Ciasto leśny mech z serkiem mascarpone to bogatsza smakowo wersja naszego poprzedniego przepisu. W niej wzbogaciliśmy krem śmietanowy, dodając do niego serek mascarpone oraz świeżą miętę i limonkę, a samo ciasto posmarowaliśmy domowej roboty dżemem jabłkowo-jeżynowym oraz nasączyliśmy ponczem a’la mojito. Trochę czasu musieliśmy nad tym ciastem spędzić, ale to była bardzo przyjemna i twórcza praca, która(...)jajka 200 g cukru 1 szklanka oleju 2 1 / 2 szklanki mąki krupczatki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 / 2 łyżeczki sody Krem śmietanowy: 500 ml śmietany kremówki 30% (dobrze schłodzonej) 250 g serka mascarpone (dobrze schłodzonego) 1 łyżka cukru pudru sok z 1 / 2 limonki kilka listków mięty Poncz do nasączenia ciasta: sok z 1 / 2 limonki
niecodziennikparytortu Zimny biszkopt przeciąć na trzy blaty, pierwszy blat ułożyć na paterę lub talerz, nasączyć go ponczem i nałożyć warstwę kremu, przykryć drugim blatem, który również należy nasączyć i znów nałożyć porcję kremu przykryć ostatnim wcześniej nasączonym blatem. Pozostałym kremem udekorować boli i wierzch tortu. Ciasteczka rozdzielić można przeciąć nożem w ten sposób ładnie się rozdzielą, połówkami ciastek obłożyć brzegi(...)lubią przepisy na szybkie i pyszne smakołyki. Przepis na biszkopt czekoladowy oparty jest on na przepisie na biszkopt idealny , który jest jednym z najlepszych przepisów! Natomiast krem to połączenie bitej śmietany z serkiem mascarpone oraz kruszonymi ciastkami Oreo. Oczywiście, żeby tort mógł nosić nazwę tortu Oreo, konieczna jest również dekoracja . Tutaj dekoracją są również ciasteczka, zaopatrzcie się więc w dużą
SprawdzonaKuchnia.plmnie dużo cukru, dużo kremu czyli megaaaaaaaa pyszny bezowy tort :) Składniki: - 6 białek - 250 g cukru pudru - 1 łyżeczka soku z cytryny - 1 łyżka mąki ziemniaczanej krem - 250 g serka mascarpone - 250 ml śmietany 36 % - 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej - 1 łyżka gorącej wody - 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno. Następnie stopniowo dodajemy cukier puder, sok z cytryny(...)pieczemy blaty około 1 godziny. Po tym czasie piekarnik wyłączamy i studzimy je przy uchylonych drzwiczkach. Gdy beza schnie możemy zabrać się za przygotowanie kremu. Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Mascarpone, śmietanę, cukier i rozpuszczoną kawę przekładamy do miski i ubijamy aż masa będzie puszysta. Krem dzielimy na dwie części i przekładamy nim upieczone i wystudzone
Zainspirowana w kuchnijeden i warto się go trzymać. Składniki na bezę: 6 białek, 1,5 szklanki cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka soku z cytryny, Składniki na krem: 500ml śmietanki 30%, 250g serka mascarpone, 1 łyżka cukru, Ponadto: 1 granat, 2 kiwi, 250g borówek amerykańskich. Beza : Białka ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy małymi porcjami cukier. Ubijamy tak długo, aż cukier(...)zmniejszamy temperaturę na 100 o C i tak pieczemy przez ok 90 minut, aż beza będzie całkowicie wysuszona. Beza powinna wystygnąć w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Krem : Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Masę nakładamy na bezę, posypujemy 1/3 części owoców. Przykrywamy drugim blatem bezowym, na to masa oraz owoce. Smacznego
Słodki Zakątekkwaskowate owoce do tego kawa <3 i jest idealnie <3 SKŁADNIKI NA BEZE: 6 białek 300g cukru szczypta soli 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej SKŁADNIKI NA KREM: 250g śmietany 30% 250g mascarpone DODATKOWO: Owoce wedle uznania - u mnie truskawki, maliny, borówki amerykańskie WYKONANIE: 1. Ubijamy białka z solą, stopniowo dodajemy po łyżce cukru, ubijamy do uzyskania gładkiej jednolitej konsystencji(...)2godziny. Polecam upiec ją dzień wcześniej przed przełożeniem i po zakończeniu pieczenia pozostawić w piekarniku aż do całkowitego wystygnięcia przy otwartych drzwiczkach. 4. Kolejnego dnia ubijamy krem - w misce umieszczamy śmietanę i mascarpone, miksujemy do idealnego połączenia się składników, pod koniec dodajemy cukier puder. 5. Przygotowany krem przekładamy na bezę, górę wykładamy owocami, całość przekładamy do lodówki na około
Dziś Ja gotujesezonowych. Takie smaki są najlepsze! Składniki na bezę: 6 białek, 1,5 szklanki cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka soku z cytryny, Składniki na krem: 500ml śmietanki 30%, 250g serka mascarpone, 1 łyżka cukru pudru, Ponadto: maliny, czerowna porzeczka, borówki amerykańskie truskawki, morelki, mięta. Beza : Białka ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy małymi porcjami cukier. Ubijamy tak długo(...)zmniejszamy temperaturę na 100 o C i tak pieczemy przez ok 90 minut, aż beza będzie całkowicie wysuszona. Beza powinna wystygnąć w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Krem : Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Masę nakładamy na bezę. Przykrywamy drugim blatem bezowym, na to masa oraz owoce. Dziękuję, że tutaj jesteś
Słodki Zakątekciekawych akcesoriów, przepisów i inspiracji. Składniki na bezę: 6 białek, 1,5 szklanki cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka soku z cytryny, Składniki na krem: 500ml śmietanki 30%, 250g serka mascarpone, 1 łyżka cukru pudru, Ponadto: truskawki, maliny, borówki amerykańskie, czerwone porzeczki, listki mięty. Beza : Białka ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy małymi porcjami cukier. Ubijamy tak długo(...)pieczemy przez ok 45 minut.Bezy będą chrupiące z zewnątrz i wilgotne (piankowe) w środku. Bezy powinny wystygnąć w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Krem: Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Na środek bezy wykładamy krem. Dekorujemy owocami
Słodki Zakątekdużo cukru też nie dodajemy, bo będą się przypalać. Składniki mieszamy trzepaczką albo mikserem. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni posmarowanej odrobiną oleju. Krem Tiramisu: 2 jajka, oddzielnie żółtka i białka 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru Jajka wyparzamy w gorącej wodzie! Żółtka ucieramy z 3 łyżkami cukru pudru na puszysty krem przez około 5 minut(...)Dodajemy serek mascarpone, mieszamy lub miksujemy. Białka ubijamy na bardzo sztywną pianę, dodajemy 1 łyżkę cukru pudru i miksujemy jeszcze przez 2 minuty. Łączymy z masą mascarpone. Do czasu rozsmarowania na naleśnikach krem trzymamy w lodówce. Sos czekoladowy: 250-300 ml śmietanki kremówki 30% 150-200 g czekolady gorzkiej lub mlecznej połamanej na kosteczki 50 g masła o temperaturze pokojowej
Blondynka Gotujełączymy razem. Dno i boki formy do tarty (prostokątnej lub okrągłej) szczelnie wykładamy masą ciasteczkami połączonymi z masłem. Wkładamy do lodówki na ok. pół godziny. Krem czekoladowy: 250 g mascarpone 100 g białej czekolady Przygotowanie: Mascarpone przekładamy do miski. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i łączymy z mascarpone, miksując na najniższych obrotach. Krem przekładamy na schłodzony
bistro mamaowoców . Pyszny chrupiący spód i delikatne, kremowe masy to rozkosz dla podniebienia. Składniki na ciasteczkowy spód: 125g pokruszonych herbatników 40g cukru 85g masła Składniki na kremy: 500ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru frużelina wiśniowa 100 g ciasteczek oreo Składniki na frużelinę wiśniową: 250g wiśni ½ cytryny 4 łyżki cukru 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej(...)cytryny. Gotujemy ok 10minut. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w niewielkiej ilości wody. Dodać do owoców, wymieszać i zagotować. Dodajemy żelatynę, mieszamy aż się całkowicie rozpuści. Studzimy. Krem: Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Krem podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać pokruszone ciasteczka oreo, a do pozostałej frużelinę wiśniową. Poncz
Słodki Zakątekłyżeczki proszku do pieczenia łyżka cukru waniliowego 3 żółtka 30g cukru pudru Galaretka: 600g wiśni (świeże lub z kompotu) 3 galaretki wiśniowe 500ml gorącej wody Krem: 500 ml kremówki 250g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Beza: 3 białka 150g cukru 2 łyżeczki maki ziemniaczanej 40-50g płatków migdałowych Beza: Białka ubić ze szczyptą soli(...)ostudzić. Do tężejącej galaretki dodać wiśnie i wylać na kruche ciasto. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Krem: Zimną śmietankę ubić na puch, pod koniec dodając mascarpone, cukier puder i ekstrakt waniliowy. Krem rozsmarować na galaretce, przykryć bezą i wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia
Smakołyki AsiCzekoladowa babeczka, ozdobiona delikatnym kremem z dodatkiem serka mascarpone, czekoladowe draże jako oczka i słodkie cukiereczki skittles jako noski- i mamy sympatyczne stadko, pysznych misiów. Jeżeli uważacie, że udokorowanie babeczek w taki sposób przekracza Wasze możliwości- obejrzycie filmik dołączony do przepisu- a przekonacie się, że jest to dziecinnie proste! SKŁADNIKI NA BABECZKI CZEKOLADOWE (12 sztuk ) : 200 g. mąki pszennej(...)czekoladowych kropelek lub posiekanej na drobne cząstki czekolady mlecznej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli SKŁADNIKI NA KREM : 250 ml śmietany kremówki 3/4 szklanki cukru pudru 250 g serka mascarpone 3 płaskie łyżki ciemnego kakao DODATKOWO: 24 szt. draży czekoladowych 12 szt.małych, okrągłych cukiereczków np. skittles 12 szt. delicji z czekoladą Przepis : BABECZKI: Nagrzewamy piekarnik
Domowe Tortyłyżeczka proszku do pieczenia • ¾ szklanki cukru • szczypta soli • cukier waniliowy Na krem: • 500 ml śmietanki kremówki 30% • 250 g mascarpone • 1 śmietan-fix • 250 g kremu kokosowego • wiórki kokosowe Sposób przygotowania: 1. Przygotować składniki: Oddzielić żółtka od białek. Do białek dodać szczyptę soli. Rozgrzać piekarnik do 170 stopni(...)Delikatnie zdjąć papier z ciasta. 11. Gorący biszkopt zwinąć ze ściereczką w roladę. Zostawić do ostudzenia. 12. Gdy rolada jest już zimna, przygotować krem. 13. W wysokim naczyniu ubić śmietanę, mascarpone i śmietan-fix. 14. Gdy masa zacznie gęstnieć i pojawią się na niej fale, przerwać na chwilę ubijanie. Kilka łyżek śmietany pomieszać z kremem, aby rozluźnić jego zwartą
W mojej kuchnipiec 90 minut. Wyłączyć piekarnik i pozostawić bezę w uchylonym piekarniku, do ostygnięciaTruskawki umyć, pokroić w kosteczkę.Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno.Dodać mascarpone i cukier - ubijać, aż składniki się połączą.Do kremu dodać truskawki i wymieszać.Bezę pokruszyć.W tortownicy średnicy 24cm ułożyć warstwę bezy, formując niski rant. Następnie wyłożyć krem z truskawkami i przykryć warstwą bezy.Torcik
kolorowotorcikowotarce czekoladę Tiki Taki, mieszamy. 2. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, masło i mleko, mieszamy, lekko studzimy. Przełożenie ciasta: ciasto jasne - połowa dżemu z czarnej porzeczki - połowa kremu z serkiem mascarpone - ciasto ciemne - druga połowa dżemu z czarnej porzeczki - druga połowa kremu - ciasto jasne - polewa czekoladowa Ciast wkładamy na kilka godzin do lodówki :-) Smacznego :-))) #beko #ciastojakzobrazka Poniżej filmik, który pokaże
kruche babeczki