krem orzechowy - 3576 przepisów (strona:172/239)

Czekoladowe naleśniki 192

Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej a następnie dodaj 2 łyżki masła orzechowego. Opcjonalnie możemy dodać trochę miodu. Kroimy banany i przygotowujemy cukier puder do posypania. Smażymy średnio cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni. Z tego przepisu wychodzi ok. 6 małych naleśników o średnicy ok. 18 cm. Naleśniki smarujemy kremem i układamy na nich banany. Zwijamy w trójkąty. Rozpuszczamy łyżkę masła

I LOVE LIFE
Pasta z awokado na ostro 238

Pasta z awokado na ostro to idealny dodatek do chrupiącej tortilli, ale również może być wykorzystana jako pasta do pieczywa. Lista składników i przepis jest poniżej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tahini - pasta sezamowa 226

Zrobienie tahini jest tak samo proste jak zrobienie masła orzechowego. Wystarczy jedynie patelnia i dobry blender kielichowy lub robot kuchenny, by w rezultacie uzyskać rewelacyjną, zdrową

Be Fit Be Strong
Lista świątecznych przepisów – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 300

nadzieniem Sugar Cookies – najlepsze kruche ciasteczka do dekorowania Kruche ciasteczka czekoladowo-orzechowe Szybki keks makowy – ciasto nie tylko na święta Mini-pie – bardzo kruche mini-ciasta z żurawiną i jabłkiem VADEMECUM – Royal Icing – jak zrobić lukier królewski do dekoracji ciastek i pierniczków Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami – pieczemy biszkopt kakaowy Marchewkowo-jabłkowe muffinki z cynamonową kruszonką

Karo in the Kitchen
Orzechowe makaroniki z kremem z ucieraną różą 168

przedstawiamy z niego naszą propozycję na kolejne makaroniki – tym razem orzechowe z ucieraną różą, którą dostaliśmy od lokalnych wystawców podczas festiwalu Małopolski Smak Składniki na makaroniki: - 70 g białka - 90 g cukru - 80 g cukru pudru - 85 g mielonych orzechów laskowych - deczko zielonego barwnika Składniki na krem: - 120g białej czekolady - 70g ucieranej róży z cukrem Najpierw robimy makaroniki

Kuchenne Wariacje
Zdrowe Warsztaty kulinarne 23-11-2013 193

stołu, by próbować tych pyszności. Zaczęliśmy od sałatek:*  Sałatka orzechowa z granatem wg Joanny Jabłczyńskiej* Krewetki królewskie w pikantnym sosie z mango podane z sałatką z melona i świeżej miętyByły też tortille z plastrami wędzonego łososia, suszonymi pomidorami, sałatami i kremowym serkiem philadelphia. Zupa krem z dyni i marchwi podbiła moje serce - wkrótce przygotuję ją na blogu

kolorowotorcikowo
Torcik orzechowy z gruszkami 61

tego torcika z okazji urodzin męża w marcu, ale świetnie sprawdzi się teraz, gdy orzechy i gruszki są na wyciągnięcie ręki. Składniki (tortownica o średnicy 24-26cm): Biszkopt orzechowy: 3 duże jajka  1/2 szklanki cukru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 50 g mielonych orzechów włoskich 100 g mąki pszennej 2 łyżki oleju Gruszki: ok. 500 g twardych(...)cukrem, dolewać śmietanki i miksować, aż krem będzie gęsty.  4. Zrobić masę czekoladową. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzić. W misce ubić mascarpone z cukrem, wlewać śmietankę, ubić, a na końcu dodać płynną ostudzoną czekoladę i krótko zmiksować. Do masy dodać odsączone wcześniej gruszki i wymieszać łyżką.  5. Złożyć torcik, biszkopt orzechowy lekko nasączyć syropem po gotujących się

Kuchnia domowa Ani
Domowe masło orzechowe 63

Domowe masło orzechowe – idealnie gładkie, zdrowe i tanie. Aby je zrobić potrzebujesz jedynie 2 składników: orzechów i odrobinę cukru lub miodu. Sprawdź jakie to proste! Czas wykonania: 40 min – 1 h Ilość porcji: 300 g Składniki: 300 g obranych orzechów arachidowych (około 450 g fistaszków) 1 (lub więcej) łyżeczka miodu Przygotowanie: Orzeszki obrać i rozgrzać w piekarniku przez około(...)minut w 160 stopniach (ważne, aby orzeszki nie zbrązowiały, ponieważ staną się gorzkie). Następnie wystarczy zblenderować je na jednolity krem. Całkowity czas miksowania to 15 – 20 minut, więc należy robić przerwy ponieważ blender się szybko nagrzewa zwłaszcza gdy orzeszki są jeszcze ciepłe. Pod koniec miksowania można dodać cukier lub miód. Ja dałam cukier kryształ i niestety jest wyczuwalny w masie

KuchniaWeDwoje.pl
Kruche ciastka karmelowe z czekoladą 31

orzechowego o smaku kamelowym. Do ich zrobienia wystarczy jedna miska i widelec lub łyżka.  Jedynym etapem "pod górkę" jest ten, w którym koniecznym  jest wyczucie właściwej konsystencji ciasta. Wyczujecie! Zapraszam na niedzielne, karmelowe co nieco. Składniki: proporcje na około 8 ciasteczek   50 g miękkiego masła 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka miodu 1 pełna łyżeczka masła orzechowego(...)wierzchów ciasteczek Wykonanie: Do miski wkładamy miękkie masło, masło orzechowe, wsypujemy cukier puder, dodajemy miód i ucieramy  ( ja robię to widelcem ) na gładką, jednolitą masę - wystarczy minuta rozcierania. Następnie dodajemy żółtko i wlewamy śmietankę  ( koniecznie w temperaturze pokojowej, nie z lodówki ).  Ponownie mieszamy do uzyskania gładkiego kremu. Wsypujemy 20 gram - tj. połowę opakowania budyniu w proszku

Kronika Piekarnika
Obłędnie czekoladowe ciasto z chrupką 59

warstwę chrupiącą: 200 g ulubionej czekolady (u mnie ciemna) 2 łyżki oleju 100 g masła orzechowego 100 g prażynki lub pokruszonych sucharków Przygotowanie: Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i odstawiam do wystygnięcia. Następnie dodaję olej i mieszam. Do czekolady dodaję masło orzechowe i ponownie mieszam, a na koniec dodaję prażynkę i mieszam do połączenia się składników. W tym momencie mogę(...)już składać ciasto. Do tortownicy z ciastem czekoladowym wykładam 2 łyżki ganache’u, żeby chrupka lepiej się trzymała. Krem równomiernie rozprowadzam. Na to wykładam warstwę chrupiącą, którą rozprowadzam i wyrównuję. Teraz warstwę chrupiącą przykrywam pozostałym kremem ganache. Całość wyrównuję i wstawiam do lodówki. Na koniec przygotowuję polewę, też czekoladową Składniki na polewę: 50 ml śmietanki 30% 50 g ciemnej czekolady

Słodki sentyment
Obłędnie czekoladowe ciasto z chrupką 77

warstwę chrupiącą: 200 g ulubionej czekolady (u mnie ciemna) 2 łyżki oleju 100 g masła orzechowego 100 g prażynki lub pokruszonych sucharków Przygotowanie: Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i odstawiam do wystygnięcia. Następnie dodaję olej i mieszam. Do czekolady dodaję masło orzechowe i ponownie mieszam, a na koniec dodaję prażynkę i mieszam do połączenia się składników. W tym momencie mogę(...)już składać ciasto. Do tortownicy z ciastem czekoladowym wykładam 2 łyżki ganache’u, żeby chrupka lepiej się trzymała. Krem równomiernie rozprowadzam. Na to wykładam warstwę chrupiącą, którą rozprowadzam i wyrównuję. Teraz warstwę chrupiącą przykrywam pozostałym kremem ganache. Całość wyrównuję i wstawiam do lodówki. Na koniec przygotowuję polewę, też czekoladową Składniki na polewę: 50 ml śmietanki 30% 50 g ciemnej czekolady

Słodki sentyment
Zupa kalafiorowa błyskawiczna (keto, wegańska) 170

keto , low carb lub na diecie cukrzycowej . Ponadto, nada się również dla osób na diecie wegańskiej , bezglutenowej , bez nabiału i bez jajek . Zobacz więcej przepisów na zupy oraz zupy krem . A może szukasz więcej dań jednogarnkowych ? Przepis na zupę kalafiorową błyskawiczną Składniki połowa kalafiora lub opakowanie kalafiora mrożonego (450 g) 1 marchew (75 g) 6 szklanek wywaru warzywnego(...)fasolki szparagowej Krem z brokułów Pomidorowa z soczewicą Zupa z białej kapusty Zupa kukurydziana Krem z brokułów ze szpinakiem Krem ze szparagów Flaki z koziej brody Zobacz więcej przepisów na zupy . Jeszcze więcej keto przepisów! Gnocci kalafiorowe Keto naleśniki na mascarpone Frittata ze szpinakiem Bułki z babki jajowatej Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym

WegePrzepis
Zakupy w bee.pl - trochę o tym, co ostatnio robię 175

żurawina cukier z agawy mleko kokosowe w proszku mleko migdałowe masło orzechowe kasza gryczana niepalona kasza jaglana rooibos waniliowy peeling cukrowy z papają (uwielbiam ten zapach :D) Dodatkowo w paczce znalazłam kilka wspaniałych, małych prezencików: błyszczyki do ust miodowy i waniliowy w kształcie pszczółki i baryłki miodu :) próbkę kremu do twarzy, oraz herbatę pomarańczową. Paczka przyszła bardzo szybko, a wszystkie

DefinicjaSmaku
Orzechowiec z brzoskwiniami bardziej znany jako " Kora drzewa " 222

będzie tak wysokie ) Pieczemy w temp. 170 C ok. 40 minut. Krem: W szkl. wody roztrzepujemy żółtka i budynie. Syrop z brzoskwiń gotujemy z 2 łyżkami cukru. W momencie zagotowania się syropu dolewamy roztrzepana masę. Masło ucieramy z cukrem pudrem i dodajemy po 1 łyżce przestudzonego budyniu. Placek orzechowy z brzoskwiniami : Galaretki rozpuszczamy według przepisu podanego na opakowaniu. Na placek

Różne smaki w kuchni