krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:161/534)

Restauracja Kryształowa - Katowice 137

smaku i kruche. Po sytym obiedzie przyszła pora na deser. A co na deser? Do wyboru miałyśmy:   szarlotkę na ciepło z kremem waniliowym za 16 zł, czekoladowo-pralinkowy krem z malinowym granita w cenie 22 zł, paschę z lodami czekoladowymi  za 20 zł i Copa melba za 18 zł. Tu Konczi skusiła się na polecaną przez Magdę Gessler

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tort czekoladowy 101

cieście. Ciasto przypomina biszkopt jest jednak bardziej wilgotne i zdecydowanie smaczniejsze. Na bazie tak przygotowanego ciasta można tworzyć różnego rodzaju torty. Ja do ciasta przygotowałam krem i w ten oto sposób otrzymałam pyszny tort czekoladowy, niezbyt słodki a nasączenie ciasta wodą z cytryną i sosem owocowym w połączeniu z kremem dało słodko-kwaśny smak. Rewelacja! Bardzo polecam. Ciasto można upiec(...)mąka pszenna chlebowa typ 750, 14 łyżek z lekką górką. Całość wylewamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką. Pieczemy w 180st 30 minut lub do suchego patyczka.   Krem czekoladowo-śmietankowy 450g serka mascarpone, 240g gorzkiej czekolady, 1 łyżka wanilii lub ziarenka z 1 laski, cukier do smaku lub płynny miód. Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej. Serek miksujemy

Leśny Zakątek
Babeczki brownies z Nutellą 236

Pyszne, czekoladowe, wilgotne babeczki z kremem na nutelli. Przypominają w smaku brownies. Pięknie ozdobione kremem i czekoladowymi jajeczkami będę wspaniałą ozdobą na Wielkanoc. Po świętach możemy podawać je z innymi cukierkami, jak np: M&M-sami i wtedy będą idealne na urodzinowe przyjęcie dla dzieci. Bardzo polecam…   Zapraszam na FILM .   Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka(...)jajka (w tej samej temperaturze, co masło) 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego Krem – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 170g masła o zawartości tłuszcze 82-83% w temperaturze pokojowej 240g nutelli 3 łyżki cukru pudru 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego 2 spore łyżki serka mascarpone Dodatkowo: około 200g czekoladowych jajeczek lub inne cukierki, np: M&M   Ciasto: 1. Wodę

Mała Cukierenka
Palmiery czekoladowo-orzechowe 152

składniki * gotowe ciasto francuskie * 8 łyżek kremu orzechowo-czekoladowego np. nutella * 50 g posiekanych orzechów laskowych * 2 łyżeczki cukru Sposób wykonania Rozwinąć ciasto. Krem orzechowo-czekoladowy nieco podgrzać w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, ale żeby nie był za ciepły. Rozsmarować krem na cieście, a następnie posypać go orzechami.Zrolować jeden brzeg ciasta do wewnątrz, to samo zrobić z drugim

Mix smaku
Deser z kremem z serka mascarpone i czarną porzeczką 238

krem: 3 żółtka- jajka przed rozbiciem sparzone, 200 ml śmietany kremówki, 60 gram cukru, 500 gram serka mascarpone, 500 g czarnej porzeczki, spód orzechowo-czekoladowy: 90 g orzechów laskowych, 75 g cukru, 20 ml wody, 60 g czekolady deserowej, 50 g płatków kukurydzianych, cukier, 4 g żelatyny, Orzechy rozsypać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego(...)Połączyć śmietanę z żółtkami i serkiem i delikatnie, dokładnie wymieszać. Porzeczkę delikatnie wymieszać z kremem – należy uważać aby nie rozgnieść jagód i nie zabarwić kremu. Na spód orzechowo - czekoladowy wyłożyć krem. Wstawić do lodówki na pół godziny. 100 g porzeczek wsypać do garnka, wlać 100 ml wody, zagotować. Porzeczki przetrzeć przez sito. Powinniśmy otrzymać 150 ml przecieru, jeżeli jest

królestwo garów
TORT OPONA 107

Ciasto czekoladowe z kremem straciatella Składniki (lista wszystkich składników na dole strony): Ciasto (składniki na 1 blat, potrzebujesz 3): 200g masła 220g cukru muscovado 3 łyżki kakao szczypta soli 150g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 1 łyżka mleka Krem straciatella: 375g mascarpone 375ml śmietany 30% 100g gorzkiej czekolady Krem maślany: 200g miękkiego masła 400g cukru pudru(...)użyciem – gotowe! Krem straciatella: czekoladę posiekaj drobno śmietanę ubij z mascarpone na puszysty, gładki krem wymieszaj delikatnie masę z posiekaną czekoladą – krem straciatella jest gotowy! Krem maślany: ubij masło na puszystą masę. Dodaj połowę cukru i ubijaj aż się połączą dodaj pozostały cukier, mleko i ekstrakt waniliowy i ubijaj aż cukier się rozpuści a krem będzie biały

SandraFrej.com
Ciasto czekoladowe ze śliwkami 116

Ciasto czekoladowe ze śliwkami to idealne ciasto na święta. Pachnie korzennymi przyprawami i jest mocno czekoladowe. I te domowe śliwki w czekoladzie! Prawdziwa czekoladowa uczta. Ciasto czekoladowe ze śliwkami – idealne na święta Ach, czekolada. Aksamitna, bogata, pyszna czekolada. W ciągu całego mojego, nie aż tak znowu długiego, życia zjadłam jej pewnie tonę. Nie umiem sobie odmówić kawałka dobrej czekolady(...)pozostałymi śliwkami. Przygotowanie kremu Zmiksuj mascarpone i kremówkę, aż powstanie puszysty krem. Pod koniec ubijania dodaj kakao i cukier puder. Złożenie ciasta Dolną część nasącz rozwodnionym likierem i nałóż połowę kremu kakaowego. Na krem wyłóż nasączone alkoholem śliwki. Przykryj drugą częścią ciasta. Ją również nasącz rozwodnionym likierem i rozprowadź pozostałą część kremu. Na kremie ułóż śliwki w czekoladzie. Przygotowałeś

Na-talerzu.pl
Czekoladowy tort dla dzieci 474

Czekoladowy tort dla dzieci z misiami zelkami Nasz tort czekoladowy jest jednym z ulubionych dziecięcych tortów – dlaczego?! Jego podstawa to dwa ociekające czekoladą blaty- mocno czekoladowego ‘murzynkowego’ ciasta – przełożone kremem z białej czekolady. Na wierzchu dalsza część pyszności – kremowe zdobienia i cała gromadka uwielbianych przez dzieci misiów żelków. Takie połączenie smaków uwielbiają nie tylko najmłodsi(...)pół szkl. mleka 1 i 3/4 szkl. cukru 4 łyżki gorzkiego kakao 4 jajka 2 szklanki mąki 1 łyżka proszku do pieczenia aromat waniliowy szczypta soli SKŁADNIKI NA KREM Z BIAŁEJ CZEKOLADOWY: 500ml.śmietany kremówki 36% 160g. białej czekolady DO OZDOBY: 250 g. żelków Wykonanie Tortu: MURZYNEK : W garnuszku podgrzewamy, do całkowitego rozpuszczenia – mleko, cukier oraz kakao. Z otrzymanej

Domowe Torty
Czarny jar 5358

zakup lub.... czekanie na sezon :-) Składniki na 4 desery w dużych pucharkach: Mus czekoladowy: 20 sztuk biszkoptów 150 ml mleka 1 kopiasta łyżka kakao łyżeczka cukru 1 kieliszek czerwonego likieru (może być również wódka smakowa czerwona lub nalewka) 1 banan Bita śmietana i krem jagodowy 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru 1 opakowanie cukru(...)pucharka wkładamy łyżkę kremu jagodowego, następnie mus czekoladowy, na to wyciskamy szprycą nieco bitej śmietany, kładziemy pozostały krem jagodowy, wyciskamy śmietanę i na sam koniec posypujemy jagodami. Inaczej: Krem jagodowy-mus czekoladowy-nieco bitej śmietany-krem jagodowy-bita śmietana-jagody

Passions hobbies life
Pralinki Amanda 132

pomocą małej łyżeczki, tak aby utworzyły podstawę do naszych czekoladek (fot.2) . Kiedy już wypełnimy każde kółeczko. Całość wstawiamy do lodówki, aby czekolada dobrze stężała. Kiedy już zarówno krem Gianduja jak i czekoladowe kółeczka dobrze zastygły (krem powinien mieć konsystencję gęstego kremu do tortów, a czekoladki powinny być całkiem sztywne i dobrze odchodzić od papieru do pieczenia) - wyciągamy je z lodówki(...)Szprycę do dekoracji tortów z końcówką w kształcie gwiazdy napełniamy kremem i wyciskamy go na czekoladowe kółeczka, tak aby masa sięgała do wysokości około 1,5 cm a jej kształt przypominał różyczkę (fot.3) . Ponownie wstawiamy całość do lodówki - tym razem na około 1 godzinę. Pozostałą czekoladę mleczną ponownie podgrzewamy na parze. Wyciągamy pralinki z lodówki i każdą z nich osobno

Świat Ciasta
Tarta czekoladowa z malinami 557

Mocno czekoladowa tarta z malinami, które dzięki temu, że są lekko kwaskowate, idealnie pasują do słodkiego kremu. Tartę przygotowałam na spodzie z herbatników, więc nie trzeba wkładać jej do piekarnika :) SPÓD: 200 g herbatników kakaowych 1 łyżka kakao 100 g masła KREM: 150 g czekolady gorzkiej 2 szklanki śmietanki kremówki 30% 1 szklanka mleka skondensowanego 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki(...)wylać na dno tarty. Odstawić do lodówki, aby wszystko stężało. Na zastygniętym kremie ułożyć świeże maliny i udekorować listkami mięty. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Tarty i kruche ciasta Tagged: czekolada , herbatniki , kremówka , maliny , mleko skondensowane

https:KKuchniaMniam
Bezglutenowe ciasto marchewkowe z kremem czekoladowo-kokosowym 214

zdecydowanie najlepsze bezglutenowe ciasto jakie robiłam i jadłam! Marchewkowe ciasto przełożone naturalnym serkiem a wszystko polane obłędnie smakującym kremem czekoladowo-kokosowym. Poza użyciem gorzkiej czekolady nie dodawałam do ciasta ani grama cukru. Nawet na diecie możecie sobie pozwolić na kawałek tego pysznego deseru :) szklanka mąki gryczanej 1/3 szklanki mielonych migdałów 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0/5 łyżeczki sody łyżeczka cynamonu(...)Pieczemy ok. 40 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni. Upieczone odstawiamy do przestudzenia po czym przekrawamy na 3 krążki. Przekładamy je naturalnym, niesłodzonym serkiem i przygotowujemy krem. Schłodzone mleczko kokosowe chwilę miksujemy aby nie było grudek. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej wraz z masłem. Roztopioną powoli dodajemy do mleczka i miksujemy 5 minut na największych obrotach. Kremem polewamy

Mienta blog
Kostka Cappuccino 394

mnie :) Kawy nie pijam w ogóle, nie lubię, ale kawowym słodkościom nie odmawiam.. Wiem, trochę taki paradoks, ale każdy ma swoje dziwactwa ;) Wracając do ciasta - dwa czekoladowe blaty przełożone pysznym kremem cappuccino na bazie serka mascarpone i kremówki. Całość nie za słodka, co dla mnie bardzo istotne. Ciasto eleganckie, ładnie prezentujące się na stole. W sam raz na jakąś(...)zahartowaną żelatynę wlewać do śmietany cały czas miksując. Schłodzony serek mascarpone zmiksować dokładnie z kawą cappuccino. Do serka dodać ubitą kremówkę i wymieszać do uzyskania gładkiego, jednolitego kremu. Jeden z czekoladowych blatów nasączyć połową mieszanki likieru i wody. Wyłożyć całość kremu cappuccino. Wyrównać. Przykryć drugim blatem, nasączyć go pozostałą mieszanką likieru i wody. Dodatkową śmietanę kremówkę ( 300 ml ) ubić

Opowieści z piekarnika
Prosty Tort Makowy „Śnieżne Niebo” z Kokosem i Białą Czekoladą 543

prawdziwą wanilią 1 łyżeczka fixu do śmietany (niekoniecznie, ale z fixem rozetki będą ładniej się trzymały) mak, wiórki kokosowe do posypania kokosowe czekoladki do ozdoby Przygotujemy masę czekoladową do kremu: 1. Do rondelka wlać 500ml śmietanki, postawić na ogniu i zagotować. Czekoladę połamać i przełożyć do miski. Gorącą śmietanką zalać czekoladę i mieszać, aż czekolada się roztopi. Następnie masę czekoladową(...)czekoladową ucierać mikserem przez około 1-2 minuty. Następnie dodać fix – niekoniecznie (jak robiłam tort ze śmietaną 36% to nie dodawałam fixu) i śmietankę czekoladową ubić, ale nie na bardzo sztywno, tylko tak na 3/4. Dodać serek mascarpone, cukier puder, cukier z wanilią i wymieszać mikserem na średnich obrotach. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać, patrz FILM . 7. Około połowę kremu odłożyć

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania