krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:34/246)

Ciasto marchewkowe z czekoladą - przysmak wszystkich dzieciaków 96

formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 st. C. Piec ok. godziny. Ciasto jest gotowe gdy wbity patyczek jest suchy. Po wystudzeniu ciasto można polukrować, przełożyć kremem z serka mascarpone lub posypać cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Gotujemy i jemy
TORT ORZECHOWY Z NUTELLĄ 126

mąka pszenna (100 g) orzechy laskowe zmielone (100 g) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) sól (szczypta) kakao (1/4 szkl.) Krem: śmietanka kremówka 30 % (330 ml.) serek mascarpone (250 g) krem czekoladowy nutella (350 g) Poncz: woda (1/4 szkl.) sok z cytryny (1 łyżka) Polewa: czekolada mleczna (100 g) masło (2 łyżki) śmietanka kremówka 30 % (2 łyżki)  Dodatkowo: Złote kuleczki

RITA food channel
Greckie ciasto czekoladowe na piwie 165

Mocno czekoladowe ciasto o wspaniałym smaku. Można upiec w formie babki lub w tortownicy. Jeżeli będziemy chcieli zrobić wersję na bogato, można przełożyć kremem z serka mascarpone. Pyszne, szczerze polecam. Składniki 220 ml ciemnego piwa 230 g masła 60 g kakao 300 g mąki pszennej 170 g jogurtu naturalnego 300 g cukru 1 łyżeczka … Czytaj dalej Greckie ciasto czekoladowe

gotuj ze mną
Słodkie przeboje na każdą imprezę 132

które są jak różne światy, do niezwykłego efektu końcowego, którym jest połączenie się wszystkich smaków. Kompozycja kruchości spodu, z owocowym bogactwem warstwy z galaretką i malinami, puszystością śmietanowego kremu z serkiem mascarpone i chrupiącym bezowym blatem - warstwą zwieńczającą to dzieło kulinarnej sztuki - przenosi nas do cukierniczego raju. Każdego, kto spróbuje tego ciasta, trudno będzie już zadowolić prostymi wypiekami. Każdy

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jagodowy deser 186

łyżeczki ziaren chia, mieszamy i odstawiamy na chwilę aż napęcznieją.Następnie przekładamy je do szklanek. Serek mascarpone ubijamy z cukrem. Białko ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do serka mascarpone. Taki krem nakładamy na mus jagodowy. Dekorujemy mięta i kilkoma jagodami Smacznego ! Artykuł Jagodowy deser pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Ciasto marchewkowe z czekoladą - przysmak wszystkich dzieciaków 205

formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 st. C. Piec ok. godziny. Ciasto jest gotowe gdy wbity patyczek jest suchy. Po wystudzeniu ciasto można polukrować, przełożyć kremem z serka mascarpone lub posypać cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Korniszonki
Kostka piernikowo - brzoskwiniowa (bez pieczenia) 189

wierzchu wyłożyć cienką warstwę galaretki, nań poukładać plasterki brzoskwini i całość zalać tężejącą galaretką, a następnie odstawić do lodówki na 30 minut. Kremówkę ubić i połączyć z serkiem mascarpone. Gotowym kremem wyłożyć wierzch galaretki (można pobawić się w zrobienie np. rożków- masę przełożyć do rękawa cukierniczego z wybraną tylką) i odstawić do lodówki na min. 3 godz. Przed samym podaniem

Kraina Miodem Płynąca
Marchewkowe babeczki z kremem 170

łyżeczka sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki przypraw korzennych 1/3 szklanki oleju 1/4 szklanki mleka 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich 1 szklanka startej marchwi Krem: 400g serka Mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego Jajka połączyć z mlekiem i olejem. Dodać suche składniki i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać orzechy i marchew i ponownie wymieszać

kuchnia doski
Ciasto czekoladowe z truskawkami 206

Następnie wyciągamy ciasto z formy i przekrawamy na  dwa placki.  Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Następnie łączymy ją z serkiem mascarpone.  Gotowy krem dzielimy na 2 równe części. Pierwszą warstwę przekładamy kremem i na wierzchu kremu układamy połowę truskawek (pokrojone czy całe - tutaj wasza inwencja), następnie drugi placek przekładamy kremem

Kolejny blog o gotowaniu
Babeczki owsiane z kremem i owocami | bez cukru | 174

ciepłe dni. Składniki na ok. 15 babeczek: 1,5 szkl. mąki owsianej 100g masła (u mnie osełkowe) 6 łyżek wody 3 łyżki ksylitolu/cukru trzcinowego lub kokosowego Szczypta soli Krem: 250g serka mascarpone Olejek waniliowy 4 łyżki ksylitolu/cukru trzcinowego lub kokosowego 10 łyżek jogurtu lub mleczka kokosowego + ulubione owoce Przygotowanie: Masło kroimy na drobniejsze kawałki, siekamy z mąką i cukrem. Dodajemy

Czarnawisienka
Torcik mocno czekoladowy 148

wyrzucamy, przydadzą nam się do dekoracji. Placki pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Następnie łączymy ją z serkiem mascarpone.  Gotowy krem dzielimy na 2 równe części. Pierwszą warstwą przekładamy ciasto, następną układamy w formie kopca na wierzchu. Dekorujemy  połamanymi  kostkami czekolady, okruszkami  ciasta  oraz miętą. Gotowe

Kolejny blog o gotowaniu
Sernik Oreo na zimno z bananami i galaretką 307

tortownica o śr. 24cm   Masa serowa:    750 białego półtłustego sera,  1/2 laski wanilii,  1/3 szklanki cukru pudru,  150g ciastek Oreo z kremem,  250g serka mascarpone,  czubata łyżka żelatyny. Ser zmielić, dodać serek mascarpone, nasiona wanilii i cukier puder. Zmiksować na gładką, jednolitą masę.  Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzątku, przestudzić

Z miłości do słodkości
Ciasto marchewkowe 144

korzennych (cynamonu, goździków, gałki muszkatołowej, kardamonu) oraz orzechów i suszonych owoców. Można je podawać posypane cukrem pudrem  (jest to mój ulubiony sposób), polane lukrem, czekoladą lub z kremem z serka mascarpone  (przepis) . Składniki: 1,5 szklanki startej marchewki (około 3 szt.) 1,5 szklanki mąki pszennej 4 jajka 1 szklanka oleju 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku

Smakowity Blog Kulinarny
Włoska babka bożonarodzeniowa – Panettone 278

wysokie, cylindryczne ciasto, podaje się pokrojone w wąskie plastry ze słodkim likierem, herbatą, kremem zabaglione lub kremem z serka mascarpone. To tradycyjny włoski deser jedzony w okresie Bożego Narodzenia i Nowego Roku.   Piekarze i cukiernicy szykują prawdziwe włoskie Panettone na młodym ‘słodkim zakwasie’, ja nie miałam aż tyle czasu to raz, a dwa – w kamienicy jest już zbyt zimno

Karo in the Kitchen
CIASTO MARCHEWKOWE 142

pieczenia. Wstawiłam ciasto do nagrzanego piekarnika i piekłam w temperaturze 180 stopni przez 45 minut. Można posypać ciasto cukrem pudrem, bądź przekroić  i przełożyć je kremem z serka mascarpone lub Philadelphi. Smacznego! Polecam również  WILGOTNE CIASTO CYTRYNOWE

potrawyregionalne

Proponowane wyszukiwania