krem kr - 500 przepisów (strona:23/34)

Ciasto marchewkowe 661

Wylewamy do wyłożonej papierem okrągłej lub kwadratowej foremki. do ciasta możemy dorzucić kilka rodzynek, orzechy lub migdały. Pieczemy w temp. 180'C ok. 30 minut. P.S. Ciasto można przełożyć kremem lub dżemem, albo oblać polewą czekoladową, czy też lukrem. Smacznego

Luźna Kuchnia
Ciasteczka kukurydziane 179

Rozwałkować na grubość około 5 mm. Wycinać ciasteczka dowolnego kształtu, jedne pozostawić w całości, w połowie wyciąć dziurkę. Piec 10 – 15 minut w temp. 180’C. P.S. Można przełożyć kremem, bitą śmietaną, dżemem lub posypać cukrem pudrem według uznania Smacznego

Luźna Kuchnia
Papaya crunchy flans 185

ponakłuwać. Wstawiamy do piekarnika na dosłownie 15 minut- do momentu aż ciasto będzie złote. Smacznego:) P.S Oczywiście owoce Papai można zastąpić innymi:) Np. jabłkami, lub też na przykład kremem. Unikajcie jednak malin, czy truskawek, ponieważ mają zbyt dużo soku i ciasto się rozpłynie

Luźna Kuchnia
Wiśniowo-korzenne ciasto świąteczne 784

dosypać czekoladę wylać na balchę piec w temp 180'C 10-15 minut do wiśni wsypać kisiel oraz przyprawę do piernika, podgrzać i dokładnie wymieszać kremówkę ubić na puszysty krem po upieczeniu przekroić ciasto na dwa, przełożyć wiśniami, wierzch posmarować bitą śmietaną posypać cynamonem Smacznego:) Czekoladę posiekać. Jajka rozdzielić. Białka ubić z 2 łyżkami gorącej wody, dosypując

Luźna Kuchnia
Pływające bezy 184

było jej na wysokość ok 4 cm. Kiedy woda zacznie się gotować formujemy dwoma łyżeczkami beziki i wrzucamy do wody, gotujemy po 2 minuty z każdej strony krem przelewamy przez sitko do salaterek lub filiżanek wrzucamy po kilka bezików, polewamy polewą Smacznego! P.S. jeśli używacie owocowej polewy do dekoracji użyjcie także świeżych owoców

Luźna Kuchnia
Torcik limonkowy ze słodką nutką 225

Krem: 0,5 szkl soku z cytryny 1 kubek śmietany kremówki 200- 250 g serka mascarpone 1 żółtko 0,5 szkl cukru 0,5 kostki masła 1 łyżeczka skórki cytrynowej Przygotowanie: sok cytrynowy, żółtko z cukrem mieszamy w miseczce. Dodajemy pocięte w kosteczki masło i skórkę cytrynową oraz serek mascarpone, mieszamy.  Ucieramy, aż masa stanie się puszysta, jasnożółta

Luźna Kuchnia
Brzdąc II 2240

szkl. wrzącej wody WYKONANIE: żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, wystudzić ubić śmietankę, pod koniec ubijania dodać kakao i cukier (również waniliowy),  rozpuszczoną żelatynę wlewać powoli na biszkopcie rozłożyć krem śmietanowy, wstawić do lodówki na 2-3 godz., jeśli macie czas wstawcie na całą noc,  ja miałam tylko 3 godz. i było super! SMACZNEGO

Kuchnia Beaty
Miodownik. 117

smarujemy tłuszczem, posypujemy delikatnie bułką tarta i wyklejamy ciastem, pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok. 13-15 minut (ciasto powinno być złote), Po upieczeniu zdejmujemy,pieczemy następne. KREM: 8 łyżek kaszy manny 750 ml mleka 2% 120 g cukru  200 g masła  100 g cukru pudru 2 żółtka sok z 1/2 cytryny WYKONANIE: Masło ucieramy

Kuchnia Beaty
Tort Zygzak mcqueen 147

czarna, żółta Przygotowane:      Upiec dwa biszkopty, jeden w blaszce o długości około 40 cm a drugi okolo 30 cm. Uformowac kształt auta jak na zdjęciu. Przelozyc kremem (roztopic czekolade w kapieli wodne, ubic smietane według przepisu na zelatyno-fixie, dodac kakao) Obłożyć masą maślaną czyli maslo utrzeć z cukrem pudrem i zmielonym ciastem biszkoptowym (podpiec w piekarniku

Amatorka kuchenna
Rafaello Siostry Anastazji 191

desce położyć papier do pieczenia... ... na nim rozłożyć jedną paczkę herbatników (100 gramów)... ... nałożyć masę kokosową... ... i przykryć paczką herbatników Ułożyć tak cztery warstwy Na wierzch rozprowadzić pozostały krem i posypać kokosem Schłodzić w lodówce Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Sarni grzbiet 430

słupkach na wierzchu. Zobacz również przepisy na inne ciasta czekoladowe ----> Brownie , brownie z kajmakiem i orzechami , brownie z wiśniami i orzechami nerkowca , czekoladowe ciasto z wiśniami i kremem śmietankowym , czekoladowe ciasto nocnych łez , rolada czekoladowa , muffinki czekoladowe z wiśniami , muffinki czekoladowo-bananowe , mus czekoladowy , Stefania - czekoladowe ciasto z kaszy manny ,  torcik czekoladowy z czarną porzeczką Sarni grzbiet - przepis

Moje Qulinaria
limonkowo cytrynowa tarta z bezą 159

Dzisiaj dla Was przepis na pyszną tartę. Kruche ciasto w połączeniu z cytrynowym kremem i delikatną bezą. Niebo w gębie :). Jeśli spróbujecie od razu wam mówię, że na jednym kawałku się nie skończy ;) Ciasto: 250 g mąki 150 g schłodzonego masła  65 g cukru  szczypta soli 2 łyżki śmietany Mąkę, cukier i sól mieszamy, dodajemy masło i ucieramy

noteskulinarnyfiga
Groszek ptysiowy 150

Ostatnio coraz częściej goszczą na Naszym stole zupy - kremy. Do tych zup najbardziej lubię podawać grzanki lub groszek ptysiowy. I ten groszek zawsze kupowałam. Ostatnio się zraziłam, bo kupny groszek był po prostu niesmaczny, wydawało się, że wprost ociekający tłuszczem, dlatego też postanowiłam zrobić sama w domu. Stwierdziłam, że nie raz robiłam ptysie i zrobienie takiego groszku nie może być

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zupa serowa z zieleniną i groszkiem ptysiowym 153

natka pietruszki szczypiorek  groszek ptysiowy PRZYGOTOWANIE:  Bulion warzywny zagotowujemy. Do malaksera przekładamy serki topione i dodajemy 150 ml wywaru - całość dokładnie mieszamy do roztopienia serka. Powstałym kremem serowym zalewamy bulion, dodajemy przeciśnięty czosnek i zagotowujemy.  W tym czasie siekamy zieleninę.  Do miseczek nalewamy zupkę, posypujemy obficie szczypiorkiem i natką, dodajemy groszek ptysiowy i podajemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Restauracja Śląskie Ranczo - Zabrze 168

życzeniem, kawę latte. Kawka była bardzo dobra, w dużej szklance i z dużą ilością spienionego mleka czyli taka jaką lubimy. Następnie do stolika podana została zupa. Zaserwowano nam  krem z pomidorów z serem feta ,   posypany prażonymi migdałami. Smak całości bez zastrzeżeń, delikatna zupa i chrupiące migdały, które świetnie ją uzupełniały. Jako danie główne dostałyśmy polędwiczkę wieprzową

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Proponowane wyszukiwania