tarta jest obłędna! Mocno czekoladowy spód, waniliowy krem i kwaśny rabarbar także muśnięty aromatem wanilii. Zakochacie się po pierwszym kęsie! SKŁADNIKI (podłużna blaszka do tarty) spód 150 g czekoladowych ciasteczek 75 g masła 2 łyżki cukru kryształ Diamant krem 500g serka mascarpone 1 łyżka domowego ekstraktu waniliowego 2 lyżki cukru pudru Diamant rabarbar 5-6 łodyg rabarbaru 500ml wody
DefinicjaSmakuwystarczy to, co znajdziemy w każdej kuchni. Dekorację do dzisiejszych babeczek zrobiłam używając metalowej foremki na babeczkę, kieliszków o różnej średnicy i dzióbka do szprycy. Waniliowe babeczki z czekoladowymi dropsami ozdobiłam kremem z twarożku i cukrową dekoracją. Składniki na proste babeczki waniliowe czekoladowe dropsy lub czekolada Składniki na krem z twarożku Babeczki przygotowujemy według przepisu. Po wymieszaniu wszystkich składników dodajemy(...)czekoladowe dropsy lub drobno pokrojoną czekoladę. Czas, kiedy babeczki są w piecu można wykorzystać na zrobienie dekoracji i kremu . Gotowy krem przekładamy do szprycy lub worka cukierniczego i wyciskamy różyczki na przestudzonych babeczkach. Na kremie układamy dekoracje z masy cukrowej. Smacznego! ciastkożercy
CiastkozercyTort, który powstał z myślą o moich synkach, którzy mają nietolerancję białka krowiego. Tort gruszkowy z kremem na bazie śmietanki kokosowej, z kakaowymi blatami, z dużą ilością polewy czekoladowej. Zarówno krem jak i polewa zostały zrobione na produktach niezawierających mleka. Torcik jest pyszniutki, lekki, delikatny, kokosowego smaku praktycznie nie czuć, a czekoladowa polewa stawia „kropkę(...)blat, nasączyć 40 ml nasączu. Wyłożyć krem, wyłożyć gruszki. Wyłożyć drugi blat, nasączyć resztą nasączu. Tort włożyć do lodówki na czas przygotowywania polewy. Następnie tort wyjąć z lodówki. Nożykiem delikatnie odkroić bok tortu od boków formy. W miarę konieczności wyrównać nożem boki tortu. Tort przełożyć na paterę, następnie polać polewą. Udekorować gruszkami. Polewa czekoladowa: 120 gr margaryny bezmlecznej (u mnie
moj przepis naTort, który powstał z myślą o moich synkach, którzy mają nietolerancję białka krowiego. Tort gruszkowy z kremem na bazie śmietanki kokosowej, z kakaowymi blatami, z dużą ilością polewy czekoladowej. Zarówno krem jak i polewa zostały zrobione na produktach niezawierających mleka. Torcik jest pyszniutki, lekki, delikatny, kokosowego smaku praktycznie nie czuć, a czekoladowa polewa stawia „kropkę(...)blat, nasączyć 40 ml nasączu. Wyłożyć krem, wyłożyć gruszki. Wyłożyć drugi blat, nasączyć resztą nasączu. Tort włożyć do lodówki na czas przygotowywania polewy. Następnie tort wyjąć z lodówki. Nożykiem delikatnie odkroić bok tortu od boków formy. W miarę konieczności wyrównać nożem boki tortu. Tort przełożyć na paterę, następnie polać polewą. Udekorować gruszkami. Polewa czekoladowa: 120 gr margaryny bezmlecznej (u mnie
moj przepis naTort, który powstał z myślą o moich synkach, którzy mają nietolerancję białka krowiego. Tort gruszkowy z kremem na bazie śmietanki kokosowej, z kakaowymi blatami, z dużą ilością polewy czekoladowej. Zarówno krem jak i polewa zostały zrobione na produktach niezawierających mleka. Torcik jest pyszniutki, lekki, delikatny, kokosowego smaku praktycznie nie czuć, a czekoladowa polewa stawia „kropkę(...)blat, nasączyć 40 ml nasączu. Wyłożyć krem, wyłożyć gruszki. Wyłożyć drugi blat, nasączyć resztą nasączu. Tort włożyć do lodówki na czas przygotowywania polewy. Następnie tort wyjąć z lodówki. Nożykiem delikatnie odkroić bok tortu od boków formy. W miarę konieczności wyrównać nożem boki tortu. Tort przełożyć na paterę, następnie polać polewą. Udekorować gruszkami. Polewa czekoladowa: 120 gr margaryny bezmlecznej (u mnie
moj przepis natort orzechowo wiśniowy torcik migdałowo malinowo czekoladowy ciasto z borówkami tort kokosowo cytrynowy kruchy tort z kremem lawendowy torcik bezowy lekko korzenny z hibiskusem ciasto czekoladowe z jagodami i kremem tort kokosowy z herbatą matcha i białą czekoladą tort czekoladowy z rozmarynem tort makowy z kremem karmelowym tort makowy z kremem śliwkowym tort - mak, migdały, róża tort
królestwo garówczekoladowych ciasteczek (SFD) 220 g mocno dojrzałych bananów (2 sztuki) 2 duże jajka 150 g skyru naturalnego szczypta wanilii 2 łyżki napoju kakaowego FITQUICK COCOA ZERO (SFD) krem orzechowo-czekoladowy NUTLOVE CRUNCH (SFD) Przygotowanie: Banany obierz ze skórki, przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Dodaj jajka oraz skyr. Ponownie całość zamieszaj. Teraz dodaj wszystkie pozostałe składniki i dokładnie(...)wymieszaj masę. Do foremek na muffinki nakładaj po łyżce masy, kolejno dodaj na środek łyżeczkę kremu orzechowo-czekoladowego i ponownie łyżkę masy. Muffinki wstaw do nagrzanego na 180°C piekarnika i piecz przez 20 minut (u mnie termoobieg). Jedna muffinka dostarcza około 160 kcal i 8 g białka. ⇾ Z kodem zdrowie_na_jezyku zyskasz
Zdrowie na języku :Pcukru 3 łyżeczki cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 250 g jogurtu naturalnego 0,5 szklanki oleju 2 łyżki kakao 1 pomarańcza Składniki na krem budyniowy +czekoladowe cukiereczki do dekoracji (opcjonalnie) Krem przygotowujemy według przepisu . W dużej misce mieszamy wszystkie suche składniki na ciasto oprócz kakao. Blaszki (moja ma średnicę 15 cm) wykładamy papierem do pieczenia(...)zdjęciu. Po ułożeniu ciasto nasączamy sokiem z pomarańczy. Nakładamy krem szprycą i wyrównujemy nożem lub szpatułką. Powtarzamy czynność z resztą spodów. Ważne, żeby ciasto leżało na kawałku papieru do pieczenia, żeby łatwo było je później przenieść. Wyrównujemy brzegi i wierzch tortu. Ciasto przekładamy na blaszkę i obsypujemy brzegi czekoladowymi cukiereczkami. Smacznego! ciastkożercy
CiastkozercyCzekoladowe mini serniczki – pyszne, delikatne, na ciasteczkowym spodzie i śmietankowym kremem na wierzchu. Obłędne, wręcz rozpływające się w ustach. Ozdobione mini jajeczkami idealnie wpisują się w klimat świąt Wielkiej Nocy. Ozdobione inną drobną słodkością sprawdzą się na każdą inną okazję. Uwielbiam i zdecydowanie polecam. Składniki na ciasteczkowy spód: 16 kruchych ciastek w mlecznej czekoladzie 110 g masła Ciasteczka kruszmy(...)kremówki 3 łyżki cukru pudru Serek, śmietanę i cukier umieszczamy w misie miksera. Ubijamy do otrzymania gęstego kremu. Rękaw cukierniczy zakończony tylką np. okrągłą napełniamy kremem i ozdabiamy babeczki. Posypujemy posiekaną czekoladą i czekoladowym mini jajeczkiem. Przechowujemy w lodówce do 3 dni. Dodatkowo: 16 mini czekoladowych jajeczek posiekana czekolada The post Czekoladowe Mini Serniczki appeared first on Made
Made By Mom And SonZdecydowanie coś dla fanów mocno czekoladowych deserów. Ciasto jest kruche, krem intensywnie czekoladowy z delikatnym akcentem mlecznej słodyczy, a gruszki cudownie aromatyczne i słodkie. Ciasto zniknęło z talerzy niesamowicie szybko :) SKŁADNIKI ciasto: 100 g masła 1/3 szklanki brązowego cukru 2/3 szklanki mąki 2 łyżki kakao 1/2 łyżeczki cynamonu duża szczypta soli 1 jajko krem: 100 g gorzkiej czekolady
DefinicjaSmakuogień i dodajemy masę do mleka, całość energicznie mieszając. Gotujemy, aż masa uzyska konsystencję budyniu, nie przerywając mieszania (bo zrobią się grudki!). Gotowy krem pâtissière studzimy, następnie miksujemy z serkiem mascarpone i szczyptą kardamonu. Sos czekoladowy: W rondelku podgrzewamy śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia (nie wolno zagotować!) i wyłączamy gaz. Dodajemy połamane czekolady i mieszamy do całkowitego połączenia składników. Studzimy(...)pucharków nakładamy krem, potem wydrylowane czereśnie. Całość polewamy czekoladą. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Deser z kremem pâtissière, mascarpone i nektarynkami → Deser czekoladowy z chili → Profiterole z kremem pâtissière, bitą śmietaną i sosem czekoladowym → Zapiekane naleśniki czekoladowe z migdałowym twarożkiem i czereśniami
Oryginalny smakgłęboki smak ciasta czekoladowego i słodki, świeży smak dojrzałych truskawek. Przepis na tort czekoladowy z truskawkami polecam wszystkim majowym łakomczuchom! Składniki na ciasto czekoladowe do tortu 150 g miękkiego masła 150 g cukru pudru 100 g mąki pszennej 5 łyżek kakao 4 jaja 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli Składniki na budyniowy krem śmietankowy 450 ml mleka(...)dojrzałych truskawek i kilka listków mięty do dekoracji, 1 łyżeczka kakao ½ łyżeczki kawy rozpuszczalnej ½ kieliszka rumu lub wiśniówki ½ łyżeczki cukru Przygotowanie tortu czekoladowo-śmietankowego z truskawkami Ciasto czekoladowe Przygotowanie tortu rozpoczynamy od upieczenia ciasta czekoladowego. Miękkie masło umieszczamy w misce i ucieramy na puch mikserem lub rózgą. Do utartego masła dodajemy porcjami cukier puder i dalej ucieramy masło. Teraz
Korniszonkiżelującej nie powinna być zbyt duża. Nie chcemy zrobić przecież galaretki, tylko lekki krem, na 750 ml kremu wystarczy około 15 g żelatyny. Taka ilość ładnie „ściągnie” krem, który pozostawiony nawet w temperaturze pokojowej nie rozpłynie się na boki. Dopełnieniem całości jest polewa czekoladowa . Możecie użyć gotowej lub przygotować ją z mieszanki białej i ciemnej czekolady z dodatkiem(...)ubitą śmietanę , na koniec dodać porcjami żelatynę (lub agar) cały czas miksując. Spróbujcie, czy krem jest wystarczająco słodki w razie potrzeby możecie dodać więcej cukru. Krem wstawić na chwilę do lodówki , ale tylko na kilka minut! Jeśli przetrzymacie go zbyt długo w lodówce to krem zbyt mocno się zetnie. Wykończenie ciasta Połamaną na drobne kawałki czekoladę włożyć do rondelka
SprawdzonaKuchnia.plziemniaczanej 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki cukru muscovado krem cappuccino: 80 g kawy cappuccino 250 g serka mascarpone 4 łyżeczki żelatyny płaskie 400 ml śmietany kremówki 30 % przełożenie: 300 g kremu krówkowego nasączenie: 125 ml wina czerwonego 1 cytryna 50 ml wody dekoracja: pierniki, bezy, polewa czekoladowa, kawa cappuccino Biszkopt: Do miski wbijam białka, ubijam(...)kawie już trochę jest, a po drugie krem korówkowy jest bardzo słodki. Wykonanie: Biszkopt kroję na trzy blaty. Nasączam ponczem. Dolny blat smaruję kremem cappuccinno, połową kremu krówkowego, następny blat nasączam ponczem, smaruję krem cappuccino i krówkowym , i ostatni blat układam i nasączam. Boki smaruję kremem cappuccino, górę także. Tort dekoruję polewą czekoladową, resztą kremu, piernikami, bezami, kawą cappuccino
wesoła kuchniaPyszny a przede wszystkim szybki w wykonaniu deser - czekoladowa tarta z kremem ze śmietanki i serka mascarpone - raz zrobicie i się zakochacie <3 SKŁADNIKI Spód: 220 g maślanych herbatników 110 g masła 2 łyżki ciemnego kakao Krem: 330 ml śmietanki 30 lub 36% (mocno schłodzonej) 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru (można też dodać rozpuszczony
Moje Kuchenne Rewelacje