Ciasto Pani Walewska

Ciasto Pani Walewska

Ciasto Pani Walewska

Składniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru pudru 200 g masła 4 żółtka 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki (około 250 ml) Beza: 4 białka 2 szklanki cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Krem: 500 ml mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru 200 g masła 3 łyżki amaretto ( dałam soplice orzechową) Dodatkowo: 100 g posiekanych migdałów Wykonanie: Z wszystkich podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy ciasto na dwie cz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Moim Magicznym Domu

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Kamira90Kamira90

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, placki, budyń, ciasto na niedziele, krem, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, czarna porzeczka, porzeczki, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto budyniowe, masło orzechowe, ciasto z białek , ciasto z masą budyniową, ciasta z masa, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, ciasto ucierane , ciasto z porzeczką, ciasto z bezami, placki ziemniaczane, mleko w proszku, drugie danie

Inne przepisy z W Moim Magicznym Domu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję