kaszaki Ciasto czekoladowe z kaszy jaglanej Sernik waniliowo kakaowy w 10 minut Kawowe naleśniki z kremem mascarpone Szybki murzynek na maślance Domowe markizy Sernik zebra Omletowy naleśnik z serem Babeczki w 5 minut Kule mocy Czekoladowiec na maślance Omlet kakaowy z orzechami Jaglanka czekoladowo orzechowa z bananem Murzynek z twarogiem i kaszą Proteinowy fit Kopiec kreta Czekoladowy fit sernik
zdrowo i aktywniekaszaki Ciasto czekoladowe z kaszy jaglanej Sernik waniliowo kakaowy w 10 minut Kawowe naleśniki z kremem mascarpone Szybki murzynek na maślance Domowe markizy Sernik zebra Omletowy naleśnik z serem Babeczki w 5 minut Kule mocy Czekoladowiec na maślance Omlet kakaowy z orzechami Jaglanka czekoladowo orzechowa z bananem Murzynek z twarogiem i kaszą Proteinowy fit Kopiec kreta Czekoladowy fit sernik
Zdrowie i pysznie na talerzuDYNI! ZUPA Z PIECZONEJ DYNI HOKKAIDO ROGALIKI DROŻDŻOWE Z NADZIENIEM Z DYNI I MASŁA ORZECHOWEGO. DROŻDŻOWE ŚLIMAKI Z DYNIĄ I MALINAMI. DROŻDŻÓWKI Z LUKREM! PLACUSZKI Z DYNI Z PIEKARNIKA ROZGRZEWAJĄCA ZUPA Z DYNI PODANA Z JARMUŻEM AMUR ZE SMAŻONĄ DYNIĄ CHLEBEK DYNIOWY Z KREMEM SZAFRANOWO-DYNIOWYM / PUMPKIN BREAD PUMPKIN SPICE LATTE BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z NADZIENIEM Z CYNAMONU BEZGLUTENOWE KLUSECZKI SZPINAKOWE
SMYKWKUCHNIsię, że wystarczy wymieszać kilka składników, które każdy fitfreak ma w domu i powstanie cudowny krem, który aż prosi się o wyjadanie łyżką z miski... Uwaga - u mnie tak to się skończyło :) Masa przed uformowaniem w kuleczki :) Składniki: 4 wafle ryżowe 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżeczka oleju kokosowego 2 miarki odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym lub waniliowym
Chocolate Muffin BlogMoje dzieciaki uwielbiają babeczki. Czasem jeszcze gorące jakimś dziwnym cudem znikają mi z tylko co wyjętej blachy ;). Rzadko kiedy jestem w stanie położyć na
Malinowe Pocałunkiprzegryzać, a blaty przejść wilgocią kremu. Najlepiej przykryć je szklanym kloszem lub czymś innym, co nie pozwoli ciastu wyschnąć. A następnym razem do kremu grysikowego dodał parę kropel alkoholu, będzie bardziej wyrazisty. Ciasto miodowe z orzechamiProporcje na tortownicę o średnicy 21 cm Czas przygotowania: 180 minutSkładnikiCiasto:470 g mąki pszennej 10 g sody(...)rozsmarowujemy gorąca masę orzechową.Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut. W trakcie pieczenia część masy może spłynąć, ale wtedy wystarczy tuż po wyjęciu ciasta z piekarnika zgarnąć ją nożem z powrotem na ciasto. Ciasto studzimy na kratce.A teraz przyszedł czas na krem. Mleko wlewamy do garnka
Kulinarne przygody Gatitylekki. Nie potrzebowałam nawet dodatku cukru do zrobienia tych babeczek. 😉 Muszę przyznać, że jestem baaardzo zadowolona i usatysfakcjonowana z tego małego, kulinarnego eksperymentu. Owsiane spody z lekkim, słodkim kremem o smaku prawdziwych lodów truskawkowych - bez cukru, bez "słodyczowych" wyrzeczeń! Dla takiego łasucha jak ja idealne! Co więcej - dla mojej mamy też idealne, więc tym bardziej się cieszę(...)masło orzechowe, podsypać mąką i uformować w kulkę. Wstawić na ok. 30 minut do lodówki. Po tym czasie wyjąć ciasto, a następnie wylepić nim foremki na muffinki. Ja je najpierw delikatnie natłuściłam, oprószyłam mąką, na spodzie ułożyłam mały kawałek papieru do pieczenia, a potem zaczęłam wylepiać dno i boki foremek by uformować ,,koszyczki" z wgłębieniem na krem. Spody podpiekać przez
Kuchnia EllieObłedny! Delikatny, a zarazem rozgrzewający, z nutką pikanterii. Ten krem z batatów jest po prostu doskonały. Słodkie ziemniaki w połączeniu z pikantnym chilli, kremowym masłem migdałowym, rozgrzewającym imbirem oraz świeżą, rześką kolendrą stanowią coś niesamowicie pysznego! Absolutnie nie rezygnujcie z masła migdałowego (ewentualnie można zastąpić masłem orzechowym) i kolendry, to te dwa składniki budują fantastyczny smak zupy. Dziękuję Pożeraczce(...)przyprawy uwolnią aromat wrzucamy bataty i zalewamy całość 600ml wody. Gotujemy ok. 30 minut - do miękkości. Po tym czasie wyławiamy liście laurowe oraz kaffir i miksujemy zupę na krem. Dodajemy masło migdałowe oraz dolewamy mleka (użyłam migdałowego) aż do uzyskania pożądanej konsystencji, ja zużyłam ok. 250 ml. Doprawiamy do smaku solą. Podjemy z dużą ilością posiekanej kolendry. Smacznego
DefinicjaSmakublender ręczny świetnie sprawdzi się w małej kuchni, ponieważ zajmuje niewiele miejsca, a przyda się do miksowania produktów twardych i miękkich. Wszechstronność – możesz używać blendera ręcznego do miksowania zup kremów, sosów, przygotowywania koktajli i majonezu, purée, a także do ubijania piany. Kompaktowy rozmiar – blender typu żyrafa zajmuje niewiele miejsca, łatwo go przechowywać nawet w bardzo małych kuchniach. Łatwa obsługa – jeśli(...)Jeżeli chcesz blendować twardsze produkty, np. zrobić masło orzechowe czy domową nutellę wybierz model o mocy 700 W lub więcej. Aby znaleźć najlepszy blender, warto dokładnie przemyśleć, do czego będziemy go najczęściej używać. Jeśli planujesz używać blendera do codziennych czynności, takich jak blendowanie zup kremów, przygotowywanie koktajli itp. najlepsza moc blendera to 400-600W . Do bardziej wymagających zastosowań
Cztery Fajerymożesz potraktować zarówno jako deser, ale także jako posiłek. Z czego składa się ten deser LION? Deserek składa się z kilku warstw – są to: pokruszone herbatniki twarogowy krem toffi twarogowy krem czekoladowy czekolada z ekspandowaną pszenicą Dokładny przepis znajdziesz poniżej. PRZEPIS NA DESER LION Mini serniczki Lion w słoiczkach Via Gusto Mini serniczki inspirowane batonami Lion. Zobacz przepis(...)kremową konsystencję. Następnie twaróg wymieszaj z kajmakiem i wyłóż na warstwę herbatników – krem wyrównaj. Na krem z kajmakiem wyłóż drugą warstwę pokruszonych herbatników. Następnie przygotuj krem sernikowy z kakao. Twaróg ponownie zmiel lub rozetrzyj widelcem. Twaróg wymieszaj z kakao, cukrem pudrem i mlekiem. Gotowy krem wyłóż na herbatniki i wyrównaj. Na koniec przygotuj czekoladowy wierzch – czekoladę i śmietankę
Via GustoAromatyczny zapach mąki migdałowej i jej subtelny, lekko orzechowy posmak nadadzą zupełnie nowego charakteru niemal wszystkim słodki wypiekom i deserom jakie przygotowujemy w naszej kuchni. Pochodzi z krajów azjatyckich, ale jej wszechstronne zastosowanie oraz bogactwo składników odżywczych sprawiają, że jest ona coraz częściej wykorzystywana w przepisach również na naszych terenach. Produkt ten zdobył popularność dzięki wzrastającej modzie na zdrowe odżywianie(...)muffinki, ciasta i makaroniki. Można sporządzać z niej nawet ciasto do pizzy oraz chleb. Orzechowy posmak migdałów sprawia, że również racuchy oraz naleśniki przyrządzane z tej mąki skradną każde serce. Mąkę migdałową można spożywać także w postaci surowej. Niejednokrotnie poratuje nas w sytuacji, gdy krem lub masa do ciasta okażą się za rzadkie i konieczne będzie ich zagęszczenie. W podobny
Cynamonowe szczęściemakaronem ; blog: lejdi of the house Biała fasola z pietruszką i papryką ; blog: teczasmakow SOCZEWICA Krem z marchwi z pomarańczową soczewicą ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Zupa z czerwonej soczewicy z batatem i wędzoną papryką ; blog: Twins Pot Soczewica Bieługa w pomidorowo-kokosowo-orzechowym łagodnym sosie ; blog: Agelessnation Dhal z soczewicy z jarmużem i szpinakiem ; blog: U stóp Benbulbena
Weekendy w domu i ogrodzieSkładniki: beza 1 łyżka maki ziemniaczanej 1 szklanka cukru pudru 4 białka ciasto orzechowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia 350 g mąki pszennej tortowej cukier wanilinowy 230 g zimnego masła 1/2 szklanki cukru pudru 4 żółtka 1 łyżeczka cynamonu 130 g orzechów włoskich krem 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki likieru jaki lubimy 3 łyżki maki pszennej
w mojej kuchnijajka 125 g cukru 100 g mąki pszennej 25 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 15 g płatków z orzechów laskowych nasączenie: 90 ml ciemnego rumu krem: 300 ml śmietany kremówki (38%) 250 g jabłek 100 g płatków z orzechów laskowych dodatkowo: 2 łyżki cukru pudru Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę(...)Posypać płatkami orzechowymi. Piec w 160 st. C. przez 45 minut. Wystudzić w piekarniku. Odstawić na noc. Następnego dnia ciasto przeciąć w poziomie na 3 blaty. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, lekko odcisnąć. Kremówkę ubić na sztywno. Wymieszać z jabłkami i orzechami. Na paterze ułożyć spodni blat ciasta, nasączyć połową rumu, wyłożyć połowę kremu. Przykryć drugim blatem
Pożeraczka, czyli raz adobrze