasteczka, których czerwone wypełnienie z galaretki, zdecydowanie wyróżnia je spośród innych smakołyków na talerzu. Składniki na ciastka (około 40 szt.): 200 g mąki 75 g cukru pudru 1 opak. małego cukru waniliowego 1 szczypta soli 2 żółtka

Świat Ciasta
CIASTKA CAŁUSKI Z JABŁKAMI + FILMIK 94

Kolejna pyszna propozycja ciastek, tym razem z jabłkami, przepis bardzo prosty, ciasto z dodatkiem masła i twarożku wychodzi delikatnie kruche, do tego jabłka, mniam, polecam. SKŁADNIKI :  500 g mąki pszennej  500 g twarogu półtłustego  250 g mała lub margaryny  1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 2-3 mm, wycinamy kółka szklanką.  Na każde kułko kładziemy kawałek jabła i składamy ciasto aż powstanie placek z jabłkiem w środku.  Ciastka układamy na blasze i pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180 % C.(termoobieg ), na funkcji góra dół - temperaturę zwiekszamy do 200 % C.  Ciastka muszą być dobrze

Kulinarne Fantazje Marioli
Andrzejkowe wróżenie z ... ciastek :) Czyli Chińskie Ciasteczka z Wróżbą. 229

Z okazji zbliżających się Andrzejek postanowiłam przygotować chińskie ciasteczka z wróżbą. Przepis na nie znalazłam u Book Me a Cookie. Co z tego wyszło zobaczcie sami

Miksturownik
Jabłkowe róże 112

Jabłkowe róże Róże z jabłek i ciasta kruchego. Jabłkowe róże są idealnym deserem na rodzinne spotkania i imprezy z przyjaciółmi.  Jeśli chcesz wzbudzić zachwyt najbliższych

Cztery Fajery
Kruche rogaliki z czekoladą 290

Kolejny przepis z zeszytu mojej mamy – kruche rogaliki z kremem czekoladowym. Idealne na co dzień oraz na świąteczny stół. Czas

KuchniaWeDwoje.pl
Rogaliki krucho drożdżowe 156

Przyznam szczerze ,że mimo iż uwielbiam rogaliki krucho-drożdżowe robiłam je samodzielnie pierwszy raz.  Zawsze zwalałam winę na to, że dużo przy nich pracy, a

Bon appetit mon amie