krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:95/372)

Tarta orzechowa z kremem z białej czekolady i owocami 172

Składniki na cisto: - 250g mąki pszennej - 150g masła (zimnego) - 30g cukru pudru - 20ml zimnej wody - 20g mielonych orzechów - jajko Składniki na krem: - 250g serka mascarpone - 135ml śmietany 36% - 180g białej czekolady (2 tabliczki) - owoce na krem: truskawki, maliny Przygotowanie ciasta: 1. Przesiewamy mąkę i cukier puder, robimy kopczyk, kroimy zimne masło w kostkę i zagniatamy, następnie dodajemy jajko cały czas(...)upływie czasu, zdejmujemy obciążenie z pergaminem i pieczemy przez kolejne 15min. 4. Ciasto wyciągamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Przygotowanie kremu: 1. Czekoladę rozpuszczamy na parze wodnej. Pozostawimy do wystygnięcia. 2 . Ubijamy śmietanę na sztywno a następnie dodajmy serek mascarpone cały czas ubijając. 3. Na koniec dodajemy upłynnioną czekoladę i mieszamy łyżką aż dokładnie połączy się z masą. 4. Masę wykładamy

Coś z niczego
Tort pigwowy wybuchowy 199

opakowania galaretki brzoskwiniowej 1/2 szklanki wody galaretka pigwowa ze skórek: 1 pigwa skórki i gniazda z pestkami z 1 kg pigwy 1/2 szklanki cukru trzcinowego woda krem pigwowy: 200 g mascarpone 250 ml śmietany kremówki 30 % 1 i 1/4 szklanki galaretki pigwowej którą wysmażyłam mi tyle wyszło wierzch: 50 g mascarpone 200 ml śmietany 30 % 1 łyżka cukru pudru dekoracja(...)odcisnąć mus który powstanie. Przekładam mus do garnka, wsypuje cukier i gotuję na wolnym ogniu około dwie godziny, mieszając od czasu do czasu. Galaretka zgęstnieje, zmieni kolor. Krem pigwowy: Do miski przekładam mascarpone, śmietanę i ubijam mikserem, na końcu dodaje zimną galaretkę z, pigwy i mieszam mikserem. Wierzch: Mascarpone, śmietanę przekładam do miski, dodaje cukier i ubijam mikserem. Wykonanie tortu

wesoła kuchnia
Tiramisu z malinami i białą czekoladą 144

kawy, biała czekolada i maliny, czy może być coś lepszego? Składniki: Biszkopt: 4 jajka, 4 łyżki mąki pszennej, 4 łyżki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 330 ml kremówki, 250 g mascarpone, 100 g białej czekolady (można dodatkowo osłodzić - dla mnie krem jest wystarczająco słodki) Dodatkowo: maliny, okrągłe biszkopty,  kawa Inka do posypania, 1 szkl. zaparzonej kawy(...)minut. Krem: Śmietanę podgrzewamy, ale nie zagotowujemy. Dodajemy połamaną czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia. Chłodzimy, najlepiej całą noc. Następnie ubijamy masę na sztywno, dodajemy serek mascarpone.  Biszkopt nasączamy kawą, smarujemy połową kremu, wciskamy maliny, układamy biszkopty nasączone w kawie, smarujemy resztą kremu. Na wierzchu układamy biszkopty nasączone w kawie. Obsypujemy kawą inką

słodki bratek
Tiramisu Cupcake 186

Jeśli lubicie deser Tiramisu, to te babeczki z pewnością przypadną Wam do gustu. Delikatnie kawowe, o wyczuwalnym aromacie likieru Amaretto. Krem możecie wykonać zarówno z bitej śmietany, jak i serka mascarpone, dzięki któremu babeczki będą jeszcze bardziej w smaku przypominały oryginalny deser.  Tiramisu Cupcake Składniki: 100 g miękkiego masła 100 g cukru trzcinowego 110 g mąki pszennej pół łyżeczki(...)szklanki mleka Krem I: 300 ml śmietany kremówki (schłodzonej) 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub aromat waniliowy fix do śmietany 3 łyżki kakao Krem II: 250 g. mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub aromat waniliowy 3 łyżki kakao Przygotowanie: Mąkę, proszek i sodę przesiewamy. Dodajemy kawę do suchych składników. Masło ucieramy

Mania Gotowania
Ciasto wiśniowo - czekoladowe 183

przygotować ciasto wiśniowo - czekoladowe wystarczy upiec biszkopt, rozkroić go na dwie części i przełożyć kremami. Są to kremy na bazie bitej śmietany i sera mascarpone. Początkowo oba kremy przygotowuje się łącznie. Dopiero w końcowej fazie część kremu dodatkowo trzeba wzbogacić o roztopioną gorzką czekoladę, która dodana w dużej ilości decyduje o smaku ciasta

Przepisy Kulinarne
Ciasto czekoladowo - chałwowe 388

wymieszane z octem, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Pieczemy 50 minut w temp. 180 stopni C. Po całkowitym wystudzeniu, biszkopt dzielimy na 3 części. Krem z serkiem mascarpone, nr 1: - 200 g margaryny (o temp. pokojowej) - 60 g cukru pudru - 150 g serka mascarpone (o temp. pokojowej) - 100 g czekolady mlecznej rozpuszczonej w kąpieli wodnej Wykonanie(...)Margarynę ucieramy na puch około 4 minuty, dodajemy cukier, ucieramy kolejne 5 minut, dodajemy rozpuszczoną czekoladę, po dokładnym wymieszaniu, ubijamy dalej, dodając po łyżce serka mascarpone. Wykładamy na dolny biszkopt. Przykrywamy biszkoptem. Krem z masłem orzechowym, nr 2: - 150 g masła  - 120 g masła orzechowego - 60 g cukru pudru - 2 łyżki mleka w proszku Margarynę ucieramy na puch

SMYKWKUCHNI
Tort tiramisu 257

łyżki cukru Krem: 500 ml śmietanki kremówki 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru Dodatki: 5 łyżeczek gorzkiej kakao Tort tiramisu - przepis:  Rozpoczynamy od zrobienia kremu. W misie serek mascarpone łączymy z cukrem i ubijamy za pomocą miksera na gładką masę, następnie dodajemy kremówkę i ubijamy jeszcze 3-4 min na najwyższych obrotach, aż powstanie nam jednolity, puszysty krem

Kuchnia Łukasza
Cytrynowa chmurka 3458

pieczenia 100g masła 30g cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego Masa cytrynowo-bananowa: 2 galaretki cytrynowe 3 szklanki wrzącej wody ok 6-7 bananów Krem cytrynowy: 330ml schłodzonej śmietanki kremówki 30-36% 250g serka mascarpone 1 galaretka cytrynowa + 1 szklanka wody Beza: 3 białka 150g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej ok 50g płatków migdałowych       *** Wszystkie składniki(...)zaczną tężeć. W osobnej miseczce rozpuszczamy jedną galaretkę (potrzebną do kremu cytrynowego) w jednej szklance gorącej wody i również odkładamy do całkowitego wystudzenia i lekkiego stężenia *** *** Banany przekrawamy wzdłuż na połówki i wykładamy na ciasto *** *** Całość zalewamy tężejącą galaretką i wstawiamy do lodówki *** *** Przygotowujemy krem cytrynowy. Śmietankę i serek mascarpone miksujemy razem, aż uzyskamy gęsty krem *** *** Cienkim strumieniem wlewamy zimną

Blog z Apetytem
Tort wiśniowy z kremem śmietankowym z białą czekoladą 256

smakuje rewelacyjnie, co potwierdziła moja dwuletnia chrześnica, bo nie mogła się od niego oderwać :-) Nic tak bardzo nie cieszy, jak fakt, że innym smakuje. Tort przełożony jest kremem na bazie śmietany, mascarpone, białej czekolady, z dodatkiem galaretki wiśniowej. Do tego frużelina wiśniowa, która przełamuje słodycz tortu. Uwielbiam takie smaki. Z powodu tego, że robiłam równocześnie trzy ciasta, trochę za dużo(...)Frużelina wiśniowa i nasączenie: 700 g wiśni bez pestek (u mnie mrożone) 200 g cukru 60 g mąki ziemniaczanej 80 ml wody 50 ml wódki Krem: 1 l śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 opakowania cukru waniliowego 1 łyżka cukru 1 galaretka wiśniowa + 160 ml wody 2 łyżeczki żelatyny 100 ml mleka 90 g białej czekolady Dekoracja: posypka czekoladowa

Passions hobbies life
Tort podwójnie czekoladowy z owocami 234

czasie, tuż przed składaniem tortu, krem lekko ubić mikserem, tak aby trochę go napowietrzyć, ale nie za długo. Nasączenie: sok z jednej cytryny dopełniony wodą przegotowaną (tak aby w sumie było 1,5 szklanki ponczu). Ponadto: 350 gr dżemu truskawkowego 350 gr dżemu malinowego 600 ml kremówki 500 gr mascarpone barwniki 3 opakowania biszkoptów podłużnych po 220 gr każde(...)malinowy. Następnie Na część truskawkową wyłożyć pozostały krem z białej czekolady, na część malinową wyłożyć pozostały krem z gorzkiej czekolady. Wyłożyć trzeci blat. Nasączyć. Bitą śmietanę ubić z mascarpone na sztywny krem. Kremem wysmarować boki i wierzch tortu, szprycą wzdłuż dolnej krawędzi wycisnąć pasek kremu. Przyklejać biszkopt jeden koło drugiego, ściśle. Przewiązać wstążeczką. Wysypać mm, wyrównać. Tort jest bardzo duży

moj przepis na
Bezglutenowe babeczki z malinami 183

Bezglutenowe babaeczki - tartaletki z ciasta kruchego z delikatnym kremem śmietankowym z dodatkiem mascarpone i malinami. Po prostu kwintesencja lata. Babeczki wprost rozpływają się w ustach... SKŁADNIKI:   500 g mieszanki Mix per Dolci Nutri free   200 g cukru pudru 220 g masła 2 jajka krem: 3 łyżki konfitury malinowej 200 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki(...)wstaw do lodówki na minimum godzinę. Galaretkę rozpuść w 300 ml wody, odstaw w chłodne miejsce do stężenia. W tym czasie przygotuj krem: śmietankę ubij na sztywno pod koniec dodaj cukier puder, następnie dodaj serek mascarpone i zmiksuj. Schłodź w lodówce. Po wskazanym czasie ciasto rozwałkuj na grubość około 0,5 cm i wyłóż nim wysmarowane masłem foremki do tartaletek

Kuchnia bezglutenowa
Babeczki Milky Way 177

łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g masła 2 jajka 3 łyżki mleka 3 batoniki Milky Way Krem: 6 batoników Milky way 250 ml śmietany kremówki (30% lub 36%) 1,5 szklanki mleka w proszku 200 g serka mascarpone 1 śmietanfix Dodatkowo: batoniki Milky Way do dekoracji Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Każdy batonik(...)wrzenia. Mieszamy do momentu całkowitego rozpuszczenia się batoników. Następnie ściągamy krem z ognia, dodajemy mleko w proszku i dokładnie miksujemy. Krem pozostawiamy do wystudzenia. Do wystudzonego kremu dodajemy serek mascarpone i śmietanfix. Miksujemy tylko chwilę do połączenia składników. Wystudzone babeczki dekorujemy kremem i kawałkiem batonika. Smacznego Artykuł Babeczki Milky Way pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Mufinki z nadzieniem agrestowo-kiwi 184

dżemu agrestowego z kiwi - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 1/3 łyżeczki soli - 1/4 szklanki wody - 100g jogurtu naturalnego - 1/3 szklanki oleju roślinnego - kilka kropel barwnika zielonego w żelu Krem do dekoracji: - 250g serka mascarpone - 200g śmietany 30% - 1/2 szklanki cukru pudru waniliowego - 1 kiwi Najpierw przesiewamy mąkę i wsypujemy do niej cukier, sodę i sól. Wszystko razem mieszamy i dodajemy wodę(...)stopni i pieczemy ok. 25-30 minut. Po wystygnięciu mufinek robimy krem. Najpierw ubijamy śmietanę a następnie powoli wsypujemy cukier dalej ubijając. Na końcu dorzucamy serek mascarpone i jeszcze chwilę ubijamy. Gotowy krem przekładamy do szprycy i dekorujemy mufinki. Na wierzch każdej udekorowanej mufinki kładziemy kawałeczek kiwi i możemy już wcinać Smacznego

Kuchenne Wariacje
Torcik piernikowy z mascarpone i galaretką z mango i pomarańczy 268

łyżki kakao 2 łyżki przyprawy do piernika 3 jajka 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody Krem czekoladowy: 1 szklanka śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2,5 łyżki cukru pudru 260 g mlecznej czekolady Galaretka mango - pomarańcza: 1 duże mango 1 pomarańcza 1,5 opakowania galaretki pomarańczowej Biszkopt piernikowy(...)ciasto. Najlepiej piec do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu biszkopt odstawiamy do wystygnięcia. Po przestudzeniu ścinamy górę piernika i kruszymy do miski. Resztę ciasta dzielimy na dwa blaty. Krem czekoladowy z mascarpone: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestygnięcia. Śmietankę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem i czekoladą. Następnie na najmniejszych obrotach łączymy śmietankę z mascarpone

VioletoweKucharzenie