krem kr - 500 przepisów (strona:18/34)

Piernik staropolski dojrzewający 394

piernik był wspaniały i aromatyczny. Ciasto będzie leżakowało w lodówce lub w piwnicy 4 tygodnie, a w 5-tym tygodniu należy je upiec i przełożyć powidłami śliwkowymi lub orzechowym kremem. Upieczony piernik z każdym dniem staje się lepszy, bardziej miękki i rozpływa się w ustach. Ponieważ piernika wychodzi bardzo dużo (ja piekę aż 3 ciasta, po jednym(...)pieczenia, zawiń szczelnie w folię aluminiową, obciąż równomiernie czymś ciężkim, np. deską do pieczywa. PRZEKŁADANIE POWIDŁAMI: Po 3-ch dniach przełóż blaty piernikowe powidłami śliwkowymi lub kremem orzechowym. Piernik polej polewą czekoladową lub lukrem. Odstaw do Świąt:) Smacznego! * mniej, jeśli używasz własnej domowej przyprawy do piernika

Słodko-Słony Świat Ilony
Deser z ciasteczkami amaretti i mascarpone 284

cukru pudru200 g śmietany 30%likier amaretto100 g ciasteczek amaretticzekolada deserowa (roztopiona w kąpieli wodnej)Przygotowanie:Ciasteczka amaretti rozdrabniamy blenderem. Ubijamy śmietanę. Serek mascarpone ucieramy z cukrem na puszysty krem. Następnie delikatnie łączymy z bitą śmietaną (nie miksujemy, mieszamy łyżką). Pokruszone ciasteczka i krem nakładamy warstwami do szklanek lub kieliszków. Każdą warstwę amaretti skrapiamy likierem. Na wierzchu każdego deseru układamy

Smakowity Blog Kulinarny
Przełamywanie barier - makaroniki 195

problemów, i gdybym tylko nie była tak przerażona podjętym przedsięwzięciem, z pewnością wyszłyby ładniejsze. Trzeba zastosować się do kilku podstawowych rad - i udadzą się z pewnością. Skoro mi wyszły...Krem przygotowałam najprostszy z możliwych - dzięki słonawemu serkowi nie jest tak piekielnie słodki, i ciasteczka dają się jeść. Obowiązkowo do gorzkiej kawy!Makaroniki z kremem z NutelliSkładniki:(na 10 gotowych ciasteczek

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Torcik Rafaello 260

pieczenia i wrzucamy do piekarnika na 30 minut w temperaturze 170 stopni. Zostawiamy do całkowitego ostudzenia.      Dobrze schłodzone mleko kokosowe ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Krem będzie bardziej gęsty jeśli wykorzystamy jedynie jego stałą część mleka, ja jednak polałam od serca nie rozwodząc się zbytnio. Wyszłam z założenia, że masa zgęstnieje jeszcze dzięki wiórkom kokosowym, które dodajemy(...)końcu. Warto jednak poeksperymentować z konsystencją, być może druga wersja będzie jeszcze smaczniejsza.     Biszkopt kroimy na 2 lub 3 blaty, które przekładamy kremem kokosowym i posypujemy płatkami migdałów. Wierzch tortu oraz boki również smarujemy masą, a na samej górze wysypujemy ostatnią porcję orzechów. Schładzamy dobrze w lodówce.     Grudzień zawsze nastraja mnie refleksyjnie. To chyba

sama złodycz
Cappuccino z ajerkoniakiem 396

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 x 36 cm. Piec w 180 stop. przez ok.25 minut. KREM Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany wsypać kawę cappuccino, wymiksować. Ostudzony biszkopt nasączyć ajerkoniakiem, wyłożyć krem na ciasto , posypać posypką czekoladową

Kuchnia Danusi
Fale dunaju 164

blachę wysmarowaną tłuszczem, do drugiej części ciasta dodać kakao i dwie łyżeczki wody. Wyłożyć na jasne ciasto. Na wierzchu dość gęsto ułożyć owoce, piec w 180 stop.45 minut KREM Z mleka,cukru waniliowego, cukru, mąki ugotować budyń, ostudzić, stopniowo dodawać budyń do roztartej margaryny, utrzeć. Na ostudzone ciasto nałożyć krem i polać polewą czekoladową

Kuchnia Danusi
Un Amore...... do .....Coffee Amo 124

ściśle i rygorystycznie nawiązuje do włoskiej kawy , podawanej na różne sposoby, od orzechowego capuccino, poprzez mocne i wyraziste espresso oraz delikatne caffe latte , a na koniec Irish Coffee , z kremem alkoholowym o wyrazistym smaku irlandzkiej whisky. Cukierki są wysokiej jakości , spójrzcie tylko jakie misterne mają one wnętrze.  Pod wspaniała czekoladą, skrywa się kruchutka ale dość solidna cukierkowa skorupka , która(...)pęka , następnie pojawia się karmel śmietankowy i delikatny...a na samym końcu strzał w dziesiątkę i mega dawka smaku - kawowy krem , który rozływa się po całych ustach, pozostawiając, co tu ukrywać... zadowolenie. Każdy smak jest inny i wyrazisty .Te cukierki można jeść z zamkniętymi oczami. Mimo ,że cztery rodzaje cukierków nawiązują do włoskiej kawy i kawę jak najbardziej czuć

Z Kuchni Do Kuchni
Stefanki 626

się stanie, w foremce lub na talerzu, na folii spożywczej kładziemy ciastka. Na nie delikatnie nakładamy masę z kaszy manny, przykrywamy kolejnymi ciastkami, na które możemy nałożyć kolejne piętro kremu i pokrywamy je ostatnią warstwą ciastek. Stefanki wkładamy do lodówki. Najlepiej jest je wyjąć, aby zjeść, dopiero następnego dnia. Wtedy ciastka są odpowiednio miękkie, a krem się nie rozpływa

Weganizm infantylny
Wariacje na temat... CYNAMONOWE TIRAMISU. 173

Zachęcam do przyrządzenia tiramisu całkowicie samemu. Nieporównywalny jest jego smak z kupnymi mieszankami. CYNAMONOWE TIRAMISU. /zmodyfikowany przepis podstawowy;/ na 6-8 porcji: 1 opakowanie biszkoptów tiramisu kakao mielony cynamon krem: 1kg mascarpone 5 żółtek 5 łyżek cukru łyżeczka syropu cynamonowego (od MakroC&C) łyżeczka cynamonu mielonego (od Makro C&C) 40g cukru waniliowego poncz: 200ml mocnej kawy(...)kieliszek syropu cynamonowego (od Makro C&C) Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej! Żółtka ucieram z cukrem i cukrem waniliowym na parze tak, by powstał biały, jasny krem. Zdejmuję z garnka z gotującą się wodą, odstawiam do wystudzenia, mieszając co jakiś czas. Ucierając, dodaję ser mascarpone, cynamon i syrop, mieszam do uzyskania jednolitej konsystencji. Z kawy, syropu

W kuchni Karmel-itki
Tort czekoladowy z musem czekoladowym i wiśniami 438

Dodatkowo dżem porzeczkowy (opcjonalnie) odsączone wiśnie z zalewy lub kompotu Przygotowanie tortu Biszkopt przekroić na 3 blaty. Pierwszy blat nasączyć (dość obficie) przygotowanym ponczem, posmarować dżemem porzeczkowym, wyłożyć połowę kremu czekoladowego. Położyć drugi blat. Ponownie nasączyć, wyłożyć resztę kremu oraz połówki wiśni (dość gęsto, nie żałować). Przykryć trzecim blatem, nasączyć. Przygotować polewę czekoladową. Polewa czekoladowa 30g masła 120g czekolady Masło

coolinarnastrefa.blogspot.com
Tort truskawkowy 139

dekoracji,Truskawki wrzucamy na patelnię razem z cukrem i gotujemy ok. 7 minut - truskawki muszą delikatnie zmięknąć i puścić sok, a następnie przestudzamy i miksujemy je na gładki krem. Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wody i dodajemy do musu truskawkowego. Żelatynę zalewamy małą ilością zimą wody i chwilę czekamy, aż napęcznieje, a następnie zalewamy kilkoma łyżkami wrzątku i mieszamy(...)następnie mieszamy. Odstawiamy czekoladę do lekkiego zgęstnienia.Wykonanie:Na nasączony biszkopt wykładamy masę śmietankowo- truskawkową. Na to układamy truskawki pokrojone w plasterki (30 dag truskawek) delikatnie dociskając do kremu. Następnie wykładamy mus truskawkowy. Tort należy schłodzić w lodówce przez ok. 3 godziny. Po tym czasie możemy przyozdobić boki tortu (ja robię to zawsze następnego dnia :) Po nałożeniu czekolady możemy dodatkowo

Delicious Titbits
Ciasto pijak 231

Składniki: biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 3/4 szklanki mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 1 budyń waniliowy + 1,5 szklanki mleka 1 … Czytaj dalej Ciasto pijak

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania