krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:92/372)

Cytrynowa Pavlova z kremem z cytryny i syropu z czarnego bzu, świeżymi truskawkami i płatkami migdałów 194

curd): 6 żółtek, lekko roztrzepanych 1/2 szklanki soku z cytryny 1/2 szklanki syropu z czarnego bzu 150 gramów cukru 150 gramów masła, pokrojonego w drobną kostkę Na krem do bezy: 250 gramów mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 36% 3-4 łyżki kremu z cytryny i czarnego bzu cukier puder (ewentualnie do smaku) świeże truskawki do dekoracji 50 gramów płatków migdałów(...)intensywny, a mój deser miały jeść dzieci więc złagodziłam jego charakter i tym samym dodałam mu lekkości. W tym celu należy ubić śmietanę, dodać mascarpone- ubić razem na mniejszych obrotach. Dodać kilka łyżek kremu z cytryny i bzu i wszystko dokładnie połączyć. Ilość dodanego kremu zależy od osobistych upodobań- dobrze, aby krem kontrastował ze słodką bezą i był dość kwaskowy

olalacooking
Rolada cytrynowa 487

malutkie) 2/3 szkl. cukru 2/3 szkl. mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju 1 łyżka soku z cytryny Krem cytrynowy: 250 g mascarpone 170 g lemon curd (np z TEGO przepisu – wersja II) Białka ubijamy na sztywno. Łyżka po łyżce do ubitych białek dodajemy cukier, miksujemy aż do jego rozpuszczenia. Następnie(...)ściereczkę – wykładamy biszkopt papierem do góry. Papier delikatnie zdejmujemy, a biszkopt zwijamy w roladę razem ze ściereczką. Odkładamy do całkowitego ostudzenia. Serek mascarpone miksujemy krótko z lemon curdem. Biszkoptową roladę rozwijamy, zdejmujemy ściereczkę. Rozprowadzamy cytrynowy krem. Ponownie zwijamy. Odstawiamy do schłodzenia. Przed podaniem dekorujemy dowolnie – cukrem pudrem, lukrem lub lemon curdem. Z bloga: opowieści z piekarnika

Smaki Na Talerzu
Tort Red Velvet 120

ciasta nieprzypadły mi do gustu, ale to, jest wyborne ! Bardzo różni się od dobrze nam znanych lekkich biszkoptowych tortów . Mocno czekoladowe ciasto, dość ciężkie, wilgotne, z cudownie lekkim kremem z serka mascarpone. Może być bardziej Red, niż ten mój na zdjęciach (miałam tylko 20 ml barwnika) więc nie jest super czerwony, ale jeśli dodacie 30 ml, na pewno będzie mocno(...)kakao szczypta soli 250 ml gęstej maślanki lub jogurtu naturalnego 30 ml czerwonego barwnika w płynie Składniki na krem 600 ml śmietanki do ubijania 30% lub 36% dobrze schłodzonej 3/4 szklanki cukru pudru 600 g serka mascarpone Instructions Do miski miksera włożyć bardzo miękkie masło i cukier i ekstrakt z wanilii. Wszystko miksować na wysokich obrotach, tak by masa zrobiła

SprawdzonaKuchnia.pl
Pavlova - beza... 163

głowy i po raz pierwszy :) Zaczynami... Pavlova SKŁADNIKI: ( na bezę) - 4 jajka rozmiar L lub XL- 250 g cukru- 1 łyżka mąki ziemniaczanej- 1 łyżeczka octu winnegoNA KREM:- 250 gr serka mascarpone- 400 gr śmietany kremówki 36%- 3 łyżki cukru pudru- 2 opakowania śmietan fixu- 2 łyżki wiśniówki lub zwykłego alkoholu - sok ze świeżych malin PRZYGOTOWANIE: Oddzielamy(...)godziny.  Wyjmujemy naszą bezę z piekarnika i studzimy. Jeśli popękała, to nie mamy co się martwic, normalne zjawisko.  Teraz zaczynamy robić krem. W misce ucieramy serek mascarpone z częścią cukru pudru, następnie dodajemy śmietanę, sok z malin przetartych przez sitko i resztę cukru pudru. Na sam koniec dodajemy śmietan fix i alkohol

Zainspiruj się kuchnią
Babeczki cytrynowe w Walentynkowym klimacie 189

łyżeczki proszku do pieczenia 115 g masła 2 jajka 3/4 szklanki cukru skórka otarta z 2 cytryn  1 łyżka soku z cytryny pół szklanki kefiru Składniki na krem : 200 g mascarpone 300 ml śmietany kremówki 30% 5 kropel czerwonego barwnika Masło ucieramy z cukrem na gładką masę, następnie dodajemy kolejno jajka i otartą skórkę z cytryn oraz(...)Nakładamy masę do papilotek i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 15 minut. Po wyjęciu odstawiamy do przestygnięcia - następnie szprycą nakładamy krem.  (Śmietanę ubijamy na sztywno, powoli dodajemy mascarpone, krople barwnika.)  Smacznego

dlaSmaQ
PODWÓJNIE TRUSKAWKOWE PTYSIE RED VELVET 177

Palma firmy Bielmar 150 g mąki pszennej 25 g mąki ziemniaczanej 5 jajek szczypta czerwonego barwnika z proszku 1 łyżeczka liofilizowanych truskawek w proszku krem: 250 ml kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 tabliczka białej czekolady kilka truskawek Mleko, wodę oraz Palma formy Bielmar gotujemy. Mąkę pszenną przesiewamy z mąką ziemniaczaną i dodajemy do gotujących się składników. Ciasto energicznie(...)ciasto urośnie. Pieczemy ok 30 minut w temp. 200 st C bez termoobiegu. Przygotowujemy krem: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy serek mascarpone oraz przestudzoną białą czekoladę. Mieszamy krem.  Truskawki czyścimy ze szpatułek. Kroimy i dodajemy do kremu. Delikatnie mieszamy do połączenia się owców z kremem. Przestudzone ptysie kroimy na pół i nakładamy krem. Oprószamy

Kuchnia w oparach
Ekspresowy tort bezowy z cytrynowym kremem mascarpone i truskawkami 203

wszystkim smakował. Polecam, ponieważ jego przygotowanie jest naprawdę proste, a efekt - rewelacyjny. Koniecznie spróbujcie!  Torcik o średnicy około 20 cm:  3 krążki bezowe (*) około 15 truskawek Krem: 250g serka mascarpone 330 ml śmietanki 30-36% 3 łyżki cukru pudru (płaskie) sok z 1 cytryny skórka z 1 cytryny żółty barwnik (opcjonalnie) Moja dekoracja: beziki cytrynowe krem czekoladowy truskawki(...)kawałki cytryny cytrynowe wiórki czekoladowe ozdoby cukrowe Przygotować krem.  Śmietankę z cukrem ubić na sztywno, a następnie delikatnie połączyć z serkiem mascarpone - uprzednio zmiksowanym ze skórką oraz sokiem z cytryny i opcjonalnie z odrobiną żółtego barwnika. Truskawki odszypułkować, umyć i przekroić na pół lub pokroić w grubsze plasterki. Owoce odsączyć z nadmiaru soku/wody. Blaty bezowe przełożyć (**) kawałkami truskawek

Di gotuje
Kostka Cappuccino 433

ogóle, nie lubię, ale kawowym słodkościom nie odmawiam.. Wiem, trochę taki paradoks, ale każdy ma swoje dziwactwa ;) Wracając do ciasta - dwa czekoladowe blaty przełożone pysznym kremem cappuccino na bazie serka mascarpone i kremówki. Całość nie za słodka, co dla mnie bardzo istotne. Ciasto eleganckie, ładnie prezentujące się na stole. W sam raz na jakąś rodzinną uroczystość. Polecam :) Przepis pochodzi(...)mąki pszennej ( 1 szklanka + 2 łyżki ) 220 g cukru ( 1 szklanka ) 8 dużych jajek 200 g masła 200 g gorzkiej czekolady 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem cappuccino: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% 10 g żelatyny ( 2,5 łyżeczki ) 100 g kawy cappuccino ( proszku ), smak dowolny 5 łyżek cukru pudru Nasączenie: 1/4 szklanki likieru kawowego

Opowieści z piekarnika
Ciasto leśny mech 581

kropelek aromatu śmietankowego -2 szklanki mąki pszennej -pół szklanki mąki ziemniaczanej -3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -250 g świeżego szpinaku (lub 450 g mrożonego) Krem: -500 ml śmietany kremówki 30 % -250 g serka mascarpone -3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: -250 g malin -250 g borówki Przygotowanie --> Ciasto: --> Świeży szpinak umyć i bardzo dobrze odsączyć na sicie z wody. Mrożony(...)Odciętą część kruszymy w dłoniach na okruszki. Dolny blat ciasta przekładamy z powrotem do tortownicy. --> Krem: --> W misie miksera ubijamy śmietanę, gdy śmietana będzie gęstnieć dodajemy serek mascarpone i ubijamy na sztywny krem. Pod koniec dodajemy cukier puder. Do masy dodajemy maliny i borówki (trochę zostawiamy do dekoracji na wierzch ciasta). --> Wykonanie: --> Gotowy krem wykładamy na spód ciasta, wierzch posypujemy

Marta Gotuje
Ciasto Minotaur 163

kremu. Do masy można użyć czekolady mlecznej, będzie miała delikatniejszy smak. Przepis znaleziony na blogu "Prosty przepis na".  Biszkopt: 4 jajka  1/2 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Masa mleczna: 200 g masła 1/2 szkl mleka 2 szkl mleka w proszku 1/2 szkl cukru Krem czekoladowy: 250 g mascarpone(...)dodając na przemian mleko i mleko w proszku. Wyłożyć na nasączony mocną herbatą biszkopt. Krem: śmietankę mocno podgrzać, zalać posiekaną czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Ostudzić. Mascarpone miksować dodając po łyżce masy czekoladowej. Krem wyłożyć na masę mleczną. Ciasto schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Przed podaniem można posypać gorzkim kakao

Smakołyki Asi
BISZKOPT Z MUSEM GRUSZKOWYM 201

Niebo w gębie!   Składniki na biszkopt (średnica 24cm): 150 g cukru 150 g mąki tortowej 3 duże jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Składniki na krem: 250g serka mascarpone 500ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 100g borówek amerykańskich Poncz: ½ łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka cukru Mus gruszkowy: 1 kg obranych, pokrojonych gruszek 2 galaretki gruszkowe Wykonanie(...)piekarnika i pieczemy ok 35 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Wykonanie masy śmietankowej: Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Dodać borówki. Wymieszać łyżką. Wykonanie musu : Gruszki należy obrać, wydrążyć gniazda nasienne a następnie przełożyć do garnka i gotować na małym ogniu, aż zmiękną

Słodki Zakątek
Rolada orzechowa z kremem czekoladowym - bezglutenowa 270

glutenu po prostu idealna. Ciasto w całości upieczone z mielonych, prażonych orzechów laskowych, już podczas pieczenia pachnie obłędnie. Krem to już czysta poezja smaku! Najsmacznieszy krem czekoladowy na świecie, zarazem najprostszy i najłatwiejszy. Serek mascarpone, śmietana kremówka i dobre kakao. Kombinowałam z różnymi super czekoladami, a najprostsze rozwiązanie okazało się najcelniejsze. Ach...smak i kolor, naprawdę polecam! Ta przepyszna rolada(...)MIŁOŚCIĄ RODZINY I BLISKICH - ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA! Składniki na ciasto: 4 jajka L 100 g cukru/ksylitolu 120 g prażonych, mielonych orzechów laskowych+ do posypania biszkoptu Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 2 łyżki ciemnego kakao 3 łyżki cukru pudru/ksylitolu 2 łyżki ciemnego rumu/likieru orzechowego 1/2 słoiczka ulubionego dżemu Dodatkowo : posiekane orzechy laskowe 100 g gorzkiej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Babeczki z kremem pistacjowo-czekoladowym 182

wykorzystywać! Na 6 sztuk dużych babeczek Ciasto: 150 g mąki 80 g masła 50 g cukru pudru 1 łyżka śmietany 18% 35g posiekanych pistacji Krem: 250ml słodkiej śmietanki 30% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: ¾ tabliczki czekolady deserowej 1 pełna łyżeczka kakao Ok 70ml likieru pistacjowego Ok 40g posiekanych pistacji Sposób przygotowania: Mąkę i cukier puder przesiewamy przez(...)piekarnika na ok 13-15 minut. Studzimy. Krem: Ok pół godziny przed przygotowaniem kremu rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Studzimy. Śmietanę, cukier puder oraz serek mascarpone ubijamy na gęsty krem. Dzielimy na dwie części. Do pierwszej dodajemy likier, drugi łączymy powoli z czekoladą oraz kakao. Kremy nakładamy po dwóch różnych stronach worka od szprycy z założoną tylką w kształcie gwiazdki

Kuchnia w czekoladzie
TORT BEZOWY DACQUOISE 385

beza: 6 białek w temperaturze pokojowej 300 g drobnego cukru (1,5 szklanki) 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka białego octu winnego szczypta soli 8 daktyli krem: 250 g mascarpone 300 ml śmietany kremówki 36% 1 łyżka cukru pudru 150 g kajmaku 1/2 szklanki orzechów włoskich 10 daktyli kakao do dekoracji Jako pierwszą pieczemy bezę, najlepiej dzień wcześniej. Na papierze(...)piekarniku (najlepiej na całą noc). Jeśli beza w trakcie pieczenia popękała, nie martw się to znak, że na pewno się udała. Pora na przygotowanie kremu. Orzechy i daktyle siekamy na małe kawałki. Mascarpone mieszamy z masą kajmakową i miksujemy na jednolitą masę. W szklanej lub metalowej misce ubijamy śmietanę, pod koniec ubijania dodajemy 1 łyżkę cukru pudru. Ubitą śmietankę dodajemy

KuchcikoweLove