krem orzechowy - 3576 przepisów (strona:153/239)

Delicja orzechowo truskawkowa 46

Ciasto pyszne, polecam. Wykonanie ciasta – Białka ubić na sztywną pianę, następnie ciągle ubijając powoli dodawać cukier i cukier waniliowy. Mąkę, cynamon i proszek do pieczenia

Kuchnia Pokoleń
Rentierka 240

Może to nie jest najprostsze i najszybsze ciasto na świecie, ale jest tak pyszne, że wynagradza czas spędzony w kuchni. Moja rodzina je uwielbia.

Prosty przepis na
Naleśniki razowe. 90

Śniadanie? Nie ma problemu – wypełnijmy je owocami i jogurtem . Obiad ? Idealnie komponują się z kurczakiem i warzywami . Deser ? Dodajmy domowy krem czekoladowy , dżem lub bitą śmietaną . Chyba wszyscy się ślinimy w tym momencie! Mleko migdałowe ma charakterystyczny lekko orzechowy posmak, dlatego świetnie nadaje się do porannej owsianki lub kawki. Mleko migdałowe stanowi zdrową alternatywę dla mleka zwierzęcego. Mleko migdałowe posiada

Zdrowy Styl Joanny
Ciasteczka Nutella (bez Nutelli, cukru i jajek) 97

Chyba każdy zna Nutellę, czyli popularny krem czekoladowy z dodatkiem orzechów laskowych. Choć pamiętam jego smak to nigdy nie gościł w moim domu ze względu na

Di gotuje
Komosa ryżowa z kremem kalafiorowym, orzechami, oliwkami i granatem! 15 minutówki 155

sól i gałkę muszkatołową.  Komosę ryżową po ugotowaniu posól do smaku.  Porcję komosy wyłóż na talerz dodaj porcję kremu z kalafiora, posyp całość: orzechami, pokrojonymi w plastry oliwkami, pestkami dyni i posiekanym szczypiorkiem.  Aby wzmocnić smak orzechowy możesz orzechy i pestki dyni uprażyć na suchej patelni. Alternatywy: *opcjonalnie danie możesz skropić olejem z orzechów włoskich *zamiast szczypiorku

SMYKWKUCHNI
Tort ekstremalnie orzechowy drip cake, a'la ferrero rocher 187

Witam Kochani dziś zapraszam na rewelacyjny tort, który przygotowałam dla mojej mamy z okazji urodzin. Mama jest wielką miłośniczką orzechowych wypieków, dlatego zrobiłam dla niej tort, w którym orzechy są w zasadzie wszędzie-w biszkopcie, w kremie, w dekoracji :) Tort smakuje wspaniale, i pięknie wygląda, gorąco polecam i zapraszam po przepis :) SKŁADNIKI *przepis na małą tortownicę ok 18cm średnicy BISZKOPT

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Deser bananowy z kajmakiem 217

pokroić w plasterki. Do szklaneczek wsypać połowę pokruszonych herbatników. Następnie rozłożyć warstwę plasterków banana oraz poprzyklejać do boków szklaneczek. Nałożyć krem kajmakowy i wyrównać. Wierzch posypać resztą herbatników. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Deser orzechowo – karmelowy → Jaglanka z masłem orzechowym i karmelizowanym bananem → Naleśniki z bananami, serkiem mascarpone i sosem karmelowym → Deser z czereśniami

Oryginalny smak
Słodkie Walentynki 132

desery, które z pewnością umilą Wam ten specjalny dzień. Jeśli poszukujecie innych inspiracji walentynkowych zapraszam również tutaj. Sernik z masłem orzechowym i karmelem na spodzie brownie Gruszki w białym winie Różana panna cotta Babeczki podwójnie czekoladowo-pomarańczowe Krem karmelowy z białą czekoladą i wanilią Muffiny brownie z colą i sosem wiśniowym Babeczki z czerwonymi porzeczkami i mleczkiem kokosowym Naleśniki biszkoptowe

Pora coś zjeść
Domowe masło orzechowe 136

lubi masła orzechowego? Pewnie znajdą się jacyś przeciwnicy, natomiast ja bez wątpienia uwielbiam! Dlatego też postanowiłam zrobić to cudo sama. Wystarczy odrobina dobrej woli, trochę cierpliwości i... dobry blender! A satysfakcja niesamowita. Składniki: 300 gram fistaszków (ja użyłam te w łupinach) 2 łyżki masy krówkowej 2 łyżki wody Fistaszki pozbawiamy łupin i brązowej skorupki. Wrzucamy do blendera(...)blenderujemy (na raty, ponieważ blender będzie się grzał a wymaga to niestety długotrwałego blenderowania na gładki krem). Następnie dodajemy dwie łyżki masy krówkowej, wodę i blenderujemy ponownie na jednolitą masę. Przekładamy do słoiczka i gotowe! Możemy się cieszyć domowym masłem orzechowym

Mango Papaja
Miodownik z masą budyniową i powidłami 76

miodem, przełożone warstwami kwaśnych powideł i słodkiego kremu budyniowego. Wierzch polałam masą czekoladową. Wygląda efektownie i jeszcze lepiej smakuje. Ciasto idealnie sprawdzi się na Wigilię oraz Sylwestra. Miodownik (znany też jako Stefanka) najlepiej smakuje na drugi lub trzeci dzień po upieczeniu. Wówczas kruche ciasto miodowe zmięknie od masy powideł i kremu budyniowego. Jeśli chcesz podać Miodownik na Wigilię, to upiecz(...)spodu blat ciasta. Moim zdaniem warto posmarować też pozostałe blaty, gdyż ich kwaśny smak idealnie przełamuje słodycz ciasta. Używam kremu budyniowego, ale możesz też wykorzystać masę z kaszą manną. Wierzch ciasta ozdabiam polewą czekoladową . Możesz także użyć masy orzechowej składającej się z: 250 g posiekanych orzechów, 3 łyżek miodu, 110 g cukru i 150 g masła . Masło z cukrem

Ania gotuje
Ciasto marchewkowe z kremem kawowym na bazie mascarpone 170

łyżeczka esencji waniliowej Szczypta soli 1 szkl. posiekanych orzechów włoskich (u mnie 1/2 szkl. orzechów brazylijskich) Krem: 250 g serka mascarpone 400 g serka śmietankowego 1/3 szkl. cukru pudru 2 łyżki miękkiego masła 2 łyżki mielonej kawy ( u mnie o smaku orzechowym) 3 łyżki startych orzechów 1 kostka gorzkiej czekolady i kilka orzechów do starcia na wierzch ciasta. Sposób przygotowania(...)proszkiem. Miksujemy z masą jajeczną. Dodajemy przyprawę do piernika, mieszamy. Dodajemy orzechy i marchew i mieszamy łyżką. Ciasto pieczemy w 180 stopniach ok 45-50 min - do suchego patyczka. Krem: Mascarpone ubijamy z cukrem. Dodajemy po łyżce serek kremowy i masło. Dodajemy kawę i starte orzechy. Ostudzony placek przekrawamy i smarujemy kremem. Wierzch ciasta posypujemy startymi orzechami i kostką czekolady

Mieszam w Garnku
Domowy krem z orzechów laskowych a’la Nutella 176

dokładniej je obierzemy, tym lepszy krem dostaniemy. Ja podpieczone orzechy pocierałam między ściereczką, ale możecie sami opracować swój własny patent. Ale każdy robi, jak mu wychodzi najlepiej W tym kremie tak jak w oleju kokosowym, po wyjęciu prosto z lodówki będzie lekko twardawy. Wystarczy jednak, że postoi kilka minut w temperaturze pokojowej i zrobi się mięciutki. Ja miałam olej rafinowany(...)długo. Warto robić to pulsacyjnie i wyłączać blender. Ja mój pierwszy blender spaliłam przy robieniu masła orzechowego ukhm… Czyli najpierw blendujemy orzeszki na drobne kawałeczki. Potem blendujemy je dalej, aż zacznie się z nich wydzielać tłuszcz. To już wystarczający etap, do produkcji kremu. Jeśli lubicie idealnie gładkie mazidła i Wasz blender jest wystarczająco mocny, blendujcie dalej, na idealnie gładkie

Mieszam w Garnku
Przepyszna kostka migdałowa na krakersach z dwoma kremami i masłem migdałowym (bez pieczenia) 135

ustach... Koniecznie spróbujcie takiego połączenia! Ps. Możecie też zrobić wersję ciasta z masłem orzechowym, które powinno być dobrej jakości i bez zbędnych dodatków.  Będzie także smaczne, lecz dla mnie bardziej smakuje opcja migdałowa. (Forma o wymiarach około 19,5 x 19,5 cm) Krem budyniowo-migdałowy: 1,5 szklanki mleka (1 szklanka = 250 ml) 1 budyń waniliowy/śmietankowy 100g

Di gotuje
Markizy w czekoladzie 86

wspomnienia związane z markizami? Okręcanie, rozklejanie, wyjadanie kremu i na koniec zjadanie ciasteczka… Taki był nasz system, który mamę przyprawiał o dreszcze, bo przecież kruszyliśmy niemiłosiernie Ale tradycja rzecz święta… Pomyślałam, że markizy można przecież z łatwością zrobić samemu i przełożyć ulubionymi smakami. Zatem proponuję markizy kakaowe w czekoladzie przełożone masłem orzechowym i dżemem z czarnej porzeczki. Składniki na ciasto

Słodki sentyment
Domowy krem Kinder Bueno 196

pastę z orzechów. Tworząc przepis posiłkowałam się kilkoma blogami, z każdego wzięłam coś dla siebie, coś dodałam, coś odjęłam (blogi z których korzystałam Od-kuchni , Pani smaczna , Podniebne pieszczoty ). Krem trzeba przygotować dzień przed podaniem aby się przegryzł. listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='100 gr orzechów laskowych 120 gr masła 3/4 szklanki mleka w proszku pół szklanki(...)ekstrakt zmielić. Śmietanę ubić prawie na sztywną masę, łyżka po łyżce, cały czas miksując na małych obrotach dodawać masę orzechową, zmiksować tylko do połączenia. Przełożyć do szczelnego pojemnika. Wstawić do lodówki, aby się przegryzło na 12 godzin. Można smarować tym kremem wszystko: wafelki, bułki, chleb, biszkopty, naleśniki, gofry, placki, można też wyjadać bezpośrednio ze słoika… tak jak Nutellę Smacznego

moj przepis na
Orzechowiec Kajmakowy 49

Orzechowiec przepis Przepis na wyjątkowe połączenie smaków - ciasto orzechowe z kajmakiem, mascarpone i konfiturą porzeczkową.  To delikatne ciasto orzechowe , które rozpieszcza podniebienie orzechowym smakiem , łagodnością mascarpone z kajmakiem , oraz owocową nutą konfitury porzeczkowej . Mimo swojej bogatej wyjątkowości, nie jest to ciasto przesłodzone, czy przytłaczające - wręcz przeciwnie! Perfekcyjnie zbalansowane smaki tworzą harmonijną kompozycję, dając ostateczny efekt, który rozkocha w sobie(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Orzechowiec Kajmakowy SKŁADNIKI: (na foremkę 25 x  3 5 cm.) Biszkopt Orzechowy: mąka pszenna (150 g) orzechy włoskie zmielone (150 g) proszek do pieczenia (1 łyżeczka)  jajka średniej wielkości (8 szt.) cukier (150 g) szczypta soli Krem Kajmakowy: śmietanka kremówka 30% (200 ml.) mascarpone (500 g) masa kajmakowa (200 g) żelatyna sypka (3 płaskie łyżeczki

RITA food channel
Brownie z orzechami pekan i karmelem 75

KARMELOWY 130 g cukru kryształ 60 g masła 80 g śmietanki kremówki 36 % BROWNIE 200 g masła 300 g gorzkiej czekolady 150 g sosu karmelowego 2 łyżki masła orzechowego 3 jajka 200 g cukru trzcinowego 50 g cukru pudru 70 g orzechów pekan posiekanych drobno 150 g mąki pszennej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: SOS KARMELOWY Sos najwygodniej przygotować dzień(...)nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"470 cal"},"recipeIngredient":["130 g cukru kryszta\u0142","60 g mas\u0142a","80 g \u015bmietanki krem\u00f3wki 36 %","200 g mas\u0142a","300 g gorzkiej czekolady","150 g sosu karmelowego","2 \u0142y\u017cki mas\u0142a orzechowego","3 jajka","200 g cukru trzcinowego","50 g cukru pudru","70 g orzech\u00f3w pekan posiekanych drobno

ProstePesto.pl
Zupa-krem z topinamburu z gruszką 98

daje wielkie pole do popisu. A że sama lubię eksperymentować i próbować, dzisiaj mam dla Was pyszną zupę-krem z topinamburu, o wyjątkowym, oryginalnym smaku. Lekką, aksamitną, prostą, bez zbędnych dodatków, które mogły by przyćmić niezwykły, słodkawy, lekko orzechowy posmak tego warzywa. Przepis idealny dla tych, którzy chcą spróbować czegoś nowego i zaczynają swoja przygodę ze słonecznikiem bulwiastym. A warto(...)wymieszać i gotować pod przykryciem, do momentu, aż warzywa zmiękną. 5) Na koniec wyjąć gałązkę rozmarynu, jeżeli używaliśmy świeży, dodać śmietanę i zmiksować blenderem, najlepiej kielichowym, na jednolity, gładki krem. 6) Orzechy delikatnie podprażyć na suchej patelni i posiekać na mniejsze kawałki. 7) Gotowy krem podawać z prażonymi orzechami. Artykuł Zupa-krem z topinamburu z gruszką pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Tort czekoladowo-śmietankowy z truskawkami 130

krem śmietankowy, który podkreśla głęboki smak ciasta czekoladowego i słodki, świeży smak dojrzałych truskawek. Przepis na tort czekoladowy z truskawkami polecam wszystkim majowym łakomczuchom! Składniki na ciasto czekoladowe do tortu 150 g miękkiego masła 150 g cukru pudru 100 g mąki pszennej 5 łyżek kakao 4 jaja 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli Składniki na budyniowy krem(...)dopiero wówczas wyciągamy je z tortownicy. Sprawdzone przepisy na torty: Rumuński tort czekoladowy amandine , Tort węgierski z wiśniami , Tort orzechowy z orzechów laskowych , Tort śmietankowo-jogurtowy z truskawkami Śmietankowa masa budyniowa W czasie gdy ciasto stygnie przygotowujemy budyniowy krem śmietankowy. Jest to tradycyjny przepis na masę budyniową, w naszej rodzinie obecny od kilkudziesięciu lat. Przygotowanie masy zaczynamy od domowego budyniu

Gotujemy i jemy
Tort czekoladowo-śmietankowy z truskawkami 125

krem śmietankowy, który podkreśla głęboki smak ciasta czekoladowego i słodki, świeży smak dojrzałych truskawek. Przepis na tort czekoladowy z truskawkami polecam wszystkim majowym łakomczuchom! Składniki na ciasto czekoladowe do tortu 150 g miękkiego masła 150 g cukru pudru 100 g mąki pszennej 5 łyżek kakao 4 jaja 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli Składniki na budyniowy krem(...)dopiero wówczas wyciągamy je z tortownicy. Sprawdzone przepisy na torty: Rumuński tort czekoladowy amandine , Tort węgierski z wiśniami , Tort orzechowy z orzechów laskowych , Tort śmietankowo-jogurtowy z truskawkami Śmietankowa masa budyniowa W czasie gdy ciasto stygnie przygotowujemy budyniowy krem śmietankowy. Jest to tradycyjny przepis na masę budyniową, w naszej rodzinie obecny od kilkudziesięciu lat. Przygotowanie masy zaczynamy od domowego budyniu

Korniszonki
Orzechowy jabłecznik z migdałami 187

chcieć więcej, chyba że kolejnego kawałka.  biszkopt orzechowy: 5 jaj wielkość M 1/2 szklanki mąki z orzechów arachidowych/ można zastąpić innymi mielonymi orzechami/ 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru trzcinowego masa jabłkowa: 1 i 1/2 kg jabłek 3 galaretki cytrynowe 750 ml wody krem budyniowy: 2 opakowania budyniu 80 g 1/2 szklanki cukru(...)płatków migdałowych 30 g orzechów laskowych Biszkopt: Jajka wbijam do miski, dodaję cukier i ubijam mikserem aż będą puszyste i geste. Mąkę pszenną przesiewam i dodaję z mąka orzechową i proszkiem do pieczenia w dwóch turach, mieszam delikatnie łyżką od spodu. Dno blaszki o wymiarach 24x24 cm wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania