Kwestia Smaku ( link do oryginału ), ja jednak go nieco zmodyfikowałam. Główna różnica to krem, w mojej wersji jest on zrobiony z mleczka kokosowego light, serka mascarpone i wiórków kokosowych. Jest to jeden z moich ulubionych kremów, który bardzo często wykorzystuje w różnych ciastach. Jest lekki, delikatny i puszysty, nie przesłodzony i idealnie sprawdzi się na lato, gdzie w czasie ciepłej(...)zwykły weekend będzie jak znalazł ;) Składniki( tortownica o średnicy 24 cm) : Biszkopt: 6 jajka 8 łyżek ksylitolu 12 łyżek mąki ryżowej 6 łyżek mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem: 250 g serka mascarpone śmietanka z 2 puszek mleka kokosowego light (stała część) 3/4 szklanki ksylitolu lub erytrytolu 1/2 szklanki wiórków kokosowych Warstwa owocowa: 20 truskawek (świeżych lub mrożonych) 4 łyżki ksylitolu
Healthy food explorerznów tarta, tym razem na słodko z kremem z serka mascarpone i śmietany z dużą ilością borówek i malin. Na spód wykorzystałam herbatniki, dzięki czemu tartę można przygotować nawet wtedy gdy nie mamy dostępu do piekarnika. Schłodzony krem, orzeźwiające owoce – czy istnieje lepszy letni deser? Składniki (na formę o średnicy 23 cm): Spód 180 g herbatników, 100 g masła
Moja kraina smakówSkładniki : Beza: • 4 białka • szczypta soli • 200 g cukru • 1 łyżeczka soku z cytryny Krem: • 125 g serka mascarpone • 1 łyżka cukru pudru • 200 ml śmietanki 36% Owoce : • 250 g truskawek • 100 g borówki amerykańskiej • 1 sztuka kiwi • kilka listków mięty Przygotowanie : Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Dodajemy stopniowo po łyżce cukru(...)wyłączamy piekarnik - zostawiamy bezę na 5 minut, po czym uchylamy drzwiczki i suszymy ją około 2 godzin. Kiedy mamy gotową bezę robimy krem. Mascarpone mieszamy z cukrem pudrem. Zimną (!) kremówkę ubijamy na sztywno i mieszamy z serkiem. Przekładamy krem na bezę i dowolnie przystrajamy owocami i miętą
KUCHNIA POLSKAwłoskiego deseru... Torcik ten to połączenie dwóch smaków: pomarańczy i tiramisu. I jak na włoskie tiramisu przystało jest to biszkopt nasączony ponczem z kawy i likieru amaretto, przełożony kremem z serka mascarpone oraz żółtek, z wierzchu obficie obsypany kakao. To co go wyróżnia od tradycyjnego tiramisu to nuta pomarańczy wyczuwalna w masie. Jest on trochę pracochłonny, ale od "święta" warto
Kuchnia MagdaLenywłoskiego deseru... Torcik ten to połączenie dwóch smaków: pomarańczy i tiramisu. I jak na włoskie tiramisu przystało jest to biszkopt nasączony ponczem z kawy i likieru amaretto, przełożony kremem z serka mascarpone oraz żółtek, z wierzchu obficie obsypany kakao. To co go wyróżnia od tradycyjnego tiramisu to nuta pomarańczy wyczuwalna w masie. Jest on trochę pracochłonny, ale od "święta" warto
Kuchnia MagdaLenystawiamy na małym ogniu, podgrzewamy. W małej szklance mąkę rozrabiamy z 2-3 łyżkami wody. Zarobioną mąkę łączymy z musem. Całość zagotowujemy i odstawiamy do przestudzenia. krem 500 g serka mascarpone 300 g śmietany 36% 4-5 łyżek cukru pudru 2-3 łyżki masy krówkowej 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki olejku pomarańczowego W misie umieszczamy serek mascarpone(...)truskawkowy (połowę z całości) , a następnie na niego krem śmietankowo – karmelowy. Za pomocą noża lub łopatki delikatnie wyrównujemy krem. Krem przykładamy drugim blatem, na który wykładamy drugą porcję musu i krem, przykrywamy trzecim biszkoptem. wykończenie 100 g serka mascarpone 2-3 łyżki śmietany 36% 1 łyżka cukru 1 łyżka likieru kokosowego lub cytrynowego perełki cukrowe / wiórki i płatki kokosowe
Raj dla Podniebieniaminut do tzw. suchego patyczka. * Biszkopt dobrze jest upiec dzień wcześniej - wówczas świetnie się kroi i się nie kruszy. Wystudzone ciasto przekroić na 3 blaty. Krem bananowy - 250 gr serka mascarpone - 200 ml śmietanki kremówki - 2 bardzo dojrzałe banany - 2 łyżki soku z cytryny Śmietanę ubić. Banany wraz z sokiem z cytryny ugnieść widelcem. Serek rozcierać mikserem(...)delikatnie wymieszać z ubitą śmietanką. *jeżeli krem wydaje nam się mało słodki - proponuję dodać 1 łyżkę cukru pudru. Ja miałam tak słodkie banany, że było to zbędne Krem truskawkowy: - 250 gr serka mascarpone - 200 ml śmietanki kremówki - mały słoik dżemu truskawkowego* ( ok. 300 ml ) * ja użyłam domowego, jeżeli nie macie - szukajcie takiego z jak największą zawartością owoców Śmietanę ubić
kawawszklanceobraża użycie przez blogera gotowych tartaletek z supermarketu ale no cóż nie zawsze mam czas i siłę na robienie samemu ciasta:) Do gotowych tartaletek zrobiłam krem z serka mascarpone i dodałam pokrojone truskawki wymieszane z konfiturą malinową, do ozdoby bezy, które uwielbiają dzieci i gotowe. Smakują wspaniale zwłaszcza na drugi dzień kiedy ciasto nieco zmięknie
cucinareobraża użycie przez blogera gotowych tartaletek z supermarketu ale no cóż nie zawsze mam czas i siłę na robienie samemu ciasta:) Do gotowych tartaletek zrobiłam krem z serka mascarpone i dodałam pokrojone truskawki wymieszane z konfiturą malinową, do ozdoby bezy, które uwielbiają dzieci i gotowe. Smakują wspaniale zwłaszcza na drugi dzień kiedy ciasto nieco zmięknie
cucinareglutenu po prostu idealna. Ciasto w całości upieczone z mielonych, prażonych orzechów laskowych, już podczas pieczenia pachnie obłędnie. Krem to już czysta poezja smaku! Najsmacznieszy krem czekoladowy na świecie, zarazem najprostszy i najłatwiejszy. Serek mascarpone, śmietana kremówka i dobre kakao. Kombinowałam z różnymi super czekoladami, a najprostsze rozwiązanie okazało się najcelniejsze. Ach...smak i kolor, naprawdę polecam! Ta przepyszna rolada(...)MIŁOŚCIĄ RODZINY I BLISKICH - ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA! Składniki na ciasto: 4 jajka L 100 g cukru/ksylitolu 120 g prażonych, mielonych orzechów laskowych+ do posypania biszkoptu Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 2 łyżki ciemnego kakao 3 łyżki cukru pudru/ksylitolu 2 łyżki ciemnego rumu/likieru orzechowego 1/2 słoiczka ulubionego dżemu Dodatkowo : posiekane orzechy laskowe 100 g gorzkiej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!przechowywać w lodówce około tygodnia. * Jeśli kremem chcemy wypełnić tartę lub babeczki - ostudzić krem, następnie szybko zmiksować i wyłożyć na ciasto. * Krem możemy także zmiksować z serkiem mascarpone ( 1/2 porcji kremu + 250 g mascarpone ) - kremem takim wypełniam bezowe gniazdka lub kruche babeczki. Przepis na tartę cytrynową znajdziecie tutaj Smacznego
kolorowotorcikowodwóch form, wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnia. Pieczemy około 40 minut. Wyjmujemy i s tudzimy początkowo w formie a następnie na kratce kuchennej. Krem: 250 g serka mascarpone 3-4 łyżki syropu klonowego Serek mascarpone ucieramy z syropem klonowym. Krem przekładamy ciasto. Posypujemy cukrem pudrem tuż przed podaniem. Ciasto wkładamy do lodówki lub w chłodne miejsce
Made By Mom And Sonduże świeże białka (dobrze oddzielone od żółtek) 3/4 szklanki (170 g) drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny mała szczypta soli Krem: 125 g serka mascarpone 1/2 szklanki (125 ml) dobrze schłodzonej śmietanki 30% 1/2 laski wanilii (ziarenka) Dodatkowo: sezonowe owoce Instructions Beza: Białka umieścić w metalowej misie miksera (może być również szklana(...)pieczemy kolejne 3 – 3 i 1/2 godziny (czas zależy od tego czy chcemy bardziej wypieczoną czy mniej). Bezę studzimy w wyłączonym piekarniku. Krem mascarpone: Schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę. Dodać ziarenka wanilii oraz serek mascarpone i wymieszać mikserem. Gotową, dobrze wystudzoną bezą tuż przed podaniem udekorować kremem mascarpone i duża ilością ulubionych, sezonowych owoców. Artykuł Beza z kremem
Fitsweet.mekaszką orkiszową. Przed wożeniem ciasta do piekarnika ponakłuwać spód ciasta widelcem lub obciążyć fasolą. Piec 20- 25 minut w 180 stopniach. Wyjąć i dobrze wystudzić. Krem opakowanie serka mascarpone 2-3 łyżki koncentratu pomarańczowego Sunquick 3 łyżki cukru pudru trzcinowego pół opakowania śmietanki 36% Wyjmij serek z opakowania dodaj koncentrat pomarańczowy, cukier i mieszając dodawaj śmietanki tyle
AZgotuj!Przepisów na tiramisu znam mnóstwo, ale myślę, że wybrałam jeden z lepszych :) Jest to deser składający się z nasączonych kawą biszkoptów i przełożonych kremem z serka mascarpone. Podaje się je mocno schłodzone i jest idealne na upalne dni. Bardzo polecam :) Tiramisu 6-7 łyżek amaretto 4 jajka 2/3 szklanki cukru 500 g serek mascarpone 2 paczki długich biszkoptów kakao dobrej
Biały fartuszek