krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:20/246)

Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone 207

marchwi 2 szklanki mąki pszennej 4 jajka 1 szklanka oleju 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu szczypta soli Krem: 500 g serka mascarpone 100 g masła 0/5 szklanki cukru garść orzechów włoskich do posypania wierzchu Sposób wykonania: Marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Mąkę przesiewamy i łączymy z sodą, proszkiem(...)termoobiegiem przez 50 minut. Upieczone ciasto odstawiamy w formie na około 15 minut. Następnie przekładamy je na kratkę do całkowitego ostygnięcia. W tym czasie przygotowujemy krem. Miękkie masło ucieramy z serkiem mascarpone oraz cukrem na gładką masę. Ciasto przekrawamy na dwie części i przekładamy je 3/4 ilością kremu. Pozostałą częścią kremu smarujemy wierzch. Ciasto posypujemy lekko rozdrobnionymi orzechami. Całość chłodzimy

Qchnia po prostu
Pavlova - beza... 149

głowy i po raz pierwszy :) Zaczynami... Pavlova SKŁADNIKI: ( na bezę) - 4 jajka rozmiar L lub XL- 250 g cukru- 1 łyżka mąki ziemniaczanej- 1 łyżeczka octu winnegoNA KREM:- 250 gr serka mascarpone- 400 gr śmietany kremówki 36%- 3 łyżki cukru pudru- 2 opakowania śmietan fixu- 2 łyżki wiśniówki lub zwykłego alkoholu - sok ze świeżych malin PRZYGOTOWANIE: Oddzielamy(...)godziny.  Wyjmujemy naszą bezę z piekarnika i studzimy. Jeśli popękała, to nie mamy co się martwic, normalne zjawisko.  Teraz zaczynamy robić krem. W misce ucieramy serek mascarpone z częścią cukru pudru, następnie dodajemy śmietanę, sok z malin przetartych przez sitko i resztę cukru pudru. Na sam koniec dodajemy śmietan fix i alkohol

Zainspiruj się kuchnią
Tartaletki z pitają (smoczym owocem) 193

poprzednim wpisie. Jak już wspomniałam, owoc w smaku nie zachwyca, ale łącząc go z innymi składnikami uzyskamy oryginalny i niepowtarzalny smak. Pitaję zmiksowałam z serkiem mascarpone i limonką, dzięki czemu powstał wyjątkowo pyszny krem, którym wypełniłam tartaletki. Polecam Składniki (na około 11 tartaletek):Kruche ciasto:1 szklanka mąki2 żółtka120 g masła2 łyżki cukru pudruszczypta soliKrem:450 g serka mascarponesok(...)C.Krem:Pitaję myjemy i przekrawamy na pół. Z jednej połówki wydrążamy miąższ, rozgniatamy widelcem i przekładamy do miseczki. Dodajemy serek mascarpone, cukier puder i sok z limonki. Wszystko dokładnie miksujemy. Ostudzone tartaletki wypełniamy gotowym kremem. Z drugiej połówki pitaji, malutką łyżeczką wydrążamy kuleczki miąższu i dekorujemy nimi tartaletki.Smacznego

Oryginalny smak
Zakręcona wuzetka 171

połączyłam z serkiem mascarpone. Na WZ-kę w tradycyjnej formie z kremem serowym zapraszam tutaj , dzisiaj wersja zakręcona i prostsza od tradycyjnego ciasta, pyszna rolada. Składniki na roladę: 3 jajka L 80 g mąki orkiszowej tortowej 20 g mączki ziemniaczanej 20 g ciemnego kakao 110 cukru/ksylitolu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem: 250 g serka mascarpone(...)ściereczkę kuchenną papierem do góry. Teraz delikatnie zdjąć papier, a roladę zwinąć razem ze ściereczką. Odstawić na kratkę kuchenną do wystudzenia mascarpone ubić z cukrem, dodać śmimietanę kremówkę i ubijać kolejne kilka minut do uzyskania puszystego, jedolitego kremu. Na koniec dodać esencję waniliową i alkohol roladę rozwinąć, posmarować kremem, zwinąć powtórnie. Część kremu pozostawić do wykonania ozdobnych rozetek. Wstawić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
KREM Z PIECZONYCH POMIDORÓW Z MASCARPONE 176

Niesamowicie dobra zupa typu krem... z pieczonych pomidorów z dodatkiem pomidorów suszonych, zabielona serkiem mascarpone. Jestem fanką zupy pomidorowej i wszystkiego co pomidorowe, ale tak pysznej zupy jeszcze nie jadłam! Dzięki pieczonym warzywom jest niezwykle aromatyczna, o intensywnym smaku pomidorów oraz pieczonego czosnku. Lekkiej nuty słodyczy dodaje serek mascarpone, który przełamuje kwaśny smak pomidorów. Najlepsza wychodzi z pomidorów malinowych 🍅 Bije(...)razem z czosnkiem i zalewamy bulionem. Dodajemy przyprawy: suszone oregano, suszoną bazylię, paprykę mieloną oraz pieprz. Gotujemy około 8-10 min., a następnie blendujemy zupę na gładki krem. Na końcu dodajemy serek mascarpone i trzymamy na ogniu, cały czas mieszając, aż ser się rozpuści. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym

Kuchnia MagdaLeny
KETO TIRAMISU (keto, LCHF, optymalne, bez glutenu i cukru) 697

Tiramisu to włoski deser, który składa się z warstw biszkoptów nasączonych mocną kawą, przełożonych kremem z serka mascarpone. Będąc na LCHF wcale nie musimy rezygnować z tego smakołyku. Wystarczy przygotować odpowiedni keto biszkopt a do kremu nie dodać cukru a powstanie przepyszne keto tiramisu, które po schłodzeniu jest idealne w letnie dni Składniki na ciasto: 10 jaj 110 g mąki(...)przez kilka minut do uzyskania puszystej jasnej masy. Białka ubić na sztywną pianę. Do żółtek dodać serek mascarpone i delikatnie wmieszać ręcznie łyżką. Po połączeniu masa powinna być gęsta i puszysta. Następnie do masy dodać ubite białka i wymieszać całość delikatnie łyżką. Krem nadal powinien być gęsty i puszysty.   Po wystudzeniu ciasta podzielić je na 2 lub 3 części

Ola la LCHF
Proste Ciasto Torcik Kremowa Uczta Bez Pieczenia 227

subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Proste Ciasto Torcik Kremowa Uczta Bez Pieczenia Składniki: Krem: 500g serka mascarpone 120ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 160ml słodkiego, skondensowanego mleka (użyłam z puszki) 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Dodatkowo: około 200g herbatników 100ml mleka 2 łyżki kakao bez cukru Polewa czekoladowa(...)mieszać, aż kakao się rozpuści i nie będzie grudek, odstawić do całkowitego ostygnięcia (od czasu do czasu można wymieszać, aby nie było kożucha). Krem: 2. Do czystej miski wlać śmietankę i ubić mikserem. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach. Dodać słodkie mleko, ekstrakt waniliowy i znów wymieszać mikserem, aż składniki się połączą. 3. Blaszkę o wymiarach 25cm

Mała Cukierenka
Tort z polewą lustrzaną (mirror glaze) 239

tort urodzinowy , który sprawi, że ten dzień będzie naprawdę wyjątkowy:) Jest to typowo wilgotny tort, mocno naponczowany rozcieńczonym sokiem z cytryny. Warstwy przełożone są pysznym kremem waniliowym, przygotowanym na bazie kremówki i serka mascarpone oraz dżemem wiśniowym. Uwieńczeniem całości jest słodka zielona polewa lustrzana (mirror glaze) , która otula tort i robi jednocześnie za dekorację. Cudownie odbija światło i jest niezwykle(...)papierem do pieczenia i wylać do niej ciasto. Piec około 40 minut (do suchego patyczka). Biszkopt całkowicie wystudzić i podzielić ostrym nożem na 3 blaty. 2. Krem: Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodać serek mascarpone i ubijać dalej do uzyskania konsystencji gęstego kremu. Dodać cukier puder oraz ekstrakt z wanilii. Wymieszać. 3. Poncz: Przegotowaną chłodną wodę mieszamy z sokiem z cytryny

Krokusowy Dom
Kruche ciasteczka przekładane kremem 297

Kruche ciastka z czekoladą to tzw. „Pieguski”, czyli ciastka znane i lubiane przez wszystkich. Krem ma delikatny i wyrazisty smak. Składniki: 350g mąki 1/2 szklanki cukru 250g masła 1 łyżka jogurtu 1 czekolada 1/3 łyżeczki soli 300g śmietanki 30% 3 łyżki drobnego cukru 250g serka mascarpone 1 łyżka żelatyny Opis przygotowania: Zaczynamy najpierw od przygotowania kruchych ciasteczek. Masło kroimy(...)papierem i układamy na niej plastry ciasta. Musimy pamiętać o zachowaniu odstępów między ciastkami. Pieczemy przez ok. 25 minut, aż się ładnie zarumienią. Odstawiamy do ostudzenia. Następnie przygotowujemy krem. Śmietanka, serek mascarpone muszą być zimne i wyjęte prosto z lodówki. Wrzucamy je do wysokiego naczynia i dodajemy do tego drobny cukier. Całość ubijamy, najpierw na najniższych obrotach miksera i stopniowo

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
BEZOWY TORT PIÑA COLADA 236

Puszysty, lekki blat bezowy udekorowany delikatnym kremem kokosowym przygotowanym na bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone. Z nasączonymi w rumie lub likierze malibu wiórkami kokosowymi. Z cienko pokrojonymi plasterkami świeżego ananasa, które wcześniej macerowały się w limonkowo-cukrowym syropie. Prosty krem łatwo się przygotowuje a w połączeniu z kwaskowatym ananasem świetnie przełamuje słodycz bezy.  Tort jest dobrze wyważony(...)wierzch przed samym podaniem.  SKŁADNIKI BLAT BEZOWY 6 białek 300 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka białego octu winnego szczypta soli KREM KOKOSOWY 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% / mocno schłodzonej(min. 24 godziny w lodówce) 4-5 łyżek rumu lub likieru kokosowego np. Malibu ¹⁄₂ szklanki wiórków kokosowych 2 płaski łyżki cukru

cool and minty
Zielony tort - czekoladowo - miętowy. 184

szkl. brązowego cukru;1/4 szkl. cukru;3/4 szkl. śmietany 18%;1 łyżeczka proszku do pieczenia;3/4 łyżeczki sody oczyszczonej;kilka kropli aromatu waniliowego. Krem miętowy:300 ml schłodzonej śmietany kremówki 30%; 400 g schłodzonego serka mascarpone; 3 łyżki cukru pudru; 2 łyżeczki kropli miętowych (takich kupionych w aptece :) ); zielony barwnik (użyłam barwników w żelu Dr Oetkera i mimo zużycia całego(...)trzech tortownic o średnicy 21 cm. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 20 -25 min. Sprawdzamy wykałaczką czy jest gotowe. Studzimy chwilę w formach następnie na kratce. Krem: Schłodzony serek mascarpone i kremówkę miksujemy razem z barwnikiem. Dodajemy cukier puder i mieszamy. Na końcu dodajemy krople miętowe i krótko miksujemy. Polewa: Masło roztapiamy. Po zdjęciu z ognia dodajemy czekoladę

Miksturownik
Pavlova - tort bezowy z jagodami 180

sezon. Oczywiście zamiast jagód można użyć jakichkolwiek owoców sezonowych. Potrzebujemy: 5 białek 200 g cukru pudru 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Krem: 330 ml mocno schłodzonej śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżeczki cukru pudru Dekoracja: wybrane owoce sezonowe listki mięty Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni.  Największą blachę dołączoną do piekarnika wykładamy papierem do pieczenia(...)temperaturę do 100 stopni i suszymy przez 2h-2,5h.  W mikserze ubijamy na sztywno śmietankę, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Następnie łączymy ją z serkiem mascarpone.  Gotowy krem dzielimy na dwie równe części. Pierwszą warstwą przekładamy bezę i posypujemy niewielką ilością owoców, następną rozsmarowujemy na górnej części. Dekorujemy owocami i liśćmi mięty.  Wkładamy

Kolejny blog o gotowaniu
Tort kakaowy z kremem czekoladowym i wiśniami 577

form wlać taką samą ilość ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 C przez 20 minut. Ostudzić ciasto. Krem – czekoladę roztopić w kąpieli wodne, miska nie może dotykać wody. Jak czekolada się rozpuści dodawać do czekolady po łyżce serka mascarpone. Za każdym razem wymieszać. Śmietanę ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Następnie do ubitej śmietany dodać cukier puder

Kuchnia Pokoleń
TORT BEZOWY Z KREMEM KAWOWYM I MALINAMI 159

wcale nie było trudno, mimo,że to mój pierwszy tort ... Składniki: Blaty bezowe 5 białek 250 g cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka skrobi ziemniaczanej Krem 250g serka mascarpone 250g śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki kawy rozpuszczone w łyżce wody 1 opakowanie 9g śmietan-fix Do przybrania maliny gorzka czekolada / kakao Białka ubiłam(...)dzień dekorować. Ja nie wytrzymałam i odczekałam 4 godziny. W czasie gdy blaty bezowe stygły i się suszyły schłodziłam  śmietanę kremówkę i serek mascarpone. W mikserze ubiłam śmietanę wsypałam cukier puder i dla pewności,żeby krem nie był za rzadki i utrzymał właściwą konsystencję opakowanie śmietan-fix. i dodawałam stopniowo serek. Następnie p odzieliłam masę na dwie części

potrawyregionalne
MAZUREK Z CZEKOLADĄ I TRUSKAWKAMI 127

szklanki) 50 g cukru 1 jajko GANACHE CZEKOLADOWY 100 g gorzkiej czekolady 70% 100 ml śmietany 30% 1 łyżka miodu lub cukru (można pominąć) 25 g masła KREM 200 g serka mascarpone 150 ml śmietany 30% (bardzo zimnej) 1 łyżka cukru pudru ziarenka wyłuskane z 1/2 laski wanilii TRUSKAWKI 200 g truskawek 1-2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki(...)rozprowadzamy na kruchym spodzie, wyrównujemy wierzch. KREM : Do miseczki wkładamy serek mascarpone, dodajemy ziarenka wanilii i rozcieramy widelcem, lekko napowietrzając masę.  W drugiej misce ubijamy na sztywno schłodzoną kremówkę z cukrem pudrem i w 2 -3 częściach dodajemy do mascarpone. Mieszamy krótko, tylko do połączenia składników. Gotowy krem wykładamy na warstwę czekolady ( najlepiej przed samym podaniem). Na kremie układamy

cool and minty