krem kr - 500 przepisów (strona:26/34)

Jesienne tiramisu - z jabłkami 157

nadają pazura każdej porcji. Na nich chrupiące migdały, które są zaskakującym, cudownie chrupiącym elementem. Później soczysty, bardzo intensywnie jabłkowy mus, a na wierzchu warstwa rozpływającego się w ustach, delikatnego kremu. Całość oprószona kakao z cynamonem.To taki bardzo jeszcze jesienny deser. Bez pieczenia, a najwięcej czasu zabiera oczekiwanie, aż jabłkowy mus ostygnie. Jest prosty i niewiarygodnie pyszny. Nie mam pojęcia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Męskie lody - kawa z whisky 157

przyznaję Rodzicielce, bo sama staram się z owocowych darów korzystać jak najwięcej. W końcu jednak zachciało nam się odmiany, i wspólnymi siłami wpadliśmy na pomysł ukręcenia lodów kawowych. Zrobiłam krem z żółtek i mleka, Tato zaparzył kawę tak mocną, że nawet Babcia nie dałaby rady jej wypić, wymieszaliśmy wszystko z kremówką, i zaczęliśmy się zastanawiać... Mikstura smakowała dobrze, ale czegoś

Pożeraczka, czyli raz adobrze
W orzechowym raju- wegańskie muffiny bananowe nadziewane masłem orzechowym 199

przeczytać, jak to zrobić), nie potrafię się bez niego obejść. Próbowałam wielu wersji- masło migdałowe, masło z nerkowców, jednak to z orzeszków ziemnych bije wszystkie inne na głowę. Pyszny krem stanowi nieodłączny dodatek mojej śniadaniowej owsianki- jedno nie istnieje bez drugiego. Dzień bez masła orzechowego to dzień stracony. Po banany sięgam natomiast znacznie rzadziej, co nie zmienia faktu

peanutbuttermonster
Torcik ziemniaczany z twarogiem i powidłami śliwkowymi 203

Potato cake with cream cheese and plum jam Powidła śliwkowe stanowią tu wspaniały zamiennik klasycznych kremów. Składniki. 1 kg ziemniaków 40 dag twarogu 4 dag masła 2 jajka 15 dag cukru pudru 1 łyżeczka sody 1 laska wanilii 1 łyżeczka startej skórki cytrynowej 10 dag powideł śliwkowych Wierzch. 10 dag czekolady białej 1 łyżka masła 50 ml śmietanki 12 śliwek

Kulinarny karnet Christophera
TARTA DYNIOWA KORZENNA NA CIASTECZKOWYM SPODZIE 236

przykrycia, mieszając od czasu do czasu, aż dynia będzie miękka a mleko w większości odparuje. 3. MIKSOWANIE (2 min) Z garnka wyciągnijcie goździki i zmiksujcie dokładnie całość na gładki krem. Dodajcie cynamonu, szczyptę kardamonu i imbiru (jeśli lubicie przyprawy korzenne, dajcie więcej – próbujcie dodając po trochu, aby nie przesadzić). Zamieszajcie. Mikstura powinna mieć gęstość musu owocowego – jeśli jest rzadsza, pogotujcie

Nerds Kitchen
"Czarne Złoto" w Dyniowym śniadanku ^^ 158

Łyżeczka melasy zawiera tyle wapnia co szklanka mleka, a żelaza tyle, co dziewięć jaj. Oprócz tego melasa zawiera również miedź, magnez, potas, cynk i witaminy z grupy B." ~ Dyniowy krem owsiany z siemieniem lnianym, jogurtem naturalnym i melasą z trzciny cukrowej ~ Składniki: 40g płatków owsianych 10g siemienia lnianego 100g puree z dyni 150g jogurtu naturalnego cukier/miód/stewia melasa

Kuchenny Skrawek Nieba
Tort Ambasador 178

proszkiem do pieczenia, zmiksować. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto do formy. Piec w nagrzanym piekarniku 170 C przez ok 20-25 min. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia. Krem: 40 dag masła 1 szk cukru kryształu 600 ml mleka 5 żółtek budyń śmietankowy lub waniliowy cukier waniliowy lub cukier z naturalną wanilią od www.owocowyraj.eu 2 łyżki mąki pszennej

Apetyczna babeczka
Get Slim DayTime 148

najwazniejsze skutecznie ! Kupisz go TUTAJ Przeczytałam na opakowaniu, że w skład wchodzi zielona herbata i troszkę mnie na początku zmroziło, gdyż... mam uczulenie na zieloną herbatę w kremach do twarzy. Jestem kosmetyczką i wiem, że to nie mija , dlatego ze strachem podeszłam do testów. I tu muszę się pochwialić, nie dostałam wysypki na twarzy. I żadnych innych oznak alergicznych! Ciekawe

Z Kuchni Do Kuchni
Co jeść jesienią na śniadanie? - migawki ze Slow Food Festival 149

staropolską, stąd jego pierwsza propozycja nawiązywała do dawnych tradycji kulinarnych naszego kraju, czasów, gdy wykorzystywano w kuchni bardzo dużo korzennych przypraw. Zaserwował nam więc jajecznicę doprawioną cynamonem, podaną z kremem jabłkowym Rajman. Jak smakowała? Trochę dziwnie, ale była smaczna:) Gotowa jajecznica ląduje na talerzach. Spokojnie, starczy dla wszystkich. A do jajecznicy prawdziwa ciekawostka - mus gruszkowy z wątróbką z pstrąga

Chilli Czosnek i Oliwa
Pieczony budyń waniliowy 209

zrobimy go bez dodatku mąki – zetnie się dzięki samym żółtkom i będzie bezglutenowy. Jest wyjątkowo delikatny – jako, że je się go na zimno przypomina w smaku aksamitny krem waniliowy. Tak mi posmakował, że chyba zużyję na ten budyń cały zapas wanilii (laski wanilii kupuję co jakiś czas w internecie – wychodzi taniej). Podajemy go z ulubionymi owocami albo

Poezja smaku
Mięsna uczta w warszawskim Bydło i poidło 197

stolika obok.  Z oferty Groupona wybraliśmy soczyste steki z dodatkami, sashimi z polędwicy wołowej i deser dla dwojga.W skład zestawu wchodzą: sashimi (świeże warzywa marynowane w kremie wasabi, zawinięte w plastry polędwicy wołowej, podane z imbirem i sosem sojowym); Picanha, brazylijski udziec wołowy w plastrach podany z jednym z wybranych sosów (powidła śliwkowe z orzechami, powidła agrestowe

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto z musem jabłkowym i budyniem 571

mleka. Gotujemy, aż zgęstnieje i odstawiamy do wystygnięcia.  Kiedy budynie ostygną to ubijamy masło na puszystą masę (ok. 6 minut) i dodajemy po łyżce chłodnego budyniu. Otrzymamy przepyszny krem. Chłodny biszkopt przekrajamy na pół. Pierwszą warstwę kładziemy na blachę. Układamy na niej masę jabłkowa i wstawiamy na około 2h do lodówki by masa całkowicie stężała. Po wyjęciu z lodówki

Kolizje Smaków
Leśny mech 388

tortownicy i pieczemy w temp około 180 stopni 60-70 minut do „suchego patyczka”. Upieczone ciasto zostawiamy do wystudzenia. Następnie obcinamy wierzch ciasta i górę rozdrabniamy na talerzyku. Przygotowujemy krem miksując śmietanę wraz z cukrem pudrem. Nakładamy na ciasto, a wierzch posypujemy pokruszonym wcześniej ciastem. Ozdabiamy nasionami granatu i chłodzimy chwilę w lodówce. Smacznego

Kolizje Smaków
Tort Czekoladowy 192

rozsmarowujemy ją na czekoladowym blacie. Dodajemy wiśnie odsączone z nalewki i pokrojone w kostkę gruszki. Przykrywamy drugim blatem i dociskamy lekko. 3. Drugi blat ponczujemy, rozsmarowujemy na nim 1/4 kremu czekoladowego i dodajemy owoce.Przykrywamy trzecim blatem biszkoptowym i dociskamy go lekko.4. Trzeci blat również ponczujemy

ciemna strona patelni

Proponowane wyszukiwania