Pavlova - beza...

Pavlova - beza...

Pavlova - beza...

Kto się oprze bezie??? Szczerze mało osób, a tym bardziej przepysznej bezie "Pavlova" , która jest chrupiąca z wierzchu, a delikatna i miękka w środku. Cudowne odkrycie lat 20-tych. Nazwa tego deseru pochodzi od znanej rosyjskiej primabaleriny Anny Pavlovej. Do dziś nie można rozstrzygnąć sporu czy dany deser pochodzi z Australii czy Nowej Zelandii. Jeśli chodzi o przepis i jego wykonanie, to o dziwo jest bardzo łatwy, tylko trzeba dużo cierpliwości. Ja straciłam na nim jeden mikser, 4 jajka i 250 g cukru h... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zainspiruj się kuchnią

Autor

Zainspiruj się kuchnią

Chciałabym zaprosić na moją stronę ludzi, którzy nie boją się eksperymentować w kuchni. Zaczynamy od Polski a kończymy tam, gdzie nas garnki poniosą. :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, cukier, krem, sok, mascarpone, maliny, mąka, cukier puder, desery, deser, ciastka kremówki, ciasta z kremami, bita śmietana, czekolada, łatwe , jajko, susz, krem mascarpone, bez pieczenia, owoce w czekoladzie, deser z owocami, deser z mascarpone, deser z malinami

Inne przepisy z Zainspiruj się kuchnią

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.