Każdy element tego pysznego, czekoladowego tortu, zawiera w sobie przynajmniej jeden rodzaj czekolady. Rozpływający się w ustach krem z białej czekolady- znajdziecie pomiędzy czterema czekoladowymi blatami biszkoptu, a w elemencie ozdoby: serduszka z mlecznej i białej czekolady oraz bita śmietana. Brzmi pysznie?! Zapewniam Was, że również tak smakuje! SKŁADNIKI NA BISZKOPT CZEKOLADOWY: 6 jajek szklanka mąki pszennej 150 g. masła(...)masa osiągnie temperaturę pokojową, wkładamy ją na CAŁĄ NOC do lodówki. Wyjętą z lodówki masę czekoladowo- śmietanową miksujemy na niskich obrotach, do momentu uzyskania konsystencji gęstego kremu…i gotowe ! CZEKOLADOWE OZDOBY- SERDUSZKA : Możecie zdecydować się na zakupienie gotowych ozdób czekoladowych np. czekoladowych kropelek i pominąć krok wykonywania ich własnoręcznie. Ja jednak chciałabym Was zachęcić do zrobienia czekoladowych serduszek- takich
Domowe TortyCiasto bardzo czekoladowe (bez pieczenia) Przepis na małą tortownicę o średnicy 20 cm Potrzebujemy: 1 opakowanie wegańskich herbatników (100 g)* 10 namoczonych daktyli 1 banan 1 porcja domowego kremu jaglanego czekoladowo-migdałowego 1 tabliczka gorzkiej czekolady * dostępne np. w Lidlu Przygotowanie: Daktyle zalewamy na 10 minut wrzątkiem. Po tym czasie odcedzamy je i miksujemy na gładko w blenderze. Herbatniki wkładamy(...)woreczka i ugniatamy. Łączymy je dokładnie z rozdrobnionymi daktylami (najdokładniej zrobimy to rękami, masa musi być zwarta) i rozgniatamy równomiernie na spód blachy/naczynia. Na przygotowany spód wykładamy domowy krem czekoladowo-migdałowy. W rondelku roztapiamy czekoladę i wylewamy na wierzch ciasta, który dodatkowo dekorujemy plasterkami banana. Wierzch można ozdobić także pokruszonymi herbatnikami lub posypać kakao. Wstawiamy ciacho do lodówki na chwilę
Bananowe Poletort czekoladowy znaleziony u Ani ( http://ankawell.blogspot.co.uk/2014/03/tort-czekoladowy.html ). Tort jest naprawdę szybki w przygotowaniu. Wystarczy upiec biszkopt a przygotowanie kremu zajmuje 3 minuty. Tort w smaku jest bardzo czekoladowy a krem nadaje mu tylko lekkości. Mam nadzieję, że dacie się skusić… Tort czekoladowy Biszkopt czekoladowy: 7 jajek /żółtka i białka oddzielnie/ 1 szklanka cukru 3/4 szklanki maki pszennej(...)gruszki pokrojone w plastry, układamy drugi blat i nasączamy go. Smarujemy go 1/3 masy i układamy wiśnie. Następnie układamy ostatni blat i smarujemy resztą kremu. Ozdabiamy np. truskawkami i startą czekoladą. Smacznego Post Tort czekoladowy pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plprzygotowywałam z myślą o urodzinach mojego taty. Ciasto piekłam w tortownicy o średnicy 24 cm, jego podstawa to zbite mocno czekoladowe brownie z dodatkiem kwaśnej świeżej żurawiny, do czekoladowo-pomarańczowy krem i pomarańczowa galaretka – dla mnie bomba ;) Składniki na spód brownie: 100 g gorzkiej czekolady 100 g masła 3 jajka 150 g cukru 50 g mąki 2 łyżki kakao(...)połączenia składników. Masę przekładamy do tortownicy wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia. Posypujemy świeżą żurawiną. Pieczemy ok. 40 min. w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni. Do przygotowania kremu potrzebny jest czekoladowy ganache – można zrobić go sobie dzień wcześniej, żeby miał dużo czasu na przestygnięcie. Śmietanę kremówkę zagotowujemy i zalewamy nia połamaną na kawałki czekoladę. Odstawiamy na kilka minut
Ciastkozercyczekoladowe z koniakiem i żurawiną Trufle figowe z pistacjami Trufle migdałowo śliwkowe WZ-ka Sernik kajmakowy z truflowym kremem Ciasto Frozen; kraina lodu Piernik staropolski z kremem cytrynowym i powidłami Tort mocno czekoladowy Bursztynowa szarlotka Domowe masło orzechowe Pomarańczowe muffiny z czekoladą i kremem cynamonowym Żurawinowe ciastka w słoiku Sernik z białą czekoladą Makowiec warstwowy Świąteczne pierniczki Choinki z piernika(...)mince pies Czekoladowe trufle z orzechów laskowych Ciasto bożonarodzeniowe Ciasteczka czekoladowo-orzechowe Makowiec Moczka Ciasteczka klawisze Buraczane ciasto korzenne Pierniczki z biało-niebieskim lukrem Miodowe ciasteczka korzenne Makowiec czekoladowy z kremem waniliowym i brzoskwiniami Sernik owocowy Siostry Anastazji ze zmianami Sernik z rosą (z ricottą) Miodownik z orzechami Orzechowe kule śniegowe Sernik pomarańczowy na czekoladowym spodzie Piernik dojrzewający staropolski! Pierniczki
My Culinary Artpysznym i rozpływającym się w ustach kremem z orzeszków ziemnych. Delikatna i efektowna, a przy tym prosta do zrobienia. Na spodzie z kruchych czekoladowych ciasteczek, z warstwą kremu orzechowego i czekoladowym ganache. Bez pieczenia, więc nie da się tutaj nic zepsuć. Najlepiej przygotować ją w metalowej formie z wyjmowanym dnem lub tortownicy. SKŁADNIKI SPÓD 250 g kruchych czekoladowych ciastek(...)roztopionego masła KREM 250 g mascarpone 250 g masła orzechowego (bez cukru) 250 ml śmietany 30% ( schładzanej minimum 12 godzin) 5 łyżek cukru pudru CZEKOLADOWY GANACHE 90-100 ml śmietany 30% 90-100 g gorzkiej czekolady DODATKOWO: 5 łyżek dżemu z czarnej porzeczki lub owoców leśnych WYKONANIE Formę na tartę (najlepiej z wyjmowanym dnem) o średnicy
cool and mintymiód . Krem jest bardzo prosty i szybki do przygotowania, a jego smak to mocno czekoladowy z nutką kawy . Ciasteczka te przypominają mi troszkę nasze delicje, oczywiście różnią się rodzajem spodu i nadzienia, ale forma jest bardzo podobna. Spód, a na nim czekoladowo-kawowy krem zamknięty pod „skorupką” z pysznej czekolady. Ciastka przechowujemy w lodówce, a wyjmujemy tuż przed(...)żółtek, miękkie masło dodać łyżka po łyżce ciągle miksując. Na koniec dodać kakao, zmiksować. Jeśli krem podczas miksowania zrobi się rzadki należy włożyć go na kilka minut do lodówki. Na każde ciastko nałożyć łyżkę kremu formując stożek lub kopczyk, krem można nakładać przy pomocy rękawa cukierniczego, gotowe ciastka włożyć na kilkanaście minut do lodówki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli
SprawdzonaKuchnia.pljedwabista, aksamitna przygotowana jedynie na bazie śmietanki kremówki oraz czekolady. Tort idealny dla wielbicieli czekolady, jego smak jest wyjątkowy i z pewnością urzeknie niejednego łakomczucha. Wilgotny Tort Czekoladowy z Aksamitnym Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady - Składniki: Ciasto: 3 jajka (osobno białka i żółtka) 150 ml mleka 125 ml oleju 2/3 szklanki brązowego cukru niepełne 1/2 szklanki białego cukru(...)śmietanki kremówki 150 g groszków z mlecznej czekolady (lub połamanej czekolady) 100 g groszków z gorzkiej czekolady (lub połamanej czekolady) fix do ubijania śmietany Wilgotny Tort Czekoladowy z Aksamitnym Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady - Sposób przygotowania: Krem: Śmietankę podgrzewamy (nie gotujemy), zdejmujemy z ognia i wsypujemy czekoladowe groszki (lub połamaną czekoladę). Energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Studzimy
Słodka Stronakremem śmietanowym z mascarpone na imieniny dla koleżanki mamy. Troszkę barwnika wcale nie zaszkodziło w jego wyglądzie, a nawet zieleń podkreśliła truskawki. Podobno smakował! Składniki : * 6 jajek * 1,5 szklanki cukru * 2 szklanki mąki * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * litr kremówki * serek mascarpone * łyżka cukru pudru * zielony barwnik spożywczy * szklanka wrzątku * sok z połowy cytryny * truskawki * kiwi * wiórki czekoladowe(...)przekroić na trzy blaty. Każdy nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z cytryny. Kremówkę dobrze ubić, dodać mascarpone i cukier puder. Każdy blat biszkoptu posmarować kremem, posypać wiórkami czekoladowymi. Pozostały krem podzielić na dwie części. Zrobić intensywny odcień zieleni oraz jasny pastelowy. To r t dekorować zielonym kremem wedle uznania. Boki tortu obsypać czekoladą. Ułożyć truskawki. Dobrze schłodzić
Magiczne Życie MartyWitajcie Kochani! Dziś mam dla Was przepis na cudowny, intensywnie czekoladowy tort Paganini. Orzechowo-bezowe blaty przełożone aksamitnym kremem, udekorowane czekoladowym ganache, czyż może być coś pyszniejszego? Jak dla mnie numer jeden wśród tortów! Trochę pracochłonny, ale wyjątkowe okazje zasługują na odrobinę więcej pracy. Baaardzo polecam! Składniki na tort Paganini: na klasyczną formę z wyposażenia piekarnika CIASTO: 17 białek(...)masę (około 10-15 minut), po tym czasie dodajemy czekoladę, dokładnie miksujemy i studzimy do temperatury pokojowej. Masło ubijamy, dodajemy do chłodnej masy i miksujemy na puszysty krem. Blaty przekładamy masą czekoladową i chłodzimy. GANACHE: (ja przygotowałam do dekoracji dodatkowo białe ganache z połowy składników) 200 g gorzkiej czekolady 250 ml śmietanki kremówki (30-36%) Śmietankę zagotowujemy
Rozpustne gotowanieBiszkopt (tortownica 22cm) 5 jajek ¾ szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Krem 250 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 200 g ciemnej czekolady 4 łyżki cukru pudru Dekoracja: 250 g Krem typu Nutella 150 g masła roślinnego Poncz 100ml wiśniówki 100 ml przegotowanej wody Łyżeczka cukru 50g mlecznej czekolady łyżka(...)mieszamy mikserem z cukrem pudrem cały czas miksując dodajemy czekoladę i miksujemy do połączenia składników. Do masy czekoladowej dodajemy ubitą śmietanę i dokładnie łączymy na jednolitą masę. Składanie toru Składniki ponczu połączyć Pierwszy blat biszkoptu nasączyć 1/4 ponczu, posmarować połową kremu, przykryć kolejnym biszkoptem nasączyć 1/4 ponczu posmarować pozostałą częścią kremu i przykryć ostatnim blatem i nasączyć
RAROSSATORT CZEKOLADOWY Tort czekoladowy z dripem oraz malinami, idealny na urodziny. SKŁADNIKI Biszkopt (tortownica 22cm) 5 jajek ¾ szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Krem 250 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 200 g ciemnej czekolady 4 łyżki cukru pudru Dekoracja: 250 g Krem typu Nutella 150 g masła roślinnego(...)mieszamy mikserem z cukrem pudrem cały czas miksując dodajemy czekoladę i miksujemy do połączenia składników. Do masy czekoladowej dodajemy ubitą śmietanę i dokładnie łączymy na jednolitą masę. Składanie toru Składniki ponczu połączyć Pierwszy blat biszkoptu nasączyć 1/4 ponczu, posmarować połową kremu, przykryć kolejnym biszkoptem nasączyć 1/4 ponczu posmarować pozostałą częścią kremu i przykryć ostatnim blatem i nasączyć
RAROSSAblatem. Wierzch posypać kawą mieloną. Schłodzić. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Tort bezowy czekoladą i malinami → Dacquoise z kajmakiem, daktylami i orzechami włoskimi → Bezy czekoladowe z kremem kawowym → Ciasto czekoladowe z musem kawowym → Semifreddo czekoladowo-kawowe
Oryginalny smakPomagała mi nawet szykować miejsce do zdjęć, po drodze wyjadając co nieco owoców. Tak więc za mus czekoladowy na jajkach zabiorę się dopiero za jakiś czas. :) Świeżo przygotowany mus jest miękki, bardzo delikatny. Długo schładzany jest zaś twardawy i sprawdzi się jako krem do lekkiego tortu. Co do smaku: można gorzką czekoladę zastąpić w części lub w całości mleczną, jednak
Anioszek w kuchni