krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:159/534)

Ptysie z likierem czekoladowym 175

Wstyd się przyznać ale są to moje pierwsze w życiu ptysie..... ale jakie pyszne! Delikatny śmietankowy krem, wzbogacony czekoladowym smakiem likieru Dalkowski Chocotella ... Po prostu bajka! Koniecznie wypróbujcie! Ptysie: szkl wody 100 g margaryny szczypta soli 200 g mąki 5 jajek Krem: 330 ml śmietanki 30% 100 ml likieru czekoladowego Dalkowski Chocotella 2 łyżki cukru pudu śmietan fix cukier puder(...)minut w 190 stopniach. ostudzić. Krem: schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder, śmietan fiks i wlewać cienkim strumieniem likier czekoladowy. Ptysie przekroić ostrym nożem na pół, napełniać kremem, przykryć wierzchem i posypać cukrem pudrem. Rady: Ptysie najlepiej napełniać kremem tuż przed podaniem. Krem można przechowywać w lodówce

Smakołyki Asi
Czekoladowa karpatka z truskawkową nutą 660

Karpatka nie musi być nudna, zawsze z budyniowym kremem, moja propozycja to czekoladowe ciasto, puszysty krem na bazie mascarpone z truskawkowym twistem, nawet zimą możemy poczuć pełnię lata i wykorzystać mrożone truskawki, latem no to oczywiste… Kropką nad i jest truskawkowy likier, który dopełnił jej smaku. Polecam nawet na świąteczny stół. Miła odmiana wśród miodowników i pierników. Składniki: Ciasto parzone(...)ubijamy na pianę razem z mascarpone i cukrem pudrem, delikatnie wlewamy mus truskawkowy i likier oraz płynną ostudzoną żelatynę, miksujemy delikatnie aby nie było grudek, gotowym kremem przekładamy ciasto, dekorujemy białą polewą czekoladową. Chłodzimy w lodówce. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Rolada czekoladowa z Nutellą i kajmakiem! 170

Słodko! Biszkoptowa, czekoladowa rolada z kremem kajmakowym! Dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na słodkie i czekoladowe ciasto. Rolada czekoladowa z dodatkiem nutelli, z kremem kajmakowym SKŁADNIKI NA BISZKOPT CZEKOLADOWY Z NUTELLĄ: - 3 jajka wiejskie - 80 g cukru - 3 łyżki nutelli - 75 g mąki tortowej - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier zmielony wcześniej(...)całkowitego wystudzenia. Krem kajmakowy: -1/3 margaryny - 1/2 puszki kajmaku - 2 łyżki serka mascarpone Margarynę ucieramy mikserem, minimum 10 minut, powinna zrobić się dużo jaśniejsza i puszysta. Następnie dodajemy naprzemiennie po małej łyżeczce kajmaku i mascarpone, ciągle ucierając. Aż do wyczerpania się składników. Na zimny całkowicie wystudzony biszkopt- zwiniętą roladę, równomiernie rozprowadzamy masę czekoladową. Ja zrobiłam małe oczko w roladzie

SMYKWKUCHNI
Ciasto czekoladowe z kokosem 355

tego używać. upiekłam więc czekoladowe ciasto z dodatkiem tego właśnie oleju kokosowego. Żeby ciasto było jeszcze bardziej kokosowe, na czekoladowym spodzie ułożyłam kokosowe kopczyki. Całość pokrywa delikatny maślany krem... Ciasto czekoladowe: 3 jajka,  szklanka cukru,  szklanka mąki pszennej,  2 łyżeczki proszku do pieczenia,  2 łyżki kakao,  2 łyżki cukru waniliowego,  6 łyżek wody(...)Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dosypując cukier. Na koniec dodać wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać.  Łyżką kłaść kleksy na czekoladowym cieście tak, by powstały kopczyki. Piec około 40-45 minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem:  500ml mleka,  2 żółtka,  3/4 szklanki cukru,  2 łyżki mąki pszennej,  łyżka mąki ziemniaczanej,  łyżka cukru

Z miłości do słodkości
Tarta z jabłkami i sosem czekoladowo-karmelowym 101

może wiosenna tarta z jabłkami? Składniki: ciasto: 125g mąki pszennej 75g zimnego masła szczypta soli 2 łyżki zimnej wody nadzienie: 3 jabłka 50g masła 100g śmietanki kremówki 140g kremu karmelowo-czekoladowego (użyłam gotowego firmy Brinkers) Wykonanie: ciasto : do przesianej mąki dodać zimne masło, wodę oraz sól, szybko zagnieść ciasto, schłodzić 10min, następnie wylepić ciastem formę(...)tarty (śr.22cm), podpiec ok.15minut w piekarniku rozgrzanym do 180C. nadzienie: jabłka obrać, pokroić na plasterki,wrzucić na patelnię razem z masłem, smażyć aż do zrumienienia się owoców. Krem czekoladowo-karmelowy przełożyć do małego garnuszka, dodać śmietankę, zamieszać i podgrzać na słabym ogniu (nie gotować!). Na podpieczony spód wyłożyć podsmażone jabłka, a następnie całość zalać sosem. Piec ok.15-20minut

Raj dla Podniebienia
Muffinki Reniferki 162

Muffinki reniferki Muffinki reniferki Wesołe, włochate- a przede wszystkim pyszne stadko reniferków! Nasze jeleniowate stworzonka zrobione są z czekoladowej babeczki, śmietankowego kremu, marcepanowych oczu, czekoladowego nosa i precelkowych poroży ! Nie muszę Was chyba przekonywać że robienie tych babeczek to świetna zabawa, która kończy się pyszną, słodką ucztą. SKŁADNIKI NA BABECZKI CZEKOLADOWE (12 sztuk ) : 200 g. mąki pszennej 3 łyżki kakao(...)jajka 150 ml. mleka 100 g. brązowego cukru cukier waniliowy 80 g. roztopionego masła 80 g. czekoladowych kropelek lub posiekanej na drobne cząstki czekolady mlecznej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 250 ml. śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone pół szklanki cukru pudru 1 łyżeczka kakao DODATKOWO: ok. 150 g. marcepana

Domowe Torty
Rogaliki 91

Drożdżowe rogaliki. U mnie w dwóch wariantach – małe- czyste i większe – z kremem orzechowo-czekoladowym. Najlepsze w tym samym dniu po upieczeniu, ale na drugi dzień też dają radę. 550 g mąki pszennej (u mnie typ 550) 25 g świeżych drożdży 250 ml ciepłego mleka 75 g cukru 1 jajko 1 łyżeczka soli 70 g miękkiego masła Drożdże(...)Wyrośnięte ciasto ponownie krótko zagniatamy. Dzielimy na 2 części. Każdą z nich wałkujemy na duży, okrągły placek, dzielimy na trójkąty. Na szerszą podstawę można wyłożyć łyżeczkę nadzienia (marmolady lub kremu czekoladowo-orzechowego). Rolujemy ciasto, zaczynając od szerszej podstawy. Rogaliki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 20 minut do napuszenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Smaki Na Talerzu
Tarta czekoladowo miętowa 96

Czas czytania: 2 min Wiem, wiem znów tarta, ale dziś niecodzienna tarta, tarta czekoladowo miętowa. Bardzo lubię połączenie czekolady i mięty i dziś postanowiłam wykorzystać te dwa smaki do przygotowania pysznego deseru. Spód tarty to po prostu bardzo czekoladowe kruche ciasto , a krem przygotowałam z dużej ilości mięty zaparzonej w mleku, mleko po 30 minutach nabiera lekko zielonego koloru(...)Gorąco polecam pyszną orzeźwiającą letnią tartę idealną na upalne dni 🙂 Print Tarta czekoladowo miętowa .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Orzeźwiająca tarta z miętowym kremem i czekoladowym spodem, pycha! Course Desery Cuisine Polska Keyword kakao, truskawki Prep Time 35 minutes Cook Time 25 minutes Total Time 1 hour Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na kruche

SprawdzonaKuchnia.pl
Kostka czekoladowa z cappuccino 399

Wspaniałe połączenie czekoladowo-kawowego   wilgotnego ciasta z kremem cappuccino i śmietankowej pianki z warstwą wiśniową , ciasto tak naprawdę nie jest czasochłonne a bardzo smaczne, kroi się niczym najlepszy tort, wybornie smakuje, jest nieprzesłodzone, godne uwagi a także świątecznego stołu. Wprost nie można się od niego oderwać. Polecam gorąco. Blaszka 25/20 cm Ciasto czekoladowe; 5 jaj 1 szklanka mąki pszennej(...)pudre oraz śmietan fix, miksujemy. Złożenie ciasta: Jeden blat czekoladowego ciasta ponownie wkładamy do foremki, nasączamy połową naparu z kawy połączonej z rumem, smarujemy konfiturą wiśniową , wykładamy krem cappuccino, przykrywamy drugim czekoladowym blatem który ponownie nasączamy naparem z kawy, wykładamy krem śmietankowy, posypujemy tartą gorzką czekoladą.  Ciasto chłodzimy całą noc w lodówce.   Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
MUS CZEKOLADOWO KAWOWY 95

lekki jak pianka krem z czekoladą i kawą. Polecam mus czekoladowo kawowy jako krem do tortu oraz pyszny deser :). Polecam również mus z białą czekoladą, krem z białej czekolady oraz krem z palonej czekolady. Kawę w musie można pominąć, dzięki czemu uzyskacie pyszny mus czekoladowy. Uwaga! Smak musu czekoladowego z kawą zależy od tego jakiej kawy użyjecie. Im intensywniejszy aromat

Słodki Pomysł
TORT CZEKOLADOWY 106

Tort czekoladowy z dripem oraz malinami, idealny na urodziny. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:   Biszkopt   Żółtka  oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek  dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Mąki oraz kakao przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej(...)mieszamy mikserem z cukrem pudrem cały czas miksując dodajemy czekoladę i miksujemy do połączenia składników. Do masy czekoladowej dodajemy ubitą  śmietanę i dokładnie łączymy na jednolitą masę.  Składanie toru Składniki ponczu połączyć Pierwszy blat biszkoptu nasączyć 1/3 ponczu, posmarować połową kremu, przykryć kolejnym biszkoptem nasączyć 1/3 ponczu posmarować pozostałą częścią kremu i przykryć ostatnim blatem i nasączyć

RAROSSA
Lizaki na halloween 268

lubicie mieć bardzo czyste dzieci to nie jest przepis dla Was, bo usmarowana, szczęśliwa czekoladowa buzia gwarantowana. Ilość sztuk: 10 lizaków Składniki: Lizaki: 150g biszkoptów (mogą być wyschnięte) 70g kremu czekoladowo-orzechowego 50g mascarpone 10 patyczków od lodów* Polewa: 150g gorzkiej czekolady Łyżeczka masła Kolorowa posypka *Patyczki otrzymałyśmy od zaprzyjaźnionego sklepu spożywczego. Jeśli ktoś nie ma możliwości zdobycia

Kolizje Smaków
Chrupiący galaretkowiec z truskawkami 462

Ciasto o trzech smakach i konsystencjach - twarda, chrupiąca masa czekoladowo-wafelkowa, aksamitny krem śmietankowy i galaretka z truskawkami. Ciasto bardzo sycące i łatwe w przygotowaniu. Pomysł na poniższe ciasto zaczerpnęłam z książki Cukiernia Lidla Pawła Małeckiego.   Składniki na blachę o średnicy 24 cm: spód czekoladowy 300 g czekolady z orzeszkami i masą wafelkową 250 g wafelków o smaku kakaowym(...)wody. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklance wrzącej wody. Ostudzić ją. Schłodzoną śmietanę ubić na dosyć sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i przestudzoną żelatynę. Przygotowany krem przełożyć na spód czekoladowy. Ponownie wstawić do lodówki. Mniej więcej po 1 godzinie (krem musi stężeć) na wierzchu ciasta ułożyć pokrojone połówki truskawek. Całość zalać galaretką. Wstawić do lodówki. Kroić dopiero wtedy

Ugotować
Vanessa 726

Pyszne ciasto z mocno czekoladową masą i kremem śmietankowym to super propozycja na weekend ;) Sprawdzi się na wszelkich domowych imprezach i uroczystościach

Prosty przepis na

Proponowane wyszukiwania