krem orzechowy - 3576 przepisów (strona:161/239)

Gotuję z Baletnicą 182

Zupa krem z kalafiora „Fit przepisy od Baletnicy Sezonowo„ Szarlotka „Fit przepisy od Baletnicy Sezonowo Pizza na lawaszu Tarta z masa dyniową Śliwki pod kruszoną orzechową „Fit przepisy od Baletnicy„ … Czytaj dalej Gotuję z Baletnicą

czarrna od kuchni
Awokado, cenne źródło zdrowia 86

zachować kolor świeżego owocu. Awokado to odżywczy owoc, który można jeść na słodko i ostro (jest delikatne, orzechowe, łagodne, maślane) w połączeniu z dodatkami wzbogaca smak. Możemy dodawać je do koktajli, delikatnych sałatek, wegańskich potraw, farszy, past, makaronów, zup w postaci kremów, podawać z pieczywem, można łączyć z przyprawami. Smakuje jako dodatek z jajkiem, wędzonym łososiem, szynką parmeńską, warzywami. Dojrzały

ProstePesto.pl
Mrożone muffinki truskawkowo - orzechowe 158

klejąca). Ciasto przełożyć na spód foremek na mufinki (najlepiej silikonowych), dokładnie dociskając. Na to wykładać łyżkę masła orzechowego. Składniki na warstwę truskawkową umieścić w misie blendera i zmiksować na gładką masę. W zależności od preferencji można dodać więcej miodu. Tak przygotowany krem wyłożyć na wierzch . Muffinki wsadzić do zamrażalnika na miniumu 1 godzinę**. *Mleko powinno stać minimum 1 dzień

Healthy food explorer
Ciasto Paradiso 2960

będzie pyszne. Efekt mnie bardzo zadowolił… mnie, a raczej moje podniebienie. Połączenie trzech smaków – orzechowego spodu, kokosowej pianki i kawowej galaretki jest niebywale trafione. Spód: 200g herbatników 100g orzechów włoskich 200g masła w temperaturze pokojowej 6 łyżek miodu Krem kokosowy: 100g kwaśnej śmietany 18% 120g cukru pudru 400g mleka kokosowego (1 puszka) 6-7 łyżeczek żelatyny 400g śmietanki(...)masy kokosowej. Na samym końcu do masy wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy. Przygotowaną w ten sposób masę łączymy teraz partiami z ubitą na sztywno kremówką. Piankę kokosową przelewamy na orzechowo-ciasteczkowy spód i ponownie wkładamy do lodówki, by masa stężała (około 30 minut). Żelatynę przeznaczoną do przygotowania galaretki kawowej zalewamy niewielką ilością zimnej wody. Zostawiamy do napęcznienia. Kawę rozpuszczamy

Smaki Na Talerzu
ciasto orzechowe z brzoskwniami i chałwą 886

jest jej dużo i jest mocno wyczuwalna. A tym lubiącym polecam:) *foremka 25*34 cm na spód orzechowy: 4 jajka 50 g startych orzechów włoskich 70 g mąki krupczatki 50 g mąki ziemniaczanej  100 g cukru łyżeczka proszku do pieczenia na krem chałwowy: 200 g chałwy o smaku kakaowym 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki kremówki łyżka cukru

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jesienne ciasta 160

Szybki jabłecznik     Klasyczna szarlotka. Najlepsza     Ciasto z gruszkami i kremem czekoladowym     Torcik winogronowy z masą serowo - budyniową     Ciasto ze śliwkami i bezą na serowym spodzie     Ciasto z pigwą a'la szarlotka     Babka jabłkowo - orzechowa     Serowe spiralki z jabłkami i gruszkami       Szarlotka germańska

My simple kitchen
Ciasto Specjał Pensjonarki – prosty przysmak bez pieczenia 97

Ciasto Specjał Pensjonarki to pyszny deser bez pieczenia na herbatnikach z niecodziennym kremem budyniowym, polewą czekoladową i słodką niespodzianką w postaci czekoladowych wafelków. Ciasto nie wymaga wiele pracy, ale nie powstaje bardzo szybko, gdyż należy czekać, aż budyń wystygnie, żeby móc przygotować krem, a żeby ładnie się kroiło, gotowe ciasto musi trochę postać w lodówce. Najlepiej więc przygotować je dzień(...)mgnieniu oka. Składniki na ciasto Specjał Pensjonarki: 600 ml mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego (na 0,5 l mleka każdy) 250 g mascarpone 3 łyżki cukru 3 łyżki masła orzechowego Polewa: 100 g gorzkiej czekolady niecałe pół szklanki mleka (100 ml) Dodatkowo: około 200 g herbatników około 220 g wafelków w polewie czekoladowej   Przygotowanie Około 400 ml mleka wlewamy

e-PrzepisyKulinarne
Czwartek: Szaszłyki w sosie z masła orzechowego z ryżem z kalafiora 154

kolendry Sól i pieprz do smaku Olej do smażenia Przygotowanie: Krok 1 Przełóż ½ szklanki masła orzechowego do rondelka, dodaj łyżeczkę curry, ½ puszki mleka kokosowego i po łyżce sosu sojowego i soku z limonki. Podgrzewaj na wolnym ogniu mieszając, aż składniki połączą się w gładki krem. Uważaj, żeby marynata się nie zagotowała! Przełóż masę do głębokiej misy. Ostudź. Krok(...)szpadelki do szaszłyków i smaż na średnio rozgrzanej patelni 10-12 minut w zależności od wielkości szaszłyków Podawaj z ryżem z kalafiora. Artykuł Czwartek: Szaszłyki w sosie z masła orzechowego z ryżem z kalafiora pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Przepis dnia: Szaszłyki w sosie z masła orzechowego z ryżem z kalafiora 118

kolendry Sól i pieprz do smaku Olej do smażenia Przygotowanie: Krok 1 Przełóż ½ szklanki masła orzechowego do rondelka, dodaj łyżeczkę curry, ½ puszki mleka kokosowego i po łyżce sosu sojowego i soku z limonki. Podgrzewaj na wolnym ogniu mieszając, aż składniki połączą się w gładki krem. Uważaj, żeby marynata się nie zagotowała! Przełóż masę do głębokiej misy. Ostudź. Krok(...)szaszłyków i smaż na średnio rozgrzanej patelni 10-12 minut w zależności od wielkości szaszłyków Podawaj z ryżem z kalafiora. Artykuł Przepis dnia: Szaszłyki w sosie z masła orzechowego z ryżem z kalafiora pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Andrut Pychotka - pyszne wafle orzechowo-kakaowe 227

Przepyszne wafle z masą orzechową i kakaową oraz masą kajmakową. Są tak smaczne i efektowne, że z powodzeniem zastąpią ciasto na niedzielę czy różne uroczystości. Sama masa jest również świetną alternatywą dla typowych kremów - idealnie nadaje się do przełożenia biszkoptu czy innych ciast. Serdecznie polecam! SKŁADNIKI: 4 suche wafle 20 dag herbatników 15 dag orzeszków ziemnych (mogą być solone(...)wymieszać.  3. Masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao, a do drugiej zmielone orzeszki. 4. Na jednym waflu rozsmarować masę kakaową, przykryć drugim waflem, wyłożyć masę orzechową, przełożyć kolejnym waflem, rozsmarować masę krówkową i przykryć ostatnim waflem. Obciążyć i odstawić do lodówki na ok 3 godziny. Inspiracja: H. Janowska " Ciasta i desery łatwo i szybko

Kto ugości moich gości?
Tort chałwowy z sezamem 133

łyżki maki ziemniaczanej, ½ łyżki mąki zwykłej, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 150g sypkiego sezamu Krem chałwowy: 3/4 litra mleka, 4 1/2 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 1/2 szklanki drobnego cukru, 6 żółtek, 3/4 kostki masła, ok 300 g chałwy kakowej, marmurkowej (wanilia kakao) lub orzechowej. Poncz: czarna herbata, cukier, sok z cytryny. Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem(...)białka ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier. Kiedy piana będzie już dobrze ubita, dodać resztę składników. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach ok. 30 minut. Krem: z podanych składników za wyjątkiem masła i chałwy przygotować budyń – zagotować połowę mleka z cukrem, w drugiej połowie rozrobić dokładnie żółtka z mąkami i wlać powoli do gotującego się mleka

Państwo Wojtczuk gotują
75. Ciasto orzechowe bez mąki 368

Dziś czas na tort! Za sprawą orzechów i braku mąki ciasto jest bardzo wilgotne i aromatyczne, można dodać dowolny krem, ja preferuję kremówkę.  10 jaj

Jadło i czytadło
Maxi King 514

waniliowego homogenizowanego 1/2 szklanki cukru pudru Polewa czekoladowo - orzechowa: 1 czekolada mleczna 1 czekolada gorzka 3 łyżki mleka 100 g. orzeszków ziemnych (mogą być solone, ja użyłam niesolonych) Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej herbatniki typu petitki (u mnie ok. 80 sztuk małych) Masa mleczna: masło utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem. Następnie dodawać po trochu mleka w proszku

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Jaglane brownie na niepogodę 222

myliłam się. To połączenie nieoczywiste, lekko wykwintne... Naprawdę dobre. Jeśli nie macie kremu, śmiało możecie zastąpić go octem balsamicznym (w nieco mniejszej ilości, jest bardziej wyrazisty i ostry w smaku), lub pominąć, jeśli nie lubicie. We wszelkich kombinacjach - będzie pysznie. Brownie z kaszą jaglaną ma lekko orzechowy smak, i wychodzi bardzo dobre - jak ktoś(...)kakao 100 g ciemnej czekolady (80%) 1 łyżeczka sody oczyszczonej mus: 300 g truskawek 35 g cukru 75 ml wody 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki kremu balsamicznego Kaszę dokładnie wypłukać. Przesypać do garnka, zalać wrzącą wodą i gotować 15-20 minut na małym ogniu, aż kasza będzie miękka. Ostudzić, zmiksować blenderem na gładką masę. Truskawki zasypać cukrem, dolać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Biszkopt uniwersalny 69

Dobry biszkopt to podstawa każdego ciasta. Najczęściej piecze się biszkopt jasny, kakaowy lub orzechowy. W dzisiejszym wpisie mam dla was mój sprawdzony przepis na biszkopt jasny na blaszkę 24×24. Biszkopt ten znajdzie swoje zastosowanie do ciast z kremem, galaretką, dżemem czy bitą śmietaną. BISZKOPT UNIWERSALNY – PRZEPIS Składniki mąka – 160 g jajka – 5 sztuk (rozmiar

Alle Dobre!
Co zjeść w Grecji? Czyli 50 greckich dań, które warto spróbować w Grecji! 98

zjeść na deser w Grecji? Słodkości: 1.   Mosaiko - czekoladowe "salami" z ciasteczkami 2.   Ciasto pomarańczowe 3.   Bougatsa - to greckie ciasto śniadaniowe składające się z kaszy manny, kremu, sera lub nadzienia z mięsa mielonego między warstwami filo. Przepis na Bougatsę znajdziesz TU! 4.   Baklava - jeden z moich ukochanych deserów czyli ciasto filo nadziane orzechami i oblane okropnie(...)migdałów 6. Rizogalo – deser na bazie ryżu i mleka z cynamonem 7. Galaktoboureko – ciasto składające się z kremu z kaszy manny i ciasta filo, nasączone w syropie cynamonowym z nutą cytrusów 8. Kourabiedes – greckie maślane ciasteczka z migdałami 9. Karydopita – korzenne ciasto orzechowe 10. Milopita – grecka szarlotka / apple pie 11.   Loukoumades – greckie pączki w miodzie 12. Owoce w syropie

Czarnawisienka
OWSIANKA STRACIATELLA 165

napoju migdałowego  1/2 dojrzałego banana 1 kostka czekolady  (MyRawJoy - Siła Roślin) 1 łyżeczka  kremu karmelowego  (MyRawJoy - Siła Roślin) szczypta mielonej wanilii (opcjonalnie) Przygotowanie: Do szczelnego naczynka przesyp płatki owsiane, dodaj rozgniecionego widelcem banana, startą na tarce czekoladę, masło orzechowe i całość zalej mlekiem. Dokładnie wymieszaj.  Odstaw do lodówki na kilka godzin, aż płatki wsiąkną cały

Zdrowie na języku :P
Deska 10 prostych i zdrowych przekąsek na HALLOWEEN 136

przypadnie Wam do gustu? – koktajl Frankenstein – bezowe kości – trufle dyniowo-orzechowe z kokosem – gryczane brownie z cukinii (bezglutenowe i wegańskie) – kabanosy w cieście francuskim – Pumpkin Spice Chia Pudding – mumie z ciasta fracuskiego – ciasto marchewkowe z kremem cynamonowym 1. Mini papryki z oczami – małe papryczki – majonez – ziarna czarnego pieprzu, czarnego

Be Fit Be Strong
CRUNCHY LATTE – śmietanowo-orzechowa INKA z chrupiącą, orzechową kruszonką 123

wiecie jestem wielkim kawoszem ! Uwielbiam zarówno kawy gorące, z różnego rodzaju syropami, kremami, kruszonkami i dodatkami, jak i kawy mrożone! Dziś mam dla Was jedną ze swoich ulubionych – crunchy latte , czyli pyszną, kremową kawę z dodatkiem syropu orzechowego, śmietanową pianą i chrupiącą kruszonką bakaliową zapiekaną w miodzie. Idealna na te coraz cieplejsze, ale nie gorące jeszcze dni. Wspaniała

Ostra na Słodko
Babeczki bananowe z kremem waniliowym 152

otwarta :) Spody (6 babeczek): 1 rozgnieciony banan 1 szklanka płatków owsianych 1 łyżka miodu 1 łyżka masła orzechowego Składniki połączyć w misce. Nabierać łyżkę masy, ścisnąć w ręce i wylepiać foremki silikonowe, aż po same brzegi. Piec 20 minut w 180*C. Krem: 250g ricotty kropelka aromatu waniliowego 1-2 łyżeczki miodu, stevii, erytrolu 100g serka homogenizowanego Składniki dokładnie wymieszać

Chocolate Muffin Blog
Bajaderki 173

create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); BAJADERKI Składniki: - 500 gram ciasta (suchego, bez kremu, galaretek itp.) - 1/3 tabliczki mlecznej czekolady - 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady - 3-4 łyżki mocnego alkoholu - 1/4 kubka mleka - 50 gram masła - 2 łyżki masła orzechowego (opcjonalnie) - 1 łyżka dżemu śliwkowego - coś do ozdoby, obtoczenia (u mnie złote i srebrne kuleczki) Przygotowanie: Ciasto rozdrabniamy. Czekoladę

Życie zamknięte w smaku
Ciasto "Czekoladowa Coca-cola " 354

wyłożonej papierem do pieczenia , pieczemy ok 50 min w 180'C Ciasto wystudzić . Krem : Herbatniki i orzechy zmielić w blenderze na drobny proszek. Zalać coca-colą . wymieszać. Miękkie masło utrzeć z cukrem  , dodawać po łyżce masy herbatnikowo - orzechowej . Galaretka : Zagotować pół szklanki coca-coli . wsypać do niej żelatynę , mieszać aż do rozpuszczenia. Wlać pozostałe dwie szklanki coca-coli

Malinowa Kawiarenka

Proponowane wyszukiwania