krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:20/246)

Ciasto czekoladowo - chałwowe 346

wymieszane z octem, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Pieczemy 50 minut w temp. 180 stopni C. Po całkowitym wystudzeniu, biszkopt dzielimy na 3 części. Krem z serkiem mascarpone, nr 1: - 200 g margaryny (o temp. pokojowej) - 60 g cukru pudru - 150 g serka mascarpone (o temp. pokojowej) - 100 g czekolady mlecznej rozpuszczonej w kąpieli wodnej Wykonanie(...)Margarynę ucieramy na puch około 4 minuty, dodajemy cukier, ucieramy kolejne 5 minut, dodajemy rozpuszczoną czekoladę, po dokładnym wymieszaniu, ubijamy dalej, dodając po łyżce serka mascarpone. Wykładamy na dolny biszkopt. Przykrywamy biszkoptem. Krem z masłem orzechowym, nr 2: - 150 g masła  - 120 g masła orzechowego - 60 g cukru pudru - 2 łyżki mleka w proszku Margarynę ucieramy na puch

SMYKWKUCHNI
Tort Bezowy z Figami 164

podczas pieczenia delikatnie popękać. Polecam! Tort Bezowy z Figami Składniki: Beza: 6 białek z dużych jajek o wadze 225g 420g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g Krem: 250g serka mascarpone 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 180g jogurtu typu greckiego 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy 1 fix do śmietany – niekoniecznie jeśli deser podamy(...)110C i suszyć bezy przez około 2 godziny i 30 minut. Po upieczeniu bezy można zostawić do ostygnięcia w piekarniku (ja tak zrobiłam). Krem: 6. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i fixem. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach. Dodać jogurt, skórkę z pomarańczy i wymieszać krótko mikserem. Bezę z małym wgłębieniem położyć na paterze i wyłożyć

Mała Cukierenka
Tort orzechowo-czekoladowy z bezą 155

cukru pudru 100 g orzechów włoskich zmielonych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szkl mąki tortowej 50 g czekolady mlecznej (ja użyłam mlecznej z nadzieniem truskawkowym Wedla) krem 350 g serka mascarpone 100 g czekolady mlecznej (stopionej) 50 g czekolady gorzkiej (stopionej) 250 g śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru 2-3 krople olejku migdałowego beza 5 białek 5 płaskich(...)tortownicach bez potrzeby przekrawania ciasta w przypadku, gdy całość pieczemy w jednej. Orzechowe blaty wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy ok. 35-45min. krem Do misy miksera przekładamy serek mascarpone, śmietankę i stopione (przestudzone) czekolady. Całość miksujemy na gładki krem. Dodajemy cukier i olejek. Miksujemy do uzyskania puszystego, gładkiego kremu. Krem schładzamy w lodówce. tort Na paterze

Raj dla Podniebienia
BISZKOPT Z MUSEM GRUSZKOWYM 158

Niebo w gębie!   Składniki na biszkopt (średnica 24cm): 150 g cukru 150 g mąki tortowej 3 duże jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Składniki na krem: 250g serka mascarpone 500ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 100g borówek amerykańskich Poncz: ½ łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka cukru Mus gruszkowy: 1 kg obranych, pokrojonych gruszek 2 galaretki gruszkowe Wykonanie(...)piekarnika i pieczemy ok 35 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Wykonanie masy śmietankowej: Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Dodać borówki. Wymieszać łyżką. Wykonanie musu : Gruszki należy obrać, wydrążyć gniazda nasienne a następnie przełożyć do garnka i gotować na małym ogniu, aż zmiękną

Słodki Zakątek
Tort z likierem Baileys 228

niecała szklanka mąki pszennej 1 budyn waniliowy (proszek) 80 ml. likieru szklanka cukru brązowego łyżeczka cynamonu łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: 500 ml śmietany kremówki pół szklanki likieru szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone DODATKOWO: 200 g. marcepana białego lub migdałowego 4 łyżki ciemnego kakao pół tabliczki czekolady mlecznej pół tabliczki czekolady białej DO NASĄCZANIA: Przestudzona(...)sprawdzonego triku. Śmiało upuście tortownicę z wyskości kolan- a gorące powietrze uwolni się i nie zaśsie biszkoptu do środka! ] Pozostawiamy do wystygnięcia a następnie delikatnie wyjmujemy z formy. KREM : Do serka mascarpone dodajemy likier i dokładnie mieszamy mikserem, do momentu połączenia się składników w jednolitą masę. W oddzielnym, dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie- dodajemy

Domowe Torty
Tort tiramisu 221

łyżki cukru Krem: 500 ml śmietanki kremówki 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru Dodatki: 5 łyżeczek gorzkiej kakao Tort tiramisu - przepis:  Rozpoczynamy od zrobienia kremu. W misie serek mascarpone łączymy z cukrem i ubijamy za pomocą miksera na gładką masę, następnie dodajemy kremówkę i ubijamy jeszcze 3-4 min na najwyższych obrotach, aż powstanie nam jednolity, puszysty krem

Kuchnia Łukasza
Tartaletki z malinami i borówkami 185

nakłuwaniu spodu widelcem, by nie wybrzuszał się za bardzo (można też ciasto obciążyć kulkami do pieczenia lub grochem - u mnie ryż się nie sprawdza, jest za lekki). Krem przygotowałam z serka mascarpone z bitą śmietaną i cukrem waniliowym. Sama słodycz, więc koniecznie dodajcie kwaśne owoce, by deser nie był zbyt mdły.Składniki:ciasto250g mąki pszennej tortowej120g schłodzonego masła100g cukru1 jajkokrem150g(...)nadmiar odcinamy wałkiem. Koniecznie dokładnie nakłuwamy spód ciasta. Pieczemy 20-25 min. do zarumienienia się. Następnie wykładamy na kratkę, by wystygły.W tym czasie robimy krem. Ubijamy śmietanę z cukrem waniliowym, dodajemy serek mascarpone i wszystko razem dokładnie mieszamy mikserem. Ostudzone ciasto wypełniamy kremem i dekorujemy owocami

W kuchni wieczorem
Bezy Tiramisu MINI PAVLOVA 127

Zdjęcia Monika Szeffler Przez Ogródek . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bezy Tiramisu MINI PAVLOVA Składniki: Beza: 6 białek 330g cukru Krem: 250g serka mascarpone 320ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Sos karmelowo – kawowy: 250ml mocnej kawy 200ml likieru Kahlúa + 2 łyżki 160g cukru Dodatkowo: kakao do posypania Beza(...)ostygnięcia na około 15-20 minut i dodać 1-2 łyżki likieru, wymieszać. Sos karmelowo – kawowy jak ostygnie to trochę zgęstnieje. Krem: 6. Śmietankę kremówkę ubić (można z fixem). 7. Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone, ekstrakt waniliowy i wymieszać mikserem do połączenia składników. 8. Bezy poukładać na talerzykach. Na każdą bezę wyłożyć 2 spore łyżki kremu, następnie polać sosem

Mała Cukierenka
Torcik z serkiem mascarpone i malinami 777

będzie suchy). Upieczony biszkopt wystudzić. Przygotować poncz (nasączenie biszkoptu). W szklance wymieszać ze sobą ciepłą wodę, sok z cytryny i cukier puder. Tak przygotowanym ponczem nasączyć biszkopt. Przygotować krem z serka mascarpone i galaretki. 1 opakowanie galaretki wsypać do miseczki, zalać 300 ml gorącej, przegotowanej wody (zamiast jak na opakowaniu 500 ml), dokładnie wymieszać i wystudzić.  Gdy galaretka zacznie(...)tężeć przelać ją do misy (u mnie od miksera), dodać serek mascarpone oraz cukier puder i zmiksować na gładki krem. Masa powinna zacząć się ścinać już po kilku minutach (pod warunkiem, że moment tężenia galaretki został prawidłowo uchwycony). Krem z mascarpone i galaretki wylać na nasączony biszkopt i całość wstawić do lodówki w celu stężenia. Przygotować galaretkę z malinami

Gospodyni Miejska
Gofry z kremem pistacjowym 269

szklanki mąki 2 szklanki mleka 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki stołowe drobnego cukru 1/3 szklanki oleju Składniki (na dodatki): 1 opakowanie serka mascarpone 3 łyżki stołowe kremu pistacjowego syrop - polecam syrop z pigwy kilka pistacji Wykonanie: Rozgrzej gofrownicę. Oddziel żółtka od białek, białka ubij na sztywną pianę. Pozostałe składniki zmiksuj na gładką masę. Dodaj(...)około 3-4 minut), aż będą miały piękny kolor. Studź gofry na kratce, każdy ułóż na niej osobno. To prosty sposób, aby Twoje gofry pozostały chrupiące! :) Wymieszaj serek mascarpone wraz z kremem pistacjowym. Pistacje zgnieć w moździerzu. Układaj następnie krem na gofrach, posyp go pistacjami, na koniec zaś polej syropem z pigwy. Smacznego

Garniec Magalie
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone 187

marchwi 2 szklanki mąki pszennej 4 jajka 1 szklanka oleju 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu szczypta soli Krem: 500 g serka mascarpone 100 g masła 0/5 szklanki cukru garść orzechów włoskich do posypania wierzchu Sposób wykonania: Marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Mąkę przesiewamy i łączymy z sodą, proszkiem(...)termoobiegiem przez 50 minut. Upieczone ciasto odstawiamy w formie na około 15 minut. Następnie przekładamy je na kratkę do całkowitego ostygnięcia. W tym czasie przygotowujemy krem. Miękkie masło ucieramy z serkiem mascarpone oraz cukrem na gładką masę. Ciasto przekrawamy na dwie części i przekładamy je 3/4 ilością kremu. Pozostałą częścią kremu smarujemy wierzch. Ciasto posypujemy lekko rozdrobnionymi orzechami. Całość chłodzimy

Qchnia po prostu
Pavlova - beza... 129

głowy i po raz pierwszy :) Zaczynami... Pavlova SKŁADNIKI: ( na bezę) - 4 jajka rozmiar L lub XL- 250 g cukru- 1 łyżka mąki ziemniaczanej- 1 łyżeczka octu winnegoNA KREM:- 250 gr serka mascarpone- 400 gr śmietany kremówki 36%- 3 łyżki cukru pudru- 2 opakowania śmietan fixu- 2 łyżki wiśniówki lub zwykłego alkoholu - sok ze świeżych malin PRZYGOTOWANIE: Oddzielamy(...)godziny.  Wyjmujemy naszą bezę z piekarnika i studzimy. Jeśli popękała, to nie mamy co się martwic, normalne zjawisko.  Teraz zaczynamy robić krem. W misce ucieramy serek mascarpone z częścią cukru pudru, następnie dodajemy śmietanę, sok z malin przetartych przez sitko i resztę cukru pudru. Na sam koniec dodajemy śmietan fix i alkohol

Zainspiruj się kuchnią
Tartaletki z pitają (smoczym owocem) 171

poprzednim wpisie. Jak już wspomniałam, owoc w smaku nie zachwyca, ale łącząc go z innymi składnikami uzyskamy oryginalny i niepowtarzalny smak. Pitaję zmiksowałam z serkiem mascarpone i limonką, dzięki czemu powstał wyjątkowo pyszny krem, którym wypełniłam tartaletki. Polecam Składniki (na około 11 tartaletek):Kruche ciasto:1 szklanka mąki2 żółtka120 g masła2 łyżki cukru pudruszczypta soliKrem:450 g serka mascarponesok(...)C.Krem:Pitaję myjemy i przekrawamy na pół. Z jednej połówki wydrążamy miąższ, rozgniatamy widelcem i przekładamy do miseczki. Dodajemy serek mascarpone, cukier puder i sok z limonki. Wszystko dokładnie miksujemy. Ostudzone tartaletki wypełniamy gotowym kremem. Z drugiej połówki pitaji, malutką łyżeczką wydrążamy kuleczki miąższu i dekorujemy nimi tartaletki.Smacznego

Oryginalny smak
Zakręcona wuzetka 156

połączyłam z serkiem mascarpone. Na WZ-kę w tradycyjnej formie z kremem serowym zapraszam tutaj , dzisiaj wersja zakręcona i prostsza od tradycyjnego ciasta, pyszna rolada. Składniki na roladę: 3 jajka L 80 g mąki orkiszowej tortowej 20 g mączki ziemniaczanej 20 g ciemnego kakao 110 cukru/ksylitolu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem: 250 g serka mascarpone(...)ściereczkę kuchenną papierem do góry. Teraz delikatnie zdjąć papier, a roladę zwinąć razem ze ściereczką. Odstawić na kratkę kuchenną do wystudzenia mascarpone ubić z cukrem, dodać śmimietanę kremówkę i ubijać kolejne kilka minut do uzyskania puszystego, jedolitego kremu. Na koniec dodać esencję waniliową i alkohol roladę rozwinąć, posmarować kremem, zwinąć powtórnie. Część kremu pozostawić do wykonania ozdobnych rozetek. Wstawić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
KREM Z PIECZONYCH POMIDORÓW Z MASCARPONE 158

Niesamowicie dobra zupa typu krem... z pieczonych pomidorów z dodatkiem pomidorów suszonych, zabielona serkiem mascarpone. Jestem fanką zupy pomidorowej i wszystkiego co pomidorowe, ale tak pysznej zupy jeszcze nie jadłam! Dzięki pieczonym warzywom jest niezwykle aromatyczna, o intensywnym smaku pomidorów oraz pieczonego czosnku. Lekkiej nuty słodyczy dodaje serek mascarpone, który przełamuje kwaśny smak pomidorów. Najlepsza wychodzi z pomidorów malinowych 🍅 Bije(...)razem z czosnkiem i zalewamy bulionem. Dodajemy przyprawy: suszone oregano, suszoną bazylię, paprykę mieloną oraz pieprz. Gotujemy około 8-10 min., a następnie blendujemy zupę na gładki krem. Na końcu dodajemy serek mascarpone i trzymamy na ogniu, cały czas mieszając, aż ser się rozpuści. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania